Shoud 1, Κharisma

Sponsored links

Donate Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε τις μεταφράσεις κάνοντας ένα paypal donation

2  Αυγούστου 2014

( Πέρα από την προσωπικότητα, Ενημέρωση για τον Σαμ, Πνευματική εφηβεία, το φωτεινό σώμα, πέρα από την ταυτότητα και την επικύρωση, η Νέα Σειρά, Χάρισμα (Kharisma)

Είμαι αυτό που είμαι, ο Adamus της Κυρίαρχης Περιοχής.

Καλώς ήρθατε στη συγκέντρωση. Για όλους όσους επιστρέψατε, καλώς επανήλθατε. (ο Adamus γελά) Πάντοτε εκπλήσσομαι. Δεν ξέρω αν είναι πείσμα, επιμονή ή δεν έχΠέετε τίποτα καλύτερο να κάνετε Σάββατο απόγευμα από το να έρθετε εδώ, αλλά καλώς ήλθατε, αγαπητοί φίλοι.

Δίνεται ένα σήμα στη λέσχη των Αναληφθέντων Δασκάλων, μόλις διαβαίνετε την πόρτα, και το σήμα λέει «Παρέδωσα τα πάντα και δεν περιμένω τίποτα ως αντάλλαγμα, εκτός από τον εαυτό μου.»

Πέρα από την Προσωπικότητα

Κάθε Αναληφθείς Δάσκαλος περνά κάποιο είδος πνευματικής εφηβείας όπου παραδίδει τα πάντα. Ω, δεν πρόκειται απλά για τα χρήματα, ή τα αγαθά, ή το αυτοκίνητο, το σπίτι, τη δουλειά, την οικογένεια. Αλλά πραγματικάότανεισέρχεστε, αυτό που στ’ αλήθεια παραδίνετε είναι όλα όσα γνωρίζατε ότι είναι ο εαυτός σας – μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που εσείς και κάθε άλλος αφυπνισμένος άνθρωπος θα αντιμετωπίσει ποτέ. Κυρίως επειδή έχετε πάντατην επιθυμία να χτίζετε μια προσωπικότητα, να χτίζετε τον εαυτό σας. Το κάνετε μέσα από πράγματα όπως η γκαρνταρόμπα σας, η δουλειά σας, το κοινωνικό σας status, η σχέση σας με τον εαυτό σας. Πάντοτε προσπαθείτε να ορίσετε τον εαυτό σας με έναν ενδιαφέροντα καινούριο τρόπο. Αλλά τελικά, όλα καταρρέουν, όλα διαλύονται, ή τα απελευθερώνετε χαριτωμένα. Με χάρη.

Και αυτό ελπίζω ότι θα κάνουμε στην επόμενη Σειρά, αυτή τη Σειρά, το όνομα της οποίας θα μοιραστώ μαζί σας, σ’ ένα λεπτό. Χμ. (κάποια γέλια) Θα αφήσω την αναμονή να λειτουργήσει για λίγο.

Όμως πράγματι εδώ υπάρχει αυτό το πλήρες πέρασμα πέρα από την προσωπικότητα. Ο νους δεν μπορεί να κάνει κατάληψη. Δεν μπορεί. Ο νους προσπαθεί με κάποιο τρόπο να τη δικαιώσει λέγοντας «Εντάξει, θα γίνω κάτι λιγότερο από μένα.» Όμως αυτό δεν γίνεται με κανέναν τρόπο. Ο νους λέει «Θα ξεφορτωθώ όλες μου τις κακές συνήθειες.» Λοιπόν, θ’ ανακαλύψετε – και καταγράφεται αυτό που λέω – ότι ουσιαστικά οι κακές σας συνήθειες σας υπηρέτησαν πραγματικά καλά. Για τις καλές σας συνήθειες είναι που ανησυχώ. (γέλια) Πραγματικά. Πρόκειται γι αυτές τις συνήθειες, γι αυτά τα πράγματα στα οποία είστε σωστοί, τα οποία υπερασπίζεστε, τα οποία διατηρείτε, και ακόμη και όταν προσπαθώ να τα απομακρύνω από σας, ακόμα και όταν προσπαθώ να τα διώξω από σας, εσείς κρατιέστε από αυτά.

Οι κακές σας συνήθειες, φυσικά, δεν σας αρέσουν, προσπαθείτε να τις ξεφορτωθείτε, προσπαθείτε να τις ξεπεράσετε. Είναι τα δικά σας πεδία μάχης μέσα στον εαυτό σας – σ’ ευχαριστώ (στη Linda) – γι αυτό δεν ανησυχώ για τις κακές σας συνήθειες. Είναι αυτά που θεωρείτε ως καλές συνήθειες που χτίζουν την αυτοεκτίμηση σας, την προσωπικότητα σας.

Βρίσκεστε σε μια αστεία – ναι, για μένα είναι αστεία – μετατόπιση αυτού που θα μπορούσατε να αποκαλέσετε προσωπικότητα, της ταυτότητας σας, σε κάτι που φαίνεται να είναι μια μεγάλη άβυσσος. Δεν είναι, αλλά πρέπει να το προσεγγίσετε σαν μια άβυσσο. Πρέπει να το προσεγγίσετε χωρίς να γνωρίζετε τι θα γίνει μετά. Αλλιώς η προσωπικότητα σας θα προσπαθούσε να αγκιστρωθεί πάνω του και να το καλουπώσει στην εικόνα που θα θέλατε για τον εαυτό σας. Και, όπως έχετε ανακαλύψει, αυτή η εικόνα που θα θέλατε για τον εαυτό σας είναι ανέφικτή… Ανέφικτη.

Παρόλ’ αυτά προσπαθείτε να την αποκτήσετε. Προσπαθείτε να την πετύχετε. Μπορώ να σας πω τώρα – και αυτό το μήνυμα προφανώς αφορά εσάς, όχι τον εξωτερικό κόσμο – ότι δεν θα μπορέσετε να την αποκτήσετε. Σταματήστε λοιπόν να προσπαθείτε. Γι αυτό δεν συμπαθώ καθόλου τους στόχους και τα σχέδια και τα προγράμματα. Αυτά ταιριάζουν στους θνητούς. Ναι. (γέλια από τον Adamus και το ακροατήριο) Και όταν μιλάω για θνητούς δεν αναφέρομαι στο φυσικό σώμα. Αναφέρομαι σ’ αυτούς που κρατιούνται από μια ψευδαίσθηση, ας πούμε από μια αντίληψη, του τι είναι η ζωή και πού ταιριάζουν οι ίδιοι. Και πραγματικά, αυτό είναι η ζωή τόσο πολλών ανθρώπων – μια προσπάθεια να ταιριάξουν σ’ αυτήν, κάνοντας συνεχώς την ερώτηση «Πού ταιριάζω; Πώς ταιριάζω;» καθώς και την πιο διαβόητη ερώτηση όλων των εποχών «Ποιος είμαι;»

Μην το ρωτάτε άλλο πια. Τη στιγμή που νιώθετε ότι βγαίνει από μέσα σας – αυτό το «Ποιος είμαι;» με οποιοδήποτε τρόπο ή μορφή και αν του βάζετε – τη στιγμή που νιώθετε ότι σας έρχεται, πάρτεμια βαθιά αναπνοή και «Είμαι αυτό που Είμαι. Σκάσε.» (κάποια γέλια).

Ενημέρωση για τονSam

Ας κάνουμε σήμερα μια μικρή ενημέρωση σε σχέση με τον Sam. (το ακροατήριο αποκρίνεται «Ω!») Ω!. Ο Sam. (η τωρινή ενσάρκωση του Tobias)

Ο Βυσσινί  Kύκλος έγινε 15 ετών, και παραδόξως είναι και ο Sam 15 ετών. Πρόκειται για σύμπτωση; Ή όχι. Όχι βέβαια.

Λοιπόν ο Sam είναι 15 χρονών τώρα. Φανταστείτε για ένα λεπτό πώς ήταν όταν εσείς ήσασταν 15 χρονών. Αυτό ήταν το άσχημο στο οποίο αναφερόμουν πριν. (Ο Adamus γελά συγκρατημένα και κάποιοι από το ακροατήριο γελούν). Είναι τόσο προκλητική ηλικία τα 15.

Είσαι στη μέση των πάντων. Δεν είσαι ακόμη ενήλικος, αλλά δεν είσαι ούτε και παιδί. Δεν είσαι αρκετά μεγάλος για να οδηγείς, αλλά φαίνεσαι σαν χαζός καβαλώντας ένα ποδήλατο. (γέλια) Δεν έχεις τις ικανότητες ούτε και τη σοφία να χειριστείς τη ζωή, αλλά προσπαθείς. Όπως ακούω τον Cauldre να λέει τώρα, σ’ αυτή την ηλικία νόμιζε ότι γνώριζε τα πάντα, ε, όπως τόσο πολλοί από σας. Οι γονείς δεν ξέρουν τίποτα. Νόμιζε ότι καταλάβαινε «χαλαρά» και ότι οι γονείς δεν καταλάβαιναν τίποτα.

Όμως είναι τόσο αδέξια ηλικία τα 15 – για τ’ αγόρια η έξοδος από την παιδικότητα, ευτυχώς, και για τα κορίτσια να κοιτάζουν τ’ αγόρια αυτής της ηλικίας λέγοντας «Είναι τόσο παιδιά». (ΟAdamus γελά)

Ο Sam είναι 15 χρονών και έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ζωή. Ουσιαστικά δεν έχει και τόσο πολύ ζωή, εξαιτίας των τόσο πολλών χρόνων που ήταν μόνο ένα σωματικό κέλυφος. Μπορείτε να το φανταστείτε αυτό; Να είναι μόνο ένα κέλυφος. Σαν ένα άδειο χαρτοκιβώτιο. Περιμένοντας κάποιον να τοποθετήσει κάτι  μέσα του και να το ταχυδρομήσει. (μερικά γέλια). Ευχαριστώ. Νόμιζα ότι θα χειροκροτούσατε, ή θα γελούσατε…

LINDA: Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το pad.

ADAMUS:  Εντάξει. Είναι λοιπόν 15 χρονών και σ’ αυτή την ενδιάμεση κατάσταση, αλλά για πολλά χρόνια ήταν ένα σωματικό κέλυφος. Χωρίς πλήρη εμφύσηση της ενέργειας της συνείδησης του εαυτού του, του Tobias.

Τότε, όταν ο Tobias, η ουσία του Tobias, άρχισε να καταλαμβάνει αυτό το σώμα, τότε άρχισε να αναπτύσσει την δική του ταυτότητα. Όμως υπήρχε πάντοτε κάτι σ’ αυτόν, μια αντίσταση να ορίσει τον εαυτό του, να αναπτύξει μια προσωπικότητα όπως αυτή που έχετε εσείς, μια απροθυμία να κάνει οτιδήποτε θα τον κλείδωνε σ’ έναν συγκεκριμένο ρόλο ή λειτουργία ή ταυτότητα του εαυτού του.

Είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι το ταξίδι του Sam είναι επίσης και δικό σας ταξίδι. Αρκετά διαφορετικό – εσείς δεν είστε σωματικό κέλυφος, κάποιοι έχετε μετατραπεί σ’ αυτό, αλλά δεν ήσασταν τότε. (γέλια) Κανείς από σας, φυσικά. (Ο Adamusγελά)

Ουσιαστικά, υπάρχει κάποια αλήθεια σ’ αυτό, επειδή ένα μέρος από σας έφυγε για λίγο. Ένα μέρος σας έφυγε μερικώς μακριά, και δεν αντικαταστάθηκε από κάτι ή από κάποιον άλλο. Αλλά ήταν τόσο μπερδεμένο που δεν ξέρατε τι να κάνετε. Κυριολεκτικά οπισθοχωρήσατε για λίγο.

Και καθώς το κάνατε, βρήκατε ότι οι πόροι σας, η αφθονία σας, ακόμη και το κέφι σας, το πάθος σας για ζωή φαινόταν να εξασθενεί. Αλλά δεν μπορούσατε να το ελέγξετε. Δεν μπορούσατε να αντέξετε να κάνετε το ίδιο ξανά και ξανά. Γνωρίζατε ότι δεν συνηχούσε μαζί σας. Γνωρίζατε ότι δεν σας πήγαινε κάπου που θα θέλατε να πάτε, αλλά δεν γνωρίζατε τι να κάνετε.

Μοιάζει πολύ με την είσοδο στην εφηβεία για ένα παιδί. Μοιάζει με το ότι δεν γνωρίζουν τι να κάνουν με το σώμα τους. Οι σκέψεις τους αλλάζουν. Όλα αλλάζουν. Τόσο πολλοί από σας οπισθοχωρήσατε.

Είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι ουσιαστικά προσπαθήσατε να πάτε βαθύτερα. Προσπαθήσατε να ενεργοποιήσετε κάποιο παλιό πάθος και δεν λειτούργησε. Υπήρχε μια η εσωτερική άρνηση, θα μπορούσα να πω μια θεϊκή ευφυΐα μέσα σας που είπε «Αυτό δεν πρόκειται να λειτουργήσει.» Και κατά κάποιο τρόπο σηκώσατε τα χέρια ψηλά. Παραδοθήκατε. Γίνατε το ίδιο σας το κέλυφος.

