Shoud 1, Φώτιση

Sponsored links

Donate Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε τις μεταφράσεις κάνοντας ένα paypal donation

8 – 10- 2023
( Δύο λόγοι που είστε Εδώ, Σειρά Φώτιση, το Χάμσα, ο Πόλεμος στο Ισραήλ, Η μεράμπ του Χάμσα )

 Είμαι Αυτό που Είμαι, ο Αντάμους του Σαιν-Ζερμαίν.

Αα! Θα χρειαστώ ένα λεπτό προτού ανοίξω τα μάτια του Κώλντρε, ένα λεπτό μόνο. Θέλω να σας νιώσω, χωρίς το πλεονέκτημα των ανθρώπινων ματιών. Θα νιώσω το περιβάλλον μου εδώ, καθισμένος εδώ στην Κόνα. Μμ. Καθαρός αέρας, χμ, τί πράγμα κι αυτό, και θα νιώσω καθέναν από σας, που μένετε εδώ κι όσα κάνετε στον πλανήτη, και μετά θα σας διαβεβαιώσω, ότι υπάρχουν άγγελοι που αγαλλιάζουν. Αληθινά υπάρχουν άγγελοι που αγαλλιάζουν.

Ήταν μακρύ και δύσκολο το ταξίδι σ’ αυτή τη ζωή – ιδιαίτερα δύσκολο, με προκλήσεις – αλλά υποθέτω αφού είστε Σώμπρα, δεν θα θέλατε κάτι διαφορετικό. Δεν θα παίρνατε τον εύκολο δρόμο, όπως υπονόησαν μερικοί από μας. Δεν είναι ότι πήρατε τον χειρότερο δρόμο. Απλά ακολουθήσατε έναν δρόμο που ήταν δύσκολος, ήταν σαν να ανοίγατε δρόμο μέσα από ένα γιγαντιαίο συναισθηματικό-διανοητικό-υλικό παζλ. Και νάμαστε εδώ. Είμαστε εδώ, κι αληθινά υπάρχουν άγγελοι που αγαλλιάζουν για τη δουλειά που έχετε κάνει.

Συγκεκριμένα, εγώ, ο Τοβίας, ο Κουτχούμι, πολλοί, πολλοί άλλοι, αλλά εκείνοι είναι που πραγματικά βρίσκονται στο πλευρό σας, ήταν μαζί σας όλο το διάστημα, δεν σας εγκατέλειψαν. Πότε πότε, ω!,  έχουμε εκείνες τις στιγμές που βλέπουμε τί κάνετε, έχουμε τις στιγμές που χτυπάμε το κεφάλι μας, πάντως ήμασταν μαζί σας. Δεν μπορούμε να σας πούμε τί να κάνετε. Ούτε και μπορούμε να σας πούμε πώς ακριβώς θα είναι το μέλλον. Αλλά μπορούμε να είμαστε εκεί στο πλευρό σας, ρίχνοντας το φως μας σε καθέναν από σας.

Ξέρετε, θα νιώθατε πολύ διαφορετικά αν δεν υπήρχε αυτό το φως, αν ήμασταν φευγάτοι και παίζαμε συνεχώς πόκερ στην Λέσχη των Αναληφθέντων Δασκάλων, ή κάπου σε άλλα μέρη της δημιουργίας, ή απλά μέναμε στην κυρίαρχη ύπαρξη μας και το απολαμβάναμε. Όμως έχουμε μια δέσμευση προς εσάς, να σταθούμε στο πλευρό σας. Το είπα στο πρώτο Shoud μας, όταν ήρθα τότε τον Σεπτέμβριο του 2009. Είπα, “Είμαι μαζί σας σε κάθε βήμα της διαδρομής”, είτε σας αρέσει είτε όχι. Είμαστε στο πλευρό σας, ρίχνοντας το φως μας. Μερικές φορές αναρωτιέστε, “Λοιπόν, δεν ακούω τον Αντάμους κατ’ ιδίαν, ούτε τον Τοβία, τον Κουτχούμι ή οποιονδήποτε απ’ αυτούς. Ο λόγος είναι ότι γενικά δεν μιλάμε πολύ. Είμαστε απλά εκεί με το φως, κι αυτό το φως έχει τόσα περισσότερα μέσα του, απ’ όλα τα λόγια που θα μπορούσαμε να πούμε. Τα λόγια είναι θαυμάσια σε μια καθημερινή ανθρώπινη βάση αλληλεπίδρασης. Αλλά όταν πάτε στα ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας, το θέμα δεν είναι τα λόγια. Είναι απλά το να αφήσετε το φως σας να φωτίζει, να φωτίζετε με το φως σας, κι εμείς είμαστε εκεί για σας.

Φανταστείτε για μια στιγμή να αποφασίζαμε ξαφνικά, “Έε, βαρεθήκαμε τους Σώμπρα” – το σκεφτόμασταν πότε πότε, αλλά – κι απλά να απομακρυνόμασταν, να  φεύγαμε. Νιώστε το αυτό για μια στιγμή, πώς θα ήταν αν δεν είχατε κυριολεκτικά λεγεώνες από αγγελικές υπάρξεις κι εκείνους από μας που ήταν άνθρωποι, κι εκείνους από μας που αναλήφθηκαν από τον πλανήτη, να στέκονται στο πλευρό σας, αφήνοντας το φως μας να φωτίζει. Ξέρω ότι υπάρχουν φορές που νιώθετε μοναξιά, ότι δεν υπάρχει κανείς. Αλλά απλά φανταστείτε για μια στιγμή να αποσύραμε το φως μας. Πώς θα ήταν αυτή η αίσθηση;

(παύση)

Μερικοί από σας λένε “Θα είχε πραγματικά καλή αίσθηση, γιατί τότε δεν θα ήσουν εκεί να μας σκοτίζεις συνεχώς”, αλλά θα είχε πολύ, πολύ μοναχική αίσθηση. Θα νιώθατε ότι ίσως δεν υπήρχε μια αναγνώριση για το ταξίδι σας, ότι δεν υπήρχε η συμπόνια και η άνεση που υπάρχει όταν είμαστε εκεί. Έτσι, απλά θέλω να υπενθυμίσω στον καθέναν από σας, ότι είμαστε στο πλευρό σας. Δεν είμαστε εκεί για να σχεδιάσουμε αυτά που υποτίθεται ότι πρέπει να κάνετε, πώς υποτίθεται ότι πρέπει να αντιδράτε. Αυτό εξαρτάται από σας. Αυτό εξαρτάται από σας εντελώς. Είμαστε απλά εκεί να φωτίζουμε. Και γι’ αυτό ονομάσαμε την Σειρά αυτή Φώτιση. Θα μπορούσαμε να έχουμε πολλά ονόματα, αλλά νομίζω ότι τώρα όλα συνοψίζονται σε μερικά απλά πράγματα και είναι η φώτιση.

Δυο Λόγοι που Είστε Εδώ

Το έχουμε συζητήσει εδώ και πολύ καιρό – στη σειρά του benching, έχουμε μιλήσει για το να επιτρέπετε να λάμπει το φως σας, είχαμε την πρόσφατη εκδήλωση Light of the Merlin – το θέμα ήταν το να επιτρέπετε να λάμπει αυτό το φως. Αυτός είναι ο λόγος που είστε εδώ. Υπάρχουν δυο απλά πράγματα. Θα μπορούσαμε να πάμε αμέσως στην μεράμπ, γιατί υπάρχουν δυο πολύ απλά πράγματα. Είστε εδώ για να φωτίσετε, για να αφήσετε το φως σας να λάμπει, όπως είμαστε εμείς εδώ για σας, στο πλευρό σας, αφήνοντας το φως μας να λάμπει. Είστε εδώ για να φέρετε αυτό το φως στον πλανήτη.

Θα μπορούσατε να το δείτε ποιητικά. Φέρνετε παρηγοριά και συμπόνια. Φέρνετε ανακούφιση. Φέρνετε χιούμορ. Φέρνετε κάτι για να γεμίσετε το σκοτάδι.

Θα μπορούσατε να το δείτε από την άποψη της μεταφυσικής. Υπάρχει η ανάγκη για περισσότερη συνειδητότητα ή είναι καιρός για περισσότερη συνειδητότητα στον πλανήτη, καθώς η ΤΝ (τεχνητή νοημοσύνη), καθώς η τεχνολογία τρέχει πιο γρήγορα απ’ όσο είχε φανταστεί οποιοσδήποτε από μας. Θα μπορούσατε να το δείτε από αυτή την πρακτική άποψη. Χρειάζεται να υπάρχει κάτι για να ισορροπεί όλη αυτή η ανθρώπινη ενέργεια και νοοτροπία που εισάγεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

Προχωράει τόσο γρήγορα τώρα, ώστε χωρίς το κατάλληλο επίπεδο συνειδητότητας, θα μπορούσε να γίνει σαν πυρκαγιά, που θα απλά σάρωνε όλο τον πλανήτη. Κι αντί να φτιάξει την ανθρωπότητα και ένα νέο ανθρώπινο είδος, θα κατέστρεφε τα πάντα, επειδή υπάρχει ακόμα πολλή απληστία στον πλανήτη. Υπάρχει ακόμα πολλή έλλειψη συνειδητότητας στον πλανήτη. Υπάρχουν ακόμα πολλοί που δεν καταλαβαίνουν ότι πράγματα όπως η ενέργειά τους είναι έμφυτα μέσα τους.
Δεν χρειάζεται να την κλέβουν από οπουδήποτε, από οποιονδήποτε άλλον. Υπάρχουν πολλοί στον πλανήτη τώρα, που ακόμα νιώθουν την ανάγκη να πολεμούν, να πολεμούν για πράγματα. Και η βασική μάχη σ’ αυτό τον πλανήτη είναι του φωτός ενάντια στο σκοτάδι, κι έπειτα αυτό πηγαίνει σε άλλα πράγματα. Παίρνει άλλες μορφές, όπως τους “έχοντες” και τους “μη έχοντες”. Αλλά ουσιαστικά είναι το φως ενάντια στο σκοτάδι.

