Shoud 5, Προχωράμε

Sponsored links

Donate Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε τις μεταφράσεις κάνοντας ένα paypal donation

   2 -1 – 2016

( Εμπιστευτείτε τον εαυτό σας, Η Αίσθηση του Μάστερ και τα συστατικά της, Walter Russel, Οι ανθρώπινες αισθήσεις, Θόρυβος ενάντια στη Σιωπή, Η δύναμη της ώθησης,Ύπνωση, Η Μεράμπ της Αίσθησης του Μάστερ ) 

 Είμαι αυτό που Είμαι, ο Adamus St. Germain.

Καλώς ήρθατε αγαπητοί Shaumbra ! (η Sandra φέρνει τον καφέ του). Αχ! Χωρίς καν να το σκεφτώ. Και έχει κατσικίσιο γάλα;

SANDRA: Δεν σου αρέσει.

ADAMUS: Έχεις δίκιο. Γι αυτό ρώτησα. Υπάρχουν κάποια πράγματα όταν είσαι άνθρωπος που είναι τόσο όμορφα. Δεν μπορείς να πιείς τέτοιον καφέ στα αγγελικά βασίλεια. Δεν μπορείς να έχεις αυτού του είδους τη χαρά και το πάθος όπως αυτά εδώ τώρα, στα αγγελικά βασίλεια. Μόνο εδώ. Δεν υπάρχει κάτι ανάλογο. Κανένα απολύτως ανάλογο.

Όμως από την άλλη, όλοι σας είστε έτοιμοι να την κάνετε από εδώ. Και παρόλο που μπορεί να ακούγεται αντιφατικό δεν είναι καθόλου. Ξέρετε ότι υπάρχει κάτι πολύ περισσότερο παντού. Ξέρετε ότι υπάρχουν περισσότερα έξω από εδώ. Ξέρετε ότι κατά κάποιο τρόπο έχετε παγιδευτεί σε έναν ζωολογικό κήπο, ξαναγυρίζουμε σ’ αυτήν την παρομοίωση, την οποία θα εξαντλήσουμε σήμερα. Ξέρετε ότι είστε έτοιμοι να πάτε κάπου αλλού, και το ωραίο είναι – αυτό που ποτέ δεν είχατε φανταστεί, αυτό που θρησκείες και οι πνευματικές ομάδες και η Νέα Εποχή δεν φαίνεται να κατανοούν – είναι ότι τα κάνετε και τα δύο. Μένετε στο «και». Παραμένετε άνθρωπος για να απολαύσετε την ομορφιά, την έμπνευση που μόλις είδατε στην οθόνη, την ομορφιά να τρώτε τούρτες, όπως κάνατε νωρίτερα. Για όλους όσους παρακολουθείτε online, όλοι είναι φίσκα στη ζάχαρη. Δεν είναι παράξενο που είναι τόσο ευτυχισμένοι. Αυτό είναι το μυστικό – φίσκα στη ζάχαρη.

Λοιπόν Shaumbra ,ήρθαμε σήμερα για το πρώτο μας Shoud του 2016. Τα χρόνια δεν κάνουν πραγματικά κάποια διαφορά, όμως κάνουν. Για τους ανθρώπους είναι μια μονάδα μέτρησης. Για τους ανθρώπους είναι κίνηση, κάτι που συμβαίνει, ένας τρόπος να βλέπουν το παρελθόν, ένας τρόπος να βλέπουν πού πηγαίνουμε. Και μπορώ να σας πω αμέσως τώρα ότι το 2016 θα είναι μια πολύ διαφορετική χρονιά.

Να ‘μαστε λοιπόν στο πρώτο μας Shoud του 2016. Να ‘μαστε στην πρώτη μας συγκέντρωση που ονομάζεται Shoud. Το Shoud βρίσκεται εκεί που είμαστε όλοι εμείς, όλοι μαζί βάζετε την ενέργεια σας, φέρνετε τις ελπίδες και τους φόβους σας, φέρνετε τις εμπνεύσεις σας, φέρνετε τις αποτυχίες της ζωής σας. Όμως εδώ είναι που τους επιτρέπουμε να ανοίξουν και να επεκταθούν, να δημιουργήσουν το μήνυμα του τώρα στη ζωή σας.

Δεν είναι απλά ανέλπιστα βοηθητικό για σας να ακούτε αυτό που ήδη έχετε μέσα σας, αυτό που ήδη γνωρίζετε και μερικές φορές ακόμα και το σκέφτεστε, αλλά δημιουργεί και το βιβλίο, την ιστορία, αυτών των πειρατών και των πρωτοπόρων που μπήκαν μέσα στη Νέα Ενέργεια με έναν τρόπο που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα μπορούσαν ποτέ να φανταστούν, να ονειρευτούν.

Και φυσικά, δεν χρειάζεται να το πω γιατί ήδη το ξέρετε, είναι δύσκολο κατά περιόδους – φυσικά και είναι – η πορεία από την μια μορφή της πραγματικότητας στις πολλές μορφές της πραγματικότητας ενώ παραμένετε στο ανθρώπινο σώμα. Γυρίζοντας πίσω, οι πολύ πρώιμες διδασκαλίες του Tobias αφορούσαν την παραμονή στο ανθρώπινο σώμα.

Το άνοιγμα και το να επιτρέψετε για τον εαυτό σας αυτό που ονομάζεται φώτιση ή συνειδητοποίηση στις ώρες ή στις μέρες που περνούν στη ζωή σας. Ο τρόπος που το έκαναν οι άλλοι Masters είναι σχετικά εύκολος. Είναι εύκολο να έχετε αυτή τη μεγαλειώδη έμπνευση, αυτή τη συνειδητοποίηση στην επιθανάτιο κλίνη – είναι σχετικά εύκολο. Όμως να το κάνετε ενώ συνεχίζετε να περπατάτε ανάμεσα στους ανθρώπους, ενώ συνεχίζετε να συνδιαλέγεστε με τους τρόπους του κόσμου και της ανθρωπότητας και της Παλιάς Ενέργειας?  Αυτό είναι δύσκολο, και αυτό είναι που κάνετε.

Οπότε θα συνεχίσουμε να προχωράμε το 2016. Δεν θέλω να το ορίσω, επειδή σε ένα λεπτό θα σας ζητήσω να το ορίσετε εσείς . Θα είναι μια χρονιά επίσης, κάτι για το οποίο είμαι γνωστός, ξεκαθαρίσματος, επειδή  εκεί που πηγαίνουμε δεν υπάρχει χώρος για όσους πνίγονται στο makyo. ( πνευματικά σκουπίδια )

LINDA: Τι εννοείς ξεκαθαρίσματος;

ADAMUS: Αναχώρηση, θα φύγουν, θα πάνε κάπου αλλού. Θα πάνε αλλού, σε άλλη ομάδα στην οποία να είναι ενδεχομένως πιο συμβατοί. Δεν υπάρχει χώρος, όπως είπα και λυπάμαι γι αυτούς που επιμένουν να εξασκούν την έλλειψη, επιμένουν να εξασκούν την άγνοια, που επιμένουν να εξασκούν τον περιορισμό. Απλά δεν υπάρχει χώρος. Και όσο κι αν ακούγεται παράξενο, υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι που προτιμούν να το κάνουν αυτό. Τους αρέσει να μελετούν το μεταφυσικό, το πνευματικό. Τους δίνει ένα είδος προσωρινής απόσπασης. Όμως αυτό που θα κάνουμε θα το κάνουμε στ’ αλήθεια. Θα πάμε εκεί που πάρα πολύ λίγοι έχουν ήδη πάει. Ναι. Ναι, ναι προφανές

Οπότε αγαπητοί Shaumbra, ας πάρουμε μια καλή βαθιά αναπνοή μ’ αυτό. Μια βαθιά αναπνοή.

Είναι καλό που βρίσκομαι εδώ μαζί με όλους εσάς, που βρίσκομαι με όλους εσάς που ξέρετε τι περνάτε, που ξέρετε ότι το δυσκολότερο κομμάτι έχει περάσει. Πραγματικά έχει περάσει. Ναι, ναι!  Όμως…και, και, υπάρχουν ακόμα προκλήσεις, όμως έχουμε αυτό που ονομάζεται Shoud. Έχουμε τις συγκεντρώσεις μας. Το κάνουμε εδώ ως άνθρωποι, το κάνουμε επίσης και στα άλλα βασίλεια.

Εμπιστευθείτε τον Εαυτό σας.

Θα κάνω μια δήλωση πριν περάσουμε στις ερωταποκρίσεις μας. Εμπιστευτείτε πραγματικά τον εαυτό σας. Ξέρω ότι πολύ συχνά το μεγαλύτερο θέμα με τους Shaumbra είναι ότι αμφισβητείτε τον εαυτό σας. Αναρωτιέστε «Κάνω το σωστό; Πηγαίνω στο σωστό σημείο; Σκέφτομαι σωστά; Τρώω τα σωστά φαγητά;» Υπάρχουν υπερβολικά πολλές αμφισβητήσεις και αμφιβολίες.

Έχετε ποτέ φανταστεί να παίρνατε κάποια στιγμή όλη την συνειδητότητα και όλη την ενέργεια που ξοδεύετε στην αμφισβήτηση του εαυτού σας και να την εφαρμόζατε δίνοντας ευγνωμοσύνη στον εαυτό σας; Ναι, όλη αυτή την ενέργεια – «Ξύπνησα από τη σωστή πλευρά του κρεβατιού σήμερα; Διάβασα το σωστό βιβλίο; Ίσως να πρέπει να διαβάσω άλλα βιβλία. Είπα τα σωστά πράγματα;» Και κυρίως «Σκέφτομαι τα σωστά πράγματα;»
Σήμερα θα διαλύσουμε όλα όσα σχετίζονται με τη σκέψη. Θα πάμε πολύ πέρα από αυτό, επειδή αυτό σας έχει παγιδεύσει τόσο πολύ, η σκέψη σας έχει παγιδεύσει μέσα στα πράγματα,  και συνεχίζετε να σκέφτεστε, αλλά θα πάρετε ένα νέο εργαλείο.

Όλον αυτόν τον χρόνο που ξοδεύετε αμφισβητώντας – «Κάνω το σωστό σ’ αυτή τη ζωή; Κάνω τη σωστή δουλειά; Παίρνω τις διακοπές μου τη σωστή εποχή;» – όλα αυτά, αφήστε τα να φύγουν. Η απάντηση είναι πάρα πολύ απλή: Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος. Δεν μπορείτε.

Μπορείτε να προσπαθήσετε, και μερικές φορές μπορείτε να πονάτε συναισθηματικά ή σε φυσικό επίπεδο, όμως στην πραγματικότητα δεν μπορείτε να κάνετε λάθος. Και αυτή δεν είναι μια όμορφη μεταφορική, μεταφυσική δήλωση. Το εννοώ. Δεν μπορείτε. Δεν μπορεί να μην διαβάζετε τα σωστά βιβλία ή να μην πηγαίνετε στα σωστά μέρη ή τίποτα απ’ αυτά. Δεν μπορείτε. Έχετε κάτι που είναι τόσο έμφυτο σε σας που είναι πολύ πέρα από τις ανθρώπινες δεξιότητες σας, τις ανθρώπινες εγωιστικές δεξιότητες, τόσο βαθιά μέσα σας που θα σας οδηγήσει εκεί ,σε πείσμα του ανθρώπου, και αυτό είναι συχνά προκλητικό. Συχνά η πρόκληση είναι ότι ο άνθρωπος σκέφτεται «Θα έπρεπε να είναι έτσι». Όμως το θεϊκό σύστημα καθοδήγησης θα σας πάει εκεί.

Θα ανακαλύψετε ότι θα κουράζεστε όλο και λιγότερο, θα αγχώνεστε όλο και λιγότερο, θα αιφνιδιάζεστε πολύ λιγότερο αν συνειδητοποιήσετε ότι δεν μπορείτε να σφάλετε. Δεν μπορείτε.

Οπότε μην προσπαθήσετε καν να μην κάνετε λάθη. Χαρείτε τη ζωή. Σας έρχεται. Αυτό που θα συνειδητοποιήσετε πραγματικά αυτή τη χρονιά είναι  ότι αυτό έρχεται σε σας. Σταματήστε λοιπόν να αμφισβητείτε. Σταματήστε να αμφιβάλετε. Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος. Αυτό δεν είναι μια υπέροχη απελευθέρωση; Δεν μπορείτε να κάνετε λάθος. Στην πραγματικότητα δεν μπορείτε. Είναι τόσο πολύ απλό. Στην πραγματικότητα σας απελευθερώνει ώστε να χαρείτε τη ζωή, να είστε στη ζωή.

Δύο Ερωτήσεις.

Ας αρχίσουμε τώρα τις ερωτήσεις. Θα χρειαστούμε τον πίνακα εδώ. Θα χρειαστούμε την Linda με το μικρόφωνο και έναν εθελοντή να γράφει στον πίνακα.

LINDA: Η Mary Sue θέλει να γράφει στον πίνακα.

ADAMUS: (Η Mary Sue είναι απρόθυμη). Ω, δεν θέλει.

LINDA: Όχι, ξέρω ότι μπορεί.

ADAMUS: Να θυμάστε ότι δεν μπορείτε να κάνετε κάτι λάθος, όμως οι άλλοι μπορεί να σας το επιβάλουν (γέλια).

LINDA: (στην Mary Sue) Είσαι σύμφωνη;

MARY SUE: Ναι.

ADAMUS: Είναι απόλυτα κατάλληλο, επειδή είσαι ένας από τους σημερινούς μου στόχους, οπότε είναι τέλειο.

~ Ερώτηση: Μέρος Πρώτο

Η ερώτηση λοιπόν είναι… είναι το ξεκίνημα του 2016, θα ξαναγυρίσουμε για να το δούμε αυτό, επειδή θα μας το θυμίσει η Jean. Θα ξαναγυρίσουμε για να το δούμε στο τέλος της χρονιάς. Θα σας ρωτήσω, με πέντε ή λιγότερες λέξεις, να περιγράψετε τη χρονιά από την οπτική γωνία της ανθρωπότητας, σφαιρικά – πέντε ή λιγότερες λέξεις γι αυτή τη χρονιά, μπορεί να είναι και μία  λέξη, δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε, όχι πάνω από πέντε, χάνετε το μικρόφωνο – για να περιγράψετε τι είδους χρονιά θα είναι γι αυτόν τον πλανήτη.

Να θυμάστε ότι δεν θα κάνετε τόσο προβλέψεις. Αφορά τι αισθάνεστε ότι θα συμβεί στον πλανήτη. Πώς θα είναι αυτή η χρονιά; Αν έπρεπε να φτιάξετε το 2016, αν ήταν βιβλίο με τίτλο «2016» – ξέρετε οι τίτλοι μπορεί να αποτελούνται από τρεις, τέσσερις, ίσως πέντε λέξεις – ποιος είναι ο τίτλος αυτού του βιβλίου του 2016 για την ανθρωπότητα;

Χρειαζόμαστε περισσότερο χαρτί για τον πίνακα και το χαρτί θα έρθει σε μας. Έτσι συμβαίνουν τα πράγματα.

2016 λοιπόν, πέντε ή λιγότερες λέξεις. Τι θα γίνει;

SCOTT: Αφύπνιση.

ADAMUS: Αφύπνιση, ωραία. Υποθέτω πως νομίζεις ότι πολλοί άνθρωποι έχουν ανοιχτά τα μάτια τους.

SCOTT: Αναπόφευκτα θα το κάνουν, νομίζω.

ADAMUS: Αναπόφευκτα…  Ή, δεν μπορούν απλά να πάνε βαθύτερα;

SCOTT: Ναι.

ADAMUS: Απλά λέω. Πιθανότητα. Ή θα μπορούσε να είναι ότι θα ανοίξουν τα μάτια κάποιων ανθρώπων με έναν τρόπο αφύπνισης, και οι άλλοι θα σφραγίσουν εντελώς τα μάτια τους. Θα τα κλείσουν. Πιθανότητα. Ωραία.