Το σώμα συνέχισε να ανταποκρίνεται. Η προσωπικότητα έμοιαζε να βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο. Ήταν ικανή να λειτουργεί, να μιλά. Και κατά κάποιο τρόπο, με την  αυτόματη λειτουργία, συνέχιζε να προσπαθεί να επανιδρύσει ή να επανακαθορίσει τον εαυτό της. Σας τρέλαινε, εντελώς. Και τότε κάνατε αυτή την ερώτηση που σας ζήτησα να μην ξανακάνετε ποτέ. Συνέχεια λέγατε «Ποιος είμαι;» Τρυπώνατε μέσα στην ντουλάπα σας αργά τη νύχτα, όταν νομίζατε ότι βρισκόμουν σε πάρτι στη Γαλλία και ρωτούσατε «Μα ποιος είμαι; Ποιος είμαι; Αγαπημένε μου Θεέ, αγαπημένε οποιοσδήποτε εκτός από τον Adamus, Ποιος είμαι;» (γέλια)

Και μετά πήγατε σε κάποιον να σας διαβάσει. Το ξέρω ότι το κάνατε. Το είδα. Το ξέρω ότι ντραπήκατε που το κάνατε. Νιώσατε ενοχή και δυστυχία, και θα έπρεπε. Αλλά ξεγλιστρήσατε σε κάποιον να σας διαβάσει, κάποιον ψυχικό ή οποιονδήποτε – οποιονδήποτε εκτός από τον εαυτό σας. Ο οποιοσδήποτε να σκάβει βαθιά μέσα στον εαυτό σας, επειδή πονούσε, και ως ένα βαθμό εξακολουθεί να πονά. Και ως ένα βαθμό μπορώ να το κατανοήσω γιατί ξεγλιστρήσατε, γιατί με κοροϊδέψατε. (γέλια) Συγνώμη. Πρέπει να το βγάλω αυτό. Δεν θα το θυμάστε ποτέ. Σαν τους Άντρες με τα Μαύρα – ζζζ! δεν μπορώ να το θυμηθώ αυτό. (γέλια). Ω, παρακολουθώ τις ανόητες ταινίες σας. (Ο Adamus γελά).

Αυτοί λοιπόν σας έδωσαν μια προσωρινή έκχυση ταυτότητας. Την ξαναχτίσατε. Νιώσατε καλά για μερικές μέρες, και μετά τι;  Whooshhh! Η μεγάλη συντριβή. Αλλά παρεκτράπηκα. Μιλούσαμε για τον Sam, ή μιλούσαμε για σας; Χμμμ. Χμμμ.

Λοιπόν ο δεκαπεντάχρονος Sam, έχειπολύ ενδιαφέρον. Ποτέ δεν ανέπτυξε πραγματικά μια προσωπικότητα. Κάποιοι είπαν ότι ήταν κάπως βαρετός. Κάποιοι είπαν πως ήταν κάπως ανιαρός. Κάποιοι είπαν πως δεν ήταν καθόλου γειωμένος, πως δεν μπορούσε να συνδεθεί με τίποτα, ότι ήταν πάντα ονειροπόλος, και όντως ήταν. Βρισκόταν σε μια πολύ σημαντική διαδικασία με τον εαυτό του.

Μάθαινε τις δεξιότητες της ζωής, αλλά όχι πολύ καλά. Ο δεκαπεντάχρονος Sam, δεν ήταν πολύ καλός μαθητής. Όχι. Όπως και οι περισσότεροι από σας. (κάποια γέλια) Τα Β’ θεωρούνταν πολύ καλά. Γιορτάζονταν στο σπίτι του. Τα C’ γίνονταν αποδεκτά. Δεν ήταν πολύ διαβαστερός, αλλά ήταν ιδιαίτερα διαισθητικός.

Όταν βγαίνει από το κεφάλι του, όταν σταματά να προσπαθεί να κατανοήσει τις δομές, τα πρότυπα, όταν σταματά να μπαίνει στο μυαλό και στη λογική – απίστευτο. Μπορεί να λύσει τα πάντα εύκολα, γρήγορα. Δεν χρειάζεται να γνωρίζει γεγονότα και στοιχεία.

Στα 15 του ο Sam δεν ενδιαφέρεται να πάει στο πανεπιστήμιο. Πιθανότατα θα πάει για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, και μετά θα βαρεθεί όλες αυτές τις ανιαρές διδασκαλίες που στην πραγματικότητα πολύ λίγο έχουν να κάνουν με την αληθινήζωή, με την πραγματική χαρά της ζωής. Δεν είναι ιδιαίτερα καλός σπουδαστής, αλλά είναι τρομερά διαισθητικός όπως οι περισσότεροι από σας.

Η διαφορά είναι ότι ο Sam δεν έχει αυτά τα 20 ή 30 χρόνια προγραμματισμού για να καλύψει αυτή τη διαίσθηση. Ο Sam αφέθηκε σχετικά διαυγής και καθαρός. Αν και οι γονείς του, που τώρα είναι χωρισμένοι, ήταν και οι δύο καθηγητές πανεπιστημίου, ποτέ δεν κατανόησαν τον Sam. Μιλώ για τον Sam ή για σας; Δεν τον κατανόησαν αυτόν – εσάς – πολύ καλά και κάπως τον αγνόησαν, πράγμα που του έδωσε πολύ δικό του ελεύθερο χρόνο.

Είναι ενδιαφέρον ότι στα 15 του χρόνια ο Sam βρίσκεται στην παρακμή της εφηβείας του, και τώρα μπορούμε να μιλήσουμε περισσότερο γι αυτόν. Κατά κάποιο τρόπο τον αφήσαμε μόνο του κατά τη διάρκεια αυτών των πολύ ευαίσθητων χρόνων της εφηβείας. Θα μιλάμε όλο και περισσότερο γι αυτόν, επειδή νιώθει αυτή τη βαθιά σύνδεση για καθένα από σας, όπως ένιωθε και νιώθει και ο Tobias.

Νιώθει μια σύνδεση. Δεν γνωρίζει τι είναι και δεν ενδιαφέρεται να μάθει περί τίνος ακριβώς πρόκειται. Δεν ενδιαφέρεται να μάθει γι αυτό που ονομάζεται Βυσσινί Κύκλος και Shaumbra και μεμονωμένες λεπτομέρειες, επειδή τα νιώθει. Και αυτό βγαίνει από μέσα του. Γνωρίζει ότι κάτι υπάρχει.

Γνωρίζει ότι υπάρχει, θα μπορούσα να πω, υποστήριξη, συντροφικότητα, αποδοχή, συμπόνια. Ξέρει ότι υπάρχει, αλλά δεν ξέρει πού ακριβώς βρίσκεται. Αλλά δεν τον ενδιαφέρει, και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο. Δεν χρειάζεται να γνωρίζει τις λεπτομέρειες. Ουσιαστικά, κατά κάποιο τρόπο θα τον απομάκρυνε κάπως από τον πλούτο των τωρινών του συναισθημάτων, επειδή αν ξαναανακάλυπτε ξαφνικά τον Βυσσινί Κύκλο και τους Shaumbra, θα έμπαινε μέσα σε πάρα πολλές λεπτομέρειες. Αλλά αυτή τη στιγμή αισθάνεται τον πλούτο του καθενός από σας. Ναι.

Τώρα, δεν θα μου έκανε καμία έκπληξη.. ο Cauldre κάνει κάποιο φιλτράρισμα εδώ, έτσι θα τον διώξουμε. Όμως δεν θα μου έκανε καμία έκπληξη αν άρχιζε να μιλά με κάποιους από σας, να συνδέεται με κάποιους από σας.

Αυτό το καλοκαίρι δουλεύει σε κάποιο κτήμα. Του αρέσει να δουλεύει με τη Γη. Δεν υπάρχουν πολλά ζώα στο κτήμα, κυρίως λαχανικά και φρούτα. Αλλά του αρέσει να δουλεύει σ’ αυτό το περιβάλλον, να βρίσκεται έξω, να αγγίζει τη φύση, να παρακολουθεί τα πράγματα να μεγαλώνουν, να βλέπει την ομορφιά της ζωής. Είναι μαζί με κάποιους φίλους του που έφυγαν από την πόλη, που δουλεύουν στα κτήματα, και εδώ βρίσκει ένα πάθος. Ένα πάθος που δεν έχει ξανανιώσει ποτέ πριν. Το Kaiko του. Και δεν προέρχεται μόνο από τα φυτά και το έδαφος ή από τη συντροφικότητα τα απογεύματα, αλλά νιώθει κάτι μέσα του, κάτι να ανοίγει.

Ταυτόχρονα νιώθει επίσης τον αισθησιασμό της ζωής. Αρχίζει , ας πούμε, να νιώθει αυτό το πολύ όμορφο σεξουαλικό συναίσθημα να αναδύεται από αυτόν. Με κάποιους από τους συμμαθητές του είδαν – αρκετές φορές – πορνογραφία στο internet. Ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά πολύ για αυτό. Ουσιαστικά, τον μπερδεύει, γιατί νιώθει την ενέργεια που προέρχεται από αυτό. Αισθάνεται την κακοποίηση που τροφοδοτείται και αναρωτιέται, σκέφτεται ότι υπάρχει πολύ ομορφιά στην οικειότητα, στη σεξουαλικότητα, αλλά πού βρίσκεται; Κανείς δεν μιλά σχετικά. Το σεξ είναι κάτι που είτε είναι κακό, είτε είναι απαγορευμένο, ή βρίσκεται σ’ αυτές τις πορνογραφικές αναφορές. Έτσι είναι πολύ μπερδεμένος τώρα σχετικά μ’ αυτό, γιατί οι άλλοι άνθρωποι δεν μιλούν για την σεξουαλικότητα με σεβασμό, με όμορφο τρόπο.

Βέβαια υπάρχουν κάποιοι που το κάνουν, αλλά γενικά η μαζική συνειδητότητα είναι είτε ενοχή με ντροπή, είτε σκοτάδι και παρακμή και ενεργειακή τροφοδοσία. Αυτό, μαζί με τη δουλειά στο κτήμα, τον εμπνέει αυτή τη στιγμή σ’ αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει αργότερα στη ζωή του. Για την ώρα αναπτύσσεται.

Ο Sam είναι ψηλός και θα τον θεωρούσατε όμορφο, αλλά, αναπάντεχα ,δεν μοιάζει πια με κανέναν από τους γονείς του. Έμοιαζε όταν ήταν μικρότερος. Και μετά, κατά τη διάρκεια της εφηβείας, έκανε κάτι ιδιαίτερα ευφυές, κάτι που ζητώ στον καθένα από σας να κάνει – να παραδώσετε την προγονική σας βιολογία. Δεν σας ανήκει. Είναι νοικιασμένη. Είναι κληρονομημένη.

Ουσιαστικά δεν πέρασε πολύ χρόνο μέσα στην προγονική του βιολογία. Χρησιμοποίησε κάποια κομμάτια της, ιδιότητες της, για να μπορέσει να γεννηθεί σε φυσικό σώμα. Αλλά κατά τη διάρκεια της εφηβείας, εισήλθε σ’ ένα πολύ ενδιαφέρον στάδιο όπου ουσιαστικά απελευθερώθηκε. Δεν γνώριζε ότι το έκανε αυτό. Αλλά, ουσιαστικά, σ’ ένα πολύ υψηλό επίπεδο, απελευθερώθηκε από την προγονική βιολογία.

Υπάρχουν κάποια εναπομείναντα ίχνη της, αλλά δεν μοιάζει με τους γονείς του – είναι πολύ όμορφος, ψηλός. Φυσικά και οι άντρες και οι γυναίκες έλκονται από αυτόν. Και όχι μόνο από φυσική σεξουαλικότητα, αλλά και από την προσωπικότητα του ή, τολμώ να πω, από την έλλειψη προσωπικότητας.

Ο Sam είναι αξιαγάπητος, πολύ ευαίσθητος, αλλά, όπως κι εσείς, βρίσκει ότι αυτά τα πράγματα τον επηρεάζουν. Πρέπει να προφυλάξει τον εαυτό του. Πρέπει να ξεφύγει από κάποια πράγματα, και γι αυτό, αυτή η καλοκαιρινή δουλειά στο κτήμα είναι τόσο ιδανική γι αυτόν.

Ναι, είχε στενές σχέσεις με γυναίκες. Έκανε σεξ, αν και είναι ακόμη πολύ μικρός, αλλά μ’ έναν πολύ, πολύ όμορφο τρόπο. Καμία σχέση με τους περισσότερους από σας – θα κλείσω τα μάτια μου για λίγο – αλλά θυμηθείτε όταν ήσασταν σ’ αυτή την ηλικία, δεν είχατε στ’ αλήθεια κάποια πραγματική αίσθηση ή συνειδητοποίηση, η αδεξιότητα, ω, η βιασύνη, ο…. (Ο Adamus γελά). Ω, εντάξει. Ας προχωρήσουμε. (κάποια γέλια)

Λοιπόν και πάλι ο Sam είναι πολύ προικισμένος, καλλιτεχνικός τύπος, πολύ ταλαντούχος, αλλά δεν έχει καμιά πραγματική διέξοδο για να τα εκφράσει όλα αυτά. Έτσι το καλύτερο πράγμα που του έχει συμβεί εδώ και πολύ καιρό είναι αυτό το καλοκαίρι, αυτό το καλοκαίρι στο κτήμα όπου πρόκειται να ανακαλύψει πολλά πράγματα, όπως και τόσοι από σας όταν ήσασταν σ’ αυτή την ηλικία.

Είναι μια μικρή ενημέρωση για τον Sam. Θα είμαι σε στενότερη επαφή τώρα που βγαίνει από την εφηβεία.

Πνευματική Εφηβεία

Μιλώ για την έξοδο από την εφηβεία, την πνευματική εφηβεία, που τόσο πολλοί από σας βιώνετε.Υπάρχει αμηχανία. Εξέρχεστε από μια πολύ πυκνή προσωπικότητα – μια προσωπικότητα η οποία δομήθηκε πάνω σε πολλές, πολλές, πολλές ζωές – και τώρα διαλύεται.

Υπάρχει κάποια αντίσταση. Προσπαθείτε με πολλούς τρόπους να κρατηθείτε από αυτήν. Και πολύ συχνά, όπως υποθέτω ότι είναι φυσικό, θέλετε να απελευθερώσετε κάποια πράγματα και να εστιάσετε ή να αναπτύξετε κάποια άλλα πράγματα στον εαυτό σας.

