Γράμμα προς τους Αφυπνιζόμενους Ανθρώπους

Sponsored links

Donate Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε τις μεταφράσεις κάνοντας ένα paypal donation

Τοβίας , 2008

Και έτσι είναι, αγαπητοί φίλοι, έχουμε ακούσει το κάλεσμά σας. Έχουμε ακούσει τις προσευχές σας, έχουμε νιώσει τον πόνο σας, και γνωρίζουμε τη σύγχυση σας. Αυτός είναι ο λόγος που σας φέρνουμε αυτό το μήνυμα. Βρήκε το δρόμο του προς εσάς με τον άνεμο. Βρήκε το δρόμο του προς εσάς μέσα από τις διαδικασίες σας – ίσως θα το λέγατε Ίντερνετ – μέσω ενός φίλου που σας το έδωσε ή ίσως αυστηρά κάτι που φαίνεται να είναι τυχαίο, πάντως εμείς ακούσαμε το κάλεσμα και την προσευχή σας. Έχουμε έρθει να σας απαντήσουμε.

Είμαι ο Τοβίας του Βυσσινί Συμβουλίου, μιας αγγελικής τάξης που βρίσκεται εδώ για να εργαστεί με δασκάλους της συνείδησης στη Γη και στα άλλα βασίλεια. Σήμερα συνεργάζομαι με τις αγγελικές υπάρξεις, που έρχονται από έναν τόπο αγάπης και ευσπλαχνίας για να σας  υποστηρίξουμε και να σας αγαπήσουμε.

Επίσης φέρνουμε αυτό το μήνυμα από μια ομάδα ανθρώπινων αγγέλων. Είναι στη Γη με ανθρώπινη μορφή αυτή τη στιγμή, αλλά είναι όντως άγγελοι. Εξερευνούν τη συνειδητότητα και το Πνεύμα και το Θεό, εδώ και αμέτρητους αιώνες. Είναι ενσωματωμένοι σε υλικό σώμα στη Γη αυτή τη στιγμή. Θα μπορούσαν να είναι οι γείτονες της διπλανής πόρτας, μέλη της οικογένειας σας ή φίλοι, ίσως άνθρωποι που δεν γνωρίζετε καν. Όμως είναι στη Γη τώρα υπηρετώντας σαν ένα νέο είδος δασκάλου και οδηγού. Εξερευνούν τα βασίλεια της νέας συνείδησης και της Νέας Ενέργειας και ολόκληρη την έννοια του «Εγώ Είμαι», που σημαίνει Πνεύμα, Θεός, ενσωματωμένος με τον εαυτό στη Γη.

Συγκεντρώνουμε τις ενέργειες των αγγέλων, του Πνεύματος κι αυτής της ομάδας στη Γη που λέγεται Σώμπρα, για να σας φέρουμε αυτό το μήνυμα απαντώντας στο κάλεσμά σας.

Περνάτε μια διαδικασία πνευματικής αφύπνισης. Η πνευματική  αφύπνιση μπορεί να είναι δύσκολη, μπορεί να είναι παραπλανητική και μπορεί να είναι και όμορφη ταυτόχρονα.

Ξέρετε ότι περνάτε μια διαδικασία πνευματικής αφύπνισης, όταν αρχίζετε να αμφισβητείτε πράγματα που δεν είχατε ποτέ αμφισβητήσει, όταν αρχίζετε να αναρωτιέστε για το λόγο που είστε εδώ στη Γη, για το νόημα της ζωής, για το τί είναι αυτό που θα έπρεπε να κάνετε τώρα.

Ξέρετε ότι περνάτε μια διαδικασία πνευματικής αφύπνισης όταν ο τρόπος με τον οποίο λύνατε τα προβλήματα στο παρελθόν δεν φαίνεται να λειτουργεί πια κι όταν γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα στη ζωή, αλλά φαίνεται να μη μπορείτε να τα καθορίσετε. Ξέρετε ότι υπάρχει ένας σημαντικότερος τρόπος, αλλά δεν ξέρετε ποιος είναι. Ξέρετε ότι είστε έτοιμοι να μπείτε σε ένα εντελώς νέο επίπεδο ζωής και κατανόησης, αλλά δεν ξέρετε πώς να φτάσετε εκεί.