SCOTT: Ακόμα κι αυτό είναι αφύπνιση γι αυτούς.

ADAMUS: Το να κλείσουν τα μάτια τους;

SCOTT: Ναι.

ADAMUS: Νομίζω ότι ούτως ή άλλως τα μάτια τους τώρα είναι κλειστά, όμως ναι. Ωραία. Μου αρέσει αυτό που λες ότι θα συμβεί αυτή τη χρονιά. Ναι. Ωραία.

LINDA: Εντάξει. Ας δούμε που θα πάμε τώρα.

ADAMUS: Ας πάμε να πάρουμε την απάντηση της αδελφής του. Το έδωσες στον αδελφό σου, τι σκέφτεσαι εσύ; Πέντε λέξεις. Ήδη ξέρεις. Είδα ότι το έχεις ήδη σκεφτεί όμως δεν θέλεις να το πεις!

LADONNA: Χμμ. Νομίζω ότι αυτή τη χρονιά θα πάμε πέρα από το φόβο. Υπήρξε τόσο πολύ φόβος την προηγούμενη χρονιά.

ADAMUS: Εμείς, εσύ και οι Shaumbra;

LADONNA: Oι Shaumbra.

ADAMUS: Ή παγκόσμια;

LADONNA: Νομίζω ότι θα προσπαθήσουμε να πάμε πέρα από το φόβο.

ADAMUS: Ο πλανήτης;

LADONNA: Ναι. Αυτό είναι που θέλω.

ADAMUS: Θα τα ξαναπούμε τον Δεκέμβρη.

Α! Το ακούσατε αυτό; «Αυτό είναι που θέλω». Δεν είναι αυτό που ρώτησα. Τι αισθάνεσαι; Ας έρθουμε στην πραγματικότητα – ναι, αυτό είναι που θέλω κι εγώ – όμως απλά νιώσε τον πλανήτη, τους ανθρώπους, πού οδηγούνται αυτή τη χρονιά; Ω, πριν το είχες. Είχα πρόσβαση σε σένα, και το είχες στα δάχτυλα σου.

LADONNA: Νομίζω πως όλοι προσπαθούμε να είμαστε λιγότερο φοβισμένοι.

ADAMUS: Λιγότερο φοβισμένοι. Εντάξει. Θα το γράψουμε εδώ. «Λιγότερο φοβισμένοι».

LADONNA: Επειδή υπήρξε τόσο πολύ φόβος τα προηγούμενα ένα δυο χρόνια… Πρέπει να κινηθεί μπροστά.

ADAMUS: Και ξαφνικά θα φυσήξει ο δυτικός άνεμος και θα διώξει το φόβο μακριά από τον πλανήτη. Ναι, ναι. Θα μπορούσε. Ναι, ναι. Δεν κρίνω. Λιγότερος φόβος στον πλανήτη. Ναι. Θα επιστρέψουμε.

CHERYL: Θα έλεγα ότι θα συνεχιστεί η βία.

ADAMUS:  Θα συνεχιστεί η βία. Περισσότερη ή λιγότερη βία;

CHERYL:  Περίπου ίδια.

ADAMUS: Περισσότερο δημιουργική ή η παλιά καλή βία;

CHERYL: Πιο τεχνολογικά εξελιγμένη.

CHAD: Θα έλεγα την επιλογή της συνειδητής άγνοιας. Νιώθω σαν να υπάρχει μια επιλογή που θα πρέπει να κάνει ο κόσμος. Και υπάρχει μια επέκταση σε όλες τις περιοχές, όμως οι άνθρωποι που εστιάζουν στον φόβο και στον τρόμο και περιορίζονται – είτε αφορά τα όπλα είτε κάτι άλλο, γι αυτούς είναι περιορισμός – και νομίζω ότι επιλέγοντας την συνειδητή άγνοια είναι μια συνειδητή επιλογή αυτού του τρόπου ζωής.

ADAMUS: Ωραία. Ναι. Τι βρίσκεται πίσω από την πόρτα νούμερο ένα, δύο ή τρία: Άγνοια, Βλακεία και Τρέλα. (ο Adamus μιμείται τον παρουσιαστή ενός τηλεπαιχνιδιού). Ναι. Επιλέγεις αυτήν που θέλεις, επειδή όλες είναι ίδιες. Ωραία. Μου αρέσει αυτό. Υπάρχουν πολλά σ’ αυτό, επειδή αυτό είναι που κάνουν πολλοί άνθρωποι. Στην πραγματικότητα έχουν την επιλογή μπροστά τους, πολύ συχνά, και επιλέγουν την άγνοια, την βλακεία ή την «έλλειψη συνειδητότητας», είναι ένας κομψός τρόπος να το πω, αλλά είναι βλακεία. Το επιλέγουν αυτό, μερικές φορές από φόβο, μερικές φορές επειδή είναι εθισμένοι στην έλλειψη συνειδητότητας. Είναι πραγματικά εθισμένοι σ’ αυτό, και θα εξηγήσω το γιατί πριν τελειώσει αυτή η μέρα. Ίσως όχι εδώ αλλά πριν τελειώσει η μέρα. Σε κάποιον, ίσως όχι σε σένα, όμως θα το εξηγήσω. Ας συνεχίσουμε.

WYATT: Ένα χάσμα.

ADAMUS: Χάσμα, εντάξει.

WYATT: Ένα χάσμα. Περιγράφεται από όλα όσα βρίσκονται ήδη εδώ, αλλά επίσης ένα χάσμα μεταξύ των ανθρώπων που συνεχίζουν να απολαμβάνουν την ρουτίνα, σαν περιορισμό της ενέργειας που τον συνεχίζουν και νιώθουν ότι η μάχη ενάντια στον περιορισμό είναι καλύτερη από τον να τον αφήσουν. Και αυτών που έχουν ξεφύγει μακριά, σχεδόν πέρα από το σημείο καμπής, όπου υπάρχει κυριολεκτικά ένα χάσμα.

ADAMUS: Τόσο νέος και τόσο σοφός. Ωραία. Είναι μια καλή παρατήρηση. Ένα χάσμα περισσότερο από έναν διαχωρισμό. Κατά το τελευταίο μας Shoud μίλησα για τους Στοχαστές και τους Γνώστες, και υπάρχουν πολλοί άλλοι ορισμοί που θα μπορούσαν να δοθούν. Όμως, ναι, είναι περισσότερο ένα χάσμα στον πλανήτη, και αυτό θα κάνει λιγάκι περισσότερο προκλητική τη ζωή. Ωραία. Δύο ακόμη. Τι θα συμβεί στον πλανήτη;

SHAUMBRA 1: Σκέφτομαι δύο διαφορετικά πράγματα: ανθρώπους να βάζουν το κεφάλι τους στην άμμο ακόμα περισσότερο επειδή δεν μπορούν να χειριστούν αυτά που συμβαίνουν.

ADAMUS: Σωστά.

SHAUMBRA 1(γυναίκα): Και μετά αυτό που θα αποκαλέσω «όχι άλλο πια, η επανάσταση κλιμακώνεται».

ADAMUS: Σωστά. Όχι άλλη ανοχή.

SHAUMBRA 1: Πολλοί άνθρωποι πραγματικά βαρέθηκαν και κουράστηκαν επιτέλους, και νομίζω ότι θα το ακούμε αυτό, θα το βλέπουμε αυτό όλο και περισσότερο. Και μετά άνθρωποι που δεν μπορούν να το χειριστούν.

ADAMUS: Καλή παρατήρηση, και έχεις πολύ δίκιο, και μετά όλα τα ενδιάμεσα. Με άλλα λόγια, άνθρωποι που χώνουν το κεφάλι τους στην άμμο γνωρίζοντας ότι δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί κάτω και γίνονται ανυπόφοροι και ανεκτικοί – και τα δύο – και αυτό είναι κάτι που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Οι άνθρωποι αποσύρονται, αποτραβιούνται, κλείνονται με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και ταυτόχρονα δεν μπορούν να το ανεχτούν. Εσείς δεν μπορείτε να το ανεχθείτε. Δεν είναι φυσικό να είστε τόσο κλειστοί, να έχετε το κεφάλι σας στην άμμο. Ωραία. Σ’ ευχαριστώ.  Ακόμα ένας.

SHAUMBRA  2 (γυναίκα): Διαφορετικά, συναρπαστικά (προσπαθεί να δώσει πίσω το μικρόφωνο στην Linda)

LINDA: Δεν τελείωσε μαζί σου.

ADAMUS: Ναι, ναι. Ποτέ δεν είναι τόσο εύκολο.

ADAMUS: Διαφορετικά και συναρπαστικά. Διαφορετικά με ποιους τρόπους;

SHAUMBRA  2: Δεν ξέρω. Θα είναι διαφορετικά.

ADAMUS: Απλά νιώσε το για μια στιγμή. Διαφορετικά. Μην το σκέφτεσαι. Το σκέφτεσαι. Το σκέφτεσαι. Ναι, το τηλέφωνο σου θα χτυπήσει. Όχι! Όμως σε αποσπώ. Τώρα λοιπόν που τέλειωσες με τη σκέψη, το ξέρεις ήδη. Διαφορετικά επειδή;

SHAUMBRA  2: Δεν έχει συμβεί ποτέ πριν.

ADAMUS: Εντάξει. Ωραία. Και ποιο ήταν το άλλο;

SHAUMBRA 2: Συναρπαστικά.

ADAMUS: Συναρπαστικά. Πραγματικά. Για ποιον; Για τον Donald Trump. Θα έρθει εδώ να μιλήσει στο επόμενο Shoud, για τι πράγμα μιλάς; Ω, Αστειεύομαι! Τι φέρνει; Έλα τώρα. Κάποια αλλαγή. Κάποια επανάσταση από τους παλιούς τρόπους. Εντάξει, ο επόμενος. . Εντάξει. Επόμενη ερώτηση.

Ξέρετε πρόκειται για απαντήσεις δευτέρου επιπέδου. Περιμένω περισσότερα από τους Shaumbra στο μέλλον, εντάξει; Εντάξει, επειδή εσείς περιμένετε περισσότερα από τον εαυτό σας. Ελάτε τώρα! Σχεδόν καθυστερημένοι. Υπάρχει κάποιο καλό υλικό… (Η Linda ξεροβήχει) Σκάσε! Σχεδόν καθυστερημένοι. (Η Linda ξεροβήχει και πάλι). Μου το λέει συνεχώς, ιδιαίτερα στις δύο η ώρα το πρωί. Προσπαθώ να συζητήσω με Shaumbra – «Σκάσε! Σκάσε! Adamus βγες από κει μέσα».

Εντάξει, όχι πραγματικά καλά. Πραγματικά; Υπάρχει τίποτα επαναστατικό εδώ; Κάτι που να…. Όχι, όχι, όχι.

EDITH: Ποια είναι η δική σου απάντηση;

ADAMUS: Θα την δώσω σε ένα λεπτό. Μπορείς να είσαι σίγουρη Edith. Edith, θα σου πω κάτι για έναν  Master. Ένας Master ποτέ δεν κάνει ερωτήσεις που δεν ξέρει την απάντηση. Αλλιώς, ρίχνεις τον εαυτό σου από αυτό το όμορφο βάθρο που έχεις φτιάξει για σένα. Πάντα πρέπει να έχεις τις απαντήσεις.

Ωραία. Δεύτερο μέρος. Τώρα όλοι θα… πηγαίνετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, νομίζετε ότι δώσατε καλές απαντήσεις; Επειδή οι απαντήσεις σας στο σπίτι ήταν, όπως ξέρετε, πραγματικά καλές. Αλλά δεν είχατε ένα μικρόφωνο στη μούρη και να σας κοιτούν όλοι.

~ Ερώτηση: Μέρος 2

Λοιπόν δεύτερο μέρος της ερώτησης. Βασικά η ίδια ερώτηση, όμως αντί για πλανητικό επίπεδο, με πέντε ή λιγότερες λέξεις, πώς θα είναι αυτή η χρονιά για σας;

Νιώστε την για μια στιγμή. Μην την σκέφτεστε. Είστε Γνώστες τώρα, θυμάστε; Δεν είστε Στοχαστές. Πώς θα είναι για σας; Όχι απαραίτητα αυτό που εύχεστε ή ελπίζετε. Αλλά προς τα πού οδηγείται το πλοίο της ζωής σας αυτή τη στιγμή; Πού πηγαίνετε; Τι είδους χρονιά θα είναι;

Εντάξει, ας αρχίσουμε, με πέντε ή λιγότερες λέξεις, αυτή η χρονιά για σας. A! Ωραία. Kerri, Kerri, Kerri.

KERRI: Χμ, για μένα αυτή η χρονιά αφορά μόνο εμένα.

ADAMUS: Ε, ήδη ξεπέρασες τις πέντε σου λέξεις, αλλά εντάξει.

KERRI: Γαμώτο! Εντάξει. Θα ξαναρχίσω. Θα λύσω όλους αυτούς τους κόμπους.

ADAMUS: Λύσιμο κόμπων. Μου αρέσει αυτό.

KERRI: Κυρίως προγονικούς και έχω σχεδόν τελειώσει, έτσι πιστεύω. Όμως τους έλυνα κάπως έτσι (τινάζει δυνατά τα χέρια της), και τώρα έτσι (πολύ πιο ήσυχα).

ADAMUS: Εντάξει. Ωραία. Ποιο είναι το δυσκολότερο μέρος στο λύσιμο; Είναι σε φυσικό ή σε συναισθηματικό επίπεδο;

KERRI: Ήταν πολύ συναισθηματικό, όμως ελαττώθηκε. Σαν να το χτύπησε το iYammer.

ADAMUS: Είναι λοιπόν μια χρονιά λυσίματος κόμπων.

KERRI: Όχι τσαπατσούλικο λύσιμο, τύπου χρειάζομαι ψυχίατρο, αλλά με χάρη.

ADAMUS: Ωραία. Θα το δούμε πάλι στο τέλος της χρονιάς το πώς πήγε το λύσιμο και πού βρίσκεσαι σε σχέση με την παράδοση του εαυτού σου.

KERRI: Ακούγεσαι σαν να μην είσαι σίγουρος για μένα.

ADAMUS: Είμαι… Ήδη ξέρω ότι έχει συμβεί.

KERRI: Μα με όμορφο τρόπο.

ADAMUS: Όμως αυτό που συνέβη, δεν θα το μοιραστώ αυτή τη στιγμή.

KERRI: (αναστενάζει) Ω, ευχαριστώ.

ADAMUS: Θα σε κοιτάξω στα μάτια…και θα πω, δεν έχεις πού αλλού να πας.

KERRI: Τι;!

ADAMUS: Δεν έχεις πού αλλού να πας.

KERRI: Με αφήνεις όμως να έρχομαι εδώ.

ADAMUS: Όχι, εννοώ… (γέλια) Θα συγκαλέσουμε τον Βυσσινί Κύκλο σήμερα το βράδυ…

KERRI: Μερικές φορές αναρωτιέμαι κι εγώ.

ADAMUS: … και θα το συζητήσουμε αυτό!

KERRI: Ναι, ναι. Αναρωτιέμαι καθώς οδηγώ προς τα εδώ «Θα με αφήσουν να μπω;»

ADAMUS: Kerri.

KERRI: Τι;!

ADAMUS: Όπως τόσο πολλοί άλλοι, δεν έχεις πού αλλού να πας.

KERRI: Ας σοβαρευτούμε. Έχεις δίκιο.

ADAMUS: Οπότε ας πάμε εκεί που θέλεις πραγματικά να πας, και αυτό είναι που συμβαίνει.

KERRI: Στο Είμαι μου.

ADAMUS: Έχεις δοκιμάσει όλα τα υπόλοιπα και όλα είτε απέτυχαν, είτε διαλύθηκαν, είτε δεν μπορούσες να τα ανεχτείς. Οπότε θα κάνεις το επόμενο βήμα.

ADAMUS: Πάρε μια καλή βαθιά αναπνοή. Σ’ ευχαριστώ για το μοίρασμα. Σ’ ευχαριστώ που πρόσθεσες λίγο ενθουσιασμό στη σημερινή μέρα.

