Πέρα από το Ψέμα του Σκότους

Sponsored links

Donate Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε τις μεταφράσεις κάνοντας ένα paypal donation

Μεράμπ με τον Αντάμους Σαιν-Ζερμαίν,
7 Μαίου 2016,

Δεν υπάρχει κακό. Δεν υπάρχει εξουσία. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα που έχει ποτέ πλασαριστεί στους ανθρώπους και συνεχίζει να πλασάρεται ξανά και ξανά. Λύτρωση, σωτηρία, οτιδήποτε τυχαίνει να είναι αυτό. Είναι όλα ψέματα. Η εξουσία, το σκότος, ο Διάβολος, όλα αυτά τα πράγματα είναι απλά ψέματα.

Ποιο είναι το σπουδαιότερο κατόρθωμα του Διαβόλου; Ότι έπεισε τους ανθρώπους ότι υπάρχει, ενώ δεν υπάρχει, εκτός κι αν πιστεύετε σ΄ αυτόν. Το ίδιο ισχύει και με την εξουσία. Ποια είναι η μεγαλύτερη πλάνη της εξουσίας; Δεν υπάρχει εξουσία. Δεν την χρειάζεστε. Έτσι τώρα θα ήθελα να κάνω μια μεράμπ.

Λοιπόν, αγαπητοί Σώμπρα, σε όλον τον κόσμο, κι εδώ επίσης στην Λέσχη των Δασκάλων, ήρθε η ώρα γι’ αυτή την μετάβαση, αυτή την αλλαγή φεύγοντας από την συνείδηση του κακού, που υπήρξε μια τόσο βασική δύναμη στις ζωές όλων. Σας έχει γίνει πλύση εγκεφάλου με αυτήν. Δεν με νοιάζει αν είχατε θρησκευτικό ή μη θρησκευτικό υπόβαθρο, πάντως την απορροφάτε με την μαζική συνείδηση. Έχετε κρίνει τον εαυτό σας τόσο πολύ. Και είτε χρησιμοποιείτε την λέξη κακό, είτε σκότος ή Διάβολος ή απλά κακό, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε ολοκληρωτικά. Όχι δέκα τοις εκατό καλύτερα ή πενήντα τοις εκατό καλύτερα, αλλά ολοκληρωτικά.

Αυτά είναι σε πολύ, πολύ μεγάλο βαθμό ψέματα, και ναι, φιλοσόφησα και συζήτησα τόσο πολύ με φιλοσόφους, στο πέρασμα των αιώνων και τα περισσότερα απ’ αυτά είναι makyo. Προσπαθούσαν να μου εξηγήσουν γιατί είναι πραγματικό το κακό κι εγώ λέω ότι είναι πραγματικό μόνο επειδή πιστεύετε σ’ αυτό.

Το σπουδαιότερο κατόρθωμα του Διαβόλου, του κακού, του σκότους ήταν να κάνει τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι υπήρχε. Δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει. Αν όλοι σ’ αυτό τον πλανήτη το άφηναν αυτό, προχωρούσαν πέρα απ’ αυτό, αυτός ο πλανήτης θα ήταν εντελώς διαφορετικός. Αλλά δεν πρόκειται να το κάνουν. Έχουν επενδύσει στο σκοτάδι. Το έχουν κάνει αληθινά.

Ο μεγαλύτερος φταίχτης από όλους είναι οι θρησκείες. Έχουν επενδύσει στο σκοτάδι. Το προωθούν. Το χρησιμοποιούν στο μάρκετινγκ. Δεν μιλούν για την ελευθερία. Δεν μιλούν για την χάρη στη ζωή σας. Δεν μιλούν για την ομορφιά της ψυχής σας.

Όμως, καθισμένοι τώρα εδώ με μια πολύ μικρή ομάδα ανθρώπων στην Λέσχη των Δασκάλων, εδώ στο Ίντερνετ, μπορείτε να το αφήσετε να φύγει, χωρίς προσπάθεια. Αυτή είναι η ομορφιά του. Αυτή είναι η ειρωνεία σ’ αυτό. Δεν ξεφορτώνεστε το σκοτάδι πολεμώντας το. Προχωράτε πιο πέρα. Αυτό είναι. Δεν σκέφτεστε να το αφήσετε και πόσος χρόνος θα χρειαστεί και πόση προσπάθεια. Απλά το κάνετε. Είστε απλά εκεί.