Περνάτε μια διαδικασία πνευματικής αφύπνισης, όταν νιώθετε τον εαυτό σας να αποσύρεται μέσα σας, όταν νιώθετε τον εαυτό σας να μη θέλει τόση πολλή εξωτερική δραστηριότητα, όταν δεν χρειάζεστε τα ερεθίσματα ή το δράμα που είχατε στο παρελθόν.

Περνάτε μια διαδικασία πνευματικής αφύπνισης όταν, στις ήσυχες στιγμές σας, ίσως αργά το βράδυ, απευθύνεστε στο Θεό μη γνωρίζοντας κι αν υπάρχει Θεός, τουλάχιστον με τον παλιό τρόπο. Απευθύνεστε στο υπέρτατο όν ή στην ανώτερη δύναμη κάπου εκεί έξω. Και δίνετε ένα μήνυμα κατευθείαν από την καρδιά σας, από το πιο αληθινό κομμάτι της ύπαρξής σας – “Αγαπητό Πνεύμα, Θεέ μου, είμαι έτοιμος/η.” Από την αλήθεια της ύπαρξης σας λέτε “Αγαπητό Πνεύμα, Αιώνιε Θεέ, θέλω να κάνω οτιδήποτε, αλλά δεν ξέρω τί είναι αυτό που θα πρέπει να κάνω.”

Ξέρετε ότι περνάτε μια διαδικασία πνευματικής αφύπνισης, όταν όλες οι παλιές πεποιθήσεις δεν φαίνονται πια τόσο αληθινές κι όσα είχατε τόσο κοντινά στην καρδιά σας τώρα φαίνονται σαν αναμνήσεις του παρελθόντος, τρόποι του παρελθόντος. Ξέρετε ότι περνάτε μια διαδικασία πνευματικής αφύπνισης, όταν όσα ήταν όνειρα και στόχοι, οι επιθυμίες του ανθρώπινου εαυτού αληθινά δεν έχουν πια σημασία, αλλά δεν ξέρετε πια τι έχει σημασία.

Αν αυτό το ακούτε ή το διαβάζετε ή σας έχει συγκινήσει κατά κάποιον τρόπο, είμαστε εδώ για να σας πούμε ότι δεν είστε μόνοι. Υπάρχουν αγγελικές υπάρξεις που είναι μαζί σας τώρα – όχι σε κάποια μελλοντική στιγμή, όχι σε κάποια στιγμή του παρελθόντος που δεν θυμάστε τόσο καλά – αλλά αυτή τη στιγμή. Με μια απλή ανάσα, ανοίγει η είσοδος για να είμαστε κοντά σας, να σας αγαπάμε, να σας υπενθυμίζουμε την αγγελική σας προέλευση, για να σας ενημερώνουμε ότι έχουμε τη μεγαλύτερη συμπόνια κι αγάπη για σας. Δεν είστε μόνοι. 

Η απλή αναπνοή αυτή ακριβώς τη στιγμή επιτρέπει να εισέλθει η αγάπη και η συμπόνια πολλών ανθρώπων στη Γη τώρα, που έχουν περάσει ή περνούν τώρα μια πολύ παρόμοια διαδικασία – την αφύπνιση του Πνεύματος. Αυτοί γνωρίζουν πώς είναι να χάνεις εκείνα που είναι κοντά στην καρδιά σου. Ξέρουν πώς είναι να αμφισβητούνται τα συστήματα πεποιθήσεων τους σε κάθε επίπεδο. Ξέρουν πώς είναι τα πράγματα, που προέρχονταν από τον υλικό κόσμο που κάποτε ήταν σημαντικά να αρχίζουν να διαλύονται. Ξέρουν πώς είναι να χάνεις μια σχέση ή τουλάχιστον την ψευδαίσθηση ότι την έχασες, έτσι ώστε να μπορέσουν, κι εσείς τώρα, να αρχίσουν να έχουν σχέση με τον εαυτό τους/σας. Με την απλή αναπνοή μπορείτε να ανοιχτείτε και να επιτρέψετε στον εαυτό σας να μην είναι πια μόνος.