KERRI: Σ’ ευχαριστώ.

ADAMUS: Ωραία. Δύο ακόμα, με πέντε ή λιγότερες λέξεις γι αυτή τη χρονιά. Ναι, πέντε ή λιγότερες λέξεις για σας αυτή τη χρονιά. Τι είδους χρονιά θα είναι;

CAROLINE: Αγάπης για τον εαυτό μου.

ADAMUS: Μου αρέσει αυτό. Πες μας ένα πράγμα που θα κάνεις για να αγαπήσεις τον εαυτό σου.

CAROLINDE: Θα συνειδητοποιήσω ότι είναι εντάξει να είμαι απλά εγώ.

ADAMUS: Ακριβώς. Χωρίς να προσπαθείς να σε φτιάξεις.

CAROLINE: Να φτιάξω τους άλλους.

ADAMUS: Δεν υπάρχει τίποτα για να φτιάξεις. Οπότε καταλήγεις, κάπως σαν να κυνηγάς την ουρά σου. Δεν πρόκειται ποτέ να την πιάσεις. Δεν υπάρχει τίποτα για να το φτιάξεις – υγεία, νους, αξίες, καρδιά, ψυχή – τίποτα. Υπάρχει τόση παρανόηση, τόση έλλειψη συνειδητότητας – «θα φτιάξω κάτι πάνω μου». Όλοι ουσιαστικά είναι υπνωτισμένοι στο να φτιάξουν κάτι και να φροντίσουν όλους τους άλλους, δύο από τις μεγαλύτερες επικαλύψεις – «Πρέπει να φτιάξεις κάτι. Κάτι είναι στραβό πάνω σου. Οπότε πρέπει να φτιάξεις κάτι. Δεν είσαι ακριβώς σωστός». Όχι σωστός με τον παλιό ορισμό του σωστού και του λάθους. Οπότε κάτι πρέπει να φτιάξεις. Στην πραγματικότητα δεν πρέπει, εκτός και αν το πιστέψεις και μετά συνεχίζεις να προσπαθείς να φτιάξεις κάτι και μετά θα χαλάσει κάτι άλλο για να σου δώσει κάτι για να φτιάξεις. Δεν υπάρχει τίποτα για να φτιάξεις. Οπότε ας πάρουμε μια καλή βαθιά γειωτική αναπνοή μ’ αυτό. Δεν υπάρχει τίποτα για να φτιαχτεί. Ούτε ένα.

Απλά σταμάτα για ένα λεπτό. Πόσο πολλή από τη ζωή σου πέρασες όχι απλά αμφισβητώντας τον εαυτό σου, αλλά προσπαθώντας να φτιάξεις κάτι; «Μα είδα τις ειδήσεις σήμερα και δεν πρέπει να πίνεις περισσότερο από…» Τι ήταν αυτό Linda; Αντέδρασες. Δεν πρέπει να πίνεις περισσότερο από τι; Μισό ποτήρι κρασί την ημέρα αν θέλεις να…

LINDA: Όχι, ένας άντρας ένα. Όχι, όχι, συγγνώμη. Οι άντρες δύο, οι γυναίκες ένα.

ADAMUS: Εντάξει. Όλοι με βοηθάτε στο θέμα μου.

Λοιπόν… πού ήμαστε; Τίποτα για να φτιαχτεί. Σταματήστε να προσπαθείτε να το φτιάξετε και να κάνετε περίεργα πράγματα γι αυτό, επειδή το μόνο που λέτε στον εαυτό σας είναι ότι σας αρέσει να τον φτιάχνετε και δεν υπάρχει κάτι για να φτιάξετε οπότε κάτι πρέπει να χαλάσετε ή κάτι πρέπει να σπάσει για να το φτιάξετε. Σταματήστε να προσπαθείτε να τον φτιάξετε, εντάξει;

Δύο απαντήσεις ακόμα. Αυτή θα είναι μια χρονιά… Kathleen;

KATHLEEN: Που επιλέγω να χαρώ τη ζωή.

ADAMUS: Εντάξει.

KATHLEEN: Επιλέγω για μένα.

ADAMUS: Εντάξει.

KATHLEEN: Θα πάω σε μέρη, θα δω συναυλίες.

ADAMUS: Υπέροχα.

KATHLEEN: Έχω ήδη ένα εισιτήριο για να δω τον Jesse Cook.

ADAMUS: Οπότε, με πέντε ή λιγότερες λέξεις: Jesse Cooke, συναυλίες, ταξίδια.

KATHLEEN: Θα χορέψω περισσότερο.

ADAMUS: Να χαρείς. Να χαρείς. Πόσος καιρός πέρασε; Εννοώ πόσες ζωές…

KATHLEEN: Πολύς καιρός.

ADAMUS: Πόσες ζωές; Με μια πρόχειρη εκτίμηση. Είκοσι;

KATHLEEN: Χίλιες.

ADAMUS: Πιθανόν και χίλιες, ναι, από τότε που πραγματικά χάρηκες τη ζωή. Εντάξει. Άλλος ένας και μετά πρέπει να φτάσω στο θέμα μου. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε εδώ σήμερα…

DAVID: Θα νιώσω το Είμαι, το Υπάρχω.

ADAMUS: Εντάξει. Συνόψισε το…

DAVID: Επίγνωση.

ADAMUS: …σε πέντε ή λιγότερες.

DAVID: Ανάδυση.

ADAMUS: Ανάδυση. Μου αρέσει αυτό. Ωραία. Ανάδυση. Μου αρέσει.

SHAUMBRA 3: Μεταμορφωτική ειρήνη.

ADAMUS: Μεταμορφωτική ειρήνη, χμ…

SHAUMBRA 3: Και σταθεροποίηση.

ADAMUS: Μεταμορφωτική ειρήνη σε τι; Ειρήνη σαν κάποιο στοιχείο ή ειρήνη σαν…

SHAUMBRA 3: Στο Είμαι. Είμαι ειρήνη. Στάθηκα ικανή να εκφράσω μια σημαντική μεταμόρφωση… τον τελευταίο μήνα και γνωρίζω ότι γνωρίζω ότι είμαι ένα σημείο φωτός εκεί που βρίσκομαι σ’ αυτό το νέο μέρος, και έχει μεγάλη επίδραση.

ADAMUS: Ωραία. Ναι, έχει. Και θα ήθελα να το μοιραστείς αυτό, αν θέλεις, όταν θα είναι η σωστή στιγμή – όχι τώρα – αλλά να μοιραστείς αυτό που πραγματικά συνέβη.

SHAUMBRA 3: Θα είναι τιμή μου.

ADAMUS: Ωραία.

SHAUMBRA 3: Σ’ ευχαριστώ.

ADAMUS: Ωραία. Μια όμορφη ιστορία. Σας ευχαριστώ όλους για την εισαγωγή σας. Έχουμε λοιπόν πολλά πράγματα στον πίνακα. Θα επιστρέψουμε. Θέλουμε να σιγουρευτούμε ότι έχουμε μια εικόνα του. Θα επιστρέψουμε λοιπόν και θα ρίξουμε μια ματιά στο τέλος της χρονιάς, και θα πείτε «Ω: Μα αυτό που πραγματικά ήθελα να πω ήταν αυτό και εκείνο και δεν το έκανα. Το αλλοίωσα κάπως. Έβαλα πολύ μπλα μπλα». Εντάξει.

Η Απάντηση του Adamus

Αυτό που θα πω για όλα αυτά – για σας, για τον κόσμο, για όλα τα άλλα, με μια λέξη – επειδή είμαι ένας Master, θα τα συνοψίσω σε μια απλή λέξη. Αποδιοργάνωση. Απόλυτη αποδιοργάνωση.  Αποδιοργάνωση του πλανήτη. Θα είναι μια χρονιά «Χριστέ μου!» Και αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει φόβος, αλλά θα υπάρχει. Δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει χάος, αλλά θα υπάρχει, ή βία, αλλά θα υπάρχει, ή άγνοια, αλλά θα υπάρχει πολλή. Θα είναι μια απόλυτα αποδιοργανωτική χρονιά, θα υπάρχει απόλυτη τρέλα. Τα πάνω κάτω. Όχι ,είναι πραγματικά όμορφα. Στην πραγματικότητα είναι πολύ όμορφα, και είναι εκεί ακριβώς που τα πράγματα πρέπει να πάνε. Δεν υποστηρίζονται πια οι παλιοί, βαρετοί, χωλοί, προσανατολισμένοι στη δύναμη τρόποι. Δεν γίνεται. Κανείς από σας δεν το θέλει.

Τώρα, ξέρω ότι θα σας άρεσε να έρθει κάποιος και να ρίξει μαγική νεραϊδόσκονη πάνω στον πλανήτη και να γίνουν όλα καλά. Δεν πρόκειται να συμβεί. Θα είναι μια χρονιά αποδιοργάνωσης και θα προκαλέσει πολλούς ανθρώπους να πάνε να κρύψουν το κεφάλι τους στην άμμο ή όπου αλλού μπορούν να το κρύψουν. Θα προκαλέσει σε κάποιους ανθρώπους την απόλυτη αφύπνιση. Θα προκαλέσει χάσματα, και είναι ακριβώς κατάλληλο.

Ξέρετε, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι αυτός ο πλανήτης μπήκε σε μια νέα εποχή, μια νέα συνειδητότητα γύρω στα τέλη του 1980, κάπου εκεί. Κάποιοι από σας συνδεθήκατε μ’ αυτήν με την Αρμονική Σύγκλιση και την Αρμονική Συμφωνία, κάτι που είναι εν μέρει σωστό. Ήταν ένας μηχανισμός διανομής της ενέργειας. Δεν συνέβησαν γεγονότα εξαιτίας μιας ευθυγράμμισης, η ευθυγράμμιση έφερε μέσα ενέργειες, όμως συχνά πηγαίνει πίσω. Οι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι γι αυτό. Οπότε εστιάζει εκεί. Επανέρχεται αργότερα με άλλη μορφή, σε άλλη στιγμή. Όμως θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι άνθρωποι ήταν πραγματικά έτοιμοι εκείνη τη στιγμή για εκείνη την ενέργεια – ενέργεια σαν αποτέλεσμα της συνειδητότητας.

Οπότε τα πράγματα δεν άλλαξαν πραγματικά πολύ. Μπορείτε να κάνετε ένα διάγραμμα των πάντων από τις τεχνολογικές αλλαγές, τις επαναστάσεις στην ιατρική, στην θεραπεία, στην πολιτική, στα πάντα. Μπορείτε να το διασπάσετε και να πείτε «Τα πράγματα άλλαξαν πραγματικά πολύ από τα τέλη του 1980».

Πολύ από αυτό ήταν ευθυγράμμιση, στήσιμο, ετοιμασία, μικρές μετατοπίσεις και αλλαγές. Όπως τόσο συχνά πριν από το μεγάλο σεισμό, υπάρχει μια σειρά από μικρούς σεισμούς και μετά έρχεται ο μεγάλος, ο αποδιοργανωτικός που χτυπά. Μπορούμε να πούμε ότι συμβαίνει το ίδιο τώρα στον πλανήτη. Όλα κάπως μετατοπίζονται, ευθυγραμμίζονται με έναν τρόπο που θα φέρει ένα είδος αποδιοργάνωσης στην Γη.

Απλά βλέπω αν είστε ξύπνιοι. Φέρνετε στη Γη το είδος των προτύπων αποδιοργάνωσης που θα είναι κατάλληλα για μια αλλαγή. Σε κάποιους ανθρώπους δεν θα αρέσει. Κάποιοι δεν θα περιμένουν γι αυτό. Άλλοι θα κρύψουν το κεφάλι τους στην άμμο, όμως συμβαίνει. Και δεν είναι καθόλου κάτι που πρέπει να φοβάστε. Βλέπω ότι κάποιοι από σας είστε έτοιμοι να γράψετε κάτι. Δεν υπάρχει καθόλου φόβος. Καθόλου.

Όταν μετακομίζετε σε ένα καινούριο σπίτι ή ανακαινίζετε το τωρινό σας σπίτι, υπάρχει κάποια αποδιοργάνωση, αλλά με σκοπό να έχετε ένα καλύτερο σπίτι, κάτι που θα χαίρεστε περισσότερο. Υπάρχουν αποδιοργανώσεις κατά την πορεία. Θα συμβούν αυτή τη χρονιά.

Θα σας ζητήσω τώρα αμέσως να γιορτάσετε αυτές τις αποδιοργανώσεις, πλανητικά και προσωπικά. Προσωπικά θα υπάρξουν αποδιοργανώσεις, όμως δεν θα είναι όπως αυτές που έχετε συνηθίσει κατά το παρελθόν, ξέρετε, σωματικά ή ακόμα και συναισθηματικά ζητήματα. Θα υπάρχουν πρότυπα θέματα στη ζωή σας – αποδιοργανώσεις με τον τρόπο που θα σας έρθει η αφθονία, αποδιοργανώσεις με τον τρόπο που ονειρεύεστε τη νύχτα, αποδιοργανώσεις στον τρόπο που διαχειρίζεστε την ενέργεια σας. Τίποτα απ’ αυτά δεν είναι κακό. Οπότε μην αμφισβητείτε τον εαυτό σας. Μην νομίζετε ότι έχετε κάνει κάτι λάθος.

Θα υπάρχει μια αποδιοργάνωση που μπορεί ξαφνικά να σας κάνει να αρρωστήσετε και να πρέπει να φύγετε από όπου βρίσκεστε, όμως αφορά τον σκοπό της συνειδητότητας, εσάς, ένα συνειδητό άτομο.

Αποδιοργανώσεις στη δουλειά, αποδιοργανώσεις στους οικογενειακούς συνδέσμους, όλα τα σχετικά. Μπορείτε να δεχθείτε τώρα ότι όλες αυτές οι αποδιοργανώσεις ήρθαν για σας, όχι από κάποιον άλλο, αλλά από σας, για χάρη σας; Για σας. Πολλά συστήματα πρέπει να αποδιοργανωθούν επειδή αλλιώς θα συνεχίζατε να τα ακολουθείτε και δεν θα πηγαίνατε πουθενά, και η ζωή δεν θα μπορούσε να αλλάξει. Και πραγματικά θα απογοητευόσασταν. Ξέρετε όταν η ζωή δεν αλλάζει – το ίδιο κάθε μέρα, τα ίδια σκουπίδια μέσα στο κεφάλι σας, τα ίδια προβλήματα στη ζωή σας – είναι μιζέρια. Είναι απαίσιο. Όμως θα έχετε αυτές τις αποδιοργανώσεις που αλλάζουν τα πρότυπα για την αλλαγή στη ζωή σας για να γίνετε πραγματικοί Masters στον πλανήτη.

Οπότε ας πάρουμε μια βαθιά αναπνοή μ’ αυτό. Μην αμφισβητείτε άλλο τον εαυτό σας. Μην αμφιβάλετε καθόλου. Σπαταλήθηκε τόσο πολύ ενέργεια σ’ αυτό.

Ας πάρουμε μια καλή βαθιά αναπνοή μ’ αυτό.

Αυτό Είναι

Αυτή είναι η χρονιά του αληθινού Master. Αυτό είναι, και θα επιστρέψουμε τον Δεκέμβριο και θα ρίξουμε μια ματιά σ’ αυτό. Θα κάνουμε ένα μεγάλο πάρτι με όλους όσους θα είναι ακόμα εδώ. Θα είστε ακόμα εδώ.

SART: Μασκαρεμένοι!

ADAMUS: Θα είστε ακόμα εδώ. Ναι, μασκαρεμένοι. Θα κάνουμε ένα μεγάλο πάρτι και θα ρίξουμε μια ματιά σ’ αυτό, όμως αυτή είναι η χρονιά του Master. Αυτό είναι, αγαπητοί μου Shaumbra, φίλοι μου. Αυτό είναι. Μιλήσαμε πολύ, ετοιμαστήκαμε πολύ. Είναι τώρα ή δεν θα συμβεί για πάρα πολύ καιρό.