Και βασικά στην πνευματική ανάπτυξη, ιδιαίτερα σ’ αυτό το στάδιο της εφηβικής διαδικασίας, καθώς πλησιάζει στο τέλος της, συνειδητοποιείτε ότι πρέπει να αφήσετε κάποια πράγματα να φύγουν και συνειδητοποιείτε ότι μοιάζει με το ξεφλούδισμα ενός κρεμμυδιού, ξεφλουδίζετε όλο και περισσότερα επίπεδα. Φτάνετε στο σημείο που συνειδητοποιείτε ότι συνεχώς ξεφλουδίζετε και ξεφλουδίζετε, και ρωτάτε «Πότε θα τελειώσει αυτό το ξεφλούδισμα;»

Όταν πραγματικά φτάσετε στο σημείο να σιχαίνεστε πραγματικά να ξεφλουδίζετε άλλο, να νιώθετε ότι κουραστήκατε θανάσιμα απ’ αυτό, τότε είναι που, θα μπορούσαμε να πούμε, θα διαλυθεί, θα αποσυντεθεί, θα εξαφανιστεί.

Πρόκειται για μια τρομακτική διαδικασία, και επειδή οι περισσότεροι από σας πέφτετε πάλι στην σκέψη… εμφανίζονται άλλα δύο επίπεδα. Υπάρχει κάποιος πόθος που υποβόσκει κάτω απ’ αυτό, τον ονομάζετε πνευματικότητα, η κατανόηση του Εαυτού ή του Θεού, η ανακάλυψη του αληθινού Εαυτού. Πάντοτε είχατε αυτό το υπόγειο ρεύμα αλλά δεν συνειδητοποιούσατε τι πραγματικά είναι. Δεν το κάνατε …, δεν ήσασταν ικανοί να το αρθρώσετε. Δεν ήσασταν έτοιμοι να πείτε «Λοιπόν, κάτω από τον πυρήνα υπάρχει αυτός ο βαθύς πόθος.» Τον δικαιολογούσατε σε άλλα επίπεδα, κυρίως διανοητικά, λέγοντας  «Σιχάθηκα και βαρέθηκα τη ζωή μου. Κάποια πράγματα θέλω ν’ αλλάξουν» ή «Θέλω τα πράγματα να γίνουν καλύτερα.»

Έτσι σε κάποιο άλλο επίπεδο βρισκόσασταν εδώ λέγοντας «Θέλω περισσότερη αφθονία. Θέλω να γίνω νεότερος. Θέλω να γίνω πιο έξυπνος. Θέλω να πετύχω τους στόχους μου.» Αυτό λοιπόν συμβαίνει εδώ, ενώ υποβόσκει ένας βαθύς πόθος για να γνωρίσετε αυθεντικά τον εαυτό σας, μ’ έναν αληθινό τρόπο.Αυτά τα δύο πράγματα συγκρούονται με πολλούς τρόπους, επειδή η προσωπικότητα δεν θέλει να δει τον εαυτό της να καταστρέφεται. Καθόλου. Η προσωπικότητα θέλει να βελτιώσει τον εαυτό της. Έχει προγραμματιστεί να βελτιώνεται εδώ και πολλές ζωές, προγραμματίζεται και προγραμματίζεται – να βελτιώνει την ευφυΐα σας, να βελτιώνει την αφθονία σας, να βελτιώνει την εμφάνιση σας, να βελτιώνει την ικανότητα σας να κάνετε φίλους και να νικάτε τους άλλους ανθρώπους και όλα αυτά τα πράγματα. Έτσι η προσωπικότητα δεν μπορεί να κατανοήσει το γεγονός ότι ουσιαστικά θα διαλυθεί.

Όμως από κάτω υπάρχει κάτι που λέει «Δόξα το Θεό. Ήρθε η ώρα. Πότε επιτέλους θα συμβεί; Πότε θα τελειώσει αυτή η παρωδία που παίζουμε; Πότε θα πάμε πέρα από τα παιχνίδια και θα βρούμε την αυθεντικότητα;»

Τότε ξεπηδά ο νους και λέει «Ω, ναι, η αυθεντικότητα. Αυτό είναι.» Επειδή ο νους σας νιώθεικάτι, η προσωπικότητα αισθάνεται «ναι, αυθεντικότητα». Και τότε προσπαθεί να γίνει αυθεντική, και δεν μπορεί. (κάποιος γελά) Δεν μπορεί. Και είναι αστείο ως ένα βαθμό, επειδή προσπαθείτε να είστε αυθεντικοί σε κάτι που δεν είναι καθόλου αυθεντικό. Δεν είναι κακό. Αλλά δεν είναι αυθεντικό. Δεν είναι αυτό που στ’ αλήθεια είστε.

Το Φωτεινό Σώμα
Αισθανθείτε αυτή τη στιγμή τον εαυτό σας. Αισθανθείτε τον εαυτό σας μέσα στο σώμα σας, μέσα στις σκέψεις σας, μέσα στον εαυτό σας. Αυτό που είναι στην επιφάνεια, αυτό που διαπερνά τα υπόλοιπα, αυτό που προβάλλεται – όχι αυτό που πραγματικά βρίσκεται στο εσωτερικό αλλά αυτό που προβάλλεται προς τα έξω – είναι μια παλιά βιολογία. Πρόκειται να δουλέψουμε με το φωτεινό σώμα. Ουσιαστικά, δεν πρόκειται να δουλέψουμε μαζί του. Πρόκειται να επιτρέψουμε το φωτεινό σώμα.

Το έχετε, και γνωρίζω ότι κάποιοι από σας είστε πολύ απογοητευμένοι επειδή – και σημειώστε το ιδιαίτερα αυτό – προσπαθείτε να επιδιώξετε το φωτεινό σώμα μέσω του παλιού ανθρώπινου νου, και αυτά τα δύο δεν συνεργάζονται πολύ καλά μαζί. Προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε την προσωπικότητα σας, το σκεπτικό του νου σας για το τι πρέπει να είναι το φωτεινό σώμα, για να το εμφανίσετε. Το μόνο που κάνετε είναι να φωνάζετε στο παλιό σας σώμα. Δημιουργείτε σύγχυση στο παλιό σας σώμα, επειδή σκέφτεστε μέσα από αυτό.

Έχτε ένα σκεπτικό ότι πρόκειται να βαδίσετε δυο μέτρα πάνω από το έδαφος, και ότι θα λάμπετε και θα θαμπώνετε σαν τα φώτα από νέον μια νύχτα με ομίχλη και  bzzzt! bzzzt! bzzzt! (γέλια).  Δεν είναι καθόλου κάτι τέτοιο!  Απολύτως καθόλου κάτι τέτοιο. Έτσι πριν μπορέσουμε να κάνουμε πολλά πράγματα με το φωτεινό σώμα, θα ξεφορτωθούμε πολλές σκέψεις για το τι είναι ένα φωτεινό σώμα.

Είναι ενδιαφέρον. Είστε σε σύγχυση. Λέτε «Μα, έχω τόσο μεγάλη επιθυμία για φωτεινό σώμα. Μ’ έχει κουράσει αυτό το ανθρώπινο σώμα. Γερνάει στη στιγμή και βαραίνει και δεν έχει ισορροπία.» Αυτό το αισθάνεστε σ’ ένα πολύ βαθύ επίπεδο, και γι αυτό μίλησα για το Kaiko, το εσωτερικό πάθος, αυτή τη μαινόμενη εσωτερική φωτιά. Ο λόγος που μίλησα γι αυτό τον προηγούμενο μήνα ήταν επειδή αυτό το Kaiko, αυτό το πάθος, αυτό το ανεξήγητο, αυτή η άγνωστη γνώση είναι που θα εμφανίσει το φωτεινό σώμα.

Και τότε το κεφάλι σας παίρνει πρωτοβουλία και φέρνει όλους τους λόγους για τους οποίους θέλετε το φωτεινό σώμα, και ξέρω ότι κάποιοι από σας εκεί έξω είστε έτοιμοι ν’ αρχίσετε να γράφετε βιβλία για το φωτεινό σας σώμα, χωρίς να έχετε ιδέα περί τίνος πρόκειται. Και πρόκειται να μπερδέψετε τους άλλους ανθρώπους με τις παρανοήσεις σας για το φωτεινό σώμα. Θα φτάσουμε σ’ αυτό, και θα φτάσουμε σ’ αυτό σε πείσμα σας, επειδή υπάρχει αυτή η βαθιά εσωτερική γνώση ότι αυτή η βιολογία δεν είναι πραγματικά δική σας. Παρατήστε λοιπόν τα κόλπα και τα τεχνάσματα και οτιδήποτε σκεφτήκατε γι αυτά τα βιβλία που ήσασταν έτοιμοι να γράψετε, και τα μαθήματα που ήσασταν έτοιμοι να δώσετε για το φωτεινό σώμα. Παρατήστε τα για λίγο, μέχρι να καταλάβετε πραγματικά τι είναι το φωτεινό σώμα, μέχρι πραγματικά να καταλάβετε και να νιώσετε το Kaiko – τον πόθο που φλέγεται.

Όπως έχω πει, αυτή η φωτιά του Kaiko, αν βρίσκεστε μέσα της, αν την επιτρέψετε, είναι μια ψυχρή φωτιά, «ψυχρή» ως προς το ότι δεν θα σας κάψει. Είναι μια φωτιά μεταστοιχείωσης, και η πραγματική φωτιά της μεταμόρφωσης ή της αλχημείας είναι μια ψυχρή φωτιά. Όμως αν στέκεστε απ’ έξω και προσπαθείτε να την χειριστείτε και προσπαθείτε να την εντάξετε στην παρούσα προσωπικότητα σας, θα σας κάψει σαν την κόλαση. Εννοώ σαν πραγματική κόλαση. Θα σας τσουρουφλίσει.

Πρόκειται λοιπόν για την είσοδο στο πάθος και για το να το επιτρέψετε. Αλλά παρεκτράπηκα και πάλι. Χμ.

Λοιπόν το φωτεινό σας σώμα και η βιολογία σας θα προκύψουν φυσικά. Το κατανοείτε αυτό; Θα προκύψει φυσικά. Αυτό είναι που αισθανόσαστε. Γι αυτό και αναφέρομαι τώρα στον Sam λέγοντας ότι δεν είναι και πολύ έξυπνος, όμως, ω, είναι σοφός και διαισθητικός, όπως θέλετε ονομάστε το. Δεν σκέφτεται. Επιτρέπει.

Πέρα από την Ταυτότητα και την Επικύρωση.

Λοιπόν ταυτόχρονα με αυτό το επερχόμενο τέλος της πνευματικής εφηβείας, υπάρχει μια μεγάλη προσπάθεια εξέλιξης ή ανάπτυξης της προσωπικότητας σας. Και θα ξαναπάω πάλι στους λόγους για τους οποίους δεν μου αρέσουν τα σχέδια και τα προγράμματα και οι στόχοι. Το μόνο που κάνουν είναι να εντείνουν ή να πυκνώνουν την προσωπικότητα σας. Και υπάρχει μεγάλος πόθος από τους ανθρώπους γι αυτό – να ορίσουν τον εαυτό τους ως κάτι, να τον ταυτοποιήσουν με κάτι. Γι αυτό δημιουργούν ομάδες συγγενών. Ανήκουν σε λέσχες και οργανισμούς ώστε να μπορούν να ταυτοποιηθούν. Συνεχώς προσπαθούν να βελτιώσουν τον εαυτό τους.

Λοιπόν, πρόκειται να απελευθερώσουμε τον εαυτό μας, και αυτό μπορεί να είναι τρομακτικό. Είχατε αρκετές σχετικές εμπειρίες μέχρι τώρα. Μπορεί να γίνει τρομακτική η πραγματική απελευθέρωση αυτού που ονομάζετε προσωπικότητα.

Όμως η προσωπικότητα, αυτό με το οποίο ταυτίζεστε, συνδέεστε, επαληθεύετε τον εαυτό σας, δεν είναι πλέον έγκυρη. Πολύ συχνά συνειδητοποιείτε τι συμβαίνει όταν οι άνθρωποι πρέπει να επαληθεύσουν τον εαυτό τους – ξέρετε, στην καθημερινή ζωή που συνεχώς ακυρώνεστε από πράγματα – έτσι συνεχώς προσπαθείτε να επικυρώσετε τον εαυτό σας. Προσπαθείτε να τοποθετήσετε τα κομμάτια στη θέση τους και το κομμάτι «Ποιος είμαι» – μια μητέρα ή ένας πατέρας, ένα στέλεχος ή ένας ταξιτζής, έχετε τη μία ή την άλλη ηλικία, είστε έξυπνοι, είστε βλάκες –δεν έχει σημασία. Στην επικύρωση δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του «είμαι έξυπνος και του είμαι ηλίθιος.» Τουλάχιστον είναι μια επικύρωση ή μια ταυτότητα όταν λέτε «είχα άσχημη παιδική ηλικία, είχα καλή παιδική ηλικία. Είμαι όμορφος. Είμαι άσχημος.» Πρόκειται πάντα για επικύρωση, ακόμη κι αν είναι αρνητική.

Αυτά είναι τα αγκίστρια που βάζετε στα πράγματα για να ορίζετε τον εαυτό σας. Και όσο περισσότερο ορίζετε τον εαυτό σας, όσο περισσότερο συνδέετε τον εαυτό σας με άλλα πράγματα, τόσο καλύτερα νιώθετε για λίγο. Όμως όταν αρχίσουν να φθείρονται τότε καταλήγετε να κάνετε καινούρια σχέδια, προγράμματα, στόχους ή οτιδήποτε άλλο.

Μην με παρεξηγείτε. Είναι υπέροχο το να εκφράζετε την δημιουργική ύπαρξη που είστε. Όμως μερικές φορές αυτά τα σχέδια και τα προγράμματα δεν είναι τρόποι έκφρασης, αλλά μάλλον ένας τρόπος επικύρωσης, ή μερικές φορές ένας τρόπος να αποσπάσετε τον εαυτό σας από τον εαυτό σας.