Δεν σκέφτεστε, “Λοιπόν, μήπως είναι ανάγκη να κρατήσω λίγο από αυτό το φόβο για το σκοτάδι, αυτή την πίστη στο σκότος, στην τσέπη μου για παν ενδεχόμενο;” Απλά αφήστε το να φύγει εντελώς, εκατό τοις εκατό. Και τότε δεν θα υπάρχει για σας. Για τον υπόλοιπο κόσμο, ναι, αλλά για σας δεν θα υπάρχει. Δεν θα είναι πια μέρος της πραγματικότητας και του συστήματος δημιουργίας σας. Τελεία και παύλα.

Ο Μάστερ συνειδητοποιεί, ότι ποτέ δεν έκανε κάτι κακό, γιατί δεν υπάρχει κακό. Ο Μάστερ συνειδητοποιεί ότι δεν προσπαθεί να ξεπεράσει τίποτα, γιατί δεν υπάρχει τίποτα για να νικήσει. Η ζωή είναι απλά μια εμπειρία. Μια όμορφη, αισθησιακή, παθιασμένη και εκφραστική εμπειρία. Κι ενώ οι άλλοι μπορεί να επιλέγουν να ζουν στη σκιά του σκότους στη ζωή τους, ενώ οι άλλοι μπορεί να επιλέγουν να κρίνουν τους εαυτούς τους, να αξιολογούν τους εαυτούς τους και να θεωρούν ένα μέρος του εαυτού τους κακό ή σκοτεινό, εμείς πρόκειται να πάμε πέρα από αυτό.

Δεν διαλύουμε ή σβήνουμε απλά ένα μικρό μέρος του. Δεν το απελευθερώνουμε απλά σταδιακά. Πάει. Έφυγε. Δεν υπάρχει βαρύτητα στο ψέμα του σκότους. Δεν υπάρχει έλξη από την σκέψη ότι είστε κακοί ή ότι θα μπορούσατε να είστε κακοί αν δεν προσέχετε.

Προχωράτε πέρα απ’ αυτό. Δεν υπάρχει κατάλοιπο ανησυχίας, αν ήσασταν ναρκομανείς, αν επρόκειτο ποτέ να ξαναπέσετε στα ναρκωτικά. Όχι. Δεν πρόκειται. Δεν συγκρατείστε από ανησυχία, μήπως ήπιατε πάρα πολύ κάποια φορά, ότι πρόκειται να ξαναγυρίσετε σ’ αυτό. Όχι, δεν πρόκειται. Προχωράτε πιο πέρα. Δεν είναι πια μέρος του ψέματος που έχετε χάψει. Απλά προχωράτε πιο πέρα.

Δεν το πολεμάτε. Δεν παλεύετε με αυτό. Δεν κάνετε τελετές γι’ αυτό. Απλά προχωράτε πιο πέρα… πέρα από την εξουσία, που είναι ψέμα. Πέρα από το σκοτάδι, που είναι ψέμα. Πέρα από την ιδέα, ότι έχετε κάνει κάτι κακό. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα που έχετε πει ποτέ στον εαυτό σας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο ψέμα που έχετε πιστέψει ποτέ , ότι έχετε κάνει κάτι κακό.

Το μυαλό πρόκειται να σας πολεμήσει γι’ αυτό, σίγουρα πρόκειται να σας πολεμήσει γι’ αυτό. Θα γίνει διανοητικό. Θα προσπαθήσει να δικαιολογήσει. Θα προσπαθήσει να κάνει αυτό, όπου λέει, “Λοιπόν, οκέι, θα γίνουμε κατά δέκα τοις εκατό καλύτεροι, θα αφήσουμε δέκα τοις εκατό από την πίστη στο ψέμα του σκότους να φύγει.” Το μυαλό θα πει, “Μα δεν είσαι έτοιμος. Δεν μπορείς να το αφήσεις να φύγει όλο.” Το μυαλό θα φιλοσοφήσει σχετικά. Θα το υπερασπιστεί. Όχι. Όχι. Φτάνει. Τελειώσαμε.