Με την συνειδητότητα σας εδώ, ειδικά αυτή την Εποχή των Μηχανών, έχει την τάση να υψώνει τα πάντα σε ένα νέο επίπεδο. Μερικές φορές αυτό ταράζει λίγο τα νερά. Καθώς μπαίνουμε σε εκείνα τα νέα επίπεδα, τα πράγματα διαλύονται, καταρρέουν, κι αυτό δεν είναι πάντα ωραίο και πληγώνονται ή ακόμα και σκοτώνονται άνθρωποι σ’ αυτό. Πάντως είναι αυτή η πολύ σημαντική περίοδος τώρα που είστε εδώ, για δυο λόγους. Για να φωτίζετε – αυτό είναι – χωρίς να διαλέγετε πλευρά. Χωρίς πρόγραμμα.

Εμείς δεν έχουμε πρόγραμμα όταν δουλεύουμε με σας, όταν στεκόμαστε δίπλα σας, εκτός από το να είμαστε εκεί, για να σας δείχνουμε ότι μπορεί να γίνει. Τελικά εξαρτάται από σας ποιο μονοπάτι θα πάρετε. Θέλετε μια δυστυχισμένη ζωή;  Θέλετε μια ζωή γεμάτη με έλλειψη και συναισθηματικό πόνο; Εξαρτάται ολοκληρωτικά από σας, κι εμείς θα το τιμήσουμε αυτό. Ή θέλετε μια ζωή με χαρά και αφθονία και ευκολία; Και μερικοί από σας, αμέσως, κάνετε, “Αυτό θέλω.” Όμως το αστείο είναι ότι όταν έρχεται η ώρα της επιλογής, συχνά διαλέγετε το δύσκολο μονοπάτι. Λέτε, “Λοιπόν, απλά θα πάρω ένα λίγο πιο δύσκολο μονοπάτι για να μάθω πραγματικά ότι έκανα καλή δουλειά. Τα αγαθά κόποις κτώνται. Χωρίς γκρίνια,  δεν υπάρχει ανάπτυξη.”

Έτσι, παίρνετε αυτό το πιο δύσκολο μονοπάτι και – ωω! – τότε είναι που εμείς – είναι σαν να μπορούσατε να φανταστείτε, ότι είμαστε στη γωνιά των κριτών κοιτάζοντας τα πράγματα που κάνετε και κάνουμε, “Ω, όχι! Όχι πάλι αυτό! Όχι με τον δύσκολο τρόπο.” Πάντως νομίζω ότι μαθαίνετε. Νομίζω ότι φτάνετε να καταλάβετε, ότι αυτό σας έχει κουράσει. Δεν χρειάζεται να γίνεται έτσι.

Είστε εδώ στον πλανήτη για έναν πολύ απλό λόγο, για να φωτίζετε με το φως σας. Έχετε βρεθεί σε μάχες κι αγώνες σε τόσες πολλές ζωές. Είστε εκείνοι που πραγματικά βοήθησαν να ιδρυθούν οι εκκλησίες. Για καλό ή για κακό, οτιδήποτε κι αν τυχαίνει να είναι αυτό. Αλλά τώρα έρχεστε εδώ απλά για να ρίξετε φως, να είστε εδώ για την ανθρωπότητα αυτή την απίστευτη, επική περίοδο. Και γι’ αυτό την ονομάσαμε Σειρά Η Φώτιση. Ναι.

Είστε εδώ για έναν άλλο λόγο, εξίσου σημαντικό, κι αυτός ο λόγος είναι απλά να απολαύσετε τη ζωή σας. Απολαύστε την. Περάσατε όλη τη δυστυχία και τον πόνο. Επωμιστήκατε πράγματα που δεν είναι δικά σας. Έχω μιλήσει γι’ αυτό ένα εκατομμύριο φορές κι έχω να το κάνω ακόμα μερικά εκατομμύρια φορές προτού να το πιάσετε επιτέλους. Αλλά είστε εδώ αυτή την περίοδο για να απολαύσετε τη ζωή σας, για να είστε στη χάρη σας, για να λαμβάνετε. Να μην χρειάζεται να δουλεύετε για όλα. Να μην έχετε μια ζωή με αγώνα. Να μην σηκώνεστε το πρωί και να λέτε, “Ω, άλλη μια μέρα.” Για να αφήνετε να σας υπηρετούν οι ενέργειες σας. Για να αφήνετε τις ενέργειες – και το κάνουν από μόνες τους – να οργανώνονται σε μια ροή που θα σας υπηρετεί.

Μερικοί από σας ακόμα δυσκολεύονται με αυτό. Θα πρέπει να – όχι σήμερα, μια άλλη μέρα – θα πρέπει να σας χαστουκίσω μερικές φορές, για να σας κάνω να συνειδητοποιήσετε ότι δεν είναι ανάγκη να το κάνετε. Μπορείτε να έχετε αυτή τη ζωή με χαρά τώρα. Οπωσδήποτε.

Έτσι, δυο πράγματα. Είστε εδώ για την φώτιση – κι έχετε φίλους, έχετε εμάς μαζί σας, κι άλλους Σώμπρα – και είστε εδώ για την χαρά στη ζωή σας. Αυτή η χαρά στη ζωή σας ίσως σημαίνει να κάνετε μερικές αλλαγές ή να επιτρέψετε να συμβούν, να έρθουν σε σας αλλαγές, που ο άνθρωπος ίσως να φοβάται ή ίσως να τον ανησυχούν κι έχει την τάση να θέλει να μείνει στην παλιά θέση και να μην κάνει καθόλου αλλαγές. Αλλά θα πρέπει να θεωρήσετε, ότι όλα όσα συμβαίνουν τώρα, τα πάντα, αφορούν όλα τα δυο αυτά πράγματα: την φώτιση και το να ζήσετε μια ζωή με χαρά. Αυτό είναι. Είναι τόσο απλό. Δηλαδή, πραγματικά δεν χρειάζεται να πούμε πολλά περισσότερα, αλλά ο Κώλντρε μου λέει ότι έχω να γεμίσω μια ώρα. Έτσι, υποθέτω ότι θα πούμε λίγα λόγια ακόμα.

Ονομάζεται Σειρά Η Φώτιση. Θέλω να ρωτήσω την παραγωγή αν θα μπορούσαν να παίξουν εκείνο το εισαγωγικό βίντεο άλλη μια φορά.

(παίζει το εισαγωγικό βίντεο)

Σας ευχαριστώ. Ωραίο. Ωραίο. Κι ο Κώλντρε μου λέει ότι δημιουργήθηκε από την  ΤΝ, πάντως εξαιρετικό.

Δηλαδή, ξέρετε, για να δουλέψετε με την ΤΝ, πρέπει να υπάρχει ο παράγοντας της  συνειδητότητας, το στοιχείο συνειδητότητας που θα ταιριάζει. Ο Κώλντρε έγραψε γι’ αυτό στο πρόσφατο άρθρο του (εδώ). Δεν το κάνει μόνη της, η Τεχν. Νοημοσύνη. Ίσως σε κάποια χρονική στιγμή, αλλά τώρα, δεν το κάνει μόνη της. Πρέπει να είναι παρών ένας άνθρωπος κι αυτός ο άνθρωπος ίσως να πληκτρολογεί πράγματα, εντολές στο πρόγραμμα λογισμικού, που μετά κάνουν το λογισμικό να πάει να βρει τα κατάλληλα στοιχεία και να τα φέρει πίσω συνδυάζοντάς τα ή συνθέτοντάς τα. Πάντως ακόμα το χρειάζεται αυτό.

Όσο συμβαίνουν αυτά, ένα φως φωτίζει, κι αυτό το φως φωτίζει από το άτομο που εισάγει τις εντολές. Συνεπώς, αυτά που παίρνετε φτάνει πέρα από τα σκέτα ψηφία. Με άλλα λόγια, δεν είναι μόνο η ΤΝ, που πάει και κοιτάζει ορισμένα στοιχεία. Καθοδηγείται ή φωτίζεται από εκείνο τον άνθρωπο που κάθεται εκεί και εισάγει τις εντολές. Όσο πιο φωτισμένος είναι ο άνθρωπος, τόσο πιο πολύ φωτίζει – με άλλα λόγια, επιτρέπει στον εαυτό του να ανοίξει – τόσο μεγαλύτερη διαφορά πρόκειται να δείτε δουλεύοντας με την ΤΝ. Τόσο περισσότερο βάθος πρόκειται να δείτε σ’ αυτήν.