Δεν θα το αντέχατε αυτό. Το ξέρετε. Δεν θα το αντέχατε, αν σας έλεγα να γυρίσετε πίσω και να το κάνετε στην επόμενη ζωή ή την μεθεπόμενη. Δεν θα το αντέχατε. Οπότε πρέπει να στήσετε τα δυναμικά γι αυτή την ύπαρξη, και δεν αφορά την ημερολογιακή χρονιά, είναι σε αυτή την ημερολογιακή χρονιά που τυχαίνει να βρισκόμαστε Αυτό είναι.

Δεν θα είναι φυσικό και θα υπάρξουν πολλές αποδιοργανώσεις και δεν θα είναι κακές. Μπορούν να είναι πολύ καλές. Όμως αυτό είναι Kerri. Αυτό είναι.

Θα υπάρξουν στιγμές που θα χτυπάτε σε τοίχο. Θα υπάρξουν στιγμές που θα κυλιέστε στο πάτωμα κλαίγοντας. Θέλω να σταματήσετε εκεί ακριβώς, να πάρετε μια καλή βαθιά αναπνοή και να συνειδητοποιήσετε ότι είναι απολύτως κατάλληλο. Ναι. Παραδίνετε κάποια από αυτά τα παλιά πράγματα που δεν σας εξυπηρετούν πραγματικά.Τώρα…

KERRI: Δεν φοβάμαι.

ADAMUS: Δεν φοβάσαι. Μια φωνή από το σκοτάδι – «Δεν φοβάμαι. Μπορεί κάποιος παρακαλώ να πετάξει τώρα ένα σκοινί και ένα φακό και λίγο φαγητό, και δεν φοβάμαι».

Η Αίσθηση του Master (και τα συστατικά της)

Υπάρχει ένα πολύ σημαντικό σημείο που θα πάμε αυτή τη στιγμή, επειδή τώρα είμαστε Masters, είστε εδώ, σε ένα πολύ σημαντικό σημείο. Ονομάζεται η Αίσθηση του Master.

Θα το επιτρέψετε αυτό. Θα βρεθείτε σε μεγάλη σύγχυση από αυτό, και μετά τελικά θα το κατανοήσετε. Σε κάποιους από σας έχει ήδη προκύψει στη ζωή σας, όμως δεν είστε σίγουροι τι είναι. Αφήστε με να σας εξηγήσω την Αίσθηση του Master.

Για να γίνει αισθητό το οτιδήποτε – θα ξανακάνουμε τα βασικά τώρα – πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες ποιότητες. Νούμερο ένα: επίγνωση. Πρέπει να έχετε επίγνωση.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν επίγνωση ότι πρέπει να έχουν επίγνωση. Κάποιοι από σας μιλούσατε πριν για ανθρώπους που γίνονται ακόμα λιγότερο συνειδητοί, κλείνονται, κρύβουν το κεφάλι τους στην άμμο, και δεν έχουν αίσθηση της επίγνωσης. Δεν είναι καθόλου συνειδητοί.

Νούμερο δύο, για να είστε ικανοί να αισθανθείτε το οτιδήποτε, το δεύτερο πράγμα που προκύπτει ότι πρέπει να έχετε είναι το φως. Φως. Πρέπει να έχετε φως.

Το φως συμβαίνει  φυσικά. Όταν υπάρχει συνειδητότητα, η επίγνωση του Είμαι – όχι διανοητικά, μια επίγνωση του Είμαι του Υπάρχω, εκπέμπει, ακτινοβολεί φως. Όχι αυτού του είδους το φως (από τις λάμπες), αλλά ονομάζεται το φως του πάθους, φωταγωγία. Έχετε λοιπόν φως. Το φως προέρχεται από αυτό που ονομάζετε ψυχή, από την επίγνωση. Το φως απορρέει από την επίγνωση.

Ένα πρόσωπο που έχει επίγνωση στο βασικότερο επίπεδο – στο επίπεδο του Είμαι – εκπέμπει, ακτινοβολεί φως σε όλους τους άλλους. Γι αυτό οι άνθρωποι νιώθουν, αισθάνονται κάτι διαφορετικό με όλους εσάς. Δεν ξέρουν τι είναι, τους μπερδεύει. Τους ερεθίζει. Παλεύουν μ’ αυτό και βρίσκουν τρόπο να το απωθήσουν, επειδή δεν ταιριάζει με το όμορφο υπνωτιστικό κουτί τους. Οπότε το απωθούν. Όμως εσείς έχετε φως.

Για όσους ήσαστε στο Keahak, μπορείτε να πάτε στο Διάγραμμα της Δημιουργίας 101.

Από εδώ, από το φως προέρχεται η ενέργεια. Η ενέργεια για την οποία έχουμε μιλήσει – βρισκόμαστε στα βασικά, το ξέρω ότι έχουμε μιλήσει – όμως η ενέργεια βασικά είναι η συμπόνια της ψυχής που έχει συμπυκνωθεί τόσο πολύ, έχει έρθει τόσο μέσα στον εαυτό της που ουσιαστικά περνά μια διαδικασία κρυστάλλωσης που μετατρέπεται σε ενέργεια. Η συνειδητότητα είχε αρκετή επίγνωση για να δώσει στον εαυτό της ένα μέσον να εμπειραθεί τον εαυτό της, και αυτό είναι η ενέργεια.

Η ενέργεια είναι ουδέτερη, απόλυτα ουδέτερη μέχρι να ενεργοποιηθεί από το πάθος και τον πόθο, όχι από τη σκέψη. Τότε η ενέργεια έρχεται για να εξυπηρετήσει τον Master. Η ενέργεια είναι εδώ για να σας υπηρετήσει. Ποτέ για να δουλέψει εναντίον σας, ποτέ για να συσσωρευτεί από σας ή από κανέναν άλλον. Και εδώ, σ’ αυτό ακριβώς το σενάριο, εδώ εισέρχονται τα δυναμικά της δύναμης. Αυτό ήταν ένα πρόβλημα στη δημιουργία για πολύ καιρό, επειδή υπάρχουν πάρα πολλές υπάρξεις σ’ αυτόν τον πλανήτη και παντού συγχέουν την δύναμη με την αληθινή ενέργεια.

Η δύναμη είναι ζαχαρίνη. Είναι τεχνητή. Δεν υπάρχει !  Όμως υπάρχουν αρκετοί που δεν αγαπούν τον εαυτό τους, που δεν τιμούν αρκετά τον εαυτό τους για να βρίσκονται στην δική τους ενέργεια. Δεν θεωρούν ότι ο εαυτός τους αξίζει αρκετά για να έχει τη δική του ενέργεια για τις δικές τους δημιουργίες και την παίρνουν από κάποιον άλλο. Δεν έχουν συνείδηση ή είναι τυφλοί στο γεγονός ότι δεν υπάρχει δύναμη. Δεν χρειάζεστε την ενέργεια από κάποιον άλλο. Είναι όλη εδώ για σας, σε απεριόριστες ποσότητες. Υπάρχει πολλή.

Αυτό είναι λίγο αστείο – το δυναμικό της δύναμης – που προκαλεί πολλά ενδιαφέροντα πράγματα σε ολόκληρη τη δημιουργία. Βυζαίνατε την δύναμη για πολύ καιρό και, και… ακούστε, αν η Kerri μπορεί να μιλά για παράδοση….(γέλια).  Είχατε ξελογιαστεί από την ενέργεια για πολύ καιρό και ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι δεν την χρειάζεστε. Όμως προκύπτει κάτι αστείο, έχετε αυτό το μικρό χάσμα εδώ για το οποίο μιλήσατε πριν όταν είπατε «Εντάξει, θα ξεφορτωθώ τη δύναμη», όμως Ω! Υπάρχει αυτό το μεγάλο χάσμα, ένα κενό και ξαφνικά «Δεν έχω πια ενέργεια και χάνω όλα όσα είχα. Πέφτω στην άβυσσο επειδή δεν έχω δύναμη, την παλιά ενέργεια της δύναμης».

Κάτι ωραίο συμβαίνει. Είχατε ποτέ αυτό το είδος ονείρου όπου πέφτατε, πέφτατε, πέφτατε μέσα σε μια μαύρη τρύπα – «Θεέ μου, τι θα συμβεί; Θα πεθάνω. Θα συντριβώ και θα χτυπήσω πάτο» – και ξαφνικά, ακριβώς πριν χτυπήσετε, ένα χιλιοστό πριν συντριβείτε στο έδαφος, ξαφνικά μεταμορφώνεστε. Ξαφνικά δεν συντρίβεστε στο έδαφος και μεταμορφώνεστε σε ένα μεγάλο πουλί και πετάτε μακριά, ή ξαφνικά σταματάτε και σηκώνεστε.

Κάπως έτσι είναι για πολλούς από σας. βρισκόσασταν στο παιχνίδι της παλιάς δύναμης και ξαφνικά βγαίνετε, όμως νιώθετε σαν να πέφτετε επειδή δεν χρειάζεστε πια αυτό το παλιό δυναμικό. Όμως ακριβώς πριν χτυπήσετε κάτω ξαφνικά συνειδητοποιείτε «Είμαι αυτό που Είμαι. Αυτό είναι το δικό μου φως, κανενός άλλου. Αυτή είναι η δική μου ενέργεια, κανενός άλλου»..

Επόμενο στη λίστα, το επόμενο που έχτε είναι αυτό για το οποίο μιλήσαμε πρόσφατα. Έχετε αυτό που θα ονομάσω κίνηση.

Κίνηση. Χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη και εκπροσωπεί τον χρόνο και το χώρο και την δραστηριότητα και το παρελθόν και το μέλλον και όλα τα υπόλοιπα, επειδή στην πραγματικότητα δεν κινείστε, όπως είπαμε πριν περίπου δύο Shoud. Δεν κινείστε. Όλα τα άλλα κινούνται μέσα από σας. Εδώ πάνω (στο νου) και σε κάθε μια από τις ανθρώπινες αισθήσεις που έχετε εξασκηθεί, προγραμματιστεί, υπνωτιστεί, να σκέφτεστε ότι κινείστε.

Σας κάνει πολύ μικρούς όταν σκέφτεστε ότι «Πρέπει να κινηθώ ενάντια σε ολόκληρο το μεγάλο διάστημα». Όμως αλλάζετε την προοπτική και ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι όλα κινούνται για σας. Όλα. Έρχονται σε σας. Αν δεν έχετε συνείδηση, αν δεν έχετε επίγνωση, αν δεν είστε έτοιμοι, συνεχίζει να κινείτε μέσα από σας, όμως δεν θα βρίσκεστε στο σημείο σύνδεσης για να την χρησιμοποιήσετε. Θα το προσπεράσω, όμως θα επιστρέψω αργότερα. Δεν μπορείτε να το κάνετε λάθος.

Οπότε για να αισθανθείτε το οτιδήποτε πρέπει να έχετε έναν βαθμό επίγνωσης, δημιουργείτε αυτόματα και ακτινοβολείτε αυτό το πράγμα που ονομάζεται φως, πατάτε μέσα στην ενέργεια χωρίς δύναμη, και τώρα υπάρχει κίνηση. Τώρα έχετε την εμπειρία της ζωής και από εκεί είστε ικανοί να αντιλαμβάνεστε. Να αντιλαμβάνεστε ή να αισθάνεστε.

Walter Russel

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα τώρα, πριν να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Η Mary Sue Dickerson, μια όμορφη έξυπνη και ντροπαλή γυναίκα. Πώς νοιώθεις εδώ πάνω;

MARY SUE: Καλά.

ADAMUS: Ωραία. Μελετά και νιώθει και περνά κάποιες υπέροχες προσωπικές εμπειρίες τις οποίες δεν έχει μοιραστεί με πολύ κόσμο, και φυσικά αμφισβητεί τον εαυτό της, επειδή αυτό κάνουν οι Shaumbra. Όμως στις μελέτες της διασταυρώθηκε με κάτι με το οποίο δεν ξέρει ακόμα πόσο στενά εμπλέκεται. Πολύ περισσότερο από όσο ξέρεις αυτή τη στιγμή.

Μελετά λοιπόν κάποιον. Ποιόν ή τι μελετάς;

MARY SUE: Τον Walter Russel.

ADAMUS: Τον Walter Russel. Πες μας λίγα πράγματα γι αυτόν.

MARY SUE: Μπήκε σε μια θεϊκή κατάσταση για 39 μέρες και νύχτες και όταν βγήκε…

ADAMUS: Τρελάθηκε.

MARY SUE: Σωστά. Απέκτησε μια καινούρια αντίληψη για το σύμπαν.

ADAMUS: Σε ποια χρονική στιγμή συνέβη αυτό;

MARY SUE: Το 1921.

ADAMUS: Το 1921. Περίπου πότε έζησε; Από ποια χρονιά μέχρι ποια χρονιά;

MARY SUE: Γεννήθηκε το 1870 και πέθανε το 1962.

ADAMUS: Πόσο χρονών περίπου;

MARY SUE: Ενενήντα δύο.

ADAMUS: Καθόλου άσχημα. Και από πού ήταν;

MARY SUE: Γεννήθηκε στη Βοστόνη.

ADAMUS: Και ποιοι ήταν οι φίλοι του;

MARY SUE: Ο Mark Twain.

ADAMUS: Ω, ο Mark Twain! Είναι καλή παρέα, αν θέλετε τη γνώμη μου. Και ποιος άλλος;

MARY SUE: Ο Thomas Watson.

ADAMUS: Ο Thomas Watson.

MARY SUE: Της IBM.

ADAMUS: Της ΙΒΜ, και ποιος άλλος;

MARY SUE: Χμμ.. O Tesla. O Nikola Tesla.

ADAMUS: O Nikola Tesla.

MARY SUE: Και επίσης γνώριζε τον Einstein.

ADAMUS: Δεν βλέπονταν συχνά, όμως… Έχει λοιπόν μια καλή παρέα. Αυτό είναι ένα όνομα καινούριο για πολλούς. Και τι έλεγε ο Tesla για τη δουλειά του;

MARY SUE: Του είπε να τα παρατήσει για χίλια χρόνια, γιατί τότε ίσως ο κόσμος να ήταν έτοιμος γι αυτό.

ADAMUS: Πολύ αληθινή ιστορία. Και ποιος ήταν ο δικός σου ρόλος σε όλο αυτό;

MARY SUE:  Έτυχε να ακούσω μια συνέντευξη σχετικά μ’ αυτόν.

ADAMUS: Όχι, ο πραγματικός σου ρόλος. Ποια ήταν η σχέση σου με τον Walter;

MARY SUE: Ω! Δεν έχω ιδέα!

ADAMUS: Τι δεν πρέπει να λέμε σε αυτήν την τάξη; Σκαρφίσου κάτι.

MARY SUE: Χμμ. Τον ήξερα;

ADAMUS: Ε, αυτό είναι προφανές. Πώς; Σκαρφίσου το.

EDITH: Ήσουν η δεύτερη γυναίκα του.

MARY SUE: Ήμουν η δεύτερη γυναίκα του; Δεν ξέρω.

ADAMUS: Όχι, όχι, όχι η δεύτερη γυναίκα του, μα… κοντά του.

MARY SUE: Η πρώτη του γυναίκα;

ADAMUS: Κοντά. Κατά κάποιο τρόπο σαν γυναίκα, αλλά όχι…

MARY SUE: Ωωωω!!!

ADAMUS: Μην μου λέτε Ωωω!!!

MARY SUE: Δεν γνωρίζω γι αυτήν. Θα πρέπει να μου μιλήσεις γι αυτήν.

ADAMUS: Αργότερα. Λοιπόν τον βοηθούσες εμπνέοντας τον.

MARY SUE: Εντάξει.

ADAMUS: Δεν χρειάζεται να το πούμε στις γυναίκες του, είναι ήδη νεκρές. Για πόσο καιρό ήταν παντρεμένος με την πρώτη του γυναίκα;

MARY SUE: Πενήντα πέντε χρόνια.

ADAMUS: Πολύς καιρός. Και τι συνέβη;

MARY SUE: Μια άλλη γυναίκα ήρθε και του τηλεφώνησε και του είπε «Ακούω τη φωνή σου για δεκαετίες».