Θα μπούμε τώρα σε μια υπέροχη περίοδο πραγματικής απελευθέρωσης της προσωπικότητας. Δεν μιλώ για το θάνατο της προσωπικότητας ή για την εκμηδένιση της, αλλά για την απελευθέρωση όλων αυτών των συνδεδεμένων σημείων, των σημείων επικύρωσης του τι είστε.

Ίσως έχετε παρατηρήσει τελευταία να εμφανίζεται μια ευκαιρία, ίσως πολλές ευκαιρίες, με κάποια πολύ ενδιαφέροντα, έντονα παράξενα όνειρα. Προσπαθείτε να βγάλετε νόημα από αυτά και δεν υπάρχει κανένα. Δεν είναι προφητικά όνειρα. Δεν αφορούν αυτά που πρόκειται να συμβούν στον κόσμο, ή σε σας. Κυριολεκτικά πρόκειται για πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σας.

Μέσα από αυτή τη διαδικασία της απόπειρας να επικυρώσετε την ταυτότητα σας έχετε δημιουργήσει πολλές πτυχές, και έχετε αρκετές για να ξεκινήσετε. Αλλά δημιουργείτε όλο και περισσότερες.

Και αυτό είναι ενδιαφέρον. Η κατανόηση της Ασπετολογίας είναι πολύ, πολύ σημαντική, αλλά καταλήγει στο να γίνεστε λίγο μονομανείς μ’ αυτήν. Και, αντίθετα με ότι συνιστούσε ο Tobias, προσπαθήσατε να ελέγξετε αυτές τις πτυχές, σαν να επρόκειτο για μερικά κουταβάκια, ή σαν να επρόκειτο για τα παιδιά σας.

Ή τις φοβάστε, σαν να έχουν περισσότερη δύναμη από σας ή σαν να έχουν περισσότερη υπόσταση από σας, για να το πούμε καλύτερα. Είναι πολύ ενδιαφέρον, και θα μπορούσε να γίνει μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πνευματική ψυχολογική συζήτηση για το πώς η κατανόηση της Ασπετολογίας ουσιαστικά δημιουργεί περισσότερες πτυχές για λίγο και ουσιαστικά δημιουργεί, θα έλεγα, ένα φόβο για τις πτυχές ή την δημιουργική ύπαρξη – φανταστείτε ότι αυτό θα μπορούσε να είναι μια ωραία ταινία, ή βιβλίο επιστημονικής φαντασίας – η δημιουργική ύπαρξη, αρχίζοντας να κατανοεί τις πτυχές του εαυτού της, παραδίδει δύναμη ή περισσότερη οντότητα σε μια, ή περισσότερες, από αυτές τις πτυχές. Με άλλα λόγια «οι σκοτεινές πτυχές μου είναι πιο δυνατές, πιο υπαρκτές από μένα.» Και αυτό είναι που συμβαίνει. Το έχω δει σε τόσο πολλούς από σας. Δεν κοιτάζω κανέναν από σας στα μάτια. Κοιτάζω στην κάμερα. Το βλέπω να συμβαίνει εκεί έξω. Δίνετε περισσότερη ύπαρξη, περισσότερη εξουσία, περισσότερη ταυτότητα σε κάποιες από τις πτυχές σαν να ήταν πιο έξυπνες από σας ή σαν να είχαν περισσότερο ταλέντο ή χάρισμα από σας. Είναι ένα ενδιαφέρον φαινόμενο, επειδή εσείς είστε η ύπαρξη που δημιουργεί κάθε μία από αυτές.

Ίσως υπάρχει κάποιος κρυμμένος πόθος ή ελπίδα να έχετε κάποια (πτυχή) που να είναι καλύτερη από σας. Μια ελπίδα ότι, «Θεέ μου, ελπίζω να υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό ώστε να υπάρχει κάποια πτυχή που να είναι πιο μεγαλειώδης από μένα», ή ακόμη με κάποιο στρεβλό τρόπο «πιο δυνατή από μένα. Τόσο σκοτεινή που να είναι μεγαλύτερη από μένα.» Ένα είδος στρεβλής επιθυμίας να υπάρχει κάτι μεγαλύτερο από τον εαυτό σας, επειδή δεν είστε ευχαριστημένοι με αυτόν τον εαυτό. Επειδή πρόκειται για μια προσωπικότητα που δεν είναι δική σας.

Όσον αφορά το σώμα, φυσικά, είναι εύκολο να το κατανοήσετε όταν λέω ότι δεν είναι δικό σας. Λέτε, «Λοιπόν, ναι. Μοιάζω με την μητέρα μου. Δεν θέλω να της μοιάζω. Θέλω να μοιάζω με τον πατέρα μου.» Μοιάζει σαν συγκέντρωση γύρω από το σημαιάκι του γκολφ όταν μιλάμε για την απελευθέρωση της προγονικής σας βιολογίας. «Διάολε, ήρθε η ώρα». Όμως σας λέω ότι ήρθε επίσης η ώρα να αναγνωρίσετε ότι αυτή η προσωπικότητα δεν είναι πραγματικά δική σας. Παράξενο. Φυσικά το μυαλό ξεπηδά και λέει «Ποιανού είναι λοιπόν;» Κανενός. Δεν είναι ο αυθεντικός εαυτός σας. Δεν είναι ο αληθινός εσείς.

Αισθάνομαι, άκουσα τις ερωτήσεις σας προς τον εαυτό σας τελευταία, και μια από τις μεγάλες ερωτήσεις που κάνετε είναι «Είμαι αυθεντικός; Είμαι αληθινός;»

Όταν ήσασταν νεότεροι, ειδικότερα όσοι από σας είχατε κάποιο θρησκευτικό υπόβαθρο, η ερώτηση ήταν «Είμαι καλός ή κακός;» Ή αν πιστεύατε στον Άγιο Βασίλη «Ήμουνα καλός ή ήμουνα κακός;» και μετά αντικαταστάθηκε από το «Είμαι αληθινός; Ήμουνα αυθεντικός με τον εαυτό μου;». Λοιπόν, όχι. Φυσικά και όχι.

Θέλω να ρίξετε μια ματιά στην προσωπικότητα σας. Μιλώ για το προσωπείο. Μιλώ για τη βιτρίνα. Δεν μιλώ για το βάθος. Θα πάμε αργότερα εκεί. Αλλά μιλώ για το προσωπείο που έχετε φορέσει. Σε τι βασίζεται; Λοιπόν βασίζεται εν μέρει στην ανατροφή σας, με άλλα λόγια στο περιβάλλον, στους γονείς σας και στ’ αδέλφια σας και στους δασκάλους σας. Βασίζεται σ’ αυτούς. Δεν είναι πραγματικά δικό σας.

Η προσωπικότητα σας βασίζεται πολύ στις αντιδράσεις σας σε καταστάσεις του παρελθόντος τις οποίες στην πραγματικότητα δεν αντιληφθήκατε πλήρως. Έχουμε μιλήσει γι αυτό πολλές φορές. Βλέπετε ένα μικρό κομμάτι αυτού που συνέβη στο παρελθόν. Αλλά παίρνετε αυτό το κομμάτι και το τοποθετείτε στην ανάπτυξη της προσωπικότητας σας, το τοποθετείτε στον εαυτό σας, και μετά το υιοθετείτε και λέτε «Λοιπόν, αυτό είμαι εγώ.»

Παίρνετε γεγονότα που έχουν συμβεί στη ζωή σας και τα αποδέχεστε χωρίς στ’ αλήθεια να κατανοείτε τι πραγματικά συνέβη, ή θα μπορούσα να πω, χωρίς να αποστάζετε τη σοφία. Να τα απογυμνώνετε από το φόβο, τις λεπτομέρειες, το τραύμα και οτιδήποτε άλλο και να αποστάζετε μόνο τη σοφία. Έχουμε να κάνουμε πολύ απόσταξη σοφίας εδώ. Και εισπράττετε τα γεγονότα που εισέρχονται από έξω. Τα παίρνετε σαν να ήταν δικά σας.

Και, επί τη ευκαιρία, όλη αυτή η διαδικασία που περνάτε, σ’ ευχαριστώ Marty για τη νύξη. Χασμουρήθηκε – «Ααχχ» – όλη αυτή η διαδικασία σας κουράζει και είναι πολύ βαρετή για να μιλήσουμε γι αυτή. Θα προτιμούσατε να τραγουδήσουμε; Σας κουράζει και μετά αναρωτιέστε. Μέσα σ’ αυτήν την ανάπτυξη της προσωπικότητας που τώρα αρχίζει να εκτροχιάζεται, είναι σαν να είστε στη εφηβεία. Θυμάστε όταν ήσασταν 13, 14, 15 χρονών; Δεν μπορούσατε να κοιμηθείτε αρκετά. Και δεν μπορούσατε ούτε να φάτε πολύ, όμως δεν μπορούσατε να κοιμηθείτε αρκετά. Πάντοτε νιώθατε κουρασμένοι, αναιμικοί, πάντοτε νιώθατε ότι δεν είχατε ενέργεια, εκτός από κάποιες περιστασιακές εκρήξεις ενέργειας για σκέψεις και εμπειρίες σεξουαλικού περιεχομένου. Κατά τα άλλα ήταν… (κάποια γέλια). Μιλώ κυρίως για τ’ αγόρια. Τ’ αγόρια γελούν. Οι άντρες. Ήθελα να πω οι άντρες.

Έτσι τώρα είστε ιδιαίτερα κουρασμένοι, και τι κάνετε;  Λέτε «Ω, απλά γερνάω.» Και τι κάνετε μετά; Είναι τόσο συνηθισμένο, (κάποιοι λένε «Κοιμάμαι»). Κοιμάστε. Όχι. Λέτε «Τι τρέχει με μένα; Ε, χρειάζομαι περισσότερη άσκηση, επειδή άκουσα στις ειδήσεις, ή άκουσα κάποιον γιατρό να λέει «περισσότερη άσκηση.»» Ουσιαστικά δεν χρειάζεστε. Στ’ αλήθεια. Όταν θα εισέλθουμε στο φωτεινό σώμα, θα ανακαλύψετε ότι τα περισσότερα γύρω από την άσκηση είναι μπούρδες. Στ’ αλήθεια είναι. (το ακροατήριο χειροκροτά) Όχι, πραγματικά είναι, επειδή το ακούσατε κάπου – «πρέπει να εξασκηθώ, και πρέπει να κάνω τόσες ώρες την εβδομάδα και …» – ω, geez! Τι απόλαυση της ζωής.

Έτσι λέτε κάτι σαν «Μετά πρέπει να τρέφομαι διαφορετικά και…» Βλέπετε τι κάνετε; Χτίζετε αυτές τις ιδιότητες, χτίζετε την προσωπικότητα. Είστε κουρασμένοι επειδή περνάτε πνευματική εφηβεία. Είναι μια πολύ ενεργοβόρα διαδικασία. Ξεφορτώνεστε όλα αυτά τα σκουπίδια που έχετε τραβήξει γύρω σας για τόσο μεγάλο διάστημα και που δεν είναι δικά σας. Δεν είναι η προσωπικότητα σας.

Όταν θα πάτε σπίτι σήμερα το βράδυ, ή όταν ξυπνήσετε αύριο το πρωί, κοιταχτείτε στον καθρέφτη σας παρακαλώ, επειδή αυτό το σώμα δεν είναι δικό σας. Και η προσωπικότητα; Θα έπρεπε να ζητωκραυγάζετε τώρα αλλά δεν είναι δική σας! (γέλια). Δόξα το Θεό! Δεν είναι. Δεν είναι.

Αυτό τώρα εμφανίζει πολλά ζητήματα. Τι είναι λοιπόν η προσωπικότητα σας; Γι αυτό λοιπόν μίλησα για το Kaiko τον προηγούμενο μήνα. Το πάθος. Και δευτερευόντως, δεν χρειάζεται πια να ταυτοποιείτε τον εαυτό σας μέσα από πράγματα. Δεν χρειάζεται να λέτε «Είμαι ένας 42χρονος άνδρας, έξι πόδια ψηλός και έχω αυτή και αυτή την εκπαίδευση.» Αυτά τα πράγματα δεν είναι σημαντικά. Πραγματικά δεν είναι. Δεν είναι σημαντικά εκεί που πηγαίνουμε.

Είναι αστεία για να παίζετε όταν συνειδητοποιείτε ότι πρόκειται για παιχνίδι. Είναι πραγματικά αστεία για παιχνίδι. Και αυτό γίνεται όταν μπαίνετε στην αληθινή δράση, και γλιστράτε μέσα στο παίξιμο αυτού που θέλετε να είστε και μετά ξεγλιστράτε από αυτό. Όμως τώρα δεν πιστεύετε ότι παίζετε. Νομίζετε ότι είναι αληθινό. Προσπαθείτε να γίνετε πιο αυθεντικοί. Το ακούτε να έρχεται από τα βαθύτερα μέρη του εαυτού σας «Είμαι αυθεντικός; Είμαι αληθινός;» Αυτό αναφύεται πάλι και πάλι συνεχώς. Δεν είστε. Δεν είστε καθόλου. Και αυτά είναι τα καλά νέα.

Αυτό όμως αφήνει ένα μεγάλο χώρο κενό. Σαν «Ω, τι πρόκειται να κάνω; Πώς θα αισθάνομαι; Πώς θα είμαι εγώ;» Το ενδιαφέρον στο όλο ζήτημα του να είστε εσείς είναι ότι θα σας απομακρύνουμε από σας, ώστε να μπορέσετε να κατανοήσετε ποιοι είστε. Έτσι το περισσότερο απ’ αυτό είναι απλά ένα προσωπείο.