Ξέρουμε ότι ήταν δύσκολο και προκλητικό και ξέρουμε ότι τόσα πολλά απ’ όσα περάσατε είναι πολύ συναισθηματικά και μερικές φορές δραματικά. Ξέρουμε ότι προσπαθούσατε να τα καταλάβετε με το μυαλό σας. Χρησιμοποιούσατε συστήματα και δομές και μεθόδους κι ακόμα δεν έχετε βρει τις απαντήσεις. Προσπαθήσατε να τα αναλύσετε μα είναι κάτι που δεν μπορεί να αναλυθεί. Μπορείτε μόνο να τα νιώσετε και να τα βιώσετε.

Ίσως αναζητήσατε συμβουλές – από επαγγελματίες ή απλά με φίλους – και ξέρετε μέσα στην καρδιά σας ότι τα λόγια που σας λένε δεν εκπληρώνουν αληθινά τη βαθιά εσωτερική λαχτάρα να γνωρίσετε τον εαυτό σας και να γνωρίσετε το Πνεύμα μέσα στον εαυτό σας.

Ξέρουμε ότι υπάρχουν φορές, που απλά θέλετε να εξαφανιστείτε. Θέλετε απλά να εξαφανιστείτε. Δεν είναι καν να πεθάνετε, είναι απλά να μην υπάρχετε. Οι προκλήσεις, η μεταμόρφωση, οι αλλαγές μπορεί να είναι τόσο συγκλονιστικές και να προκαλούν τόση πίεση που μπορεί να επιλέγετε απλά να μην υπάρχετε.

Οι άγγελοι που είναι μαζί σας τώρα καταλαβαίνουν το ταξίδι σας. Έχουν ένα μήνυμα για σας σήμερα: Δεν είστε μόνοι. Θέλουν να ξέρετε ότι η διαδικασία που περνάτε είναι πραγματικά πολύ φυσική. Μπορεί να φαίνεται μπερδεμένη και ίσως νιώθετε ότι είστε χαμένοι, όμως αυτό που κάνετε είναι πολύ φυσικό. Επιτρέπετε στο παλιό ανθρώπινο προσωπείο και στην ψευδαίσθηση αυτού που νομίζατε ότι ήσασταν να ξεθωριάσει. Καθώς ξεθωριάζει, αυτό που αρχίζετε να μαθαίνετε στο πιο βαθύ επίπεδο, στο  επίπεδο όπου υπάρχει η περισσότερη αγάπη, είναι ο εαυτός σας ως Θεός επίσης, ο εαυτός σας ως Πνεύμα ο εαυτός σας ως θεϊκός, όχι πια περιορισμένος από την παλιά ανθρώπινη ταυτότητα΄, αλλά καταλαβαίνοντας τώρα ότι είστε αιώνιοι, ότι είστε μεγαλειώδεις κι ότι μπορείτε να διαλέξετε τη δική σας πραγματικότητα, ακόμα και πώς θα ζείτε στη Γη τώρα.

Εκείνοι από μας που μαζευόμαστε γύρω σας μοιραζόμαστε μαζί σας ότι όλες οι απαντήσεις βρίσκονται εντός. Δεν θα τις βρείτε σε κάποιους γκουρού. Δεν θα τις βρείτε σε κάποια αγγελική ύπαρξη. Οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα σας. Ζώντας σ’ αυτή την κατάσταση διττότητας όπως συνέβαινε, ζώντας με την ιδέα του φωτός και του σκότους, του καλού και του κακού, του αρσενικού και του θηλυκού, έχετε επίσης πιστέψει ένα σύστημα πεποιθήσεων που λέει ,ότι οι απαντήσεις είναι κάπου αλλού. Όμως πραγματικά είναι μέσα σας. Προέρχονται από το πιο αληθινό και το πιο πολύτιμο μέρος μέσα σας και μπορούν να ανακαλυφθούν την ήρεμη στιγμή, τη στιγμή της αναπνοής, τη στιγμή της αποδοχής του εαυτού σας.