ADAMUS: Πρέπει να σταματήσουμε ακριβώς εδώ. Υπήρξε ένας σοφός άνθρωπος ή όχι; «Ω, ναι. Ακούω τη φωνή σου εδώ και δεκαετίες. Και ποιο είναι το σημάδι σου;» Οπότε πρέπει να ήταν επίσης ηλικιωμένη.

MARY SUE: Ήταν λίγο νεότερη απ’ αυτόν.

ADAMUS: Ναι, περίπου 35 χρόνια, οπότε λιγάκι νεότερη. Κάνεις κάποια δουλειά, και τι είναι αυτό που έχεις συνειδητοποιήσει από αυτή τη δουλειά που κάνεις;

MARY SUE: Με βοήθησε να καταλάβω το σκεπτικό ενός σύμπαντος χωρίς νόημα.

ADAMUS: Εντάξει. Αυτό είναι ένα μεγάλο τίποτα. Αυτό είναι ένα αστείο. Δεν κριτικάρω. Είναι ένα αστείο το σύμπαν χωρίς νόημα. Όμως εννοώ κάτι σε πιο προσωπικό επίπεδο που σχετίζεται με τον Russell και με μένα.

MARY SUE: Σε ήξερα;

ADAMUS: Για πολύ καιρό πριν γνωρίσεις αυτόν, όμως εμείς δεν…

MARY SUE: Ω, εντάξει.

ADAMUS: Αυτό που ανακάλυψες κατά την πορεία – δεν σου βάζω λέξεις στο στόμα, όμως – ήταν «Ω, αυτά για τα οποία μιλούσε ο Adamus». Είχες εκπλαγεί, είχες μείνει εμβρόντητη. Σε είχε συνεπάρει.

MARY SUE: Με βοήθησε να κατανοήσω ότι είμαι συνειδητή και αυτό με βοήθησε να πάρω την ευθύνη του εαυτού μου και αυτών που μου συμβαίνουν. Και ο ρόλος που νιώθω ότι έπαιξες, που ήταν πολύ μεγάλος ήταν ότι με βοήθησες να κατανοήσω ότι ο ανθρώπινος εαυτός μου δεν χρειάζεται καθόλου να το γνωρίζει. Ότι μπορώ να εμπιστευτώ…

ADAMUS: Ο λόγος λοιπόν που ήθελα να σε φέρω εδώ πάνω ήταν επειδή έκανες κάποια μελέτη, έγραψες σ’ ένα χαρτί ότι ήσουν διστακτική α) να απελευθερώσεις και β) να κάνεις το επόμενο βήμα, σωστά;

MARY SUE: Ναι.

ADAMUS: Εντάξει. Σταμάτα να αμφισβητείς τον εαυτό σου.

MARY SUE: Εντάξει.

ADAMUS: Επειδή έκανες μια συμφωνία με τον Walter εδώ και πολύ καιρό ότι θα συνεχίσεις τη δουλειά του. Οπότε αν δεν το κάνεις θα τρελαθείς. Γιατί λοιπόν συνεχίζεις με αυτή την απογοήτευση και την αμφιβολία; Έκανες κάποιου είδους συμφωνία όταν είπες «Εντάξει, δεν θα το κρατήσουμε κρυφό για χίλια χρόνια, αλλά θα το επαναφέρουμε τη σωστή στιγμή», με την σωστή ενέργεια σ’ αυτό, επειδή πολύ από αυτό είναι πολύ δυσκολοδιάβαστο και λίγο βαρετό, όμως με πολύ καλά σημεία. Δεν ήταν αλέγρος τύπος.

MARY SUE: Με βοήθησες σήμερα να καθορίσω την ενέργεια. Επειδή πάντα με μπέρδευε.

ADAMUS: Και o Walter το έκανε πολύ σωστά. Είχε αυτή την κοσμική συνειδητότητα που κράτησε περίπου 40 μέρες. Σχεδόν τα κατάφερε, όμως ο Ιησούς είπε «Όχι, εγώ είμαι ο μοναδικός με τις 40 μέρες, εσύ υπολείπεσαι τέσσερεις ώρες». Όμως υπήρχαν τόσο πολλές αρχές. Είχε μεγάλη κατανόηση. Για ένα μεγάλο θέμα διαφώνησα μαζί του, δεν θα εισέλθουμε σ’ αυτό, όμως είχε μεγάλη αίσθηση και ήταν πολύ μπροστά από την εποχή του. Αυτός και ο Tesla ήταν πολύ πιο μπροστά από την εποχή τους.

Όμως τι συμβαίνει τώρα; Επανέρχονται. Δεν επανενσαρκώθηκαν, όμως επανέρχονται μέσω των ομοίων σας, επειδή αυτά δεν είναι μυστικά. Στην πραγματικότητα δεν είναι σύνθετα, όμως οι όμοιοι του Walter μπαίνουν στο κεφάλι τους και γίνονται πολύ ακαδημαϊκοί. Όμως επανέρχονται αυτή τη στιγμή.

Οπότε α) ο λόγος που σε φέρνω εδώ πάνω είναι για να σου θυμίσω, β) σταμάτα να αμφιβάλεις για τον εαυτό σου, γ) το θέλει και αυτός και εσύ να συνεχίσεις να εμπλέκεσαι. Πάρε το κυρίως υλικό και συνέχισε να γράφεις. Μην αμφιβάλεις λοιπόν για τον εαυτό σου.

Όμορφη δουλειά. Ο χρόνος είναι σωστός και ο καθένας από σας έχει κάτι. Μια ιστορία να πει, μια εμπειρία να μοιραστεί, αλήθειες – πραγματικές αλήθειες – και θα γελάσετε, και δεν πειράζει. Ο Russell γελούσε με όλα τα πλάσματα.

Είχε παραγκωνιστεί από τις ακαδημαϊκές και τις φιλοσοφικές κοινότητες. Γι αυτό δεν γνωρίζετε το όνομα του, πέθανε χωρίς να αναγνωριστεί. Στην πραγματικότητα δεν τον ενδιέφερε στο τέλος, όμως κάπως τον έτρωγε που δεν είχε αναγνωριστεί γι αυτό που είχε κάνει. Καταπληκτική, απλή πληροφόρηση για το πώς λειτουργεί το σύμπαν και ήταν πολύ σταθερός σε αυτά που έλεγε, επειδή αυτά για τα οποία μιλάμε είναι η αλήθεια σας και είναι συμπαντική αλήθεια. Και μόνο όταν μπαίνετε μέσα στον εγκέφαλο και σκέφτεστε τόσο πολύ και αμφιβάλετε τόσο πολύ και τα κουβαριάζετε ξεφεύγετε από τον στόχο.

Πίσω λοιπόν στο θέμα: χρειάζεται επίγνωση που να ακτινοβολεί φως, και μετά να χτυπά στην ενέργεια που γίνεται κίνηση – ενεργοποιημένη ενέργεια σε κίνηση – που δημιουργεί μια αντίληψη της πραγματικότητας. Έχει νόημα αυτό; Είναι σχετικά απλό; Αν ήταν ο Walter, θα είχε όλες αυτές τις ακαδημαϊκές θεωρίες, εγώ θα το κρατήσω απλό. Οπότε για να αισθανθείτε κάτι πρέπει να κάνετε αυτά τα απλά βήματα. Καταλήγει στην αντίληψη. Εκεί είναι που βρίσκεστε αυτή τη στιγμή. Βρίσκεστε στη μέση της αντίληψης σας.

Όμως ξέρετε και το ξέρω κι εγώ ότι το ξέρετε, ότι η αντίληψη δεν είναι καθόλου αληθινή. Η αντίληψη είναι τόσο περιορισμένη και εσείς φωνάζετε για να ξεφύγετε. Ξέρετε ότι υπάρχουν περισσότερα. Ξέρετε ότι υπάρχει αυτό που θα το λέγατε καλύτερο, ευτυχέστερο. Όλες αυτές είναι λέξεις για το «υπάρχει κάτι άλλο» και υπάρχει. Αυτά είναι τα καλά νέα.

Η Ανθρώπινες Αισθήσεις

Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά στις πέντε ανθρώπινες αισθήσεις σας. Είναι οι αισθητήρες σας. Θέλω να το φανταστείτε για μια στιγμή, έχετε πέντε ανθρώπινες αισθήσεις που δουλεύουν σχεδόν συνεχώς – κλείστε τα μάτια σας για μια στιγμή. Ξαφνικά χάνετε την αίσθηση της όρασης. Ο νους σας δημιουργεί την δική του όραση, επειδή βλέπει μέσω των ματιών σας μπορεί και δημιουργεί εικόνες μέσα στο κεφάλι σας. Όμως αυτές οι εικόνες μέσα στο κεφάλι σας – είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο αυτό – είναι μόνο μια τεχνητή αναπαράσταση των εικόνων που εισήλθαν μέσω των ματιών σας. Όταν λοιπόν λέω μήλο, εσείς βλέπετε ένα μήλο, ο νους σας δημιουργεί ένα οπτικό μήλο, όμως είναι περιορισμένο.

Φανταστείτε για μια στιγμή ότι χάνετε ολοσχερώς αυτή την αίσθηση της όρασης, της εξωτερικής σας όρασης, την ικανότητα σας να ανοίγετε τα μάτια σας και να βλέπετε τα πράγματα γύρω σας και την εσωτερική σας όραση. Δεν υπάρχει τεχνητή αναπαράσταση οραμάτων που έρχονται στο μυαλό σας. Τα χάνετε όλα. Απλά φανταστείτε το για μια στιγμή. Μην το παλεύετε, απλά επιτρέψτε το. Η ζωή ξαφνικά αλλάζει. Η ζωή γίνεται πολύ, πολύ διαφορετική χωρίς όραση.

Και η γεύση. Ξαφνικά χάνετε την αίσθηση της γεύσης. Φεύγει, δεν την έχετε πια. Οι γευστικοί σας κάλυκες σταματούν να λειτουργούν. Ποτέ πια δεν γεύεστε το φαγητό. Έχετε μια ανάμνηση της γεύσης από τα μπισκότα και το μπρόκολο και τα χάμπουργκερ που έχετε γευτεί, ή εσείς οι vegans από το τόφου. Έχετε την ανάμνηση τους, όμως δεν τα γεύεστε ποτέ ξανά. Αυτή η αίσθηση φεύγει μαζί με την όραση σας.

Και ξαφνικά χάνετε την αίσθηση της όσφρησης. Φεύγει περίπου την ίδια στιγμή με την γεύση. Όχι πια όσφρηση. Δεν μυρίζετε ποτέ πια ένα τριαντάφυλλο. Δεν μυρίζετε ποτέ μια ανοιξιάτικη μέρα, την φρεσκάδα του αέρα. Δεν μυρίζετε τον εραστή σας, αυτή την μυρωδιά ενός άλλου ανθρώπου. Την χάνετε μαζί με την γεύση και την όραση.

Μετά χάνετε την αίσθηση της αφής. Οι νευρικές απολήξεις του δέρματος σας που σας επιτρέπουν να αισθάνεστε το σώμα σας, να νιώθετε όταν χαϊδεύετε έναν σκύλο, να νιώθετε το χέρι σας στο νερό, μια αίσθηση μικρής πίεσης, δεν είστε πια ικανοί να νιώσετε την αγκαλιά κάποιου άλλου ανθρώπου. Το χάνετε αυτό, φεύγει.

Και τελικά χάνετε την αίσθηση της ακοής.

Τι συμβαίνει σε ένα πρόσωπο όταν χάνει και τις πέντε βασικές του αισθήσεις; Τρελαίνεται. Ο νους του δεν μπορεί να το χειριστεί.

Ο νους θα προσπαθήσει να δημιουργήσει καινούριες αισθήσεις. Ο νους χρησιμοποιεί αυτές τις πέντε αισθήσεις για να συλλέξει, να ερμηνεύσει και να μετρήσει τα δεδομένα και να δημιουργήσει την πραγματικότητα σας. Αυτή είναι τώρα η ζωή σας. Αυτές και ο νους σας δημιουργούν την πραγματικότητα σας. Με αυτόν τον τρόπο αντιλαμβάνεστε τα πάντα, τα πάντα γύρω σας.

Ο νους εμποδίζει όλα τα υπόλοιπα. Ο νους εμποδίζει όλες τις άλλες βασικές κινήσεις, φώτα, ενέργειες που συμβαίνουν, επειδή δεν είναι ικανός να τα αντιληφθεί με αυτές τις πέντε αισθήσεις και τον εαυτό του. Αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό σημείο.

Μπορείτε να ανοίξετε τα μάτια σας οποιαδήποτε στιγμή. Έχετε πίσω την όραση σας – θαύματα συμβαίνουν.

Είναι λοιπόν ένα πολύ σημαντικό σημείο: η πραγματικότητα βασίζεται στις πέντε αισθήσεις. Όλοι τις χρησιμοποιούν. Όλοι – ακόμη και όσοι ακολουθούν ένα πνευματικό ή θρησκευτικό μονοπάτι, ο καθένας που εμπλέκεται σε κάποιου είδους προσωπική ανάπτυξη χρησιμοποιεί αυτές τις πέντε αισθήσεις για να κατανοήσει την πραγματικότητα του.

Ας επιστρέψουμε στην παρομοίωση μας με τον ζωολογικό κήπο. Αν βρίσκεστε παγιδευμένοι στον ζωολογικό κήπο και συνεχίζετε να σκέφτεστε και να αισθάνεστε σαν ζώο, δεν θα βγείτε ποτέ από τον ζωολογικό κήπο. Δεν θα το κάνετε ποτέ επειδή χρησιμοποιείτε τις αισθήσεις σας για να επιβιώσετε στον ζωολογικό κήπο, για να ζήσετε στον ζωολογικό κήπο, ίσως μερικές φορές για να σκεφτείτε σχετικά με το να βγείτε από τον ζωολογικό κήπο, όμως γίνεστε ευχαριστημένοι από τον ζωολογικό κήπο.
Και χρησιμοποιείτε τις αισθήσεις σας, τις ζωώδεις αισθήσεις σας αποκλειστικά ώστε να παραμείνετε για πάντα στον ζωολογικό κήπο, ακόμα και αν ανοίξουν οι πόρτες. Και αυτό ακριβώς είναι που συμβαίνει στους ανθρώπους. Πέντε αισθήσεις, πολύ παλιές, πολύ στοιχειώδεις αισθήσεις, χρησιμοποιούνται για να ερμηνευτεί η πραγματικότητα σας, όμως υπάρχουν πολύ περισσότερα τριγύρω.

Περισσότερα για την Αίσθηση του Master.

Υπάρχει κάτι που ονομάζεται η Αίσθηση του Master, και δεν κάνει καμία αίσθηση στις άλλες αισθήσεις. Αφήστε με να σας δείξω πώς λειτουργεί αυτό.

Η Αίσθηση του Master δεν εξαρτάται και ελάχιστα συνδέεται με αυτές τις άλλες αισθήσεις. Η Αίσθηση του Master ανοίγει νέους κόσμους, όμως δεν θα είστε ποτέ ικανοί να γευτείτε αυτόν τον κόσμο ή ακόμα και να σκεφτείτε αυτόν τον κόσμο, ή να ακούσετε αυτόν τον κόσμο, επειδή χρειάζεστε μια Αίσθηση του Master έξω από αυτήν την μικρή πραγματικότητα. Όχι τις ανθρώπινες αισθήσεις σας. Δεν λειτουργούν εκεί έξω, ούτε και θα έπρεπε να λειτουργούν.

Οι ανθρώπινες αισθήσεις σας θα συνεχίσουν να λειτουργούν σ’ αυτήν την πραγματικότητα, σ’ αυτό το περιβάλλον, όμως εισέρχεστε σε άλλες διαστάσεις, πραγματικότητες, δυνατότητες και πιθανότητες, και δεν λειτουργούν πια, και αυτό είναι το δύσκολο μέρος.