Βλέπετε, επειδή εξακολουθεί να είναι ψέμα, αν πιστεύετε ότι έχετε κάνει κάτι κακό. Εξακολουθεί να είναι ψέμα, αν πιστεύετε στην εξουσία. Ακόμα και με ένα τοις εκατό μόνο πίστη στο σκοτάδι και στην εξουσία, θα πιστεύετε ότι αυτό το ένα τοις εκατό μπορεί να υπερνικήσει το ενενήντα εννέα τοις εκατό. Θα πιστεύετε ότι το ένα τοις εκατό είναι αρκετό για να μολύνει κάθε σας κομμάτι. Θα πιστεύετε ότι πρέπει να κουβαλάτε αυτό το ένα τοις εκατό και μετά ότι το ένα τοις εκατό είναι στην πραγματικότητα εκατό τοις εκατό. Θα επισκιάσει τα πάντα.
(παύση)

Το σπουδαιότερο κατόρθωμα του Διαβόλου ήταν να κάνει τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι υπήρχε.

Ποιος είναι ο Διάβολος; Άνθρωποι που δεν επέτρεψαν στον εαυτό τους να είναι το Εγώ Είμαι. Άνθρωποι που αρχικά χρησιμοποίησαν την ιδέα του Διαβόλου και του σκότους για να ελέγξουν άλλους. Άνθρωποι που δεν μπορούσαν να αγαπήσουν τον εαυτό τους. Αυτός είναι ο Διάβολος. Άνθρωποι που δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι είναι θεϊκοί, ότι πραγματικά δεν γίνεται να κάνουν τίποτα λάθος μέχρι που άρχισαν να πιστεύουν στο λάθος.
Αυτό είναι μεγάλο βήμα. Είναι πολύ μεγάλο βήμα.

Είναι τρομακτικό, κατά κάποιον τρόπο, γιατί υπάρχει ακόμα αυτό το κατάλοιπο, θα λέγαμε, αυτό το λίγο σκοτάδι, αυτή η πίστη στο ψέμα, αυτή η πίστη ότι κάνατε κάτι κακό, ότι δεν πετύχατε σε ένα επαγγελματικό εγχείρημα, ότι δεν πετύχατε σε μια σχέση, ότι δεν πετύχατε με τα παιδιά σας. Είναι μεγάλο βήμα να τα αφήσετε όλα αυτά. Μεγάλο βήμα.

Θα έλεγα ότι είναι ένα από τα τρία σπουδαιότερα πράγματα, από τα τρία σπουδαιότερα βήματα που θα κάνετε ποτέ. Ίσως να είναι το μεγαλύτερο.

Και θα προκαλέσει τεράστιο παιχνίδι του μυαλού. Απλά θέλω να σας ενημερώσω τώρα, ότι πρόκειται να σας μπερδέψει. Όμως θέλω επίσης να σας ενημερώσω, ότι αυτό έχει ήδη λυθεί. Έχετε ήδη προχωρήσει πέρα απ’ αυτό. Παρόλο που πρόκειται να μπερδέψει τον εγκέφαλό σας, τις σκέψεις σας, θα σας ρίξει κάτω, θα σας κάνει να φωνάζετε από ψυχική οδύνη, έχετε ήδη προχωρήσει πέρα απ’ αυτό. Έχετε ήδη προχωρήσει πέρα από το ψέμα του σκότους και της εξουσίας και απ’ οτιδήποτε πιστεύετε ότι έχετε κάνει ποτέ. Έχετε ήδη προχωρήσει πέρα απ’ αυτό. Θα ανακαλύψετε τί πραγματικά είναι να ζείτε τη ζωή χωρίς εξουσία. Την ελευθερία.

Ελευθερία είναι όταν αποδέχεστε, ότι δεν έχετε κάνει ποτέ τίποτα κακό. Τελεία και παύλα.

Ελευθερία είναι όταν αποδέχεστε, ότι δεν έχετε κάνει ποτέ, τίποτα κακό. Και δείτε πώς αντιδρά σ’ αυτό το μυαλό. Δείτε πώς θα προσπαθήσει να σας εμπλέξει, να σας τραβήξει. “Σίγουρα έχεις κάνει λάθος πράγματα”, θα πει. “Ίσως να μπορέσουμε -ας διαπραγματευτούμε”, λέει το μυαλό. “Ας το κάνουμε κάπως λιγότερο λάθος. Οκέι”, λέει το μυαλό. “Ας αφαιρέσουμε λίγο από το λάθος. Αλλά θα εξακολουθούσε να είναι λάθος, απλά όχι τόσο πολύ.” Δείτε πώς το μυαλό πρόκειται να προσπαθήσει να σας οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις. Ο Μάστερ δεν διαπραγματεύεται.

Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση σ’ αυτό, γιατί ακόμα και το ένα τοις εκατό της πεποίθησης ότι έχετε κάνει λάθος, ότι είστε σκοτεινοί, ότι υπάρχει εξουσία, ακόμα κι αυτό το ένα τοις εκατό, είναι εκατό τοις εκατό. Γιατί έχει εδραιωθεί μέσα σας, στην μαζική συνείδηση, ότι ο Διάβολος είναι τόσο ισχυρός, τόσο αποτελεσματικός που και μια μόνο σκέψη για τον Διάβολο μπορεί να γκρεμίσει όλο το οικοδόμημα, μπορεί να γκρεμίσει τους ενάρετους. Αυτό δεν είναι αλήθεια, αλλά αυτό πιστεύουν οι άνθρωποι, συνεπώς είναι.

Δεν μπορούμε να δουλέψουμε πάνω σ’ αυτό βήμα βήμα. Δεν μπορούμε να περάσουμε τον επόμενο χρόνο, ροκανίζοντας τα ψέματα του σκότους, τα ψέματα ότι κάνατε κάτι κακό. Έτσι σήμερα έχω επιλέξει απλά να το αναποδογυρίσω.

Και θα σας ζητήσω συγγνώμη εκ των προτέρων, πολύ αληθινά. Θα ζητήσω συγγνώμη για όσα πρόκειται να περάσετε μερικοί από εσάς ,την ψυχική οδύνη, τους εσωτερικούς διαλόγους, την πάλη σας με τον δικό σας διάβολο. Όμως ξέρω ότι είναι καλύτερα να το φροντίσουμε μια για πάντα και τελικά θα είστε εντάξει. Τελικά θα είστε υπέροχοι, όμορφοι.

Είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο απλά να πάτε πέρα από όλο τον παλιό προγραμματισμό της κόλασης κι όλων των άλλων. Είναι πολύ δύσκολο. Ο προγραμματισμός του κακού και ο κόσμος θα προσπαθήσουν να σας δείξουν, “Όχι, το κακό είναι πραγματικό. Κοίτα. Κοίτα τί συμβαίνει κάθε μέρα.” Αυτό δεν είναι η πραγματικότητά σας, είναι η πραγματικότητα τους. Δεν μιλάω για εξάλειψη της ιδέας του κακού σε ολόκληρο τον πλανήτη. Μιλάω για εσάς ,για την προσωπική σας ζωή. Αυτό είναι. Υπάρχει το κακό ακόμα εκεί έξω; Ναι, γιατί πιστεύουν σ’ αυτό. Είναι εθισμένοι σ’ αυτό. Σ’ αυτό και στην εξουσία, είναι εθισμένοι σ’ αυτά.

Μπορείτε να συνυπάρξετε με αυτά; Μερικές φορές, ναι. Όχι συνεχώς. Θα πρέπει να φεύγετε μακριά.  Θα φέρει πάρα πολύ πόνο στην καρδιά σας να βλέπετε πώς συνεχίζουν να ζουν μέσα στο ψέμα. Συνεχίζουν να πιστεύουν στο κακό, στον Διάβολο, στο σκοτάδι ενώ δεν χρειάζεται.

Ένας Αναληφθείς Δάσκαλος κλαίει πότε πότε; Οπωσδήποτε. Γιατί πονάει να βλέπει πώς συνεχίζουν να υποφέρουν οι άνθρωποι, ενώ δεν χρειάζεται. Όμως δεν ακούνε. Δεν κάνουν κάτι τόσο εύκολο όσο το να προσπεράσουν το σκοτάδι, το κακό, την εξουσία. Και τότε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα.

Έτσι σήμερα προχωράμε πέρα από το ψέμα. Βγαίνουμε κατευθείαν από το ψέμα. Φτάνει. Χωρίς διαπραγματεύσεις. Χωρίς μείωση κατά δέκα τοις εκατό, δεκαπέντε  τοις εκατό. Τίποτα.
Έξω από το ψέμα.

Συνειδητοποιείτε επίσης, ότι όσα κάνουμε τώρα ανασύρουν πολλά που ήταν συγκαλυμμένα, κρυμμένα, όπου είχε γίνει παρέμβαση. Τώρα πρόκειται να εμφανιστούν. Θα γίνει μάχη για την επιβίωσή τους. Θα αγωνιστεί για την ταυτότητά της, αυτή η πίστη στο ψέμα. Μην την πολεμήσετε. Μην την πολεμήσετε. Μην εμπλακείτε. Συνεχίστε την πορεία σας.

