Για τους δασκάλους της Νέας Συνείδησης

Sponsored links

Donate Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε τις μεταφράσεις κάνοντας ένα paypal donation

Επικοινωνία του Τοβία μέσω του Geoffrey Hoppe,   Ζυρίχη,  2006

(Δεν χρειάζεται να βάλετε τον εαυτό σας σε βάθρο, γιατί οι μαθητές σας ξέρετε ακριβώς τι θα κάνουν, θα τραβήξουν το βάθρο από τα πόδια σας).

Και έτσι είναι, αγαπητοί Shaumbra, τελικά κάνουμε αυτή την συγκέντρωση. Μετά από τρισήμισυ μέρες καθήμενος στο πίσω μέρος της αίθουσας, εγώ ο Τοβίας έχω την ευκαιρία να προσθέσω μερικά δικά μου σχόλια και παρατηρήσεις σε αυτή την όμορφη τάξη δασκάλων.
Aπολαμβάνουμε από την πλευρά μας να έιμαστε στο φώς, ελαφρείς, να αστειευόμαστε μεταξύ μας, να μπορούμε να διασκεδάζουμε και να κάνουμε χιούμορ.

Για τόσα πολλά χρόνια, η πνευματικότητα και οι θρησκείες στη Γη, έχουν κολλήσει σε τόσο βαριές , βαριές ενέργειες. Κυρίως τις τελευταίες εκατοντάδες χρόνια , όλο αυτό το θέμα της πνευματικότητας και της θρησκείας το έχετε πάρει πολύ σοβαρά. Και αυτό είναι προϊόν μιας πολύ παλιάς ενέργειας, με το οποίο οι άνθρωποι τείνουν να αποκοιμίζονται.
Μόλις γίνουν πρεσβευτές των μεγάλων εκκλησιών τους, ή ακόμη και δάσκαλοι της Νέας Ενέργειας , τείνουν να γίνονται πολύ σοβαροί μέ αυτά. Και είναι πολύ δύσκολο για μας, τον Adamus, τον  Kuthumi , την Κουάν Γιν και μένα τον Τοβία, να μπορέσουμε να συνδεθούμε μαζί τους, γιατί η ενέργειά τους είναι τόσο βαριά και σοβαρή.

Αυτό είναι κατάλοιπο των παρελθόντων εποχών. Είναι κατάλοιπο από μιά εποχή, όπου ο άνθρωπος και το Πνεύμα βρίσκονταν σε εντελώς διαφορετικό επίπεδο. Όπου οι  άνθρωποι έπρεπε να μπουν σε βαθύ διαλογισμό και προσευχή και νηστεία και βάσανο, ώστε να έρθουν σε μία μικρή  επαφή με τον θεϊκό τους εαυτό.
Oι καιροί έχουν αλλάξει, η ενέργεια έχει αλλάξει. Είναι πιό εύκολο τώρα για το θεϊκό και το ανθρώπινο να επικοινωνήσουν, είναι πιό εύκολο για το gnost  να εισέλθει, όπου πριν λίγο καιρό , ήταν  δύσκολο ακόμη και να μιλάμε για κάτι σαν το gnost. ( εσωτερικό γνωρίζειν, δημιουργική λύση ).

Αλλά τώρα ο χρόνος είναι διαφορετικός, ο ενέργειες ελαφρύτερες, η θρησκεία και η πνευματικότητα δεν είναι πιά τόσο σοβαρά θέματα. Είναι απολαυστικά θέματα.  Δεν χρειάζεται να υποφέρεις για να συναντήσεις την θεϊκότητά σου. Μπορείς να μπείς στο χιούμορ, στην ελαφράδα , στην απλότητα για να κατανοήσεις την θεϊκότητά σου.