Αυτή είναι η δυσκολότερη, η πιο προκλητική από κάθε άλλη πληροφόρηση που προσπάθησα ποτέ να διδάξω σε προσεχώς ή τωρινούς Masters, επειδή θα προσπαθήσετε απεγνωσμένα να χρησιμοποιήσετε τις πέντε ανθρώπινες αισθήσεις και το νους σας να ερμηνεύσει κάτι που ήδη υπάρχει, αλλά δεν μπορεί να γίνει αισθητό.

Ας σταματήσουμε για μια στιγμή και σταματήστε να το σκέφτεστε αυτό. Είστε μια αισθητηριακή συσκευή – γεύση, όραση, ήχος, όσφρηση και αφή. Θυμηθείτε αυτό που μόλις κάναμε, τις αφαίρεσα. Τι συμβαίνει; Τρελαίνεστε, επειδή δεν είστε ικανοί να ερμηνεύσετε την πραγματικότητα σας. Δεν θα τρελαθείτε, συμβαίνει κάτι καλό. Βγαίνετε από το νου σας. Πηγαίνετε πέρα από το νου, όμως το σώμα σας πιθανόν να πεθάνει, επειδή χρειάζεται συνεχή ανατροφοδότηση.

Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Οι άνθρωποι βασικά ζουν σε μια γραμμική πραγματικότητα και οι πέντε αισθήσεις τους όλες είναι εγκλιματισμένες σ’ αυτό το πολύ γραμμικό περιβάλλον. Αυτή η πραγματικότητα είναι αληθινή. Υπάρχει. Βρίσκεται εδώ, όμως τα πάντα σε αυτήν την πραγματικότητα ερμηνεύονται από τις αισθήσεις σας και από το νου σας. Τα πάντα.

Είναι λοιπόν πολύ δύσκολο να το ξεφορτωθείτε αυτό, και η πλάνη, το πρόβλημα με τις θρησκείες και τα προγράμματα αυτό-ανάπτυξης είναι ότι όλα χρησιμοποιούν τις πέντε αισθήσεις σας και το νου σας να προσπαθεί να κατανοήσει πώς να έχει μια καλύτερη ζωή. Όμως το μόνο που κάνετε είναι να γίνεστε ένα καλύτερο ζώο στον ζωολογικό κήπο. Αυτό μόνο. Συνεχίζετε να αισθάνεστε την πραγματικότητα από αυτές τις μάλλον περιορισμένες ανθρώπινες αισθήσεις. Είναι γραμμικές. Είναι πολύ γραμμικές. Εσείς συνεχίζετε να προσπαθείτε να ερμηνεύσετε τη ζωή από αυτές.

Η Αίσθηση του Master βγαίνει έξω από όλο αυτό. Η Αίσθηση του Master δεν δένεται στο μυαλό ή στον άνθρωπο ή στο φυσικό. Απλά οι άνθρωποι συνεχίζουν να το κάνουν αυτό και το κάνουν με δύο τρόπους. Προσπαθούν να ερμηνεύσουν το παρελθόν και το μέλλον και αυτό είναι πολύ γραμμικό. Παραμένει το ίδιο και γεννά περισσότερη ομοιότητα μέχρι να έρθει κάποιος σαν τον Walter Russel, σαν όλους εσάς και να πει «Όχι. Υπάρχει κάτι διαφορετικό. Το ξέρω. Το ξέρω πως υπάρχει κάτι διαφορετικό, όμως κάθε φορά που προσπαθώ να το καταλάβω, κάθε φορά που προσπαθώ να το αισθανθώ, δεν υπάρχει τίποτα». Αυτή είναι η απογοήτευση. Ξέρετε ότι είναι εκεί, όμως προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε τις πέντε μάλλον τραχιές αισθήσεις και το μυαλό σας για να το κατανοήσει. Δεν λειτουργεί.

Τι να κάνετε; Είναι μεγάλη απογοήτευση – «Μα πώς αλλιώς να το κάνω;; Αυτό έχω. Έχω πέντε αισθήσεις. Έχω το νου μου. Πώς να το κάνω;»

Πριν μπούμε σ’ αυτό θέλω να συνειδητοποιήσετε κάτι, ότι αυτό είναι γραμμικό. Είναι μια κίνηση η οποία περιλαμβάνει χρόνο, χώρο, όλα τα υπόλοιπα – κίνηση και χρονικά βασισμένη πραγματικότητα που ερμηνεύεται μέσω των αισθήσεων. Όμως καθώς μιλάμε αυτή τη στιγμή, υπάρχουν άλλες κινήσεις, άλλες διαστάσεις, άλλα πράγματα που συμβαίνουν. Δεν είναι γραμμικά, εσείς απλά δεν έχετε την αίσθηση για να καταλάβετε τι συμβαίνει εκεί.

Στο ίδιο πλαίσιο έχετε τα μαθηματικά σας. Είναι ένα καλό παράδειγμα τα μαθηματικά. Πηγαίνει 0, 1, 2, 3, 5 και -1, -2, -3, -4.

Επί τη ευκαιρία, συνειδητοποιείτε ότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός στην ιστορία από τότε που κατανόησαν ότι υπάρχει και το μηδέν; Υπήρξε μεγάλη επανάσταση. «Υπάρχει το μηδέν!». Και το άτομο που το είπε αποκεφαλίστηκε την επόμενη μέρα. Πρόκειται για μια ωραία ιστορία. Γιατί; Επειδή διατάραξε την τρέχουσα λογική. «Πώς μπορεί να υπάρχει το μηδέν; Ξεκινάμε από το ένα». Και πέρασε πολύς καιρός για να το κατανοήσουν, «Ω, ναι υπάρχει και το μηδέν». Και μετά εκείνος ο καημένος που ήρθε με τους αρνητικούς αριθμούς – «Πώς γίνεται να υπάρχουν αρνητικοί αριθμοί;» – φυλακίστηκε και μετά βασανίστηκε. Και μετά, αργότερα «Ω, ναι. Υπάρχουν αρνητικοί αριθμοί».

Υπάρχουν επίσης αριθμοί που πηγαίνουν κατακόρυφα προς τα πάνω και κάποιοι από σας πραγματικά έξυπνοι θα πουν «Δεν νομίζω, Adamus». Ναι, υπάρχουν. Υπάρχουν αριθμοί που πηγαίνουν κατακόρυφα προς τα κάτω και αριθμοί που πηγαίνουν διαγώνια. Όμως όταν νιώθετε μόνο γραμμικά, μόνο διανοητικά και τοπικά, δεν θα το δείτε. Όπως και όταν προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε τις αισθήσεις σας για να πάτε εκεί…

Ξέρετε υπάρχει ένα 4 που είναι πάνω… Ω, ενθουσιάζομαι τόσο πολύ για το πού πάμε! Όταν οι φυσικοί και οι επιστήμονες τελικά θα κατανοήσουν ότι όταν συνδυαστεί αυτό το κάθετο 4 με αυτό το οριζόντιο 4 και αυτό το πάνω 4 είναι μια εντελώς διαφορετική πραγματικότητα, μια εντελώς διαφορετική διάσταση που δεν μπορεί να γίνει αισθητή, όμως βρίσκεται εδώ – όταν το καταλάβουν αυτό, θα γεφυρωθεί ο δρόμος για την κατανόηση της κβαντικής φυσικής.

Προς το παρόν μπερδεύονται με την κβαντική φυσική. Προσπαθούν να την κατανοήσουν μέσα από τις αισθήσεις τους. Όταν γίνει κατανοητό ότι ένα 4 που είναι πάνω, με ένα 4 κάτω, ένα 4 πίσω, συνδέονται, υπάρχει εκθετική διαστολή, εξέλιξη.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει αργή πρόοδος, γραμμική, βασισμένη στις πέντε αισθήσεις. Είναι αργή και δεν θα λειτουργήσει άλλο πια. Θα διαλυθεί αυτή τη χρονιά, και η διάλυση θα προκαλέσει χάος. Οποιοσδήποτε βγει με θεωρίες σχετικές με τα μαθηματικά σε διαφορετικές διαστάσεις να γίνει καταγέλαστος, όπως ο Walter Russell κοροϊδεύτηκε από τόσο πολλούς επειδή ήταν αυτός που εκτέθηκε. Όμως αργότερα βρήκαμε ότι ήταν αληθινός

Λέω λοιπόν ότι με πέντε αισθήσεις και ένα νου δεν πρόκειται να φτάσετε εκεί που θέλετε να πάτε, στην φώτιση, στην συνειδητοποίηση, χρησιμοποιώντας τα. Πώς λοιπόν θα πάτε εκεί; Αυτό είναι απογοητευτικό, αυτό είναι που αναρωτιέστε πολλοί τελευταία. Είναι η απογοήτευση και το πάθος – «Πώς θα φτάσουμε εκεί;»

Είναι πολύ απλό. Επιστρέφουμε σε κάτι πολύ, πολύ βασικό. Είναι η Συνειδητότητα 101. Τι είναι αυτό;

Υπάρχω.

Σας ζητάω εδώ και χρόνια να το νιώσετε. Όχι να το σκεφτείτε, αλλά να το νιώσετε «Υπάρχω». Πολλοί από σας βαριέστε επειδή συνεχίζετε να το σκέφτεστε. Συνεχίζετε να προσπαθείτε να το κάνετε με κάτι που δεν είναι απαραίτητο. Συνεχίζετε να προσπαθείτε να το αισθανθείτε με το νου σας και «Ω, δεν νιώθω ανατριχίλες στο κορμί μου» ή «Δεν το βλέπω.» Όχι δεν θα συμβεί. Είναι η Αίσθηση του Master που το κατανοεί. Δεν αφορά καθόλου τις πέντε ανθρώπινες αισθήσεις. Δεν αφορά καθόλου το νου.

Όταν ο Walter είχε την αποκάλυψη του, προσπάθησε να γράψει γι αυτήν. Έγραψε λίγο, όμως ήταν πολύ διανοητικός, και ούτε τα βιβλία του την εκφράζουν και αρνήθηκε τα βιβλία του λέγοντας «Πώς μπορεί κάποιος να γράψει για κάτι που ο νους πολύ απλά δεν κατανοεί; Ξέρω ότι το βίωσα», είπε και «όμως δεν μπορώ να το περιγράψω.» Επειδή προσπαθούσε να το περιγράψει με αισθητηριακούς όρους και διανοητικούς όρους που είναι πάρα πολύ περιορισμένοι. Οπότε δεν μπορούσε να γράψει γι αυτό.

Τι να κάνετε; Την Αίσθηση του Master. Πώς να φτάσετε εκεί; Πηγαίνετε στην Επίγνωση 101. Στο Υπάρχω. Δεν είναι κάποια σκέψη, είναι μια γνώση. Δεν είναι κάποιο μάντρα ή διαλογισμός, είναι μια επίγνωση.

Σας το έχω πει ότι θα με βαρεθείτε και θα κουραστείτε να με ακούτε να το λέω, επειδή θέλετε κάτι φαντασμαγορικό, κάτι μαγικό. Θέλετε κάτι που να γαργαλίσει τις πέντε ανθρώπινες αισθήσεις σας, το μόνο πράγμα που νομίζετε ότι γνωρίζετε αυτή τη στιγμή.

Πηγαίνετε πίσω στο Υπάρχω, στην επίγνωση του Είμαι, στην Αίσθηση του Master, που είναι τόσο δύσκολο να διδαχθεί, αλλά πολύ εύκολο να βιωθεί, και ξαφνικά εκτινάσσεστε. Έχετε τη γνώση ότι δεν ξέρετε πώς ή γιατί το έχετε.

Ξαφνικά βρίσκεστε πέρα από το χρόνο και το χώρο, και ξαφνικά συνειδητοποιείτε αυτό για το οποίο μιλώ εδώ και χρόνια ότι ξαφνικά το μέλλον απλά είναι εδώ. Αυτό που εδώ είναι άλυτο, σε μια άλλη διάσταση είναι λυμένο και ξαφνικά βρίσκεται εδώ. Πάντα ήταν, και θα το συνειδητοποιήσετε, όμως το χάνατε επειδή νιώθατε μόνο μέσω των πέντε αισθήσεων και του νου.

Όταν κάποιος ανοιχτεί στην Αίσθηση του Master που δεν είναι μονοδιάστατη, αλλά δεν θα την διασπάσουμε σε διανοητικούς όρους, δεν θα προσπαθήσουμε να την απεικονίσουμε σε διάγραμμα – ποτέ, μα ποτέ μην προσπαθήσετε να το κάνετε αυτό. Όταν η Αίσθηση του Master ανοίξει και γίνει αποδεκτή και επιτρεπτή, και κρατάτε τα χέρια σας και τα αυτιά σας και τα μάτια σας και όλα τα άλλα, επειδή – μην προσπαθήσετε να την μετατρέψετε σε ανθρώπινη αίσθηση – όταν την επιτρέψετε, όταν επιτρέψετε στον εαυτό σας να τρελαθεί αρκετά για να συνειδητοποιήσει ότι είναι εδώ, όταν δεν την σκέφτεστε και δεν προσπαθείτε να την οικοδομήσετε στο μυαλό σας ή να την δείτε με τα μάτια σας, όταν συνειδητοποιήσετε ότι απλά είναι εδώ, όλα αλλάζουν. Το παιχνίδι αλλάζει.
Και αυτό είναι που θα φέρει το 2016 και αυτή είναι η καταστροφή και η ομορφιά του.

Αυτό είναι το πιο δύσκολο να διδαχθεί επειδή παίρνει πολύ χρόνο για κάποιον να φτάσει εκεί. Παίρνετε κάποιον από το δρόμο που έχει μια κανονική, σχετικά ασυνείδητη ζωή, τον παίρνετε και απλά τον φέρνετε εδώ και αυτό που σε σας φαίνεται τόσο προφανές και αισθητό, κάποιον άλλον τον ανατινάζει. Εννοώ το σώμα του, το νου του, όλα.

Παίρνει πολύ χρόνο για να έρθει σ’ αυτό το σημείο – πολλές κουβέντες για πολλά χρόνια και πολλές αλλαγές για να έρθει σ’ αυτό το σημείο – και τώρα βρισκόμαστε εδώ, και κατά κάποιο τρόπο στην πραγματικότητα δεν μπορώ να σας διδάξω. Μπορώ να σας πω ότι είναι εδώ. Μπορώ να σας πω για την Αίσθηση του Master, ο νους θα πει «Μα, τι είναι αυτό; Από πού έρχεται; Πόσο μεγάλο είναι; Πώς μπορώ να το βελτιώσω; Το θέλω τώρα αμέσως στη ζωή μου. Δεν νιώθω τίποτα».
Εντάξει, γι αυτό είπα από την αρχή της μέρας ότι θα χτυπηθείτε στον τοίχο μέχρι να το κάνετε; Να επιτρέψετε, και όταν θα είστε έτοιμοι δεν μπορείτε να το κάνετε λάθος. Στην πραγματικότητα δεν θα μπορείτε να το αποφύγετε. Αυτό είναι το ωραίο. Θα είναι εδώ για τον καθένα από σας.

Θα σπάσω μόνος μου τους δικούς μου κανόνες. Ξέρετε, αν φτιάχνετε τους κανόνες, μπορείτε και να τους σπάσετε, έτσι λένε. Θα παίξω λίγη μουσική merabh και απλά θα επιτρέψουμε την Αίσθηση του Master, και ο νους σας θα πει «Μα τι είναι, Πού βρίσκεται;» Οι αισθήσεις θα προσπαθήσουν να την νιώσουν και δεν μπορούν. Και μετά πραγματικά θα ησυχάσετε.

Θόρυβος εναντίον Σιωπής.

Επί τη ευκαιρία, πρέπει να αναφέρω μερικά πράγματα αρχικά. Ησυχία. Οι άνθρωποι μιλούν πολύ. Υπάρχει πολύς θόρυβος συνεχώς και αυτό είναι γραμμικό. Γίνεται αντιληπτός μέσα από μια ποικιλία διαφορετικών αισθήσεων, όχι μόνο από τα αυτιά σας, αλλά και από την αφή σας, μπορείτε να νιώσετε τον ήχο. Προχωρά οριζόντια.