Θα μπορούσατε να κάνετε μια δοκιμή, κι ελπίζω μερικοί από σας να το δοκιμάσουν αυτό κάποια στιγμή δουλεύοντας με την ΤΝ, ας πούμε, ένα πρόγραμμα με γραφικά ή βίντεο. Έχετε πέντε ανθρώπους να το δουλεύουν όλοι ανεξάρτητα, εισάγοντας ακριβώς τις ίδιες εντολές και βλέποντας το αποτέλεσμα. Το άτομο με – δεν έχω σκοπό να είμαι επικριτικός, αλλά απλά έχοντας επίγνωση – το άτομο με το λιγότερο ποσοστό συνειδητότητας, που είναι το πιο κλειστό, από τον οποίο βγαίνει το χαμηλότερο ποσοστό εκπομπής φωτός, θα έχει ένα πολύ, πολύ διαφορετικό αποτέλεσμα απ’ ότι το άτομο με το υψηλότερο επίπεδο συνειδητότητας και φώτισης.
Έτσι, πρόκειται να δείτε μεγάλη διαφορά και μπορείτε να το μελετήσετε. Μπορείτε να το μελετήσετε με 100 συμμετέχοντες. Το ερώτημα είναι, πώς καθορίζετε το επίπεδο φωτός κάποιου, πόσο φωτίζει; Και δεν μπορείτε να το ποσοτικοποιήσετε, μπορείτε να το αισθανθείτε μόνο. Οπότε αυτός θα είναι ο κρυμμένος παράγοντας σ’ αυτό, αλλά είναι γεγονός ότι θα μπορείτε να δείτε τη διαφορά.

Είστε εδώ για να φωτίσετε, να λάμψετε κι όταν το κάνετε, ρίχνετε φως και στη δική σας ζωή επίσης. Δεν προσπερνάτε τη δική σας ζωή κι έπειτα το δίνετε στην υπόλοιπη ανθρωπότητα, ώστε να μπορούν να δουν τις δυνατότητές τους. Πραγματικά φωτίζετε πρώτα τον εαυτό σας. Πρέπει να περάσει από μέσα σας. Αυτό το φως ανοίγει εσάς. Ανοίγει το μυαλό σας. Ανοίγει την βιολογία σας. Ανοίγει το πνεύμα σας, την δημιουργικότητα σας, τις δυνατότητες σας. Προέρχεται από σας, περνάει από μέσα σας σε κάθε σύστημα που σας συγκροτεί κι έπειτα βγαίνει έξω στην ανθρωπότητα. Έτσι, κατά κάποιο τρόπο, το κάνετε επίσης για τον εαυτό σας.

Η Εικόνα της Σειράς Φώτιση

Λοιπόν, στην εύρεση του ονόματος, στις πληροφορίες γι’ αυτή την Σειρά, κι ελπίζω ότι σου αρέσουν τα γραφικά.
ΛΙΝΤΑ: Μου αρέσει πολύ.
ΑΝΤΑΜΟΥΣ: Ο Κώλντρε τα συγκέντρωσε …
ΛΙΝΤΑ: Μου αρέσει πάρα πολύ.
ΑΝΤΑΜΟΥΣ: … κι εγώ στεκόμουν δίπλα του, καθώς το έκανε για να σιγουρευτώ …
ΛΙΝΤΑ: Ω, φυσικά, είχε την επιρροή σου.
ΑΝΤΑΜΟΥΣ: … ότι το έκανε σωστά.
ΛΙΝΤΑ: Ναι.
ΑΝΤΑΜΟΥΣ: Τα πρώτα σχέδια που έφτιαξε δεν μου άρεσαν και τόσο.
Αλλά δουλέψαμε μαζί, καθώς …
ΛΙΝΤΑ: Είναι τόσο καλό που είναι πρόθυμος.
ΑΝΤΑΜΟΥΣ: … στεκόμουν πάνω από τον ώμο του.
ΛΙΝΤΑ: Ναι.
ΑΝΤΑΜΟΥΣ: Λοιπόν, είχε μια τάση φτιάχνοντας το κύριο γραφικό – ίσως να μπορούσαμε να το δείξουμε στην οθόνη – να το κάνει πολύ περίπλοκο. Ρίχνοντας μέσα εκεί όλα αυτά τα στοιχεία, και υπάρχουν όλα αυτά τα άλλα πράγματα. Τώρα, το θέμα είναι η επιστροφή στην απλότητα. Και το σχέδιο, το ενεργειακό σχέδιο, είτε είναι να δημιουργηθεί ένα γραφικό σαν αυτό, είτε είναι απλά στη δική σας ζωή, η επιστροφή σε μια θέση απλότητας. Δεν χρειάζεται να το γεμίζουμε με πράγματα. Δεν γίνεται καλύτερο έχοντας χάος εκεί μέσα. Τότε θα έχετε σύγκρουση, ενεργειακά στοιχεία και ενεργειακό σχέδιο που θα είναι ανταγωνιστικά.

Αρχίστε με βασική απλότητα κι όταν το κάνετε, όταν αρχίσετε με το  απλούστερο ενεργειακό σχέδιο στη ζωή σας – δηλαδή, τα πραγματικά απλά στη ζωή σας – κάντε το να εκδηλωθεί, στην πραγματικότητα. Τότε αν χρειάζεται κάτι άλλο, αν χρειάζεται λίγη ισορροπία εδώ πέρα, λίγο διαφορετική ενέργεια εκεί, αν χρειάζεται κάποιον εξοπλισμό ή διακοσμήσεις εδώ κι εκεί, αυτά θα βρουν το δρόμο προς τα εκεί. Αλλά ξεκινήστε με τα πολύ, πολύ βασικά ενεργειακά σχέδια σε όλα στη ζωή σας.

Με το σώμα σας – μερικοί από σας, γίνεστε τόσο περίπλοκοι όσον αφορά το σώμα σας – κι έπειτα πρέπει να προσθέσετε ετούτο κι εκείνο, κι έχετε ορισμένες δίαιτες και συμπληρώματα και λοιπά. Κρατήστε το πραγματικά απλό. Κρατήστε αυτή την παλέτα πολύ, πολύ απλή. Έπειτα αν χρειαστεί κάτι άλλο, η συνειδητότητά σας θα το δημιουργήσει, με διαφορετικούς τρόπους, φυσικά. Μερικές φορές απλά συνειδητοποιείτε, “Ω, αυτό χρειάζεται ένα άλλο στοιχείο εκεί πέρα.” Πάντως ξεκινήστε με την απλότητα.

Το Χάμσα

Έτσι, έχουμε μια πολύ απλή εικόνα για την Σειρά Φώτιση, πάρα πολύ απλή, και βασικά είναι ένα στοιχείο για το οποίο έχω μιλήσει στο Keahak, ένα πολύ απλό αρχαίο στοιχείο, αλλά κι αυτό επίσης έγινε συγκεχυμένο και παρερμηνεύθηκε. Είναι αυτό που ονομάζεται χάμσα και γράφεται χ-α-μ-σ-α. Χάμσα (προφέρεται “χαουμ-σα” ή κχαμσα). Και είναι αυτό (η παλάμη κοιτάζει προς τα έξω με τα τρία μεσαία δάχτυλα ενωμένα). Είναι το χέρι, και συχνά απεικονίζεται με το σύμβολο του ματιού. Με το πέρασμα του χρόνου, οι άνθρωποι έχουν βάλει σ’ αυτό άλλα σύμβολα και το χάλασαν, αλλά βασικά είναι το χέρι με το μάτι.

Τώρα έχει παρερμηνευθεί. Είναι ένα αρχαίο σύμβολο. Ανάγεται στην πολύ αρχαία Αίγυπτο και πραγματικά αν το αναζητήσετε στο παρελθόν, η προέλευση του βρίσκεται ακόμα πιο πριν τον Αιγυπτιακό πολιτισμό, όχι πολύ μετά την επάνοδο των Ατλάντειων στην επιφάνεια της Γης. Τώρα έχει παρερμηνευτεί ότι είναι σύμβολο αποτροπής του κακού. Καθόλου. Καθόλου. Πρώτον, δεν αποτρέπεις το κακό. Τώρα ξαφνικά έχετε δημιουργήσει μια διττότητα. Έχετε δημιουργήσει μια σύγκρουση, ξέρετε, “Πρέπει να αποτρέψω το κακό.” Δίνετε στο κακό – στο σκοτάδι, όπως κι αν θέλετε να το λέτε – αξιοπιστία. Το τρέφετε αν πρέπει να το αποτρέπετε μ’ αυτό τον τρόπο.

Μερικοί λένε ότι είναι σύμβολο ευημερίας και αφθονίας. Σε μεγάλο βαθμό είναι. Όμως τελικά, αν πάτε πίσω στην προέλευση του χάμσα, το μόνο που σημαίνει είναι ότι επιτρέπεις στον εαυτό σου να είναι στη ροή της ζωής, της ζωής σου. Σημαίνει ότι έχεις δεχτεί την θεϊκότητα, το μάτι στο κέντρο. Έχεις επιτρέψει την ροή της χάρης στη ζωή σου. Δεν χρειάζεται πια να παίρνεις εκείνο το χαμηλότερο μονοπάτι της ανθρώπινης ζωής και της συνειδητότητας στο οποίο πολεμάς αδιάκοπα, πρέπει να παίρνεις αποφάσεις συνεχώς. Και για κάθε απόφαση που παίρνει ένας άνθρωπος, υπάρχει πάντα η δυνατότητα – υπάρχει πάντα η κρίση, με ή χωρίς δυνατότητα – “Είχα δίκιο ή άδικο;” Έτσι, είναι αυτή η κριτική που κανείς ακούει αδιάκοπα από το μυαλό του. Με το σύμβολο χάμσα, σημαίνει απλά ότι είστε στη θεϊκή ροή σας. Ανθρώπινη και θεϊκή μαζί. Γι’ αυτό το διαλέξαμε, το διάλεξα γι’ αυτή τη σειρά και το έχουμε συζητήσει στο Keahak.