Έτσι με αυτή την ομάδα των δασκάλων , ας πάρουμε μία βαθειά αναπνοή, της ελαφράδας ,της ευκολίας και του χιούμορ. Και να ξέρετε ότι προχωράτε στην διδασκαλική σας εργασία, την οποία μπορείτε να αγκαλιάσετε με την ενέργεια της ελαφράδας και της αγάπης.
Και οι μαθητές σας, επίσης, θα ήθελαν πιό πολύ να σας βλέπουν να χαμογελάτε και να είστε χαρούμενοι, από το να είστε σοβαροί και βλοσυροί. Θα ήθελαν μάλλον να ακούσουν κάποια αστεία αντί πολλές τυπικότητες.

Θα ήθελαν μάλλον να ξέρουν, ότι η διαδικασία της ολοκλήρωσης είναι κάτι ευχάριστο διασκεδαστικό και εύκολο, από το να σκέφτονται ότι πρέπει να υποφέρουν. (40 μέρες και 40 νύχτες, μεταφορικά μιλώντας για τον Ιησού ), ή να σκέφτονται ότι πρέπει να περάσουν κι άλλη διάρκεια ζωής, απόβλητοι από τους υπόλοιπους ανθρώπους, ή να καούν στην πυρά, ή κάτι από αυτά που γίνονταν στο παρελθόν.

Θέλουν να δουν το χαμόγελο στο πρόσωπό σας, θέλουν να ακούσουν το τραγούδι στην καρδιά σας. Γι αυτό  και η μουσική είναι ένα ακόμη απαραίτητο στοιχείο, όταν κάνετε τα μαθήματα ή τα σεμινάριά σας.
Λίγα αστεία ακόμη, και να είστε ικανοί να αστειεύεστε μαζί μας, με τον Adamus, τον Kuthumi, την Κουά Γιν και εμένα. Δεν χρειάζεται να μας φέρεστε τόσο ιερά , ώστε να μην μπορείτε να πείτε μερικά αστεία.

Έτσι , Shaumbra,  καθώς βγαίνετε στον κόσμο σαν δάσκαλοι, κρατήστε το ελαφρύ , κρατήστε το εύκολο και απλό. Οι μαθητές δεν θέλουν να ακούν μακριές φιλοσοφικές  συζητήσεις, ειναι ένας τρόπος ενεργειακής αποστράγγισης ,και είναι επίσης ένα τύπος παιχνιδιού.
Όπως έχετε ανακαλύψει από μόνοι σας, στην δική σας ζωή, όταν κρατάτε τα πράγματα απλά, η ενέργεια ισορροπεί και επεκτείνεται. Μείνετε απλοί, δεν χρειάζεται να είστε φιλοσοφικοί καθηγητές  ή θεολογικοί αναλυτές.

Δεν χρειάζεται να βάλετε τον εαυτό σας σε βάθρο, γιατί οι μαθητές σας ξέρετε ακριβώς τι θα κάνουν, θα τραβήξουν το βάθρο από τα πόδια σας.  Κατανοείστε ότι είστε άνθρωποι επίσης , όπως αυτοί.  Έχετε περάσει τη δική σας διαδικασία μάθησης και μετασχηματισμού και διαφορετικές εμπειρίες, αλλά αυτό δεν σας βάζει σε ψηλότερο βάθρο ή σε κάποιο μέρος υπέρτατης νοημοσύνης.

Όταν ελαχιστοποιείτε αυτή την ενεργειακή δυναμική ανάμεσα στον δάσκαλο και τον μαθητή, μετά μπορείτε να κάνετε πραγματική πρόοδο.

Όταν βρίσκεστε σε ένα σημείο , όπου υποθετικά έχετε όλες τις απαντήσεις, όταν παίρνετε αυτό το βάρος στους ώμους σας, ότι πρέπει να είστε ο δάσκαλος με όλες τις απαντήσεις, όταν βάζετε τον εαυτό σας στο βάθρο, που μόνο οι γκουρού στέκονται, ψάχνετε μόνο για δυσκολία και προκλήσεις στη Νέα Ενέργεια.