Όλα στη ζωή σας έχουν κάτι που δεν θέλω να το ονομάσω αντίθετο, όμως έχουν μια διαφορετική άποψή. Έχουμε λοιπόν κάτι που ονομάζεται θόρυβος. Υπάρχει πάντα κάτι αντίθετο στη βαρύτητα, ή υπάρχει μια διαφορά από τη βαρύτητα. Αντίθεση δεν είναι η κατάλληλη λέξη. Θα το πούμε απλά αντί. Δεν σημαίνει εναντίωση, απλά σημαίνει το διαφορετικό. Όλα λοιπόν έχουν μια άλλη πτυχή που δεν είναι αισθητή, συνήθως, από τις ανθρώπινες αισθήσεις σας.

Η σιωπή είναι απλά η άλλη κατεύθυνση ενός πολύ γραμμικού επιπέδου του θορύβου. Η σιωπή, επειδή με τον τυπικό τρόπο σκέψης που έχετε νομίζετε ότι αισθάνεστε την σιωπή, απλά αισθάνεστε λίγη περισσότερη ησυχία. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ποτέ σιωπή.

Όμως η σιωπή υπάρχει. Πρέπει να υπάρχει. Αν υπάρχει θόρυβος υπάρχει και σιωπή. Αν υπάρχει βαρύτητα υπάρχει και αντιβαρύτητα. Είστε συνηθισμένοι στη δύναμη της βαρύτητας, στη δύναμη που τραβά τα πράγματα προς τα κάτω, η δύναμη που είναι αντίθετη θα έσπρωχνε τα πράγματα προς τα πάνω. Όμως στην πραγματικότητα είναι και οι δύο γραμμικές ανθρώπινες αισθητικές ποιότητες. Η πορεία της σιωπής δημιουργεί γωνία στην πορεία του θορύβου, προς κάθε κατεύθυνση. Όμως δεν το συνειδητοποιείτε, επειδή βλέπετε την σιωπή μέσω των ανθρώπινων αισθήσεων. Δεν θα την βρείτε. Το μόνο που θα βρείτε είναι λίγο περισσότερη ησυχία.

Είναι το ίδιο… το δυναμικό σ’ αυτήν την πραγματικότητα είναι μια Δύναμη Ώθησης. Το γράφεις σε παρακαλώ;

LINDA: Σε καινούρια σελίδα;

ADAMUS: Σίγουρα, γιατί όχι; Σπαταλείστε λίγο χαρτί. Τα ζητήματα της ζωής δεν αφορούν το περιβάλλον, την πείνα στον πλανήτη, ούτε καν την ενέργεια του πλανήτη. Αυτά είναι μεγάλες αποσπάσεις. Το ζήτημα είναι αν μπορείτε να είστε στο Είμαι. Το ζήτημα του χαρτιού δεν έχει σημασία. Όταν η ανθρώπινη συνειδητότητα σηκώνεται σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο, συνειδητοποιείτε ότι βλέπατε και δουλεύατε στην λάθος άκρη της καμήλας συνεχώς. Είναι μεγάλες αποσπάσεις. Είναι όλα γραμμικά. Όλα βασίζονται στις πέντε αισθήσεις.

Δεν υπάρχει μεγάλη προσπάθεια για να πάμε σ’ αυτά τα θέματα, και απλά θα προκαλέσουν… είναι παιχνίδια δύναμης και είναι απλά νέες ερμηνείες της Παλιάς Ενέργειας και παιχνίδια δύναμης, όμως δεν πηγαίνουμε εκεί.

Η Πραγματικότητα της Δύναμης της Ώθησης

Ζείτε μέσα στην πραγματικότητα μιας Δύναμης Ώθησης. Τα πάντα απαιτούν μια δυναμική ώθησης, εξαναγκασμού, ή τα πράγματα αναγκάζονται να επιστρέψουν σε σας. Όταν θέλετε να πετύχετε κάτι στη ζωή σας πρέπει να το προσπαθήσετε ή να το παλέψετε και να το εξαναγκάσετε. Όταν θέλετε να μετακινήσετε αυτό το βάζο, το βάζο του St. Germain  που βρίσκεται πάνω στο βάθρο, πρέπει – και ούτε καν το σκέφτεστε πια – απλά πρέπει να πάτε και να το σηκώσετε και να το αναγκάσετε. Αυτή είναι μόνο μια πτυχή της πραγματικότητας.

Μόλις μετακίνησα αυτό το βάζο, πήγε κάπου αλλού. Δεν χρειάστηκε να το αγγίξω. Δεν κατέβαλα καμία απολύτως προσπάθεια. Το φως μου έφερε την διαδιαστασιακή ενέργεια και το μετακίνησε. Η Edith κοιτάει πίσω «Δεν το είδα, είναι ακόμα εκεί». Εντάξει. (γέλια)

Όμως το θέμα είναι ότι έχετε εξοικειωθεί τόσο πολύ με την Δύναμη της Ώθησης, ένα δυναμικό χρήσης της ενέργειας και δεν αισθάνεστε τίποτα άλλο, επειδή η κάθε μια από τις ανθρώπινες αισθήσεις σας έχουν τυποποιηθεί και υπνωτιστεί μέσα σε μια φέτα της πραγματικότητας. Όμως υπάρχουν πολλά άλλα. Για κάθε φυσική ποιότητα, υπάρχουν επίσης άλλες ποιότητες. Όμως δεν θα τις δείτε, δεν θα τις ακούσετε, δεν θα τις αγγίξετε, δεν θα τις γευτείτε ούτε θα είστε ικανοί να τις κατανοήσετε μέσω του νου. Έτσι βγαίνετε από το νου. Πηγαίνετε πέρα από το νου.

Θέλω να σημειώσω πολύ γρήγορα κάτι άλλο πριν να συνοψίσω και περάσουμε στην merabh, επειδή η πίτσα φθάνει.

Χρησιμοποιείτε το νου σας – βλέπω κάποιους από σας να προσπαθείτε να χρησιμοποιήσετε το νου σας – για ψυχικά φαινόμενα. «Μετακίνησε αυτή την μπάλα από το βάθρο». Είναι ακόμα Δύναμη της Ώθησης. Απόλυτη Δύναμη της Ώθησης. Απόλυτη πίεση. Απόλυτη δυναμική να κάνετε κάτι να συμβεί αντί να το επιτρέψετε.

Κάνετε τα πράγματα να συμβαίνουν όλη σας τη ζωή, ενώ κατά καιρούς τα εξαναγκάζετε, όμως συνεχώς ξεχνάτε ότι υπάρχει μια γωνία 90 μοιρών που μπορείτε να πάρετε που δεν απαιτεί προσπάθεια. Αντί να το κάνετε να συμβεί, το επιτρέπετε. Αυτό που συμβαίνει συνεχίζει να είναι πραγματικό. Κάποιοι από σας αναρωτιέστε για ποιο πράγμα μιλάω.

Εδώ λοιπόν χρησιμοποιείτε προσπάθεια και αναγκάζετε κάτι να συμβεί. Νομίζετε ότι εσείς κινείτε τα πράγματα στην ζωή σας, είτε είναι η μελέτη και η απόκτηση ενός βαθμού και η απόκτηση μιας δουλειάς είτε είναι το καθάρισμα του γκαράζ. Νομίζετε ότι εσείς είστε που κινείτε κάτι. Αρνείστε το πολύ βασικό γεγονός ότι όλα κινούνται εκτός από σας. Όλα βρίσκονται ήδη σε κίνηση εξαιτίας του φωτός σας. Νομίζετε λοιπόν ότι πρέπει να προσπαθήσετε, να εξαναγκάσετε τα πράγματα να συμβούν στη ζωή σας, όπως την ψυχική ενέργεια. Ξέρω ότι ο καθένας από σας το έχει προσπαθήσει. Έχετε προσπαθήσει να κινήσετε ένα αντικείμενο χωρίς να το αγγίξετε. Τα θαλασσώσατε επειδή χρησιμοποιήσατε τις πέντε αισθήσεις και προσπάθεια.

Υπάρχει ένας άλλος τρόπος για να γίνει. Όχι να το αντικαταστήσετε αυτό, όχι να μεταβείτε ξαφνικά με έναν γραμμικό τρόπο. Δεν το κάνετε αυτό. Είναι το «και». Ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως προσπάθεια, καμία δύναμη.

Ο νους σας δεν μπορεί να κατανοήσει αυτό. Λέει «Πρέπει να σκεφτώ αυτό το πράγμα να κινείται, δεν πρέπει; Πρέπει να το φανταστώ να κινείται». Όχι, δεν πρέπει. Αυτή είναι η Αίσθηση του Master. Κατανοεί. Δεν χρειάζεται να πείτε άμπρα κατάμπρα, επειδή τότε έχετε να κάνετε με την πραγματικότητα της δύναμης της Ώθησης. Έχετε να κάνετε με το νου, με τις αισθήσεις. Ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι η Αίσθηση του Master έχει ήδη κινηθεί. Δεν χρειάστηκε καμία απολύτως προσπάθεια. Είναι το να επιτρέπετε.

«Δεν πρέπει να εισάγω κάτι; Δεν πρέπει να επιλέξω;» Όχι στην πραγματικότητα δεν πρέπει.

«Δεν πρέπει να… και αν το κάνω λάθος; Και αν αυτή η μπάλα αρχίσει να χτυπά τριγύρω στο δωμάτιο και σκοτώσει κάποιους ανθρώπους;» Γυρνάτε πίσω και σκέφτεστε σαν άνθρωποι. Είστε πίσω στον ζωολογικό κήπο. Γίνεστε το ζώο του ζωολογικού κήπου. Ήδη ξέρετε ότι είναι τέλειο. Είναι η Αίσθηση του Master. Είναι υπέροχο.

Επί τη ευκαιρία, θα σας πω ακόμα κάτι πριν κάνουμε τη merabh, επειδή η πίτσα είναι ακόμα ζεστή. Τι είναι πιο σημαντικό, η πίτσα ή η συνειδητοποίηση; Και τα δύο! Και τα δύο ! Ελάτε τώρα! Ας ζήσουμε. Βλέπετε, βαδίζουμε σ’ αυτό το μονοπάτι «Ω πρέπει να κινηθούμε για…» Όχι, όχι, πίτσα, συνειδητοποίηση, όλα μαζί.

Ύπνωση

Ακόμα κάτι. Μίλησα πριν για την ύπνωση και ότι οι άνθρωποι είναι όλοι υπνωτισμένοι, αν και σε διαφορετικό βαθμό. Όσο έχετε τις πέντε σας αισθήσεις να λειτουργούν και χρησιμοποιείτε μόνον αυτές, είστε ευάλωτοι στην ύπνωση, ευαίσθητοι σ’ αυτήν. Ξέρω ότι κάποιοι έχετε ανησυχήσει «Ω! Θα χτυπήσει το τηλέφωνο και ξαφνικά θα κατεβώ στο εμπορικό κέντρο με το όπλο μου;» Όχι, σας το είπα ότι δεν μπορείτε να κάνετε λάθος.

Έχετε ποικίλους βαθμούς ύπνωσης, επειδή οι πέντε αισθήσεις και ο νους σας είναι ευάλωτοι στην ύπνωση. Ευάλωτοι. Γι αυτό και κάνετε πράγματα που δεν είναι πραγματικά δικά σας, γι αυτό και κάνετε πράγματα που δεν σας αρέσει να κάνετε, γι αυτό και επαναλαμβάνετε πρότυπα και προσπαθείτε να τα σπάσετε χρησιμοποιώντας δύναμη και προσπάθεια που ονομάζετε δύναμη της θέλησης, και δεν λειτουργεί. Έχετε υπνωτιστεί σ’ αυτήν. Και μετά προσπαθείτε να βγείτε από εκεί. Πώς προσπαθείτε να το κάνετε; Μέσω του νου σας, μέσω των υπνωτισμένων αισθήσεων του ζώου στον ζωολογικό κήπο. Προσπαθείτε να βγείτε από κει μέσω του ίδιου πράγματος που σας έβαλε εκεί και μετά βυθίζετε τον εαυτό σας ακόμα περισσότερο. Γίνεστε απλά όλο και περισσότερο ένα ζώο του ζωολογικού κήπου.

Δεν μπορείτε να υπνωτιστείτε… ή το μέρος σας που δεν μπορεί να υπνωτιστεί είναι η Αίσθηση του Master, είναι η φαντασία. Δεν μπορεί κάποιος να υπνωτίσει την φαντασία σας. Πριν από δύο Shouds είπα την λέξη κλειδί, φαντασία. Ελευθερώνει τον εαυτό σας. Αυτή δεν μπορεί ποτέ να υπνωτιστεί.

Αν έψαχνα ένα καλό υποκείμενο για ύπνωση, δεν θα πήγαινα – προσπαθώ να βρω την πολιτικά ορθή λέξη . Ε! Ας το κάνουμε αυτό το 2016 – όχι πια πολιτικά ορθές λέξεις. Απαιτεί τόσο πολύ δουλειά. Δεν θα πάω στο τρελοκομείο. Δεν θα πάω εκεί για να προσπαθήσω να υπνωτίσω. Δεν μπορείτε να υπνωτίσετε αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους. Έχουν ήδη βγει από το νου τους! Δεν μπορείτε να υπνωτίσετε κάτι που δεν είναι εκεί. Έχουν ήδη βγει. Απλά δεν ταιριάζουν με κανέναν άλλο. Όχι, δεν θα πήγαινα εκεί. Θα πάω στο εμπορικό κέντρο. Εκεί υπάρχουν πολλοί άνθρωποι. Είναι ένα υπέροχο μέρος για να υπνωτιστεί κάποιος. – «Θα αγοράσεις αυτά τα σκουπίδια». Ούτως ή άλλως θα το έκαναν, οπότε δεν είναι και πολύ καλό παράδειγμα.

Δεν θα πήγαινα στην ψυχιατρική πτέρυγα ενός νοσοκομείου. Όχι. Ουσιαστικά αυτοί που είναι εύκολοι είναι όσοι παίρνουν αντικαταθλιπτικά. Αυτοί είναι πραγματικά εύκολοι. Είναι πολύ ανοιχτοί με πολλούς τρόπους, εκτός από τον εαυτό τους. Κατά τον ίδιο τρόπο θα έμενα μακριά από αυτούς. Δεν μπορείτε να υπνωτίσετε την φαντασία ή την Αίσθηση του Master.

Οι ανθρώπινες αισθήσεις σας είναι υπνωτισμένες. Αυτό δεν είναι καθόλου κακό. Εννοώ μπορείτε να διασκεδάσετε μ’ αυτό. Ο νους σας είναι σίγουρα υπνωτισμένος. Όμως εκείνη η άλλη πλευρά, η Αίσθηση του Master δεν μπορεί να υπνωτιστεί. Αυτή είναι η απελευθέρωση σας. Πολλοί από σας ανησυχείτε γι αυτό από τότε που μίλησα για το χτύπημα του τηλεφώνου. Κάποιοι αποκτήσατε τηλεφωνοφοβία. Δεν απαντάτε πια στο τηλέφωνο. Άσχετα από το ποιος τηλεφωνεί. «Δεν μπορώ να απαντήσω. Ίσως με υπνωτίσουν». Ξέρετε κάτι; Θα κάνουν κάτι άλλο, θα χτυπήσουν τις καμπάνες ή θα κάνουν κλικ στην κάμερα.

Ας πάρουμε μια καλή βαθιά αναπνοή μέσα στην Αίσθηση του Master. Θα πάρουμε μια στροφή ενενήντα μοιρών στο μονοπάτι και θα συνειδητοποιήσουμε ότι αν υπάρχουν πέντε ανθρώπινες αισθήσεις, υπάρχουν και πέντε μη-αισθήσεις, ή 15, ή 1000 ή μόνο μία.

Η Merabh της Αίσθησης του Master

Ας βάλουμε λίγη μουσική κατάλληλη για merabh John

Ας χαμηλώσουμε τα φώτα. Αν το παιδί με την πίστα έρθει, καλέστε τον να καθίσει μαζί μας. Δώστε του καλό φιλοδώρημα.