Θα κάνουμε μια μεράμπ σε λιγάκι με το χάμσα, γιατί υπάρχουν πολλές άλλες συνέπειες απ’ αυτό. Αλλά τώρα, απλά αφιερώστε ένα λεπτό και σηκώστε το χέρι σας (σηκώνει το χέρι του προς τα εμπρός).
(παύση)

Είναι αυτό το σύμβολο που απλά σημαίνει ότι είστε στη θεϊκή ροή, στη θεϊκή ροή σας. Έχετε δεχτεί την θεϊκή σας φύση, το φως σας μέσα στην ύπαρξή σας. Συνειδητοποιείτε ότι αυτά τα πράγματα του χρόνου και του χώρου στην πραγματικότητα, είναι ενδιαφέροντα, αλλά είναι κάπως αναληθή. Μπορείτε να παίξετε μέσα σ’ αυτήν, αλλά μπορείτε επίσης να παίξετε έξω απ’ αυτήν. Και με το χάσμα, συνειδητοποιείτε ότι είστε μια θεϊκή ύπαρξη. Είστε Μάστερ.

Δεν χρειάζεται να πολεμάτε και να αγωνίζεστε πια με τα πράγματα. Απλά επιτρέπετε, και είστε σ’ αυτή την ροή και συνειδητοποιείτε, ότι δεν χρειάζεται καν να παίρνετε ανθρώπινες αποφάσεις, όχι στο επίπεδο όπως κάνατε παλιά. Σίγουρα, μια απόφαση[είναι] αν θέλετε να κοιμηθείτε μέχρι αργά ή όχι. Αλλά ακόμα και σε ένα ορισμένο σημείο, τα παρακάμπτετε όλα αυτά. Δεν χρειάζεται να σκέφτεστε, “Πρέπει να σηκωθώ στις 6:30 ή στις 7:00 το πρωί;” Είστε πέρα απ’ αυτό. Υπάρχει απλά μια ροή. Θα σηκωθείτε όταν θα σηκωθείτε. Δεν χρειάζεται να πάρετε μιαν απόφαση, “Πρέπει να φάω υγιεινό πρωινό ή να φάω αυτό το ντόνατ;” Δεν έχει σημασία. Πραγματικά δεν έχει, και ξαφνικά θα ξεπερνάτε ακόμα κι εκείνες τις μικρές αποφάσεις – τί να φορέσετε εκείνη την συγκεκριμένη μέρα. Να φορέσετε κάτι σε πιο ανοιχτό χρώμα, πιο σκούρο χρώμα; Κάτι πιο επίσημο, ανεπίσημο; Αυτό γίνεται καπνός. Απλά φεύγει.

Και ξέρω ότι είναι δύσκολο να το φανταστείτε τώρα, γιατί η ζωή σας ήταν γεμάτη μ’ αυτά τα πράγματα. Έπρεπε να φροντίζετε κάθε μικρό κομμάτι της ζωής σας, του εαυτού σας. Αλλά αυτό αρχίζει να φεύγει. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γι’ αυτά. Είναι απλά τακτοποιημένα εκεί για σας, θα μπορούσαμε να πούμε, από την  θεϊκότητά σας, το πνεύμα σας, οτιδήποτε είναι αυτό. Υπάρχει μια επίγνωση που βρίσκεται ήδη εκεί πριν καν φτάσετε εκεί. Είναι ήδη κανονισμένο. Είναι σαν – όχι κυριολεκτικά, μεταφορικά – να είναι τα ρούχα ήδη πάνω στο κρεβάτι. Εσείς μπαίνετε και, “Ω, οκέι. Αυτό πρόκειται να φορέσω σήμερα.” Είναι η θεϊκότητά σας. Είναι η ευθυγράμμιση της δικής σας ενέργειας, των δικών σας ενεργειακών σχεδίων που το κάνουν για σας.

Αυτό είναι το χάμσα, αυτό είναι που σημαίνει το χάμσα. Εμπρός κάντε το ξανά – πάνω το χέρι, τα τρία δάχτυλα ενωμένα – κι απλά δείχνει ότι, “Είμαι αληθινός Μάστερ σ’ αυτό τον πλανήτη. Δεν χρειάζεται να παίζω τα παλιά παιχνίδια πια. Δεν χρειάζεται να αναρωτιέμαι πότε είναι στο πλευρό μου η αληθινή θεϊκή μου φύση. Είναι πάντα εκεί. Την αναγνωρίζω με αυτό το χάμσα.”

Αυτό σήμαινε αρχικά. Έχει διαστρεβλωθεί και παραμορφωθεί στην πορεία. Όλο αυτό το “αποτρεπτικό του κακού” πραγματικά με ενοχλεί, γιατί δεν πρόκειται περί αυτού. Δεν είναι, “Ουοου! Φύγε από δω κακό.” Δεν είναι, “Κακό κακό! Μείνε μακριά!” Αυτό, το χάμσα, είναι αποδοχή.

Αποδοχή, “Εγώ είμαι ενσωματωμένος Μάστερ. Επιτρέπω την θεϊκότητά μου, την  συνειδητότητα μου, το φως μου.” Αυτό είναι. Μετά ζείτε την καθημερινότητα σας  οτιδήποτε κι αν κάνετε, και πολύ σύντομα θα αρχίσετε να παρατηρείτε αυτή την ροή που απλά συμβαίνει συνεχώς. Θα παρατηρήσετε ότι υπάρχει μια ροή στην αφθονία σας.

Ξέρετε, τώρα, μερικοί από σας, ανησυχούν για την αφθονία τους, “Πώς θα πληρώσω αυτό τον λογαριασμό; Πώς θα έχω τα μέσα για κάτι που χρειάζομαι ή θέλω; Πώς θα τα καταφέρω με τις πληρωμές του σπιτιού και του αυτοκινήτου κι όλων των άλλων;” Αν μπείτε σ’ αυτή την κατάσταση, αυτή την πολύ ανθρώπινη κατάσταση, η ενέργεια σας θα σας το επιστρέψει ακριβώς και θα πει, “Οκει, θέλουν να παίξουν το παιχνίδι. Θέλουν να αναρωτιούνται και να ανησυχούν.” Είναι κάτι που η ενέργεια, που εμείς λέμε, “Ου! Ορίστε νάτοι.” Δεν χρειάζεται να παίζετε αυτό το παιχνίδι.

Είναι ένα μεγάλο άλμα, ναι. Είναι ένα τεράστιο άλμα, από τον τρόπο που κάνατε τα πράγματα, να πάτε σ’ αυτό και είναι κάπως τρομακτικό. Λέτε, “Λοιπόν, αυτό πραγματικά είναι να αφήνεσαι. Αυτό είναι να έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη, ότι απλά πρόκειται να λυθεί. Δεν ξέρω αν είμαι έτοιμος γι’ αυτό. Δεν ξέρω αν το αξίζω.” Ναι, είστε. Ναι, το αξίζετε. Είναι μια από εκείνες τις στιγμές που απλά πρέπει να πείτε, “Όχι άλλο. Όχι άλλο.” Και – μπουμ! – το χάμσα σηκώνεται.

Είναι το πνεύμα σε κίνηση. Είναι το να ζείτε σαν Μάστερ, σαν άνθρωπος, σαν ψυχή, όλα αυτά μαζί. Αυτό είναι η αρχική σημασία του χάμσα. Γι’ αυτό το διάλεξα, το διάλεξα προσεκτικά γι’ αυτή την Σειρά, την Σειρά Φώτιση. Φωτίζετε τον εαυτό σας κι έπειτα το αφήνετε να πάει στον πλανήτη.

Λοιπόν, αυτό που έχει ενδιαφέρον να σημειώσω είναι ότι το χάμσα επίσης συσχετίζεται με την Μέση Ανατολή. Πολύ με την Μέση Ανατολή. Παρόλο που προήλθε, λοιπόν, προήλθε από την Αίγυπτο, αλλά ακόμα και πριν από εκείνη την εποχή και σε άλλα μέρη. Όμως τώρα, συνδέεται στενά με την Μέση Ανατολή. Και οι Μουσουλμάνοι, οι Άραβες και οι Ισραηλινοί, οι Εβραίοι, το χρησιμοποιούν σαν σύμβολο. Είναι ένα ιερό και άγιο σύμβολο. Και δεν είναι ενδιαφέρον ότι είμαστε εδώ σ’ αυτό το Shoud, στις – τι είναι; Δυσκολεύομαι με το ημερολόγιο – 7 Οκτωβρίου, νομίζω, 20- κάτι, 2023. πραγματικά, εμένα δεν με αφορά, οπότε δεν του δίνω πολλή σημασία. Πάντως είμαστε εδώ αυτή τη μέρα κι ο νέος πόλεμος έχει αρχίσει στο Ισραήλ.

Ο Πόλεμος στο Ισραήλ

Λοιπόν, πρόκειται να πω λίγα λόγια γι’ αυτό. Θέλω να καταλάβετε πολύ, πολύ προσεκτικά εδώ, ότι δεν διαλέγουμε πλευρές. Δεν είναι αυτό για το οποίο είμαστε εδώ. Ναι, να έχετε επίγνωση του τί συμβαίνει, είτε διαβάζετε τις ειδήσεις είτε οπουδήποτε βρίσκετε τις πληροφορίες σας. Προφανώς, υπάρχει βία. Προφανώς,  πολλές βόμβες, πολλοί σκοτωμοί, πολύς φόβος τώρα. Δεν είναι δική  μας δουλειά να διαλέξουμε πλευρά.