Επειδή, οι μαθητές σας, οι φίλοι και οι συγγενείς σας , θα προσπαθήσουν απλά να ανακαλύψουν πόσο ανθεκτικό και στέρεο είναι αυτό το βάθρο και θα βρούν τρόπο να το τραβήξουν από κάτω.
Σχετιστείτε με αυτούς σαν άνθρωπος προς άνθρωπο, Πνεύμα προς Πνεύμα, χρησιμοποιείστε απλές λέξεις και απλές σκέψεις. Ανοίξτε την καρδιά σας, ανοίξτε το gnost σας , και θα ανακαλύψετε ότι έχετε μιά τόσο όμορφη ενεργειακή ανταπόκριση μαζί τους, μια τόσο όμορφη ενεργειακή ανταλλαγή, χωρίς τα παιχνίδια, χωρίς τους περιορισμούς, χωρίς να πρέπει να διατηρήσετε κάποια ιδεατή εικόνα, που θα πρέπει να έχουν στο μυαλό τους, για το πώς να φέρεστε.  Να είστε ο εαυτός σας.

Ο εαυτός σας είναι χαρούμενος και όμορφος. Το ξέρω, γιατί εκτός του ότι είμαι μαζί σας όταν τρέχουν τα δάκρυά σας, είμαι μαζί σας και όταν γελάτε, το ξέρω, ξέρω πόσο θαυμάσια ανόητοι μπορείτε να είστε μερικές φορές. Αφήστε , λοιπόν, αυτό το κομμάτι του εαυτού σας, να εμφανιστεί στη τάξη σας.
Υπάρχει όλο αυτό το στερεότυπο, που θα θέλαμε να ξεπεράσετε. Είναι ένα παλιό στερεότυπο ,ότι οι δάσκαλοι πρέπει να έχουν κύρος, να ξέρουν όλες τις απαντήσεις, να διατηρούν μιά συγκεκριμένη εικόνα του εαυτού τους.   Αφήστε όλα αυτά να φύγουν.

Εσείς αναπτύσσετε το νέο πρότυπο και το πιό προχωρημένο πρότυπο του Νέου Δασκάλου.
Ενός δασκάλου που έχει κατανόηση και ευσπλαχνία, και που είναι ισορροπημένος με τον δικό του τρόπο. Ενός δασκάλου που μπορεί να σταθεί όρθιος στο μέσον μιας καταιγίδας. Ενός δασκάλου που δεν χρειάζεται να προσποιείται ή να βάζει τον εαυτό του σε υψηλότερη θέση.

Μέρος της ενέργειας αυτού του σχολείου ήταν επίσης η ενέργεια του Γιέσουα. (Ιησού) Ο Ιησούς είναι ένα σημαντικό κομμάτι του παρελθόντος σας, για όλους όσους βρίσκονται εδώ. Ο Γιέσουα δεν παρουσίασε τον εαυτό του σαν μεγάλο Μάστερ, σαν οτιδήποτε πολύ ιδιαίτερο. Είπε : « Είμαι αυτό που Είμαι. Έρχομαι από το Ένα. Είμαι επίσης ένας από εσάς .»

Ήταν πολύ αργότερα, πολύ μετά την ανάληψή του, που άλλοι τον έβαλαν σε βάθρο και τον έχρισαν τον μοναδικό Υιό του Θεού. Αυτό είναι μία πολύ δύσκολη ευθύνη. Δεν θα θέλατε απαραίτητα να είστε σε αυτή τη θέση. Άλλοι τον έβαλαν σε κάποιο είδος υπέρτατου και ιερού μέρους. Αλλά , ξέρετε , ο Γιέσουα είχε ανάγκες  όπως εσείς, έπρεπε να πάει στο μπάνιο όπως εσείς και όπως εγώ. Υπάρχουν κάποιοι, που δεν θέλουν ούτε να σκεφτούν, ότι ο Γιέσουα χρειαζόταν να κάνει αυτά τα πράγματα.