Πάρτε μια καλή βαθιά αναπνοή. Σας αγαπώ όλους. Πραγματικά.

Περίμενα, φοβόμουν τη στιγμή που θα φτάναμε σ’ αυτό το σημείο. Λέει «Γιατί φοβόσουν;» Ω, είναι κάτι δύσκολο να διδαχθεί. Κάτι που δεν μπορείτε να αισθανθείτε με το νου σας ή με τα δάχτυλα σας ούτε μπορείτε να το μυρίσετε. Όχι, δεν μπορείτε να το δείτε. Δεν μπορείτε να το ακούσετε. Έχουμε τη μουσική όμως…

Πάρτε μια καλή αναπνοή.

Το φοβόμουν κατά κάποιο τρόπο και έλεγα στον εαυτό μου «Είμαι αρκετά καλός για να το διδάξω αυτό;»

SART: Αυτό είναι το πρώτο πράγμα που είπε σήμερα το πρωί.

ADAMUS: «Είμαι αρκετά Master μεταξύ των Αναληφθέντων Δασκάλων για να το διδάξω αυτό; Μήπως ο Kuthumi θα έκανε καλύτερη δουλειά; Ίσως ο Tobias να μην έπρεπε να φύγει τόσο νωρίς. Ίσως αυτός να έπρεπε να το διδάξει αυτό. Ο  El Morya, Ω, είναι τόσο όμορφος. Θα τον άκουγαν».

Και μετά ξύπνησα από το γελοίο όνειρο μου και είπε «Φυσικά και μπορώ να το διδάξω αυτό!» Όπως και ο καθένας από σας. Ξυπνήστε από αυτό το γελοίο όνειρο, εντάξει;

Είναι αλήθεια. Είπα ότι δεν θα είμαι πολιτικά ορθός. Απαιτεί τόσο πολύ προσπάθεια.

Ω, επί τη ευκαιρία το ξέρετε, δεν το ξέρετε; Το ξέρω. Υπάρχουν τόσο περισσότερα. Υπάρχουν τόσα περισσότερα που δεν θα τα αισθανθείτε με αυτά που συνηθίσατε να δουλεύετε και δεν μπορείτε καν να σκεφτείτε πώς να πάτε. Αυτό ήταν το πρόβλημα του αγαπητού Walter. Προσπάθησε να σκεφτεί πώς θα πάει. Είχε τόσο καλή πληροφόρηση αλλά έγινε πολύ διανοητικός και εγώ του είπα «Walter, σκάσε. Επέτρεψε. Επέτρεψε».

Η Αίσθηση του Master, νομίζω ότι μπορούμε να πούμε πως είναι ενστικτώδης. Είναι γνώση. Είναι απλή. Θα συνειδητοποιήσετε ότι αυτό το λεξιλόγιο είναι μια περιορισμένη αίσθηση, όπως ακριβώς όλες οι άλλες ανθρώπινες αισθήσεις. Πολύ περιορισμένη.

Φτάνουμε λοιπόν στο θέμα. Απλά αφορά το να επιτρέπετε. Είναι εντάξει να σκέφτεστε. Πραγματικά είναι, επειδή δεν μπορείτε να το αποφύγετε. Και όταν θα αναρωτηθείτε αν το κάνετε σωστά. Αργότερα θα αναρωτηθείτε «Πώς θα το επαναφέρω;» Δεν θα το κάνετε.

Να θυμάστε αυτά που είπαμε πριν. Η Δημιουργία βρίσκεται σε κίνηση, όχι εσείς. Εσείς απλά της επιτρέπετε να σας έρθει.

Απλά επιτρέπετε να έρθει σε σας.

Ας κάνουμε ακόμα ένα ή δύο βήματα πίσω, ακόμα πιο πίσω. Θυμάστε; Είπα ότι η συνειδητοποίηση είναι ένα φυσικό ξεδίπλωμα. Είναι ένα ξεδίπλωμα χωρίς προσπάθεια. Πάρτε αυτή την απότομη στροφή στο χωρίς προσπάθεια. Αφήστε αυτό το γραμμικό μονοπάτι για το απόλυτα χωρίς προσπάθεια.

Θέλω να κάνω μια μικρή ανάλυση εδώ, καθώς προχωράμε σ’ αυτή τη χρονιά, ότι κάθε φορά που σκέφτεστε ότι πρέπει να κάνετε μια προσπάθεια για τη συνειδητοποίηση σας, για την κυριότητα σας – διανοητική, φυσική, συναισθηματική – αυτόματα να παίρνετε μια στροφή ενενήντα μοιρών μέσα στο χωρίς προσπάθεια. Μπορείτε να τα κάνετε και τα δύο.

Τότε θα νιώσετε αυτό το χωρίς προσπάθεια. Θα νιώσετε κάπως αυτήν την Αίσθηση του Master – όχι δεν θα την αποκαλέσω έκτη αίσθηση, και ούτε κι εσείς, επειδή αυτό είναι παραμονή στο γραμμικό – όμως ξαφνικά συνειδητοποιείτε ότι πάντα ήταν εδώ.

Απλά δεν ήταν αισθητή.

Δεν ήταν συνειδητή, αν αυτή είναι μια λέξη, ενσυνείδητη.

Λίγο πιο πριν είπα να αντικαταστήσουμε την λέξη ανάληψη με την φώτιση, μετά είπα ας αντικαταστήσουμε την φώτιση με τη συνειδητοποίηση. Τι είναι η συνειδητοποίηση; Είναι απλά αίσθηση, αλλά πέρα από τις πέντε ανθρώπινες αισθήσεις, πέρα από αυτά που χρησιμοποιούσατε.

Θυμάστε που είπα ότι αυτή η χρονιά θα είναι πραγματικά αποδιοργανωτική, εννοώντας ότι θα αποδιοργανώσουμε αυτόν τον εθισμό ή την αποπλάνηση των πέντε αισθήσεων. Και μην εκπλαγείτε αν, ας πούμε ότι η ακοή σας γίνεται λίγο περίεργη ή τα μάτια σας φαίνεται να μην δουλεύουν με τον τρόπο που δούλευαν πριν. Το μόνο που λέω είναι ότι αποδιοργανώνουμε τα παλιά πρότυπα. Δεν θα αντικαταστήσετε την τωρινή ανθρώπινη όραση με υπέρ όραση, σαν την βιονική υπέρ όραση. Δεν αφορά κάτι τέτοιο, επειδή τότε είστε ακόμα στο γραμμικό.

Θα επιτρέψουμε αυτό το πράγμα που ονομάζεται η Αίσθηση του Master, ένας διαφορετικός τρόπος συνειδητοποίησης. Δεν είναι ούτε διανοητικός. Αυτή είναι η ομορφιά του. Αυτό είναι το καλύτερο μαζί του. Η Αίσθηση του Master δεν είναι διανοητική. Δεν είναι ένας νέος τρόπος σκέψης. Η Αίσθηση του Master είναι εντελώς εκτός διαγραμμάτων.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως προσπάθεια. Καμία προσπάθεια. Δεν υπάρχει νεύμα ή παράκληση. Να θυμάστε ότι το φως σας προκαλεί την ενέργεια να μπει σε κίνηση για να έρθει σε σας. Εσείς απλά το λαμβάνετε.

Φαίνεται λίγο παράξενο αρχικά. Αυτό είναι πολύ κατανοητό όταν υπάρχει αυτός ο πόθος να χρησιμοποιήσετε τις αισθήσεις σας ή το νου σας για να καταλάβετε. Είναι λίγο παράξενο απλά να μην κάνετε προσπάθεια, να επιτρέπετε. Ακόμα προσπαθείτε να κάνετε νοητικές ασκήσεις επέκτασης. Φαντάζεστε τον εαυτό σας να σπρώχνει τον εαυτό σας έξω, να κάνετε το νου σας ή το οτιδήποτε μεγαλύτερο. Ούτε αυτά δουλεύουν.

Θα πάτε σε κάτι εντελώς έξω από το βασίλειο των τωρινών αισθήσεων, και συμπεριλαμβάνω το νου σαν αίσθηση, εντελώς έξω από αυτό το βασίλειο, και εσείς απλά επιτρέπετε, λαμβάνετε.

Δεν με νοιάζει πόσο καλός ή κακός ήσαστε, πόσο έξυπνος, πόσο ηλίθιος, άντρας ή γυναίκα, πέντε ζωές ή πεντακόσιες. Δεν έχει σημασία.

Καμία προσπάθεια, παρακαλώ. Ξέρω ότι το νιώθετε παράξενο, αλλά δεν υπάρχει Δύναμη της Ώθησης εδώ.

Η Αίσθηση του Master, είναι σχεδόν απερίγραπτη. Είναι πέρα από την τρέχουσα φυσική και την επιστήμη και τα μαθηματικά. Θα φτάσουν εκεί.

Άλλοι έχουν χρησιμοποιήσει διαφορετικά ονόματα γι αυτήν. Μου αρέσει η Αίσθηση του Master. Άλλοι έχουν προσπαθήσει να την ονομάσουν διαφορετικά πράγματα. Δεν έχει σημασία. Είναι πέρα από τον τωρινό σας τρόπο να διακρίνετε, να μετρήσετε και να αξιολογήσετε τη ζωή γύρω σας.

Είναι η Αίσθηση του Master.

Θα αλλάξει τη ζωή σας. θα σας ελευθερώσει από αυτόν τον ζωολογικό κήπο. Και ποτέ μα ποτέ δεν πρέπει να ανησυχήσετε ότι θα επιστρέψετε.

Μείνετε σ’ αυτήν την χωρίς προσπάθεια στιγμή για τον εαυτό σας.

Πάρτε μια καλή βαθιά αναπνοή.

Ήταν τέτοιο μπέρδεμα όταν η Αίσθηση του Master μου ήρθε μόνιμα. Ξέρετε, είχα κάποια κομματάκια της, κάποιες επιγνώσεις της. Όμως όταν ήταν εκεί, πραγματικά προσπάθησα να την κάνω να ταιριάξει με όλα τα υπόλοιπα. Προσπάθησα να την κάνω να ταιριάξει στο νου μου, και απλά δεν γινόταν. Προσπάθησα να την κάνω να ταιριάξει με τις ανθρώπινες αισθήσεις μου, που ήταν το μόνο που ήξερα εκείνη τη στιγμή. Αλλά δεν γινόταν. Οπότε τελικά σταμάτησα να προσπαθώ. Και τότε, και μόνο τότε, έλαμψε το φως της Αίσθησης μου του Master. Τότε και μόνο τότε, όταν σταμάτησα να προσπαθώ.

Η Αίσθηση του Master δεν περιέχει δύναμη. Καμία απολύτως δύναμη.

Κινεί την ενέργεια με έναν πολύ διαφορετικό τρόπο. Κινεί την ενέργεια σ’ αυτήν, σε σας, με αυτό που θα ονόμαζα χάρη, ευκολία. Όμως θυμάμαι ότι προσπαθούσα να χρησιμοποιήσω τη δύναμη μου, την ώθηση μου, του είδους όλου αυτού του δυναμικού αιτίας και αποτελέσματος σαν μέρος της γραμμικής πραγματικότητας. Προσπάθησα, αλλά δεν δούλεψε.

Είναι εντάξει. Δεν το κάνετε λάθος αν ο νους σας φλυαρεί ή αν προσπαθείτε να το δείτε. Δεν το κάνετε λάθος, όμως ταυτόχρονα ας πάρουμε αυτήν την στροφή των ενενήντα μοιρών.

Εκεί υπάρχει η Δύναμη της αντί-Ώθησης, αντί-βαρύτητα, αντί-αισθήσεις. Αυτό είναι που επιτρέπουμε.

Η Αίσθηση του Master δεν είναι ανθρώπινη.

Δεν είμαστε άλλο πια ζώα στον ζωολογικό κήπο.

Πάρτε μια καλή  βαθιά αναπνοή.
Βλέπετε πόσο εύκολο είναι; Το ωραίο είναι ότι κάποιοι από σας λέτε «Μα δεν συμβαίνει τίποτα». Όχι, όχι με τις ανθρώπινες αισθήσεις σας, δεν συμβαίνει. Ούτε και θέλετε. Λέτε «Μα τότε πώς θα ξέρω ότι κάτι συμβαίνει;» Επειδή το επιτρέπετε.

Δεν μπορείτε να το νιώσετε με τον παλιό τρόπο ή να το σκεφτείτε με τον παλιό τρόπο. Μοιάζει με εκείνο το παλιό Zen. «Πώς το ξέρω ότι είμαι εδώ;» «Επειδή Είμαι».

«Πώς το ξέρω ότι η Αίσθηση του Master είναι εδώ;» «Επειδή είναι». Δεν θα μπορούσε να είναι κάτι πιο απλό.

«Μα, δεν πρέπει να δουλέψω γι αυτό;» Μόνο αν το θέλετε.

Είναι χωρίς προσπάθεια, η Αίσθηση του Master. Είναι εδώ. Δεν θα την στερηθεί κανείς. Αν είστε απογοητευμένοι από αυτήν – «Πού είναι; Δεν μπορώ να την νιώσω» – είναι εντάξει. Παίρνετε μια βαθιά αναπνοή και επιτρέπετε.

Να σκέφτεστε αυτήν την απότομη στροφή των ενενήντα μοιρών από την Γραμμική Λεωφόρο στο Μονοπάτι της Φαντασίας. Είναι μια παράκαμψη πάνω από την Λεωφόρο της Φώτισης που αναπόφευκτα οδηγεί στην Συνειδητοποίηση.

Εντάξει. Πάρτε μια καλή βαθιά αναπνοή.

Πάρτε μια καλή βαθιά αναπνοή αγαπητοί Shaumbra.

Πάρτε μια καλή βαθιά αναπνοή. Νομίζω ότι το δίδαξα αυτό.

Ναι, θα επιστρέψω στην Λέσχη των Αναληφθέντων Δασκάλων σήμερα το βράδυ και θα πω «Το ήξερα ότι θα το ‘πιαναν. Το ήξερα ότι ήταν η στιγμή».

Οπότε αγαπητοί μου φίλοι, θα συνεχίσουμε με αυτό. Έχουμε πολλά πράγματα που θα συμβούν αυτή τη χρονιά. Είναι προφανές. Έχουμε τόσο πολλά να κάνουμε, όμως θα βγούμε προς αυτήν την άλλη κατεύθυνση τώρα. Θα φαίνεται παράξενο, εξωπραγματικό κατά περιόδους. Είναι πραγματικά εκεί; Είναι απτή πραγματικότητα; Όμως να θυμάστε, δεν αφορά πια αυτήν την γραμμική ζωή των πέντε αισθήσεων. Ποτέ δεν πρόκειται να μπείτε στην Λεωφόρο της Φώτισης μ’ αυτόν τον τρόπο. Ποτέ.

Οπότε επιτρέπουμε άλλες προοπτικές. Όχι μόνο την φυσική προοπτική. Επιτρέπουμε σε όλες τις άλλες προοπτικές να αρχίσουν να εισέρχονται.

Θα το νιώθετε περίεργο. Σας το εγγυώμαι αυτό. Σίγουρα θα το νιώθετε περίεργο. Όμως τότε θα αρχίσετε να κατανοείτε ότι είναι τόσο φυσικό, και ότι το να είστε εκείνο το ζώο μέσα στον ζωολογικό κήπο για τόσο διάστημα ήταν στην πραγματικότητα η αφύσικη κατάσταση.

Οπότε ας πάρουμε μια βαθιά αναπνοή με αυτό και ξέρετε πώς θα το τελειώσουμε αυτό. Ξέρετε ότι θα πάρουμε μια βαθιά αναπνοή μαζί και θα πούμε Καλή Χρονιά!

Και όλα είναι καλά σε ολόκληρη τη δημιουργία.

Σας ευχαριστώ αγαπητοί μου φίλοι. Είθε η Αίσθηση του Master να είναι μαζί σας.

Μετάφραση :Καλλιόπη Παγούδη,    Μαρία Γρηγοράκη