Εμείς, οι αγγελικές υπάρξεις, δεν οργανωνόμαστε στη Λέσχη των Αναληφθέντων Δασκάλων λέγοντας, “Οκέι, όλοι όσοι είναι υπέρ του Ισραήλ από δω˙ όλοι εκείνοι που είναι υπέρ της Παλαιστίνης από δω.” Δεν είναι έτσι. Υπάρχει μια πολύ μεγαλύτερη εικόνα. Καμιά πλευρά δεν έχει δίκιο. Καμιά πλευρά δεν έχει άδικο. Το μόνο πράγμα που συμβαίνει τώρα – νιώστε το για μια στιγμή.

Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι μια τεράστια αλλαγή. Μια αλλαγή στην ιστορία, γιατί όλο αυτό βασίζεται σε μια μακρά ιστορία βασάνων σ’ αυτό τον πλανήτη και πριν απ’ αυτόν. Τα ζητήματα που βλέπετε στις ειδήσεις τώρα πάνε πολύ, πολύ πιο παλιά από 2.000 χρόνια πριν, ή από το 1948 όταν έγινε το Ισραήλ επίσημο κράτος. Πάει πάρα πολύ πιο πέρα απ’ αυτό. Κι αυτό που βλέπετε τώρα σ’ αυτή τη χώρα της Μέσης Ανατολής – μόλις ξεκίνησε προ ημερών – είναι αυτό που πρόκειται να ονομάσω πιθανόν την προτελευταία μάχη ή πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Ίσως και να είναι ο τελευταίος, αλλά χονδρικά, χαλαρά πρόκειται να προβλέψω ότι είναι η  προτελευταία μάχη που συμβαίνει.

Είμαστε εδώ περίπου εξήμισι μήνες από τον Ουράνιο Σταυρό. Περιμένατε όλοι να συμβεί κάτι; Λοιπόν, συμβαίνει.

Τα βάθη αυτής της σύγκρουσης πάνε τόσο πολύ παλιά στο χρόνο – παλιά πριν τη Γη, πίσω στις αρχαίες, αρχαίες αγγελικές οικογένειες. Όταν οι έμψυχες υπάρξεις, οι αγγελικές υπάρξεις πρωτοάρχισαν να συγκεντρώνονται, δεν υπήρχε οικογενειακή γενεαλογία. Δεν υπήρχε ιστορία. Αλλά βρήκαν ομάδες, σχημάτισαν 144.000 αγγελικές οικογένειες. Μερικές πολύ μεγάλες, μερικές όχι και τόσο μεγάλες και υπήρχε μια που λεγόταν Χαπίρου – Χα-πί-ρου – Χαπίρου. Και οι Παλαιστίνιοι και οι Ισραηλινοί προέρχονται από τους Χαπίρου, προέρχονται από την ίδια αγγελική οικογένεια, και πολεμάνε περίπου όσο καιρό, οποιοσδήποτε από μας μπορεί να θυμηθεί.

Είναι ένας οικογενειακός καυγάς. Αδελφός ενάντια σε αδελφό. Αδελφή ενάντια σε αδελφή. Πάει πάρα πολύ πίσω στο χρόνο και η προέλευση του, ο λόγος για τον καυγά σ’ αυτή την ομάδα των Χαπίρου, βασικά υπήρχε μια επιθυμία για αναγνώριση από μερικά από τα αρχικά μέλη της οικογένειας. Κάποιοι ένιωθαν ότι είχαν περισσότερα να προσφέρουν όσον αφορά την ηγεσία γι’ αυτή την αγγελική ομάδα. Μερικοί απ’ αυτούς ήρθαν εδώ με προγράμματα γι’ αυτή την ομάδα. Ήθελαν αυτή η ομάδα να είναι διακεκριμένη, σαν ελίτ σε όλες τις αγγελικές οικογένειες.

Αυτή η βασική συνειδητότητα κόλλησε στους Χαπίρου για πάρα πολύ καιρό και πραγματικά υπάρχει ακόμα. Όμως μέσα σ’ αυτήν, μέσα σ’ αυτή την επιθυμία να είναι ελίτ, να είναι οι ηγέτες, υπήρχαν εκείνοι που ήθελαν να γίνουν αρχηγοί των ηγετών και οι συγκρούσεις άρχισαν εκεί. Μια από τις αρχικές συγκρούσεις εξουσίας σε όλη τη δημιουργία ήταν σ’ αυτό ακριβώς το σημείο.

Και ξαναλέω, μην σκέφτεστε ότι οι αρχικοί Χαπίρου ήταν είτε Εβραίοι είτε Μουσουλμάνοι, ή Παλαιστίνιοι ή Ισραηλινοί. Αυτά δεν υπήρχαν τότε. Ήταν απλά μεγαλειώδεις αγγελικές υπάρξεις που, θα μπορούσαμε να πούμε, κατά κάποιον τρόπο, ήταν χαμένες στο ίδιο τους το φως ή την έλλειψη φωτός κι άρχισαν να πολεμάνε, άρχισαν να θέλουν αναγνώριση. Να θέλουν αναγνώριση από άλλα μέλη της πνευματικής οικογένειας. Αυτό δημιούργησε φατρίες μέσα στους Χαπίρου.

Αλλά είναι ενδιαφέρον να σημειώσουμε ,ότι παρόλο που δημιούργησε φατρίες, κατά κάποιον τρόπο ενίσχυσε τους Χαπίρου περισσότερο από ποτέ, γιατί κάθε φορά που κάποιος απ’ έξω, μια άλλη αγγελική οικογένεια προσπαθούσε να επέμβει για να κάνει κάτι, ξαφνικά αυτές οι δυο δυνάμεις ή πολλές δυνάμεις μέσα στους Χαπίρου συγκεντρώνονταν πάλι και πολεμούσαν εκείνη την άλλη αγγελική οικογένεια. Κι αυτό συνέβαινε πάντα. Είναι ένα από τα – ο Κώλντρε θέλει να με σταματήσει εδώ. Θα χρειαστεί να τον βγάλω έξω εντελώς, αν συνεχίσει να το κάνει αυτό. Αυτό που λέω, Κώλντρε, είναι πολύ σαφές κι αληθινό.

Έτσι, αυτές – περιμένετε μια στιγμή. Πρέπει να πάω να τον χαστουκίσω λιγάκι. Έχει  μια ατζέντα σε μεγάλο βαθμό σ’ αυτό το θέμα. Οκέι.

Λοιπόν, με αυτή την αγγελική οικογένεια των Χαπίρου, με όλους τους καυγάδες που συμβαίνουν μέσα της, ήταν πραγματικά σχεδόν το ξεκίνημα του αρχικού αγώνα και του πολέμου για εξουσία. Και παρόλο που τσακώνονταν μεταξύ τους, αυτό τους έκανε πιο δυνατούς και πιο αποφασισμένους σε όσα έκαναν. Οι εσωτερικές μάχες ήταν άλλες για την αναγνώριση ή την εξουσία, άλλες για να καθοριστεί προς ποια κατεύθυνση θα πήγαινε η οικογένεια των Χαπίρου, σε κάποιο σημείο. Και ξέρω ότι κάποια απ’ αυτά ακούγονται πολύ ανθρώπινα, αλλά αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά που έχετε τώρα σαν άνθρωποι, δεν τα εφηύρατε απλά όλα αυτά  εδώ στον πλ

Τόσα πολλά απ’ αυτά προήλθαν από τις αγγελικές σφαίρες, και θα μπορούσαμε να πούμε, ότι οι Χαπίρου ήταν ένας από τους κύριους λόγους – αυτή η αγγελική οικογένεια ήταν ένας από τους κύριους λόγους – που όλα άρχισαν να επιβραδύνονται σε όλη τη δημιουργία. Ακόμα κι έξω από τις υλικές σφαίρες, τα πράγματα άρχισαν να επιβραδύνονται. Μην σκέφτεστε με όρους χρόνου και χώρου, σκεφτείτε τις εμπειρίες. Σκεφτείτε τις αλληλουχίες που περνάτε στα πλαίσια της  ανακάλυψης. Αυτά άρχισαν να επιβραδύνονται εξαιτίας αυτής της δυναμικής, της  βαρύτητας σχεδόν που προερχόταν από τους Χαπίρου κι άρχισαν να τα βάζουν με  άλλες αγγελικές οικογένειες. Δεν πολεμούσαν με όπλα και μαχαίρια, γιατί δεν είχαν, αλλά πολεμούσαν με την ενέργεια. Προσπαθούσαν να κλέψουν ενέργεια, να πάρουν ενέργεια.

Κι ενώ συνέβαινε όλη αυτή η εσωτερική διαμάχη, αυτό πραγματικά τους τροφοδοτούσε μετά να προσπαθήσουν να την πάρουν από άλλους, οπότε ξέσπασαν μεγάλες μάχες, ενεργειακές μάχες, σε όλη την άυλη δημιουργία. Άυλη – απλά δεν υπήρχε τότε. Αυτό ακριβώς το στοιχείο επιβράδυνε τα πάντα σε όλη τη δημιουργία, σε σημείο που προκλήθηκε μεγάλη ανησυχία σε όλες τις άλλες αγγελικές οικογένειες. Συνειδητοποίησαν ότι η ενέργεια δεν έρεε, δεν κινούνταν πια με τον φυσικό της τρόπο. Τώρα ήταν ανώμαλη. Κολλούσε. Σχεδόν άρχισε να επιδίδεται σε κανιβαλισμό του εαυτού της, να τον πολεμάει, όπως οι Χαπίρου πολεμούσαν με τον εαυτό τους.