Υπήρχαν στιγμές που ο Γιέσουα θύμωνε, που έπρεπε να αφήσει τους μαθητές του, και που έλεγε « τί στο καλό κάνω τώρα .» Ο Γιέσουα ήταν πράγματι άνθρωπος ,αλλά πολύ σοφός. Κράτησε τα πράγματα πολύ , πολύ απλά.
Η ενέργειά του ήταν εδώ μαζί σας, γιατί άλλη μια φορά μπήκατε στην ενέργεια του να είστε δάσκαλοι. Και λέω άλλη μιά φορά, γιατί το έχετε κάνει ξανά πρίν, πολλές φορές , επί τη ευκαιρία. Στις τελευταίες ζωές σας, και στην εποχή του Ιησού.

Συμφωνήσατε να γίνετε δάσκαλοι, να προωθήσετε μία νέα συνείδηση στην ανθρωπότητα. Και τότε δεν ήταν πάντα ευκολες εποχές. Την εποχή του Ιησού υπήρχαν εκείνοι , που κυνηγούσαν και σκότωναν αυτούς τους δασκάλους. Υπήρχαν εκείνοι που τους γελοιοποιούσαν. Οι 12 μαθητές κοντά στον Ιησού πέρασαν πολύ, πολύ δύσκολα.  Μερικοί αποκεφαλίστηκαν, μερικοί κάηκαν και άλλοι  εξορίστηκαν.

Ήταν δύσκολοι καιροί και μερικοί συμφωνήσατε να γίνετε δάσκαλοι. Όταν επιστρέψατε στα χωριά σας ,αρχίσατε να διδάσκετε με τον δικό σας τρόπο, με τον τρόπο του Ιησού. Άλλοι μέσω μιας εκκλησίας ή μιας οργάνωσης, πώς να κατανοήσουν τον Θεό μέσα τους.
Πολλοί από εσάς απορριφθήκατε από τις οικογένειές σας και από τις κοινωνίες σας.  Μερικοί βασανιστήκατε ή σκοτωθήκατε.  Μερικοί είχατε τόσο συναισθηματικό και νοητικό στρές, που δεν αντέχατε άλλο. Έπρεπε να τα παρατήσετε όλα, νομίζατε ότι αποτύχατε.  Ο φίλος σας ο Ιησούς είναι εδώ για να σας πει ,ότι δεν αποτύχατε.

Δεν  αποτύχατε. Περάσατε από πολύ δύσκολες ενέργειες τότε.  Μερικοί από εσας μπήκαν σε εκκλησίες και ιερά ή έγινα μέλη θρησκευτικών οργανώσεων, στις ζωές σας μετά την εποχή του Ιησού.  Άλλη μιά φορά αναλάβατε τον ρόλο του δασκάλου, είτε ήσασταν ιερείς ή ραβίνοι ή μοναχοί ή μοναχές.

Για άλλη μια φορά ,έχοντας την βαθειά αγάπη για την διδασκαλία μέσα σας, γυρίσατε πάλι στις εκκλησίες και τις οργανώσεις, αλλά με ένα διαφορετικό τύπο ενέργειας. Τις  βρήκατε μπερδεμένες ,καταπιεσμένες, με όλους αυτούς τους κανόνες και όλα τα επίπεδα ελέγχου τους, και με όλες τις ασυνήθιστες απαιτήσεις τους.

Ακόμη και όταν προσπαθήσατε να διδάξετε, μπερδευτήκατε πολύ, γιατί κάπου στο μήκος της διαδρομής αισθανθήκατε, ότι η εκκλησία έχασε την καρδιά της και το βαθύ μήνυμα του Ιησού. Το μήνυμα μετά έγινε για τις εκκλησίες , για την καθοδήγηση και την πολιτική και τα παιχνίδια τους ,που παίζονταν.