Μοιραζόμαστε μαζί σας ότι δεν υπάρχει στόχος, δεν υπάρχει σκοπός, δεν υπάρχει κάποιος Θεός σε ένα μακρινό παράδεισο που σας βάζει σε ένα λαβύρινθο ή σε μια πορεία μετ’ εμποδίων. Η πραγματικότητα είναι ότι τα πάντα στη ζωή σας αφορούν τη δημιουργία σας, την ανακάλυψη της ομορφιάς, την ανακάλυψη του βάθους της πραγματικότητας. Όλα όσα βιώνετε τώρα στη ζωή σας είναι με επιλογή σας. Δεν υπάρχουν εξωτερικές δυνάμεις ή όντα που κατευθύνουν τη ζωή σας. Κανείς δεν υπαγορεύει το πεπρωμένο της ζωής σας. Θα ανακαλύψετε ότι όλα είναι από τη δική σας επιλογή.

Όταν αναλάβετε ευθύνη για τον εαυτό σας, θα αρχίσετε πραγματικά να καταλαβαίνετε την ομορφιά του ταξιδιού σας. Θα καταλάβετε ότι δεν είστε καθόλου χαμένοι. Απλά ήσασταν τόσο πολύ βυθισμένοι σε μια εμπειρία που είναι γεμάτη με τον πλούτο της ζωής, ακόμα κι αν οι εμπειρίες ήταν επώδυνες μερικές φορές. Η ζωή σας μέχρι τώρα έχει φέρει νέο βάθος και σημασία στην ψυχή σας.

 Αυτή τη στιγμή, με την αφύπνιση του αληθινού σας εαυτού, είναι η ώρα να αποχαιρετίσετε τον παλιό ανθρώπινο εαυτό σας. Προσπαθούσατε να τον κρατήσετε και να τον διορθώσετε και να τον  αναστήσετε και τώρα είναι η ώρα να αποχαιρετίσετε αυτή την ανθρώπινη ταυτότητα, τις περιορισμένες πεποιθήσεις, τα παλιά μονοπάτια του κάρμα, της παλιάς διαδοχής ζωών που σας κρατούσε στο παλιό καρουσέλ. Είναι καιρός να πείτε αντίο σ’ αυτά.

Ένα κομμάτι σας μπορεί να νιώσει λύπη γι’ αυτό. Είναι ένας θάνατος της παλιάς συνείδησης, όχι θάνατος του υλικού σώματος, αλλά θάνατος της συνείδησης. Όμως καθώς αποχαιρετάτε τον παλιό εαυτό, επίσης απελευθερώνετε ενέργειες που ήταν κολλημένες ή πληγωμένες, ενέργειες που δεν σας υπηρετούν πια και δεν σας έχουν υπηρετήσει εδώ και πάρα πολλές ζωές.

Καθώς αποχαιρετάτε τον παλιό ανθρώπινο εαυτό σας, ανακαλύπτετε μια νέα ελευθερία. Είναι σαν να βγάζετε ένα κοστούμι ή μια πανοπλία που δεν χρειάζεται πια. Όταν απελευθερώνετε την παλιά ανθρώπινη πτυχή, όταν την αποχαιρετάτε, δημιουργείτε τώρα ένα χώρο μέσα σας για να επιτρέψετε να μπει ο μεγαλειώδης εαυτός, ο θεϊκός εαυτός και ο  αγγελικός σας εαυτός. Η θεϊκότητά σας περίμενε υπομονετικά, σας περίμενε να τελειώσετε με αυτό το θαυμάσιο παιχνίδι, σας περίμενε να κάνετε μια επιλογή να προσκαλέσετε τον θεϊκό εαυτό σας να έρθει στη ζωή σας.

Όταν αποχαιρετάτε τον ανθρώπινο εαυτό σας, ανασύρονται θέματα φόβου, θανάτου και απώλειας ελέγχου. Όμως όλα αυτά είναι ψευδαισθήσεις.