Όταν λέω συνεχίστε την πορεία σας, είναι το πού πρόκειται να βάλετε την συνείδησή σας. Σκοπεύετε να κρατήσετε την συνείδησή σας σ’ αυτό το ψέμα; Ή σκοπεύετε να πάτε στην ελευθερία;
(παύση)

Ελευθερία είναι η απελευθέρωση από το ψέμα. Αυτός είναι μάλλον ο πιο εύκολος τρόπος να το πω. Ελευθερία είναι να περπατάς πέρα από αυτό το ψέμα. Είναι ένα πελώριο ψέμα.

Θα το ξεπεράσετε αυτό. Θα το ξεπεράσετε. Θα είναι δύσκολο για μερικούς από σας, αλλά θα το ξεπεράσετε. Γιατί; Επειδή είστε πειρατές. Γιατί; Επειδή το έχετε ήδη διαλέξει. Επειδή αληθινά είστε Μάστερ και ξέρω ότι μπορώ να είμαι σκληρός μαζί σας μερικές φορές, πιθανόν όχι τόσο σκληρός όσο θα έπρεπε να είμαι, αλλά μπορώ να είμαι σκληρός μερικές φορές. Αλλά δεν θα ήμουν εδώ αν δεν ήξερα ήδη ότι είστε Μάστερς.
(παύση)

Ας καθίσουμε εδώ για μια στιγμή, συνειδητοποιώντας ότι δεν υπάρχει τίποτα που θα πρέπει να κάνετε.

Δεν χρειάζεται να αγωνίζεστε. Θυμάστε την άσκηση των 60 δευτερολέπτων; Το ίδιο ισχύει εδώ. Δεν χρειάζεται να δουλέψετε γι’ αυτό. Απλά θα αφήσετε τον εαυτό σας να πάει πέρα από το μεγάλο ψέμα.
(παύση)

Πόσος καιρός πέρασε από τότε, που αρχίσατε να ζείτε με αυτό το φορτίο, που δεν είναι δικό σας, ότι κάνατε κάτι κακό, ότι είστε κακοί ή ότι υπάρχει το κακό; Θα μπορούσατε να φανταστείτε, ξανά, μια κοινωνία, ένα μέρος, μια Γη όπου δεν θα υπήρχε τίποτα απ’ αυτά; Κανένας ποτέ δεν θα είχε πουλήσει αυτό το ψέμα.

Όπου δεν θα υπήρχε αυτό το φορτίο. Και ξέρετε, όταν κάποιος πιστεύει σε κάτι, το πραγματοποιεί. Όταν πιστεύουν στο κακό, πραγματοποιούν το κακό. Όταν  πιστεύουν ότι υπάρχει εξουσία, ενεργούν με εξουσία.
(μεγάλη παύση)

Τώρα ας πάρουμε μια καλή βαθιά αναπνοή. Ας πάρουμε μια καλή βαθιά αναπνοή.

Κι αυτή είναι άλλη μια μεράμπ, που θα ήθελα να είναι διαθέσιμη ώστε να την κατεβάσουν όλοι, να την ακούσουν. Πιστεύω ότι ήταν ένα σημείο αλλαγής για όλους. Αυτή και η άσκηση των 60 δευτερολέπτων. Και ξέρετε κάτι; Είναι οι βιβλιοστάτες μου σήμερα. Άρχισα με την άσκηση των 60 δευτερολέπτων και τελειώνω με αυτή την μεράμπ. Κι όλα όσα συζητήσαμε εδώ -να πάτε πέρα από το ψέμα – τα κάνετε σε 60 δευτερόλεπτα. Ξεπερνώντας το ότι είστε οτιδήποτε άλλο παρά η πιο ιερή, ένδοξη, θεϊκή ύπαρξη. Προχωρώντας πέρα από όλα τα ψέματα.

Έτσι, ας πάρουμε μια καλή βαθιά αναπνοή με αυτά.

Και τώρα ίσως, ίσως να καταλάβετε τι εννοώ, όταν λέω ότι όλα είναι καλά σε όλη τη δημιουργία.

 

Μετάφραση : Μαίρη Πολυχρόνη
Review και επιμέλεια : Μαρία Γρηγοράκη