Έτσι πολλοί από εσάς έφυγαν από αυτές τις θέσεις, άλλη μια φορά αισθανόμενοι ότι κάπως είχαν αποτύχει σαν δάσκαλοι. Ότι κάπως είχε αποτύχει ακόμη και ο Ιησούς, ξανά. Ο Ιησούς είναι παρών τώρα, εδώ, στέλνοντάς σας τις απαλές και γεμάτες αγάπη ενέργειές του, λέγοντάς σας, αγαπητοί μας, ότι δεν υπήρξε αποτυχία.

Διαχειριστήκατε και ανεβάσατε μερικές πολύ δύσκολες και προκλητικές ενέργειες , εκείνη την εποχή. Το γεγονός  ότι γίνατε δάσκαλοι, ότι δώσατε τον εαυτό σας σε υπηρεσία , είναι από μόνο του τέτοια τιμή.
Έτσι ερχόμαστε τώρα σε αυτή την διάρκεια της ζωής σας, ΤΗΝ διάρκεια ζωής, άλλη μια φορά αναλαμβάνοντας τον ρόλο του δασκάλου, με τον δικό σας προσωπικό και μοναδικό τρόπο. Το ταξίδι που κάνατε για να βρεθείτε εδώ σε αυτή την αίθουσα, φέρνει στην επιφάνεια κάποια ζητήματα. “ Αξίζετε ? ” ή ακόμη  “Aξίζει τον κόπο? ”

Aυτούς που πραγματικά ήθελαν να σας ακούσουν τους αντιμετωπίσατε και παλιά.

Βγήκατε να διδάξετε ,στις προηγούμενες ζωές σας, μόνο για να ανακαλύψετε , ότι όταν εμφανιστήκατε στα σημεία συνάντησης, στα χωριά ή στα σπίτια, κανείς δεν βρισκόταν εκεί.
Όταν βγήκατε να μιλήσετε στην πλατεία του χωριού, σας καταγέλασαν , σας κορόϊδεψαν.  Όταν προσπαθήσατε να βοηθήσετε, αυτούς που περνούσαν δύσκολα, που ήταν άρρωστοι, ήταν εντάξει μαζί σας, την στιγμή που τους δίνατε την ενέργειά σας, εργαζόμενοι μαζί τους. Αλλά μόλις φεύγατε, ήταν σαν να μήν υπήρξατε. Δεν υπήρχε ούτε ευχαριστώ ,ούτε εκτίμηση. Αυτοί που θεραπεύατε, γέλαγαν μαζί σας, την επόμενη μέρα.

Έτσι προφανώς το να έρθετε εδώ , φέρνει στην επιφάνεια αυτά τα ζητήματα, που αγγίζουν βαθιά την ύπαρξή σας. Ναί, υπάρχει ένα κομμάτι σας, που είναι ενθουσιασμένο ,που παίρνει την γνώση της διδασκαλίας της Νέας Συνείδησης.

Η πτυχή σας όμως αυτή βγαίνοντας έξω να διδάξει , αναρωτιέται : –  « Πώς θα είναι αυτή τη φορά ? Θα γελοιοποιηθώ ?» Από μερικούς , αλλά όχι όπως πριν. – « Θα καώ στην πυρά?» Βεβαίως όχι, δεν γίνονται αυτά τώρα.  – «Θα εμφανιστούν οι μαθητές , θα είναι εκεί ?» Εάν επιλέξετε να είναι εκεί, θα είναι. Εάν επιλέξετε ότι παίρνετε ολοκληρωτική ευθύνη για την διαδικασία, θα είναι εκεί.- « Θα είναι εύκολο?» Εξαρτάται.

Διαπραγματεύεστε στο σήμερα , όπου υπάρχει περισσότερο από οτιδήποτε μία μετάβαση και αλλαγή της ενέργειας στη Γή. Ναι, υπάρχει ακόμη διττότητα, υπάρχουν ακόμη εκείνοι, που κρατιώνται πολυ σκληρά στους παλιούς τρόπους.