Όταν αφήσετε αυτό που πιστεύατε ότι ήσασταν, κάνετε χώρο για να είστε όλα όσα είστε πραγματικά. Ίσως νιώθετε ότι αν αφεθείτε, θα πέσετε μέσα σε μια σκοτεινή άβυσσο απ’ όπου ποτέ δεν θα επιστρέψετε, ποτέ δεν θα σας βρουν, ίσως ακόμα και να περιπλανηθείτε χαμένοι μέσα στις διαστάσεις και τα σύμπαντα. Όμως αυτή η ομάδα των αγγέλων που είναι μαζί σας τώρα, η ομάδα των ανθρώπων που είναι μαζί σας, έχουν όλοι περάσει την εμπειρία κι όλοι καταλαβαίνουν ότι, όταν αφήσετε αυτό που πιστεύατε ότι ήσασταν, όταν εμπιστευθείτε τον εαυτό σας στο πιο προσωπικό, στο πιο όμορφο επίπεδο, θα ανακαλύψετε τώρα ποιοι είστε πραγματικά.

Φυσικά, αυτό είναι επιλογή σας. Όμως μας καλέσατε, προσευχηθήκατε σε μας, ζητήσατε τις απαντήσεις και γι’ αυτό είμαστε εδώ τώρα.

Με την αφύπνιση στον αληθινό εαυτό σας, επίσης αποχαιρετάτε τη Γη όπως την ξέρατε. Πολλοί αποκαλούν τη Γη «Γαία», τη γη, το νερό, τον ουρανό. Η Γαία είναι ένα πραγματικό πνεύμα που έχει φροντίσει τη Γη, έχει θρέψει τη Γη, όλα της τα στοιχεία, όλα της τα ζώα κι όλα της τα δάση, από τις απαρχές του χρόνου πάνω στη Γη. Με την αφύπνιση στον εαυτό σας και με τον αποχαιρετισμό στη Γαία, καταλαβαίνετε ότι δεν είναι ευθύνη ενός άλλου πνεύματος να φροντίζει αυτόν τον πλανήτη. Είναι δική σας ευθύνη να είστε κομμάτι απ’ αυτόν.

Το πνεύμα της Γαίας φεύγει σιγά σιγά ώστε εσείς και οι άλλοι άνθρωποι να μπορέσουν να αναλάβουν την ευθύνη για το νερό που πίνετε, για τη γη στην οποία περπατάτε, για τον ουρανό πάνω σας, για όλα τα φυτά και τα ζώα. Τί ευλογημένη και όμορφη εμπειρία είναι να ευχαριστήσετε τη Γαία για όλα όσα έχει κάνει, να την αποχαιρετίσετε και τώρα να δεχτείτε την ευθύνη αυτού του πλανήτη.

Με την αφύπνιση που περνάτε, είναι επίσης ώρα να αποχαιρετίσετε την ανθρώπινη συνείδηση όπως τη γνωρίζατε. Δεν θα είστε ποτέ ίδιοι. Πρόσφατα, η Γη προχώρησε σε μια νέα εποχή και σε μια νέα σφαίρα. Το ονομάζουμε νέα συνείδηση ή Νέα Ενέργεια. Σ’ αυτή τη νέα συνείδηση όλα αλλάζουν. Η Γη, η ανθρώπινη συνείδηση και οι άνθρωποι εξελίσσονται αυτή τη στιγμή. Η αλλαγή που βλέπετε έξω από σας θα μπορούσε να φαίνεται χαοτική. Θα μπορούσε να φαίνεται ότι τα πράγματα ξετυλίγονται, ότι όλα καταρρέουν. Θα μπορούσε να φαίνεται ότι υπάρχουν ελλείψεις βασικών αγαθών. Θα μπορούσε να φαίνεται ότι όλα είναι εκτός ισορροπίας.

Είναι καιρός να τα αφήσετε και αυτά, γιατί η ανθρωπότητα περνάει μια απίστευτη διαδικασία μεταμόρφωσης. Περνούν σημαντικές αλλαγές κι αυτό που μοιάζει με έλλειψη καυσίμων και πετρελαίου, στην πραγματικότητα αφορά περισσότερο νέες εξελίξεις στην τεχνολογία, νέες πηγές ενέργειας. Αντί να χρησιμοποιείτε τα παλιά ορυκτά καύσιμα, το θέμα είναι η ανακάλυψη νέων καυσίμων. Αυτό που δείχνει σαν έλλειψη τροφίμων, στην πραγματικότητα αφορά το να ρίξετε μια ματιά πώς να φροντίσετε τη βιολογία με ένα νέο τρόπο, πώς να την θρέψετε με ένα νέο τρόπο, πώς να καλλιεργήσετε σιτηρά με ένα νέο, αποδοτικό και φυσικό τρόπο.