Αυτό συνεχίστηκε για πολύ καιρό μέχρι που τελικά έγινε μια συνάθροιση των αγγελικών οικογενειών, η Τάξη του Τόξου, που τελικά είπε, “Πρέπει να βρούμε μια λύση γι’ αυτό”, κι όλες οι πνευματικές οικογένειες συμφώνησαν, με εξαίρεση μια – τους Χαπίρου. Δεν ήθελαν να δεχτούν αυτό το είδος επίλυσης.

Ήταν σαν τα αρχικά Ηνωμένα Έθνη, αλλά εδώ ήταν οι αγγελικές οικογένειες που συγκεντρώθηκαν. Συνειδητοποίησαν ότι κάτι έπρεπε να γίνει, διαφορετικά αν η φυσική ροή της ενέργειας – είναι μια φυσική κίνηση, όχι μέσα στο χρόνο και στον χώρο, αλλά μέσα από την εμπειρία και την εξέλιξη. Η εξέλιξη δεν χρειάζεται να έχει χρόνο και χώρο – αν όλο αυτό επιβραδυνόταν κι αν σταματούσε, αν το φως σταματούσε να κινείται, τότε υπήρχε ανησυχία ότι θα κατέρρεαν όλα. Τα πάντα θα έπαυαν να υπάρχουν. Λοιπόν, απλά δεν είναι δυνατόν να πάψουν να υπάρχουν όλα, αλλά θα μπορούσε να φαίνεται σαν να κατέρρεαν, σαν να κατέρρεαν εσωτερικά. Και γι’ αυτό οι αγγελικές οικογένειες συμφώνησαν, δημιούργησαν αυτό το μέρος που λέγεται Γη και ήρθαν εδώ.

Οι Χαπίρου είχαν τεράστια επιρροή στις τελευταίες μέρες της Ατλαντίδας. Γενικά ήταν εκείνοι – και μην σκέφτεστε τώρα σε σχέση με το Ισραήλ και την Παλαιστίνη ή τους Μουσουλμάνους και τους Εβραίους. Δεν είναι αυτό το θέμα. Είναι μια ευρύτερη εικόνα. Γενικά ήταν εκείνοι που έλεγχαν ακόμα πράγματα όπως η τεχνολογία κι ο πλούτος και η υλική ροή στον πλανήτη. Ήταν οι ηγέτες της Ατλαντίδας, τουλάχιστον στις τελευταίες μέρες. Ήταν εκείνοι που κρατούσαν την τεχνολογία για τον εαυτό τους. Είχαν βρεθεί τρόποι να προσαρμόζουν προσεκτικά τους κρυστάλλους του πλανήτη, ώστε να αυξάνεται η μακροζωία, να κάνουν κάποιον να φαίνεται σωματικά σαν να μην γερνάει, να θεραπεύουν τα σωματικά τραύματα, τα πάντα ακόμα κι ένα χέρι που είχε ακρωτηριαστεί, να κάνουν να ξανααναπτυχθεί αυτό το χέρι. Όμως πολλά απ’ αυτά τα κρατούσαν για την ελίτ μόνο. Ήταν οι Χαπίρου.

Όταν διαμορφώθηκαν οι θρησκείες αυτού του πλανήτη περίπου 5.000 χρόνια πριν – δεν υπήρχαν θρησκείες ούτε καν πραγματικά μια κατανόηση του Θεού, αλλά όταν άρχισαν να διαμορφώνονται οι θρησκείες – ήταν οι Χαπίρου που ήρθαν αμέσως σ’ αυτές τις θρησκείες. Όχι απαραίτητα για να πάρουν τον έλεγχο, αλλά, θα μπορούσαμε να πούμε, για να πάρουν τη νόμιμη θέση τους . Και ήταν αυτή ακριβώς η περιοχή της Μέσης Ανατολής τώρα, του Ισραήλ, της Ιερουσαλήμ που έγινε το επίκεντρο, το σημείο μηδέν για τις σύγχρονες θρησκείες σας τώρα – τον Χριστιανισμό κι επίσης το Ισλάμ, την Μουσουλμανική πίστη και τον Ιουδαϊσμό.

Λοιπόν, υπάρχουν άλλες θρησκείες που εδρεύουν σε άλλα μέρη του κόσμου. Αλλά αν νιώσετε τις ενέργειες, το επίκεντρο είναι η περιοχή της Ιερουσαλήμ. Μερικοί από σας έχουν πάει εκεί. Ξέρετε για ποιο πράγμα μιλάω, και δεν είναι ωραίο θέαμα. Εννοώ ότι οπτικά είναι ενδιαφέρον και όμορφο, αλλά ενεργειακά, είναι μια πολεμική ζώνη. Ακόμα κι αν δεν πολεμάει κανείς, ακόμα κι αν κάθονται όλοι στις θέσεις τους απλά παρατηρώντας καχύποπτα όλους τους άλλους, κρατώντας σημειώσεις και δίνοντας αναφορά στους αρχηγούς, είναι ένα χάος. Είναι ένα χάος.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί όπως ήταν μέχρι τώρα. Όχι με αυτό το Νέο Φως. Δεν μπορεί. Δεν μπορεί να συνεχιστεί τώρα με το άνοιγμα του Ουράνιου Σταυρού. Το συζητήσαμε τους περασμένους μήνες λέγοντας, ότι το φως λάμπει πάρα πολύ δυνατά τώρα στον πλανήτη. Αυτές οι παλιές κολλημένες ενέργειες, οι ενέργειες της εξουσίας – κι όταν χρησιμοποιώ τη λέξη “σκοτάδι”, δεν την εννοώ σαν κάτι αρνητικό – πάντως οι κολλημένες ενέργειες, οι παλιές ενέργειες, οι ενέργειες που δεν εξελίσσονται, απλά θα πρέπει να φύγουν. Θα πρέπει να φύγουν. Δεν υπάρχει χώρος στον πλανήτη. Κι όταν λάβετε υπόψη ότι αυτό είναι το επίκεντρο αυτού που υποτίθεται ότι είναι το φως στον πλανήτη, το επίκεντρο του Θεού με ανθρώπινη μορφή σ’ αυτό τον πλανήτη και είναι εκεί ακριβώς που συμβαίνουν αυτοί οι πόλεμοι; Και ξαναλέω, το θέμα δεν είναι να διαλέξετε πλευρά. Είναι να καταλάβετε την ιστορία και το πού πάμε μετά.

Οι εντάσεις αυξάνονται εδώ και πολύ καιρό. Ξέρετε, αυτός δεν είναι ο πρώτος ή ο δεύτερος πόλεμος, αυτό συμβαίνει πολύ καιρό κι αυτό που συμβαίνει πραγματικά στον πυρήνα των πραγμάτων είναι, ότι οι Χαπίρου πολεμούν τους Χαπίρου. Είναι σαν τον Άβελ και τον Κάιν, με πολλούς τρόπους – στην ιστορία της βίβλου, κάπως υπερβολικά εξωραϊσμένο, αλλά τι είναι – ο Κάιν σκοτώνει τον Άβελ από ζήλια, θέλοντας τον σεβασμό του Θεού και νιώθοντας ότι ο Θεός τον πρόσβαλε˙ θέλοντας την αναγνώριση ότι αυτός είναι η εξουσία κι όχι ο αδελφός του. Έτσι, έχετε δυο αδέλφια που τσακώνονται. Ο ένας σκοτώνεται κι αυτό, κατά μια έννοια, είναι η ιστορία των Χαπίρου. Όμως κανένας δεν πεθαίνει ποτέ. Αυτοί απλά συνεχίζουν να σκοτώνουν ο ένας τον άλλο, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ. Αυτό συμβαίνει στον πλανήτη τώρα με αυτή την κατάσταση.

Γι’ αυτό θέλω να καταλάβετε σαφώς ότι είναι δυο πράγματα. Είστε εδώ για να φωτίσετε με το φως σας και να απολαύσετε τη ζωή σας. Και καθώς θα φωτίζετε με το φως σας, αυτό θα φέρει στην επιφάνεια πράγματα όπως ο πόλεμος που συμβαίνει τώρα στη Μέση Ανατολή. Και λέτε, “Λοιπόν, τότε δεν πρέπει να φωτίζω με το φως μου. Θα πρέπει να το χαμηλώσω, γιατί …” Όχι. Δεν κάνετε εσείς τον πόλεμο. Το μόνο που κάνετε είναι να ρίχνετε ένα φως για επίλυση σε ένα πρόβλημα που υπάρχει σ’ αυτή τη Γη για τόσο πολύ καιρό και πολύ καιρό πριν απ’ αυτό τον πλανήτη. Είναι αδελφός εναντίον αδελφού τώρα σ’ αυτή την περιοχή. Δεν είναι δυο εντελώς διαφορετικές φυλές, που πολεμούν η μια την άλλη. Είναι η ίδια οικογένεια.

Αυτό έπρεπε να βγει στην επιφάνεια, και θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερο. Ευτυχώς, το αυξημένο επίπεδο του φωτός στον πλανήτη πρόκειται να δημιουργήσει μια επίλυση που θα παρουσιαστεί πολύ πιο γρήγορα, μια πραγματική λύση. Όχι να κάνουν απλά μια κατάπαυση πυρός τώρα, γιατί ξέρετε ακριβώς τί πρόκειται να συμβεί. Γίνεται κατάπαυση του πυρός, ένα χρόνο ή δυο χρόνια αργότερα θα προκύψει ξανά. Τώρα είναι η ώρα στον πλανήτη να υπάρξει ένα οριστικό τέλος σ’ αυτό. Υπάρχουν αρκετοί από σας ακόμα και προερχόμενοι απ’ αυτή την οικογένεια των Χαπίρου, που ζουν ακόμα σ’ αυτή την περιοχή στη Μέση Ανατολή, να ρίξετε τώρα το φως σας. Το θέμα δεν είναι αν είστε Εβραίοι ή Μουσουλμάνοι ή οτιδήποτε τέτοιο. Δεν είναι το να διαλέξετε πλευρά.