Αλλά, αγαπητοί, υπάρχουν τόσοι πολλοί στη Γή αυτή τη στιγμή που επιθυμούν διακαώς και επιλέγουν έναν διαφορετικό τρόπο. Και δεν ξέρουν τι είναι , ποιός είναι. Ξέρουν τι δεν θέλουν. Αλλά δεν ξέρουν τι είναι διαθέσιμο σε αυτούς.

 

Bλέπουμε απο την δική μας προοπτική, ότι η συνείδηση της ανθρωπότητας είναι τόσο πολύ ανοιχτή αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν πολλοί  που είναι ανοιχτοί σε κάτι νέο.
Δεν φέρνετε σ’αυτούς κάποιο δόγμα. Δεν τους φέρνετε ένα σύστημα πιστεύω με δομές και κανόνες. Τους φέρνετε κάτι πολύ απλό : « Είσαι Θεός, είσαι Δημιουργός . Οι επιλογές σας γίνονται η πραγματικότητά σας. Αυτό είναι όλο. Είστε ελεύθεροι, είστε ενδυναμωμένοι.»

Αυτό είναι το μήνυμα που φέρνετε σ’αυτούς.
*         Αν η ζωή σας δεν είναι αυτή που θέλετε, μπορείτε να επιλέξετε, πώς θέλετε να είναι.
*        Μπορείτε να πεθάνετε μέ χάρη και αξιοπρέπεια, δεν χρειάζεται να υποφέρετε.
*        Μπορείτε να ξαναγεννηθείτε σ’αυτόν τον κόσμο, όπως εσείς επιλέξετε.
*        Μπορείτε να ζήσετε σ’αυτόν τον κόσμο ευτυχισμένοι και με αφθονία.
*        Η ζωή και η δημιουργία μπορούν να είναι ένα ευχάριστο παιχνίδι, δεν χρειάζεται να είναι δύσκολο.

Αυτά είναι τα μηνύματα ,που φέρνετε αυτή τη φορά. Αντίθετα με τις προηγούμενες ζωές σας, που προσπαθούσατε να φέρετε το μήνυμα των εκκλησιών, που είχε τους ανθρώπινους περιορισμούς , είναι διαφορετικά τώρα.
Μερικές απο τις αμφιβολίες σας και φόβοι και ανασφάλειες θα εμφανιστούν , αγαπητοί μου. Είναι φυσικό, καταπιέστηκαν πολύ καιρό ,και καθώς βγαίνετε να διδάξετε εμφανίζονται : « Είμαι αρκετά καλός για δάσκαλος της Νέας Ενέργειας ? Θα έχω μια ροή αφθονίας για μένα στη ζωή μου?  Ξέρω μήπως γιατί στο καλό μιλάω?»

Αυτά περνάνε στο μυαλό σας, αλλά είναι μόνο στο μυαλό σας, και αυτό είναι σημαντικό. Καθώς εμφανίζονται , ξέρετε τί να κάνετε. Πάρτε μία βαθειά αναπνοή, τιμήστε τα, κατανοήστε τα, έχουν το χώρο τους, δεν προσπαθείτε να τα θάψετε ή να τα εξαφανίσετε. Είναι παλιοί φόβοι και ανησυχίες.  Κοιτάξτε τα και ρωτήστε τα από πού έρχονται και γιατί έρχονται. Και μετά κάνετε επιλογή. Κάνετε επιλογή.

Θέλετε να είστε σε αυτό το φόβο, ή θέλετε να είστε σε μία ανοιχτή , ελαφριά , απλή και γεμάτη αγάπη ενέργεια?   Η επιλογή είναι δική σας.

 

Μετάφραση , επιμέλεια:   Μαρία Γρηγοράκη,    mariagrigoraki3@hotmail.com