Ω, υπέροχα πράγματα σε σχέση μ’ αυτό. Μην με παρεξηγείτε. Υπέροχα πράγματα, αλλά πρέπει να καταλάβετε ότι πρόκειται για ένα παιχνίδι. Είναι η δημιουργικότητα στην πράξη. Πρέπει να πάτε πέρα, προσπαθώντας μόνο να εξευγενίσετε αυτόν τον εαυτό, αυτό το σώμα ή αυτή την προσωπικότητα ή αυτό το νου.

H Νέα Σειρά

Πέρασα πολύ καιρό να σκέφτομαι πώς να αποκαλέσω την επόμενη Σειρά μας. Έριξα μια ματιά εκεί που πρόκειται να πάμε, σ’ αυτά που πρόκειται να κάνουμε σ’ αυτή τη Σειρά. Προς στιγμήν θέλησα να την ονομάσω Σειρά της Αγάπης, και… (κάποιος λέει «Χμμμ») Χμμ. Και να οδηγεί στην αγάπη για τον Εαυτό. Αγάπη, τόσο όμορφη εμπειρία. Και, ναι, γράψτε το στα «προσεχώς». Όχι, όχι εδώ.

LINDA: Όχι σ’ αυτή τη λίστα.

ADAMUS: Όχι στη δική σου λίστα. Στα «προσεχώς». Σε παρακαλώ, το έχουμε ανάγκη αυτό – το Βιβλίο της Αγάπης.

LINDA: Φυσικά.

ADAMUS:  Η αγάπη, αρχικά εμπειράθηκε  εδώ σ’ αυτόν τον πλανήτη. Ο Θεός, το Πνεύμα, δεν είχε ιδέα τι ήταν η αγάπη, μέχρι να την εμπειραθείτε εσείς. Υπάρχει όλο αυτό το «Ο Θεός είναι αγάπη.» Ο Θεός δεν είχε ιδέα για την αγάπη. Πώς θα μπορούσε όταν δεν είχε την εμπειρία της μέχρι να την εμπειραθεί μέσα από σας;

Λοιπόν σκέφτηκα να τηνονομάσω η Σειρά της Αγάπης, αλλά το βρήκα λίγο φτηνό. Λίγο εύκολο. Ναι, ήθελα να το κάνω λίγο πιο διορατικό. Φυσικά και θα μιλήσουμε για την αγάπη, αλλά όχι για την παλιά αγάπη μιας προσωπικότητας που έλεγε ότι αγαπά κάποιον άλλο, επειδή αυτό δεν είναι αγάπη. (Η Linda δίνει ένα σημείωμα στον Adamus, κάποια γέλια καθώς αυτός το κοιτάζει και της το επιστρέφει). Εντάξει το κρατάς αυτό.

Το Βιβλίο της Αγάπης. Σας παρακαλώ να το θυμίζετε στην Linda. Κάθε φορά που την βλέπετε να την αγκαλιάζετε και να της λέτε «Βιβλίο της Αγάπης!» (μερικά γέλια).

Λοιπόν ήθελα να την ονομάσω Σειρά της Αγάπης, αλλά σκέφτηκα, όχι, είναι πολύ εύκολο. Είναι πολύ φτηνό. Θέλησα να την ονομάσω Σειρά του Φωτεινού Σώματος, επειδή θα…

LINDA: Θέλεις να το γράψω σ’ αυτό; (υπάρχει κάποια νέα γραφική ύλη)

ADAMUS: Όχι ακόμα. Ω, ναι. Να την πούμε Σειρά του Φωτεινού Σώματος. Όμως, σκέφτηκα ότι θα μιλήσουμε για το φωτεινό σώμα. Θα κάνουμε το φωτεινό σώμα. Και, ω, ενώ λέτε πόσο πλάκα θα έχει και πόσο υπέροχο θα είναι, θα είναι δύσκολο, εκτός και αν πάρετε μια βαθιά αναπνοή και σταματήσετε να δουλεύετε γι αυτό και σταματήσετε να έχετε προσδοκίες. Να το δεχθείτε φυσικά. Ναι.

Έτσι, σκέφτηκα όχι, δεν θέλω να την πούμε Φωτεινό Σώμα, επειδή αυτό θα προκαλούσε παράξενες προσδοκίες. Όλοι θα νομίζουν ότι θα γίνουν όμορφοι και σέξι και νεότεροι. Και ενώ αυτό μπορεί να συμβεί, δεν θα έπρεπε να είναι ο πραγματικός… ναι (κάποια γέλια) Γιατί όχι; Αλλά αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που το κάνουμε; (κάποιοι επαναλαμβάνουν «όχι») Όχι. Πρέπει να πείτε όχι, αλλά ξέρω ότι στ’ αλήθεια… ναι. (γέλια)

Θα εξερευνήσουμε το φωτεινό σώμα, αλλά σκέφτηκα ότι θα έβγαζε λάθος σήμα, και ότι θα ελκύαμε… γαμώτο!, θα τραβούσαμε κάποιους που τους έχουμε ξεφορτωθεί! (πολλά γέλια)

LINDA: Ναι! Ω!

ADAMUS: Όχι, όχι, όχι,όχι, όχι. Όχι. Μην το κάνετε αυτό. Έχουμε φύγει πολύ μακριά.

Έτσι λοιπόν συλλογίστηκα. Ουσιαστικά συσκέφτηκα με κάποιους άλλους στην Λέσχη των Αναληφθέντων Δασκάλων και είπα, «Ναι, ήρθε η ώρα για μια καινούρια Σειρά με τους Shaumbra. Βλέπω πολλά διαφορετικά πράγματα. Δεν τα λέω ούτε στον Cauldre ούτε στην Linda ακόμη. Αλλά πώς να την ονομάσω; Και είχαν και αυτοί κάποιες προτάσεις να κάνουν, και ίσως έχετε κι εσείς μερικές. Καμία πρόταση;

(υπάρχει σιωπή)

Ω, κανείς δεν τολμά! (ο Adamus γελά). Κανείς εκτός από τον Pete. Pete, πώς θα την ονόμαζες;

PETE: Επιτρέποντας…

ADAMUS: Η (Σειρά) επιτρέποντας.

PETE: … Την Ανάληψη μου.

ADAMUS: Επιτρέποντας την Ανάληψη μου. Α, δεν είναι τόσο κακό.

LINDA: Μμ, χμμ. Ω, ω! Άλλο ένα.

ADAMUS: Του λείπει λίγο παιχνίδισμα όμως. Νομίζω ότι έχουμε κουραστεί να επιτρέπουμε. Μοιάζει με «τι, χάλια!» Ναι, αλλά.

PETE: Μα, είπες επιτρέποντας νωρίτερα.

ADAMUS: Νωρίτερα, και μετά κουραστήκαμε απ’ αυτό. (γέλια)

PETE: Ω, όχι εγώ! Εσύ όμως ναι. Εντάξει.

ADAMUS: Ναι, πώς θα την ονομάζατε;

SUE: Το ταξίδι στην Φώτιση μου.

ADAMUS: Μια ολόκληρη σειρά για το ταξίδι σου στην φώτιση; Μόνο το δικό σου; (γέλια) Θα περάσουμε έναν ολόκληρο χρόνο μιλώντας για το ταξίδι σου; Δεν νομίζω.

Καταλαβαίνω ότι είσαι…

SUE: Ο καθένας το εκλαμβάνει ως προσωπικό.

ADAMUS: Το ταξίδι στην Φώτιση μου. Ναι, ξέρεις….

SUE: Ή σκέτο στη Φώτιση.

ADAMUS: Φώτιση. Ναι.

SUE: Ναι.

ADAMUS: Δεν το κάναμε αυτό ή…

SUE: Είναι κάπως βαρετό.

ADAMUS: Ναι.

SUE: Κάπως.

ADAMUS: Όχι, αλλά εκεί θα φτάσουμε. Εκεί θα φτάσουμε.

ADAMUS: Αυτό είναι… Ο Cauldre μου λέει ότι υποτίθεται πως… δεν υπάρχουν κακές ιδέες.

SUE: Ναι.

LINDA: Ω! (το ακροατήριο απαντά επίσης «Ω!»)

ADAMUS: Εκεί θα φτάσουμε.

LINDA:Ακούμε, ναι.

ADAMUS: Τι άλλο; Κάποια άλλη σκέψη; Όχι δεν είναι άσχημο. Είναι κάπως – ποιο είναι το επόμενο βήμα; Ποια είναι η – επιθυμία!!

SUE:Αυτό που μας λες λοιπόν είναι…

LINDA: Περίμενε, περίμενε! Μίλησε στο μικρόφωνο για να ακούγεσαι.

SUE: Μας λες ότι θα φωτίσουμε… τον εαυτό μας, θα γίνουμε ένα πιο φωτεινό σώμα. Σωστά;

ADAMUS: Ναι.

SUE: Λοιπόν…

ADAMUS: Πιθανόν…

SUE: Πιθανόν.

ADAMUS: Ναι.

SUE:  Όμως θα ανυψωθούμε και θα λάμπουμε. (γέλια)

ADAMUS: Απλά… Θέλεις να το κάνεις τώρα; Για να τελειώνουμε; (περισσότερα γέλια). Έχεις μια ολόκληρη σκηνή. Θα παίξουμε μουσική, θα…

SUE: Όχι, όχι, όχι. Δεν θα το κάνουμε αυτό.

ADAMUS: Θα μπορούσες.

SUE:Εσύ θα μπορούσες.

ADAMUS: (γελώντας) δεν δουλεύει με αυτό το διάμεσο! (γέλια)

SUE: Ω!

LINDA: Ω!,ω, τι σήμαινε αυτό; Ω!

ADAMUS: Εσωτερική σύγκρουση. Προσπαθεί να με διώξει!

LINDA:  Ω! Οου ! Οου !  (γέλια, καθώς ο Adamus κάνει αστείες γκριμάτσες σαν να παλεύει με τον Cauldre)

ADAMUS: Πφφφ !  Επανήλθα ! (κάποια γέλια). Παραμένω. Δεν θα με διώξει. Ε, ο επόμενος, ο επόμενος.

Πώς θα την αποκαλούσατε τη Σειρά;

LINDA: Mofo.

ADAMUS: Η MofoΣειρά.

MARTY (Mofo): Ας τελειώνουμε μ’ αυτή τη Βρωμοσειρά! (γέλια και το ακροατήριο χειροκροτά). Είναι αρκετά πικάντικο αυτό;

ADAMUS:Μου αρέσει.

MARTY:Έχει μια τσαχπινιά.

ADAMUS: Μου αρέσει. Ναι είναι καλό.

MARTY: Ναι.

ADAMUS: Αλλά θα το μικρύνουμε λίγο. Δώσε μου δύο ή τρεις λέξεις.

MARTY:Ας την τελειώσουμε.

ADAMUS:Ας την τελειώσουμε.(γέλια). Ναι, ίσως τραβήξουμε λάθος ανθρώπους μ’ αυτό.

MARTY: Αυτό είναι αλήθεια, μεγάλη αλήθεια, ναι.

ADAMUS: Ναι, ναι.

MARTY: Δεν θέλουμε πισωγυρίσματα!

ADAMUS: Ναι, θέλουμε το ακροατήριο μας να έχει δόντια, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ (περισσότερα γέλια)

LINDA: Τελείωσες μαζί του;

ADAMUS: (γελώντας) Ναι. Ο επόμενος. Καμιά άλλη ιδέα πριν την αποκάλυψη; Ναι, πώς θα την αποκαλούσες;

ALAYA: Είναι δύσκολο να ακολουθώ το «Ας την τελειώσουμε!»

ADAMUS: Ναι, ναι!

ALAYA: Η Μυητική Σειρά.

ADAMUS: Μύηση σε τι;

ALAYA: Μύηση περισσότερο στον εαυτό μας.

ADAMUS:  Ναι. Ουσιαστικά δεν είναι κακό, είναι πραγματικά καλό, όμως λαμβάνουν χώρα πολλές μυήσεις στο χώρο της νέας εποχής. Αυτή τη στιγμή κάπου στην μέση του Ειρηνικού κάποιος βρίσκεται σε διαδικασία μύησης κάποιας πύλης που είναι γεμάτη μόνο με ψάρια και τίποτ’ άλλο. (γέλια) Αλλά πιστεύουν ότι ανοίγουν κάτι. Όμως αυτό που μου αρέσει είναι η αυτό-μύηση, την οποία θα πιστεύατε ότι κάνουν οι περισσότεροι, αλλά δεν την κάνουν.

LINDA: Ωωω!

ADAMUS: Πάντοτε μυούν κάτι άλλο.

Αυτός ο φτωχός πλανήτης – αν μπορώ να βγάλω ένα λόγο για λίγο – αυτός ο φτωχός πλανήτης με όλους αυτούς τους εργάτες του φωτός να τρέχουν μυώντας τα πάντα από τους φοίνικες  μέχρι τις πέτρες στο έδαφος και τέτοια πράγματα. Αφήστε ήσυχη τη Γη ! Σας παρακαλώ ! Σταματήστε να μυείτε. Με τις μυήσεις λερώνετε όλον τον τόπο.

Και ξέρετε, χρησιμοποιούν τις μυήσεις, τις ιερές μυήσεις και όλα αυτά σαν αποσπάσεις. Τεράστιες αποσπάσεις για να μην αυτό-μυηθούν.

ALAYA: Αυτό-μύηση.

ADAMUS: Ναι. Μου αρέσει κάπως αυτό, όμως θα πρέπει να το ποσοτικοποιήσω. Μύηση κανενός άλλου, μόνο του εαυτού σου. Κανενός άλλου. Όμως τότε δεν θα ενδιέφερε κανέναν, γιατί θέλουν να πάνε να μυήσουν κάτι. Ναι. Ωραία.

LINDA: Όμως αυτό σε κάνει να νιώθεις μεγάλος.