Και τελικά, καμιά πλευρά δεν μπορεί να νικήσει, όχι σύμφωνα με τους στόχους τους, με αυτά που προσπαθούν να πετύχουν. Δεν μπορούν. Αλλά αυτό που μπορεί να συμβεί, είναι ότι μπορεί να υπάρξει μια επίγνωση του λόγου που κάνουν έναν οικογενειακό πόλεμο. Και ξέρετε, αυτοί είναι οι χειρότεροι, οι οικογενειακοί  πόλεμοι. Πολλοί από σας το έχετε δει μέσα στη δική σας οικογένεια – μανιασμένο πόλεμο – ή μέσα στην οικογένεια του συζύγου ή του συντρόφου σας, κι αυτοί είναι οι χειρότεροι. Κι έπειτα ξέρετε τι συμβαίνει. Η οικογένεια τσακώνεται και πολεμάνε ο ένας τον άλλον, όμως έρχεται μια εξωτερική εξουσία, είτε πρόκειται για την αστυνομία, είτε οι κοινωνικές υπηρεσίες, είτε φίλοι ή άλλοι, κι αυτοί προσωρινά στρέφονται εναντίον αυτής της εξωτερικής εξουσίας, ώστε να μπορέσουν να επιστρέψουν στην εσωτερική διαμάχη τους.

Όχι άλλο σ’ αυτό τον πλανήτη. Όχι άλλο. Απλά δεν μπορεί να υπάρχει αυτό. Τα νέα, τα νέα, το φως, η ενέργεια, έχουν φτάσει πολύ ξεκάθαρα στους Χαπίρου από όλους εκείνους τους Αναληφθέντες Δασκάλους, όλους εμάς. Δεν κατευθύνουμε το φως μας, αλλά φροντίζουμε το φως μας να το προσέξουν εκείνοι που διαιωνίζουν αυτό τον καυγά, που κρατάνε τον Θεό όμηρο. Κρατάνε τον Θεό όμηρο σ’ αυτή τη γη της Μέσης Ανατολής. Δεν αφήνουν να εξελιχθεί η όλη έννοια του Θεού, της θρησκείας, όσων είναι ιερά και άγια. Έτσι, κατά κάποιον τρόπο, δεν έχει να κάνει  μόνο με τους Χαπίρου. Έχει να κάνει με όλες τις θρησκείες. Έχουν όλες απορροφηθεί μέσα σ’ αυτό το κενό στην Ιερουσαλήμ κι έχουν όλες παγιδευτεί σ’ αυτό.

Το φως χρειάζεται τώρα, όχι “ελπίζοντας η μια πλευρά να νικήσει την άλλη” κι ούτε και για μια κατάπαυση του πυρός, γιατί μια κατάπαυση πυρός είναι απλά χασομέρι  ή καθυστέρηση ενός ζητήματος. Τώρα, είναι ώρα για πραγματική επίλυση.

Σας ζητώ να κοιτάξετε τον εαυτό σας. Σας ζητώ να κοιτάξετε, πρόκειται να πω, τον Χαπίρου μέσα σας. Όχι απαραίτητα ότι προέρχεστε από αυτή την αγγελική οικογένεια, αλλά την δική σας οικογένεια του ανθρώπινου εαυτού σας, τις περασμένες ζωές σας, όλα τα άλλα. Δείτε μέσα σας τη διαμάχη που έχει λάβει χώρα, όσα χρειάστηκε να αντέξετε από τις πτυχές σας, τον πόλεμο, τον αγώνα που πήγαινε πίσω μπρος, κι αν σας έχει οδηγήσει σε έναν καλύτερο εαυτό; Όχι πραγματικά. Κατάστρεψε το σώμα σας με πολλούς τρόπους. Σας προκάλεσε απίστευτα διανοητικά βάσανα και τραύματα.

Νιώστε όλο αυτό το ζήτημα, τις διαμάχες μέσα στον εαυτό, τις μάχες για το φως και το σκοτάδι, τις μάχες ακόμα και για την ηγεσία εντός σας, την ηγεσία μέσα σας. Ποιος πρόκειται να νικήσει; Ποια πτυχή; Και πώς ξέρετε ότι είστε εσείς; Ρωτήστε τον εαυτό σας πότε ξέρω ότι ξέρετε.

Πώς θα προκύψει αυτή η επίλυση; Με περισσότερες μάχες; Όχι. Ξεφεύγοντας απ’ αυτές; Παριστάνοντας ότι δεν συμβαίνουν; Ζητώντας απ’ όλους απλά, ξέρετε, να καταθέσουν τα όπλα τους, να σταματήσουν να πολεμάνε για λίγο, να ηρεμήσουν  για ένα διάστημα; Ξέρετε τί συμβαίνει όταν το κάνετε αυτό. Ζητάτε απ’ όλα αυτά τα τρελά κομμάτια του εαυτού σας να καταλαγιάσουν για λίγο, επειδή είστε τόσο εξαντλημένοι και το κάνουν. Όμως τί κάνουν όταν καταλαγιάζουν; Οπλίζονται ξανά. Παίρνουν καινούρια ενέργεια, ετοιμάζοντας την επόμενη μάχη. Οπότε αυτό δεν λειτουργεί τόσο καλά.

Τί λειτουργεί; Τι θα φέρει αυτή την επίλυση; Τι θα κάνει αυτές τις αρχαίες μάχες εντός σας να πάψουν; Νιώστε το για μια στιγμή.

Θα επιστρέψουμε σ’ αυτό σε ένα λεπτό, πάντως πραγματικά νιώστε το για μια στιγμή.

Δεν είναι το να το πολεμήσετε. Δεν είναι το να προσπαθήσετε να συμβουλέψετε όλα αυτά τα πράγματα.

Δεν είναι το να προσπαθήσετε να κάνετε θεραπείες και να ταΐσετε τον εαυτό σας με  ωραία λόγια. Θα συνειδητοποιήσετε, ότι τίποτα απ’ αυτά δεν λειτουργεί πραγματικά, σωστά; Είναι προσωρινά, αλλά μετά οι μάχες θα επιστρέψουν, όπως αυτά που συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή.

Λέω ότι αυτός είναι πιθανόν ο προτελευταίος μεγάλος πόλεμος σ’ αυτή την περιοχή. Ίσως ο τελευταίος, εξαρτάται τί θα συμβεί τις επόμενες τέσσερις με πέντε μέρες ειδικά. Λέω ότι είναι ο τελευταίος, γιατί πρόκειται να υπάρξει πάρα πολύ φως στον πλανήτη. Πάρα πολύ φως για να συνεχιστεί αυτό. Κάτι πρέπει να αλλάξει τώρα.

Λοιπόν, η αλλαγή είναι δύσκολη δουλειά. Αλλαγή θα μπορούσε να σημαίνει καταστροφικούς βομβαρδισμούς κάποιου είδους, πυρηνική βόμβα. Αλλαγή θα μπορούσε να σημαίνει τεράστιες απώλειες ζωής. Αλλαγή θα μπορούσε να σημαίνει κάτι, που θα πηγαίνει πέρα από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή και θα ξεσπάσει σε παγκόσμιο επίπεδο. Αλλά δεν χρειάζεται να συμβούν αυτά τα πράγματα. Υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορεί να συμβεί η αλλαγή.

Όταν θα μπορέσετε να δείτε μια ανώτερη δυνατότητα για να τελειώσετε τις συγκρούσεις στη δική σας ζωή, έναν καλύτερο τρόπο, αντί για τα παλιά τεχνάσματα που χρησιμοποιούσατε σε όλη την πορεία, όταν το φως θα λάμπει και θα μπορείτε να δείτε ότι υπάρχει ένας άλλος τρόπος να το κάνετε αυτό χωρίς την σύγκρουση, χωρίς τα βάσανα, χωρίς την καταστροφή, γενικά θα πάρετε αυτή την κατεύθυνση. Και είναι η ίδια κατεύθυνση τώρα με όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή.

Ήταν αναπόφευκτο. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι συμβαίνει αυτό. Υπάρχει τόση πολλή πίεση και ένταση που συσσωρεύεται. Φτάνει πολύ πίσω στο χρόνο, στις αγγελικές οικογένειες. Με την φώτιση από συνειδητές υπάρξεις στον πλανήτη τώρα, μ’ αυτό το φως που έρχεται, αυτό θα μπορούσε να είναι το τέλος της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, στην ομηρεία του Θεού, που προέρχεται από τη Μέση Ανατολή κι από τις θρησκείες που προέρχονται από εκεί. Θα μπορούσε να είναι το τέλος της διαμάχης των Χαπίρου, αδελφός με αδελφό, κι επιτέλους κάποιο είδος επίλυσης.

Γι’ αυτό αυτή είναι η Σειρά Φώτιση. Το θέμα είναι απλά εσείς να επιτρέψετε να λάμψει το φως σας. Είναι θέμα αναγνώρισης αυτής της θεϊκής ροής μέσα σας.