Οι αλλαγές σε κυβερνήσεις, οι αλλαγές στην πολιτική είναι όλες μέρος της διαδικασίας. Είναι εύκολο να μπείτε στο φόβο και να ανησυχείτε για το τι πρόκειται να συμβεί τώρα στον κόσμο, αλλά αυτή η ομάδα αγγέλων και ανθρώπων ξέρουν ότι είναι απλά εξέλιξη. Ξέρουν ότι η αλλαγή μπορεί να φαίνεται χαοτική, αλλά ο φυσικός νόμος της εξέλιξης και της  επέκτασης λειτουργεί τώρα κι εσείς συμμετέχετε σ’ αυτόν.

Έχει σχέση με τον αποχαιρετισμό στον κόσμο όπως τον ξέρατε, ακόμα και σε σχέση με την οικονομία, την ευημερία και τον πλούτο. Για τόσα πολλά χρόνια στη Γη, ο πλούτος, η δύναμη, τα χρήματα ήταν συγκεντρωμένα σε λίγα μόνο μέρη και τα είχαν μόνο λίγοι άνθρωποι σε λίγες χώρες. Στη νέα συνείδηση αυτή η ανισορροπία δεν θα λειτουργεί πια. Έτσι, ο πλούτος, ακόμα και η ισορροπία αυτού που θα λέγατε δύναμη, αναδιανέμονται. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος θα πάρει λιγότερα, απλά σημαίνει ότι εκείνοι που ήταν πίσω τώρα θα φτάσουν τους άλλους.

Ο κόσμος δεν καταρρέει, ο κόσμος εξελίσσεται. Ο κόσμος αναδιανέμει. Ο κόσμος γίνεται πιο ισορροπημένος και δίκαιος.

Στη διαδικασία αφύπνισης η ζωή μπορεί να φαίνεται σκοτεινή και μπερδεμένη. Μπορεί επίσης να φαίνεται απαίσια. Είμαστε εδώ για να σας πούμε ότι είναι απλά εξέλιξη. Ο κόσμος θα συνεχίσει. Θα έρθει η Νέα Ενέργεια. Οι νέες κατανοήσεις της επιστήμης και των μαθηματικών, της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης, της οικονομίας και της ιατρικής, θα γίνουν όλες τώρα.

Η διαδικασία αφύπνισης μπορεί να είναι μοναχική, γιατί αφορά το να ανακαλύψετε ξανά ποιοι είστε, χωρίς να σας το λένε οι άλλοι, χωρίς τα συστήματα πεποιθήσεων των άλλων να διαμορφώνουν και να δημιουργούν τη ζωή σας. Ξέρουμε ότι περνάτε μια πολύ σκοτεινή και μοναχική και μερικές φορές πολύ θλιμμένη περίοδο της ζωής σας, νιώθοντας χαμένοι και μπερδεμένοι, λες και δεν ακούει κανείς. Όμως αυτές οι αγγελικές και οι ανθρώπινες υπάρξεις θέλουν να σας ενημερώσουν, ότι σας έχουμε ακούσει. Ξέρουμε τι περνάτε. Και θέλουμε να ξέρετε ότι δεν είστε ποτέ μόνοι.

Η διαδικασία της αφύπνισης σας θα συνεχίσει να ξεδιπλώνεται και καθώς θα συμβαίνει αυτό θα δείτε την ομορφιά της. Θα δείτε πώς εσείς σαν θεϊκή ύπαρξη πραγματικά την έχετε σχεδιάσει για τον εαυτό σας. Θα δείτε ότι ο φόβος θα φύγει. Οι ψευδαισθήσεις της διττότητας θα φύγουν για να αντικατασταθούν από την επίγνωση μιας νέας αλήθειας.

Σήμερα σας φέρνουμε αυτό το μήνυμα από τους αγγέλους κι από όλους εκείνους που περνούν τη διαδικασία της αφύπνισης: Δεν είστε μόνοι.

Και έτσι είναι.
Τοβίας , 2008

 

 

Μετάφραση : Μαίρη Πολυχρόνη
Review και επιμέλεια : Μαρία Γρηγοράκη