ADAMUS: Ναι. Ο επόμενος

SHAUMBRA1 (άντρας): Χρησιμοποιώ την λέξη σου, Kaiko (την προφέρει «Κι – κο»)

ADAMUS:  Kaiko (επαναλαμβάνει την λανθασμένη προφορά) έχει κάπως αρνητική έννοια. Είναι Kaiko (προφέρει «Καϊ – κο»)

SHAUMBRA 3:  Kaiko.

ADAMUS:  (γελώντας)Το «Κι – κο», σχετίζεται με κάποια πολιτιστική αρνητικότητα. Γι αυτό το λόγο δεν θέλησα να το ονομάσω Kaiho, επειδή κάποιος – η Linda – θα το μετέτρεπε σε “κάτι άλλο – ho” Σειρά. Αλλά μου αρέσει, και ουσιαστικά το σκέφτηκα κι εγώ, και σκέφτηκα και κάποια πράγματα. Αν θα μπορούσαμε να έχουμε τον πίνακα εδώ πάνω. (Η Linda πηγαίνει στο πόντιουμ εκεί που βρίσκεται το iPad). Όχι! Τον πίνακα που γράφουμε.

LINDA: Ω, εκείνο το μεγάλο άσχημο πράγμα;

ADAMUS: Τι είναι αυτό;

LINDA: Ο μικρός πίνακας. Έλα τώρα!

ADAMUS: Μα πώς… Πώς θα…  Παναγίτσα μου ! Γράφει στο.. Εε! Ωωω! Ανυπομονώ να μιλήσω γι αυτό στους Αναληφθέντες Δασκάλους. Βρίσκομαι στον παράδεισο! Κοιτάξτε τι έχουμε εδώ. Τι συσκευή! Τι εργαλείο! Θα μου το δείξεις;

LINDA: Βάλτο στην οθόνη.

JOHN (K): Δεν είναι συνδεδεμένο.

ADAMUS: ΠάρτοJohn. (ΗLindaτρέχει πίσω με το tablet)

Λοιπόν σκέφτηκα να την ονομάσουμε Σειρά Kaiko, και θα δώσω σε λίγο τη σωστή προφορά του Kaiko στη Linda. Και ήμουν πολύ κοντά στο να την ονομάσω έτσι, επειδή αυτή η χρονιά – και πραγματικά βρίσκεστε στο σωστό δρόμο – θα αφορά αυτό το πάθος. Όχι το ψεύτικο πάθος. Όχι το παλιό είδος πάθους τύπου «προσπαθώ να ξεθάψω κάτι που σας ανάβει λίγο.»  Αλλά μιλώ για το πύρινο, φλογερό, όμορφο, καταναλωτικό, μεταμορφωτικό, υπέροχο πάθος. Αυτό που βρισκόταν πάντα στην επιφάνεια, αλλά δεν του επιτρέπατε να εμφανιστεί, που παραμερίζει την προσωπικότητα, που παρακάμπτει τις προσπάθειες ανάπτυξης της προσωπικότητας σας. (το ακροατήριο γελά καθώς η λέξη «Βλάκας!» (Butthead) που έγραψε η Linda εμφανίζεται στην οθόνη). Νομίζω ότι θέλω τον πινάκα μου, τον πίνακα μου.

Η πρώτη λέξη που γράφτηκε σ’ αυτή τη συσκευή για την οποία θα μιλούσα στους Αναληφθέντες Δασκάλους σήμερα. Και ξέρετε τι θα έλεγαν; «Τι υπέροχη τεχνολογία! Και τι ήταν γραμμένο πάνω της;» (περισσότερα γέλια).  Ας το σβήσουμε.

Το Kaiko συλλαβίζεται K-a-i-k-h-o. Έχω μιλήσει γι αυτή τη λέξη, γι αυτό το εσωτερικό πάθος που προφέρεται είτε με k-o, είτε με h-o. Αλλά ας δημιουργήσουμε μια νέα λέξη. Γιατί όχι; Ουσιαστικά οι λέξεις είναι από τα ευκολότερα πράγματα που μπορούν να δημιουργηθούν. Σκεφθείτε μια δικιά σας λέξη, αν και δεν θα έχει ρίζες στο νόημα του πραγματικού εσωτερικού πάθους.

Έτσι σκέφτηκα να την ονομάσουμε Σειρά Kaikho, επειδή θα έχουμε να κάνουμε με ένα πάθος. Αυτό το πάθος που θα φανερωθεί και με χάρη θα καταναλώσει την προσωπικότητα σας, και δεν θα χτίσει μια καλύτερη προσωπικότητα στην θέση της παλιάς. Θα την καταναλώσει με χάρη, Paul, οτιδήποτε νόμιζες ότι ήταν ο Paul.

Και όταν λέω καταναλώσει, όχι καταστρέψει, δεν θα… ήμουν έτοιμος να πω ότι δεν θα σας σκοτώσει. Δεν νομίζω. (κάποια γέλια) Αλλά θα καταναλώσει όλα όσα ήταν ο Paul, συμπεριλαμβανομένου και του ονόματος «Paul», γιατί δεν είναι το πραγματικό σου όνομα. Θα καταναλώσει με έναν όμορφο, γεμάτο χάρη τρόπο, τις σκέψεις σου. Όταν έλεγα πριν «Κοίταξε ποιος νομίζεις ότι είσαι. Κοίτα στον καθρέφτη.» Είσαι μια σύνθεση από βιολογία και σκέψεις τα οποία δεν είναι πραγματικά δικά σου, για ν’ αρχίσεις. Γι αυτό είναι τόσο δύσκολο.

Όσο πιο κοντά φτάνουμε στον πυρήνα και όσο περισσότερο περνάμε την πνευματική εφηβεία, τόσο πιο δύσκολο γίνεται, επειδή εκεί βρίσκεται το αληθινά αυθεντικό. Βρίσκεται εκεί, αλλά είναι παγιδευμένο. Είναι παγιδευμένο όπως και το Kaikho. Το αληθινό Εγώ Είμαι είναι παγιδευμένο με κάθε είδος εξοπλισμού γύρω του, και κάθε είδος ενεργοποίησης και όλα τα συναφή. Δεν είναι δικό σας.

Και νιώθει γυμνό αρχικά όταν το Kaikho αρχίζει να το καταναλώνει. Νιώθει γυμνό γιατί θα υπάρξει αυτός ο πόθος να ξαναχτιστεί, ο πόθος να επαναπροσδιορίσει τον εαυτό σας. Και θα υπάρξει μια περίοδος, περίπου 21 ημερών, που θα νιώθετε ασύνδετοι. Αλλά αντίθετα με ότι συνέβαινε στο παρελθόν που ήταν άσχημο, τώρα θα είναι απελευθερωτικό, λίγο φοβιστικό, αλλά γενικά πολύ απελευθερωτικό. Θα συμβεί πιθανότατα μέσα στον επόμενο χρόνο.

Είκοσι μία μέρες όπου θα νιώθετε ότι δεν είστε τίποτα πια, ότι έφυγε. Ανήκει στην ιστορία. Κατά την περίοδο αυτή η ψυχή σας θα πάρει κάθε στοιχείο, κάθε σκέψη, κάθε εμπειρία και, όπως λέγαμε και στο Keahak, θα αφαιρέσει κάθε στοιχείο επειδή δεν έχει κανένα νόημα, θα αφαιρέσει τα αισθήματα επειδή είναι ψεύτικα και θα τα διυλίσει μέσα στη σοφία.

Και μετά, μέσα στην επόμενη χρονιά θα μάθουμε να επιτρέπουμε αληθινά στη σοφία να εμφανιστεί, γιατί δεν θα το κάνει τώρα αμέσως. Είναι σαν να βρίσκεται κάπου αλλού. Είναι σαν θαμμένη, είναι πολύ, πολύ λίγος ο χρόνος για την επάνοδο της σοφίας. Όμως αυτό είναι κάτι που ο Sam ουσιαστικά έχει μάθει να το κάνει. Έχει προσπεράσει όλα τα άλλα πράγματα. Πηγαίνει κατευθείαν στην σοφία.

Και γι αυτό, πάνω απ’ όλα, φαίνεται ότι όλα του πηγαίνουν καλά, σε σημείο να προκαλεί την ζήλια των άλλων. Απλά μπορεί να κάνει πράγματα, και δεν είναι πολύ έξυπνος. Αν τον ρωτήσουν, ξέρετε, για την ιστορία του κόσμου, ή τα μαθηματικά ή κάτι αντίστοιχο, δεν ξέρει, και πραγματικά δεν ενδιαφέρεται και δεν χρειάζεται να ενδιαφέρεται.

Αντλεί από τη σοφία, αυτή την γνήσια εσωτερική σοφία.

Έτσι σκέφτηκα πολύ σοβαρά να την ονομάσω Σειρά Kaikho. Μετά όμως πήρα μερικές βαθιές αναπνοές και είπα «Όμως ποια είναι η ουσία; Τι πραγματικά προσπαθούμε να κάνουμε εδώ;»

Και τότε μου ήρθε. Είσαι έτοιμη να το γράψεις στην επόμενη σελίδα; (στη Linda) Μου ήρθε. Αυτό για το οποίο πρόκειται, σε σχέση με το Kaikho και με την αγάπη για τον Εαυτό και με το να επιτρέψουμε και να ελευθερώσουμε και με όλα τα υπόλοιπα που θα κάνουμε με την είσοδο στο φωτεινό σώμα, πρόκειται για μια πολύ σημαντική λέξη – χάρισμα.  Χάρισμα. Και θέλησα να το πω Σειρά του Χαρίσματος. Ναι. Αλλά θα το γράφουμε με “K”. Εμπρός, γράψτο… όχι γράψε το έτσι, Linda,  και από κάτω με «Κ» αντί για «C» (Kharisma αντί για Charisma) (σ.τ.μ. στα Ελληνικά θα το γράφουμε με Χ κεφαλαίο.)

Χάρισμα  (Kharisma)

Το Χάρισμα προέρχεται από την Ελληνική λέξη «Χάρις». Χάρις σημαίνει να δίνεις με χάρη. Χαρισματικό δόσιμο.

Όταν θα μπείτε πραγματικά σ’ αυτό… επί τη ευκαιρία, υπάρχει κάποιο είδος… με τον Αγγλικό ορισμό της λέξης χάρισμα, συχνά σκέφτεστε ένα χαρισματικό πρόσωπο. Και είναι σχετικά αληθινό. Υπάρχει κάτι που ονομάζεται χάρισμα. (Οι άνθρωποι) δεν γνωρίζουν τι είναι. Δεν μπορούν να το εξάγουν. Δεν μπορούν να το μετατρέψουν σε χημική φόρμουλα. Είμαι σίγουρος ότι μετά από αυτό το απόγευμα κάποιοι θα βγουν με χάπια χαρίσματος φτιαγμένα ειδικά για τους Shaumbra. (κάποια γέλια, και κάποιοι λένε «χωρίς γλουτένη») Ναι, ναι. Πράγματι νομίζω ότι θα γίνει. (ο Adamusγελά)

Όμως τι είναι το χάρισμα; Λέτε ότι είναι ένα πρόσωπο με μια συγκεκριμένη ακτινοβολία, υποθέτω, μια συγκεκριμένη προσωπικότητα. Πολιτικά πρόσωπα που έχουν χάρισμα, με την τυπική έννοια, μπορούν να ελκύουν κόσμο. Όλοι έχετε συναντήσει χαρισματικούς ανθρώπους. Υπάρχει κάτι χαρισματικό στην παρουσία τους.

Όμως εδώ είναι λίγο διαφορετικό. Δεν αφορά μόνο μια λαμπερή, ευτυχισμένη προσωπικότητα. Το Χάρισμα είναι η εσωτερική χάρη. Το Χάρισμα είναι ο φυσικός,, αυθεντικός εσύ, χωρίς την εμφάνιση της προσωπικότητας που δεν είναι εσύ. Είναι ο πραγματικός εσύ. Είναι ο εκπεφρασμένος Εγώ Είμαι.

Θα έχετε μια τάση να φύγετε από εδώ τρέχοντας και να πείτε «Θα αναπτύξω το Χάρισμα μου. Θα έρθω σε επαφή. Θα … – αυτό θα πρέπει να κάνουμε, συνεδρία ενεργοποίησης του Χαρίσματος – «Θα ενεργοποιήσω το χάρισμα μου». Πού είναι το νερό να το χύσω; Όχι. Όχι.

Το Χάρισμα είναι εκεί. Βρίσκεται ήδη μέσα σας. Είναι ήδη εκεί έτοιμο να εμφανιστεί. Είναι ο αυθεντικός εαυτός σας, αυτός για τον οποίο ρωτάτε. Συνεχώς ρωτάτε «Είμαι αυθεντικός;» Λοιπόν όχι. Ουσιαστικά δεν είστε. Υποχωρήστε για να εμφανιστεί η αυθεντικότητα σας, για να εμφανιστεί ο πραγματικός σας εαυτός.

Εσύ, αδελφέ John (M) – σε διάλεξα από τη στιγμή που μου χάρισες εκείνο το μεγάλο χαμόγελο – έχεις τόσο υπέροχα αναπτυγμένη προσωπικότητα. Αλλά κοίτα τον εαυτό σου, εννοώ κοίτα ποιος νομίζεις ότι είσαι, και γέλα, χαμογέλα. Δεν είσαι εσύ. Και το γνωρίζεις αυτό, και καταπιέζεσαι απ’ αυτό – όπως όλοι σας, αλλά διαλέγω εδώ τον Αδελφό John, και λες «Μα δουλεύω συνεχώς με τον εαυτό μου, αναπτύσσω τον εαυτό μου, καλυτερεύω τον εαυτό μου και αναζητώ τον εαυτό μου.» Λοιπόν θα κάνω εμετό. Όχι άλλο. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα απ’ όλα αυτά πια.

Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα John – πρώην – John. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο από το να επιτρέψεις στο Χάρισμα να εμφανιστεί. Είναι ήδη εκεί. Δεν χρειάζεται να το ενεργοποιήσεις. Δεν χρειάζεται να το ποτίσεις. Δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα άλλο γι αυτό, και αυτή θα είναι η πρόκληση. Θα θελήσεις να κάνεις κάτι. Θα πεις, η προσωπικότητα σου θα πει «Κάτι πρέπει να κάνω με το Χάρισμα μου. Πρέπει να το αναπτύξω. Πρέπει να αναπνεύσω μέσα σ’ αυτό.» Όχι, μόνο να του επιτρέψεις να εμφανιστεί και τίποτα άλλο. Λοιπόν το Επιτρέποντας ήταν σωστό. Η Σειρά Επιτρέποντας, επίσης, αλλά είναι ένα από τα πράγματα που θα κάνουμε.

Το Χάρισμα είναι αυτό, πώς να το πούμε, το φως μέσα σας. Αλλά δεν θέλω να το αποκαλέσω ούτε φως. Το Χάρισμα είναι η έκφραση του Εγώ Είμαι, αφού ξεσκονίσετε, καθαρίσετε όλα τα υπόλοιπα – προγονική βιολογία και προσωπικότητα που δεν σας ανήκει… Δεν μπορώ να το τονίσω αυτό αρκετά. Η ταυτότητα σας, η προσωπικότητα σας δεν είστε στ’ αλήθεια εσείς. Στην πραγματικότητα έχει χτιστεί με τούβλα που προέρχονται από το εξωτερικό. Έχει οικοδομηθεί με έναν ενδιαφέροντα τυχαίο τρόπο, νομίζω ότι μπορείτε να πείτε με έναν δημιουργικό καλλιτεχνικό τρόπο, αλλά σας έχει κουράσει πια και γνωρίζω ότι το ξέρετε. Όλοι το ξέρουμε. Έστω οι περισσότεροι το ξέρουμε.

Το Χάρισμα είναι ο φυσικός εαυτός που εμφανίζεται. Το ενδιαφέρον με το Χάρισμα είναι ότι βρίσκεται ήδη εκεί αν του επιτρέψετε να εμφανιστεί. Δεν θα μπορέσετε να καθορίσετε τις ιδιότητες του, όλα τα διαφορετικά πράγματα.

Δεν έστειλα ένα τηλεπαθητικό μήνυμα για έναν καφέ με κρέμα;

LINDA: Ναι, ναι ! Τον φέρνω.

ADAMUS: Ναι. Όμως στο μεταξύ θέλω να γράψεις…

LINDA: Ω! (γέλια)

ADAMUS: Όχι, όχι. Φέρε… Ναι. Αγαπητή Linda, θα μπορούσες να το αναθέσεις σε κάποιον άλλο.

Λοιπόν το Χάρισμα. Το ενδιαφέρον με το Χάρισμα, και διστάζω λίγο, ακόμη και να το αναφέρω αυτό, επειδή θα φέρει κάποιες προσδοκίες, και μετά θα ξεχάσουμε το Χάρισμα και μετά θα χρειαστεί να κάνω μια συνεδρία για νασας ρίξω μια μικρή κλωτσιά (λίγα γέλια) Το Χάρισμα είναι…

SART: Θα ρίξεις πάλι νερό στο χαλί;

ADAMUS:  (γελώντας) Ναι.

Το Χάρισμα είναι πραγματικά ελκυστικό. Πραγματικά ελκυστικό. Έχουν γραφτεί βιβλία για το Νόμο της Έλξης. Είναι ενδιαφέρον, προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά τείνει να είναι πολύ διανοητικό. Όλοι αρχίζουν να σκέφτονται αυτά που θέλουν – τζζ, τζζ, τζζ, τζζ – δεν λειτουργεί. Δεν είναι πολύ αποτελεσματικό. Και μετά πέφτουν σε κατάθλιψη και μετά νιώθουν άσχημα με τον εαυτό τους, και μετά ταυτίζονται με τον εαυτό τους – «Δεν είμαι και τόσο αποτελεσματικός στην έλξη. Γ αυτό δεν αρέσω σε κανέναν, και δεν μπορώ να ελκύσω τίποτα.» Όχι. Απλά δεν είστε αρκετά αυθεντικοί σε σχέση μ’ αυτό. Ήσασταν πολύ διανοητικοί σε σχέση μ’ αυτό.

Η διανόηση έχει λίγο ή καθόλου Kaikho, φωτιά, πάθος. Δεν είναι αυθεντική. Κάθε φορά που κάνετε μια σκέψη, το περισσότερο από αυτή δεν είναι δικό σας. Ενενήντα πέντε τοις εκατό απ’ αυτό που σκέφτεστε για κάτι δεν είναι δικό σας. Αλλά παριστάνετε ότι είναι. Κάνετε σαν να είναι. Δεν είναι. Έτσι θα τα αφαιρέσετε όλα αυτά και θα πάτε σε αυτό που είναι δικό σας.

Το Χάρισμα σας δεν σημαίνει ότι πρέπει να βγείτε έξω και να γίνετε εξωστρεφείς. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να περπατάτε στο δόμο και να σφίγγετε το χέρι όποιου συναντάτε, λέγοντας αστεία στη λαϊκή. Όχι θα είστε σαν ηλίθιοι αν το κάνετε. (κάποια γέλια)

Χάρισμα σημαίνει φυσική έλξη. Ελκύει την ενέργεια φυσικά. Ελκύει ανθρώπους.

Είναι ενδιαφέρον ότι ο Sam δεν είναι καλός ομιλητής. Δεν λέει πολλά λόγια, αλλά δεν του χρειάζεται. Τα λόγια του είναι καθαρά και μιλά μέσα από τον εαυτό του. Δεν μουρμουρίζει (μουρμουρίζοντας). Όταν ο Sam μιλά λέει λίγα λόγια, αλλά είναι καθαρά και όλοι τα ακούν. Δεν ακούν μόνο τα κύματα ήχου που βγαίνουν από το στόμα του. Νιώθουν το Χάρισμα του, και έχει πολύ από αυτό.

Οι άνθρωποι θα πουν ότι είναι χαρισματικός ή ότι είναι ελκυστικός, επειδή είναι σωματικά ελκυστικός ή επειδή… απλά υπάρχει κάτι πάνω του. Έχει ένα ωραίο χαμόγελο και όμορφα μάτια. Αλλά προσπαθούν το δικαιολογήσουν επειδή δεν ξέρουν πώς να το ορίσουν, δεν ξέρουν πώς να μιλήσουν γι αυτό το Χάρισμα. Έτσι σκέφτονται άλλα πράγματα. Είναι χαρισματικός επειδή επιτρέπει στον εαυτό του να βγαίνει προς τα έξω κι όχι όλες τις άλλες σκέψεις. Δεν έχει μολύνει τον εαυτό του με όλα αυτά τα πράγματα που δεν είναι δικά του. Κατά τη βιολογική του εφηβεία, περνά επίσης και την πνευματική του εφηβεία. Έχει τόνους Χαρίσματος.

Το Χάρισμα είναι η αυθεντικότητα. Είναι το Εγώ Είμαι. Δεν χρειάζεται προσωπικότητα. Δεν χρειάζεται να ορίσει τον εαυτό του. Το Χάρισμα δεν χρειάζεται σχέδια και προγράμματα και στόχους. Το Χάρισμα δεν τα χρειάζεται αυτά.

Το Χάρισμα είστε εσείς. Και γνωρίζω ότι είναι λέξεις αυτά που λέω, είναι απλά λέξεις, αλλά θα σας ζητήσω τώρα να το νιώσετε αυτό λίγο – ε, πρόκειται για ένα merabh, αλλά είναι κάτι περισσότερο από δέκα, δεκαπέντε λεπτά για να αισθανθείτε μέσα στο Χάρισμα.

Merabh του Χαρίσματος

Αν η μουσική είναι έτοιμη. Μην ξεκινήσετε αν δεν δώσω το σύνθημα.

Πάρτε μια καλή βαθιά αναπνοή και χαμηλώστε τα φώτα παρακαλώ.

Ψάχνατε κάτι για αρκετό διάστημα, κάτι που ξέρατε ότι βρισκόταν εκεί, αλλά δεν γνωρίζατε πώς να το πάρετε. Είναι καλυμμένο από σκέψεις που δεν είναι πραγματικά δικές σας, που τις μεταφέρει ένα σώμα που δεν είναι δικό σας.

Ας πάρουμε μια καλή βαθιά αναπνοή και σας ζητώ να αισθανθείτε αυτό που ονομάζεται Χάρισμα.

Μην το σκέφτεστε, αλλά επιτρέψτε του να εμφανιστεί. Μην βγείτε έξω για να το βρείτε, αλλά συνειδητοποιήστε ότι το Χάρισμα είναι ήδη εκεί. Μην το ορίσετε ούτε καν με το όνομα σας. Δεν είναι το Χάρισμα της Tammie. Δεν είναι το Χάρισμα του John, του Stephan. Είναι το δικό σας Χάρισμα.

Δεν αποτελεί μέρος του οικοδομήματος της προσωπικότητας. (η μουσική ξεκινά, μια επιλογή κομματικών από το PremiumBeat.com)

Δεν είναι άλλο ένα τούβλο στον τοίχο. Είναι αυτό που βρίσκεται πίσω από το τούβλο στον τοίχο.

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα με αυτό. Δεν χρειάζεται να το ενεργοποιήσετε.

(παύση)

Να μην το υφάνετε μέσα στις ιστορίες της ζωής σας.

(παύση)

Το Χάρισμα, η εσωτερική χάρη, το δώρο της χάρης, είναι το αυθεντικό σας κομμάτι, το κομμάτι σας που το μόνο που ζητά είναι να το νιώσετε.

Έτσι πάρτε μια καλή βαθιά αναπνοή, και χαμηλώστε τα φώτα – ευχαριστώ – και δυναμώστε τη μουσική.

(παύση)

Το Χάρισμα είναι η φυσική κατάσταση του Εγώ Είμαι.

Πηγάζει από μόνο του φίλοι μου. Δεν ελέγχεται. Δεν μπαίνει σε κουτάκια. Είναι έκφραση.

(παύση)

Το Χάρισμα φυσικά δεν νιώθει ανασφάλεια. Η προσωπικότητα – η προσωπικότητα σας – έχει νιώσει ανασφαλής πολλές φορές. Το Χάρισμα δεν είναι ποτέ ανασφαλές. Δεν προσπαθεί να προστατεύσει κανένα σώμα και καμιά ταυτότητα, άρα πώς μπορεί να νιώσει ανασφάλεια;

(παύση)

Το Χάρισμα μοιάζει με ακτινοβολία. Δεν βρίσκεται καθόλου στο μυαλό. Αν προσπαθήσετε να σκεφτείτε το Χάρισμα σας, θα μπερδευτείτε. Ο νους δεν το καταλαβαίνει.

Και αν ο διαχειριστής της προσωπικότητας σας προσπαθήσει να το καταλάβει, δεν θα τα καταφέρει. Δεν θα γίνει ποτέ μέρος της προσωπικότητας σας, ποτέ.

Κατά κάποιο τρόπο ματαιώνει τον διαχειριστή της προσωπικότητας σας, γιατί φαίνεται να φέρνει μέσα τα πράγματα και να τα διευθετεί, να τα κάνει μέρη της ακολουθίας της προσωπικότητας σας.

Το Χάρισμα δεν έχει πτυχές, και ούτε θα επιτρέψει στον εαυτό του να αποκτήσει πτυχές.

Το Χάρισμα δεν ενδιαφέρεται για πνευματικά θέματα, ή για οικονομικά. Για τίποτα απ’ αυτά.

Το Χάρισμα επιπλέει, πετάει ψηλά, επεκτείνεται, χορεύει.

(παύση)

Δεν υποφέρει από τις λεπτομέρειες. Δεν υποφέρει από το παρελθόν. Δεν υποφέρει από τη φιλοσοφία.

(παύση)

Δεν ανέχεται οτιδήποτε δεν είναι αυθεντικό.

(παύση)

Δεν μπορεί να παγιδευτεί ή να ελεγχθεί ή να επεξεργαστεί ή να πληγωθεί.

Ο καλύτερος και ίσως ο μοναδικός του φίλος είναι το Kaikho. Το Kaikho ζει ακριβώς δίπλα στο Χάρισμα.

Τραγουδούν μαζί το ίδιο τραγούδι.

Κατανοούν το ένα το άλλο, επειδή κανένα τους δεν ορίζεται, δεν δομείται, δεν εμποδίζεται.

Χάρισμα, Kaikho, πάθος.

Η διαύγεια και η χάρη.

(παύση)

Το Χάρισμα δεν είναι κάτι που μπορείς να το κατασκευάσεις. Ούτε μπορείς να το βελτιώσεις. Γι αυτό σας ζητώ να μην προσπαθήσετε. Μην προσπαθήσετε να το βελτιώσετε, να το μεγαλώσετε, γιατί αυτή είναι η μη αυθεντική προσωπικότητα που παίζει το παιχνίδι του makyo.

Το Χάρισμα είναι η καρδιά της καρδιάς. Είναι ο γνήσιος Εαυτός.

Γι αυτό σας παρακαλώ παραδοθείτε πριν καν προσπαθήσετε να το κυριεύσετε, να το διευθύνετε, να το χειριστείτε ή να το ξεγελάσετε.

(παύση)

Έχετε ρωτήσει αυτήν την ερώτηση εδώ και πολύ καιρό – «Είμαι αληθινός, Είμαι αυθεντικός;» Όχι.

Πρέπει να πάρετε μια βαθιά αναπνοή για την ώρα. Σταματήστε να προσπαθείτε να τακτοποιήσετε τα πάντα στον εαυτό σας.

Σταματήστε να προσπαθείτε να εκτρέψετε τα φυσικά υγρά, τις φυσικές ενέργειες, και απλά επιτρέψτε στο Χάρισμα σας να λάμψει, να υπερκαλύψει όλα όσα έχετε χρησιμοποιήσει για να ορίσετε τον εαυτό σας μέχρι τώρα – κάθε σκέψη, κάθε γνώρισμα της προσωπικότητας, κάθε αποτυχία και κάθε επιτυχία.

Επιτρέψτε στο Χάρισμα να βγει στην επιφάνεια και να ανέλθει πάνω.

Έχετε αρχίσει να συνειδητοποιείτε ότι ήταν πραγματικά μάταιο το να προσπαθείτε να αναπτύξετε αυτή την προσωπικότητα και να την βελτιώσετε. Να προσπαθείτε να την κάνετε αθάνατη, να διασταυρώνεται από τη μια ζωή στην άλλη, ίσως με διαφορετικά σώματα. Όμως έχετε προσπαθήσει να το κάνετε αυτό με μια προσωπικότητα.

Καθώς νιώθετε μέσα στο Χάρισμα – στο Χάρισμα σας – συνειδητοποιείτε ότι ήταν πράγματι μάταιο. Δεν σας χρειάζεται.

Πόση ενέργεια έχετε καταναλώσει – για να προστατεύσετε, να πλάσετε, να υπερασπίσετε κάτι που ξέρετε ότι δεν είναι πραγματικά δικό σας;

Όμως με το Χάρισμα, αν το αποκτήσετε μόνο – αν δεν προσπαθήσετε να το υφάνετε μέσα στην τρέχουσα προσωπικότητα σας, αν απλά επιτρέψετε στον εαυτό σας να ελευθερωθεί – θα αρχίσετε να κατανοείτε ποιος στ’ αλήθεια είστε.

Το Χάρισμα είναι η ελεύθερη προσωπικότητα, το ελεύθερο Εγώ Είμαι.

Έχετε αρχίσει να κατανοείτε ότι το Χάρισμα δεν επιδέχεται δουλειά. Είστε τόσο συνηθισμένοι στο να δουλεύετε τα πάντα και αυτό δεν επιδέχεται δουλειά.

Δεν χρειάζεται ούτε χρόνο. Έχετε συνηθίσει ότι τα πράγματα ξεδιπλώνονται στο χρόνο. Ακόμη λέτε σε μένα «Ας προχωρήσουμε μ’ αυτό.» Εντάξει. Βρίσκεται εδώ. Είναι το Χάρισμα σας, το Kaikho. Το Χάρισμα, το πάθος – το πάθος της χάρης του Εγώ Είμαι.

Μπορείτε να του επιτρέψετε να εμφανιστεί τώρα;

Μπορείτε να επιτρέψετε να είστε αυτό που στ’ αλήθεια είστε;

(παύση)

Είναι συναίσθημα, φίλοι μου. Δεν είναι σκέψη. Είναι συναίσθημα. Είναι γνώση.

(παύση)

Είναι σαν να παίρνετε ένα καθαρό πανί και ένα απορρυπαντικό και να καθαρίζετε όλη τη σκόνη, τις παλιές συσσωρεύσεις, ώστε να επιτρέψετε στο Χάρισμα να λάμψει.

Θα σας οδηγήσει σε μέρη που ο νους σας, η προσωπικότητα σας δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί. Οπότε ας μην προσπαθήσετε. Μην προσπαθήσετε να το ελέγξετε ή να το χειριστείτε.

Θα ελκύσει προς το μέρος σας πράγματα που ποτέ δεν θα μπορούσατε να φανταστείτε. Το Χάρισμα είναι ο αληθινός μαγνήτης. Πράγματι είναι. Είναι ο μαγνήτης. Μιλήσαμε για το Νόμο της Έλξης και γιατί δεν είμαι μεγάλος οπαδός του, επειδή είναι διανοητικός. Δεν περιλαμβάνει το Kaikho, το πάθος. Προέρχεται από το νου και είναι περιορισμένος.

Όμως το Χάρισμα είναι ο ελκυστής, ο μαγνήτης, ο μαγνητισμός, και σας φέρνει πράγματα. Όχι επειδή τα σκεφτήκατε, όχι επειδή τα εκβιάσατε ή τα σπρώξατε, όχι επειδή εστιάσατε διανοητικά σ’ αυτά. Τα φέρνει τόσο φυσικά, με τόση άνεση και χάρη, που θα προκαλέσει αρχικά ένα σοκ. Θα φέρει ανθρώπους. Θα φέρει ευκαιρίες. Θα φέρει αγγελικά όντα. Θα φέρει υπάρξεις στη Γη – τα devas, τις νεράιδες. Θα φέρει με χάρη αυτά τα πράγματα. Όχι με τη βία, αλλά με χάρη, με καλοσύνη. Θα φέρει ενέργεια, επειδή τελικά γίνατε αυθεντικοί. Τελικά απελευθερώσατε τον εαυτό σας.

Πάρτε μια καλή βαθιά αναπνοή, γιατί αυτή είναι η σειρά του Χαρίσματος, με κεφαλαίο «Χ»

Μια βαθιά καλή αναπνοή, και για άλλη μια φορά αισθανθείτε μέσα στο Χάρισμα. Νιώστε πως είναι να ρέει μέσα στο σώμα σας ανοιχτά, ελεύθερα.

(παύση)

Αχ. Νιώθω κάποιους από σας να προσπαθείτε να το ελέγξετε. Όχι. Ανοιχτά. Ελεύθερα. Μην κάνετε σκέψεις με το νου σας τοποθετώντας το για θεραπεία μέσα σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος σας. Βλέπετε, ξαφνικά, και πάλι διευθετείτε. Βγείτε από τη μέση.

Επιτρέψτε στο Χάρισμα, στη χάρη της ψυχής, ω, επιτρέψτε του να έρθει μέσα στις σκέψεις σας.  Οι σκέψεις σας είναι σκληρά καθάρματα, αλλά επιτρέψτε στο Χάρισμα να εισέλθει μέσα. Ω, είναι. Σκληροτράχηλοι ναυτικοί, έτσι μοιάζουν. Και έμειναν μακριά στη θάλασσα για πολύ μεγάλο διάστημα.

Επιτρέψτε στο Χάρισμα, στο Χάρισμα σας – δεν πρόκειται για κάποια ενότητα παγκόσμιας ενέργειας. Είναι δικό σας – επιτρέψτε του να έρθει στις σκέψεις σας, μέσα στο νου σας.

Τώρα, αν μπορείτε να το αφήσετε μέσα στο νου σας, θα κάνετε καλά, επειδή έχετε χτίσει το νου σας σαν να είναι φρούριο. Δεν θα του αφήσετε όλα αυτά τα ξένα πράγματα, αν και στην πραγματικότητα το κάνετε.

Έτσι πάρτε μια βαθιά αναπνοή και νιώστε για μια στιγμή πώς είναι – το Χάρισμα σας, η αυθεντικότητα σας που έρχεται κατευθείαν μέσα στις σκέψεις σας. Κάπως σαν το λάδι με το νερό, δεν είναι; (ο Adamusγελά σιγανά)

Το Χάρισμα έχει έναν υπέροχο τρόπο να εξαφανίζει τα συντρίμμια, να καθαρίζει τους αγωγούς, αν απλά του το επιτρέψετε, αν δεν το εκβιάσετε. Πρέπει να του επιτρέψετε.

(παύση)

Σχεδόν μπορώ να δω – θα φτιάξω ένα θαυμάσιο θεατρικό έργο – τις σκέψεις σας να λένε «Γεια, είμαι η Σκέψη. Πρέπει να είσαι το Χάρισμα. Καλώς ήρθες. Αυτό το μέρος μου ανήκει. Εγώ το δημιούργησα. Είσαι καλοδεχούμενο εδώ όσο κάνεις ότι σου λέω, όσο με ενισχύεις, όσο με ομορφαίνεις. Ναι γιατί είσαι απλά το Χάρισμα. Εγώ είμαι η προσωπικότητα εδώ.» Το χάρισμα σας – ξεβράζεται! – ξεβράζεται στο πάτωμα. Δεν μπορεί να ελεγχθεί, να χειριστεί ή να έχει κάποιον καραγκιόζη να του λέει τι να κάνει.

(παύση)

Πάρτε μια καλή βαθιά αναπνοή, αγαπητοί φίλοι, μια καλή βαθιά αναπνοή.

Το Χάρισμα, το φωτεινό σώμα, όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα – η αγάπη – όλα όσα θα καλύψουμε αυτό το χρόνο. Και στον πυρήνα βρίσκεται το Χάρισμα.

Διευκρινίσεις

Τώρα, πριν τελειώσουμε την μέρα θέλω να σταθώ σε ένα σημείο. Έχετε συνηθίσει η λέξη χάρισμα να εννοεί κάτι χαριτωμένο, ίσως και λίγο σέξι. Ένα άγνωστο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας στο οποίο δεν μπορείτε να αντισταθείτε.

Όμως πάει πολύ πέρα από αυτό. Πρόκειται για τη δική σας ουσία. Και πάλι, πηγαίνετε στην ρίζα της λέξης όπως την χρησιμοποίησαν οι Έλληνες όταν την δημιούργησαν. Σημαίνει το δώρο της χάρης. Αυτό που πραγματικά εννοούσαν ήταν η χάρη του εαυτού σας – και μετά με φυσικό τρόπο η χάρη προς τους άλλους. Δεν δημιουργήθηκε με σκοπό να φανείτε χαρισματικοί προς τους άλλους, δεν δημιουργήθηκε με σκοπό να ελκύσετε φυσικά τους άλλους προς εσάς επειδή είστε χαρισματικοί.

Εντούτοις (στο Χάρισμα) ενυπάρχει μια πολύ ισχυρή, φυσική έλξη.  Ελκύει φυσικά ενέργειες και ανθρώπους και όλα τα υπόλοιπα. Απλά τα φέρνει προς εσάς. Γι αυτό οι χαρισματικοί άνθρωποι έχουν κάποια από αυτή την ποιότητα. Οι άνθρωποι θέλουν να τους περιτριγυρίζουν, οι ενέργειες θέλουν να τους περιτριγυρίζουν, οι πεταλούδες θέλουν να περιτριγυρίζουν ανθρώπους χαρισματικούς. Αλλά αυτό δεν είναι κάτι που φτιάχνεται. Είναι η άνοδος στην επιφάνεια κάτι πολύ αληθινού μέσα από τον εαυτό σας.

Τι να περιμένετε λοιπόν; Όπως προανέφερα, θα υπάρξει μια περίοδος 21 ημερών – τώρα ή αργότερα μέσα στη χρονιά – όπου θα νιώσετε ότι φτάνετε στα άκρα, στην άκρη της προσωπικότητας σας. Θα βρεθείτε για άλλη μια φορά μπροστά στην μεγάλη άβυσσο. Αλλά δεν θα είναι τρομακτική. Δεν θα σας πληγώσει. Θα σας φοβίσει ως ένα βαθμό, αλλά θα φτάσετε στο επόμενο σημείο, που θα συμβεί η αποκάλυψη της εξαπάτησης της προσωπικότητας, η αποκάλυψη ότι δεν είναι και τόσο αληθινή, και επίσης η αποκάλυψη – εσείς θα αποκαλύψετε στον εαυτό σας – του πόσο σκληρά προσπαθήσατε και εργαστήκατε να την κάνετε αληθινή, σωστή, να κάνετε τον εαυτό σας σωστό, αλλά δεν γινόταν. Δεν ήταν πραγματικά εσείς. Και μετά θα επιτρέψετε την ροή του Χαρίσματος.

Αυτό – ήθελα να πω αντικαθιστά – αλλά όμως καταναλώνει, περιέχει αυτό που ονομάζατε προσωπικότητα, τον εαυτό σας.

Δεν θα μπορέσετε πραγματικά να το ορίσετε αμέσως. Είναι συναίσθημα. Είναι εμπειρία. Δεν πρόκειται να κάνετε τα πέντε ή δέκα βήματα ή ότι άλλο περιλαμβάνει, όπως ακριβώς δεν πρόκειται να κάνουμε τα διάφορα βήματα των διαφόρων επιπέδων του φωτεινού σώματος. Υπάρχουν διάφορα επίπεδα; Κατά κάποιο τρόπο. Αλλά δεν είναι σημαντικό.

Τα επίπεδα του φωτεινού σώματος και του Χαρίσματος, θα μπορούσαμε μιλώντας επιστημονικά να τα αναλύσουμε και να πούμε ότι υπάρχουν 18 σημεία ή ιδιότητες όσον αφορά το Χάρισμα, όμως απλά ας το επιτρέψουμε. Το ίδιο και με το φωτεινό σώμα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά επίπεδα, και μπορούμε επιστημονικά να τα μετρήσουμε και να μιλήσουμε για το τι συμβαίνει σε καθένα από αυτά τα επίπεδα, αλλά γιατί; Απλά θα σας αποσπάσει την προσοχή.

Θα πάρουμε μια βαθιά αναπνοή και θα επιτρέψουμε.

Το αστείο είναι ότι είστε ήδη εκεί. Το αστείο είναι ότι έχετε ήδη φτάσει. Όπως πολύ συχνά έλεγε και ο Tobias, έχετε ήδη αναληφθεί. Τώρα βιώνετε την πορεία για να φτάσετε εκεί. Γι αυτό σας παρακαλώ να μην ξεχνάτε ότι έχει ήδη συμβεί. Έχει ήδη γίνει. Οπότε σταματήστε να το δουλεύετε σκληρά.

Απλά πάρτε μια βαθιά αναπνοή και συνειδητοποιήστε ότι…

Ο ADAMUS ΚΑΙ ΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ: Όλα είναι καλά σε ολόκληρη τη δημιουργία.

 

Μετάφραση : Ιωάννα Αποστολάτου
Review : Maria Grigoraki