Όχι άλλες δικαιολογίες. Όχι άλλες ερωτήσεις για το πότε πρόκειται να συμβεί. Όχι άλλες καθυστερήσεις και χασομέρια. Είναι ώρα είτε να το κάνετε είτε όχι. Είτε προχωρήστε μαζί μου και με τους υπόλοιπους Σώμπρα είτε φύγετε. Είναι ώρα να κάνετε αυτό το μεγάλο άλμα και να επιτρέψετε αυτή την ροή.

Λοιπόν, μερικοί από σας λένε, “Μα το επιτρέπω.” Όχι, δεν το κάνετε. Όχι. Θέλετε κάτι έξω από τον εαυτό σας να το δημιουργήσει. Θέλετε να γίνει αυτό για σας. Δεν μπορώ να σας κάνω να επιτρέψετε και να λάβετε. Εσείς πρέπει να το κάνετε. Μετά απ’ αυτό, αφού επιτρέψετε και λάβετε, τότε θα υπάρχει μια φυσική ροή που θα συμβεί και θα προέρχεται από τη χάρη της ψυχής σας, όχι από μένα.

Έτσι, υπάρχει ακόμα αντίσταση. Υπάρχει ακόμα μια αμφιβολία και μια αμφισβήτηση, και νιώθετε κάποια ανακούφιση κι ευχαρίστηση μ’ αυτά, παίζοντας το παιχνίδι του “Έχω σχεδόν φτάσει, αλλά όχι εντελώς.” Δεν έχουμε πια αυτή την πολυτέλεια. Πρέπει να προχωρήσουμε. Η τεχνολογία προχωράει πάρα πολύ γρήγορα. Το Νέο Φως που έρχεται στον πλανήτη πιέζει τα παλιά ζητήματα. Αυτές οι παλιές κολλημένες ενέργειες μετακινούνται μπροστά τώρα. Είμαστε ακριβώς στην κορυφή του παγόβουνου εδώ, πραγμάτων που πρόκειται ταχύτατα να αλλάξουν στον πλανήτη, και δεν μπορείτε να είστε αναποφάσιστοι σ’ αυτό το χρονικό σημείο. Δεν μπορείτε να κάθεστε τον φράχτη. Είτε θα κάνετε αυτή τη βουτιά και θα προχωρήσετε, ή κατεβείτε από τον φράχτη. Πηγαίνετε πίσω στην άλλη πλευρά για λίγο. Θα έχετε μια άλλη ευκαιρία αργότερα.

Είναι εδώ, φίλοι μου. Είναι εδώ ξεκάθαρα . Και τώρα είναι η ώρα να κάνετε ακριβώς αυτό που θέλατε να κάνετε – τη φώτιση.

Ας πάρουμε μια καλή βαθιά αναπνοή με αυτά.

Ξέρω ότι εγείρονται πολλά ερωτήματα σχετικά με τους Χαπίρου, αλλά θέλω να θυμάστε, είναι ένας οικογενειακός καυγάς. Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους Παλαιστίνιους και τους Ισραηλινούς, και τελικά, ναι, σε όλες τις φυλές και τις κουλτούρες. Όμως αυτή είναι μια βασική διαφορά. Είναι η βασική από πολύ πριν υπάρξει ένας πλανήτης Γη ή μια Τάξη του Τόξου. Είναι μια αρχαία και πιθανόν – όχι “πιθανόν”, Κώλντρε – είναι η αρχική διαμάχη και παίζεται τώρα στον πλανήτη σας αυτή την περίοδο των ταχύτατων τεχνολογικών εξελίξεων κι όλων των άλλων που συμβαίνουν.

Η Μεράμπ του Χάμσα

Ας πάρουμε μια βαθιά αναπνοή, κι ας βάλουμε λίγη μουσική για την μεράμπ του χάμσα.(παύση˙ αρχίζει η μουσική)

Το χάμσα είναι ένα σύμβολο. Μοιάζει σαν χέρι με τρία δάχτυλα ενωμένα στο μέσον. Έχει αρχαία προέλευση, πολύ πριν χρησιμοποιηθεί κι από τους Εβραίους κι από τους Μουσουλμάνους, παρόλο που είναι πολύ συνηθισμένο στη Μέση Ανατολή τώρα. Και πάλι, δεν είναι διόλου περίεργο ότι θα το έχουμε σαν σύμβολο γι’ αυτή την Σειρά. Ω, δεν το δημιουργήσαμε μόλις χθες˙ αυτό ήταν στα σκαριά εδώ και πολλές εβδομάδες, πολύ πριν ξεσπάσουν οι τωρινές εντάσεις. Και στην προέλευση του υπάρχει πολύς συμβολισμός.

Όταν το χέρι είναι έτσι (η παλάμη κοιτάζει προς τα έξω), σημαίνει “Εγώ δέχομαι – δέχομαι το φως μου. Δέχομαι την επίγνωση του φωτός μου.”

Σημαίνει ότι συνειδητοποιείτε ότι είστε μια συνειδητή ύπαρξη κι ότι δεν είστε σαν τις μαριονέτες δεσμευμένοι με σπάγκους, που τους κινεί και τους μετατοπίζει κάποια άλλη ύπαρξη ή ίσως ακόμα και μια άγνωστη ψυχή.

“Δέχομαι την επίγνωση του φωτός μου, της ύπαρξης μου.” Τόσο απλό.

Κι έπειτα όταν το χέρι είναι γυρισμένο (η παλάμη κοιτάζει προς τα μέσα), “Δέχομαι την σοφία του σκότους μου.”

Άλλωστε δεν είναι σκοτάδι πραγματικά. Είναι πράγματα που δεν αγαπούσατε στον εαυτό σας. Είναι η επικριτική φύση του εαυτού σας. Επίσης αντιπροσωπεύει το άγνωστο.

Το άγνωστο μερικές φορές είναι γεμάτο με φόβο, αλλά “Δέχομαι την σοφία του σκότους μου”, γιατί υπάρχει σοφία εκεί μέσα. Όλα όσα θα περάσετε ποτέ, είτε είναι στις αγγελικές σφαίρες, είτε εδώ στη Γη, τελικά θα μεταλλαχθούν σε σοφία.

Τελικά, δεν υπάρχει σκοτάδι. Δεν μπορεί να υπάρξει. Μπορεί να υπάρχουν μάτια που είναι κλειστά. Μπορεί να υπάρχει φόβος για το άγνωστο, αλλά τελικά δεν υπάρχει σκοτάδι.

“Δέχομαι την σοφία του σκότους μου.”

Έτσι, από εδώ (η παλάμη κοιτάζει προς τα έξω), “Δέχομαι την επίγνωση του φωτός μου, το Εγώ Υπάρχω, Εγώ Είμαι.” (γυρίζει την παλάμη προς τα μέσα),
Δέχομαι την σοφία του σκότους μου.”

Κι έπειτα ένα χέρι έτσι, με την παλάμη προς τα πάνω, “Εγώ δέχομαι – δέχομαι και λαμβάνω τις χαρές μου, την αληθινή μου φύση, τη χαρά να υπάρχω σε ανθρώπινη μορφή. Τα δέχομαι αυτά.”

Λοιπόν, έτσι είναι για το φως (η παλάμη κοιτάζει προς τα έξω), έτσι για το σκοτάδι (η παλάμη κοιτάζει προς τα μέσα), έτσι για να λαμβάνετε (η παλάμη κοιτάζει προς τα πάνω).

Πάρτε μια καλή βαθιά αναπνοή. Ας το κάνουμε μαζί.

Είναι πολύ απλό, κάπως συμβολικό. Έχει αρχαία προέλευση, αλλά πόσο κατάλληλο είναι τώρα.

Τώρα δεν το απωθείτε. Δέχεστε αυτό το φως. Έχετε επίγνωση της θεϊκής σας φύσης, της προέλευσης σας, πολύ πριν πάρετε ανθρώπινη μορφή. Έχετε επίγνωση του ιερού σας πνεύματος, της θεϊκότητας σας.

Πάρτε μια καλή βαθιά αναπνοή και νιώστε το. Και, ναι, θα σύστηνα να κρατάτε το χέρι σας προς τα πάνω για μέγιστη απόδοση.

“Εγώ το δέχομαι. Εγώ λαμβάνω. Έχω επίγνωση του φωτός μου. Εγώ Είμαι Αυτό που Είμαι.”
(παύση)

Πάρτε μια καλή βαθιά αναπνοή και νιώστε το.
παύση)

Είναι πολύ απλό. Δεν χρειάζεται να δουλέψετε γι’ αυτό, εκτός από το να κρατάτε πάνω το χέρι σας, είναι λίγη δουλειά, αλλά είναι πολύ απλό.

Κι έπειτα, “Δέχομαι την σοφία του σκότους μου.”

Αυτό είναι λίγο πιο δύσκολο, γιατί εδώ, ω, υπάρχουν πράγματα που δεν αγαπάτε στον εαυτό σας – τα λάθη σας, οι φόβοι σας, ο φόβος ότι το σκοτάδι σας είναι πιο δυνατό από το φως σας. Μπα. Είναι πράγματα που δεν έχουν λάβει ακόμα το φως. Όμως όταν το λάβουν, θα πάνε στην σοφία.

“Δέχομαι την σοφία του σκότους μου.”

Αυτό είναι πιθανόν το πιο δύσκολο. Υπάρχει ακόμα μια επιθυμία να θεωρείτε τον εαυτό σας κακό ή ότι έχει κάνει τρομερά πράγματα. Αλλά είναι απλό, “Δέχομαι την σοφία του σκότους μου”, και είναι σαν να εκσφενδονίζετε τον εαυτό σας στο μέλλον, όταν επιτέλους θα το καταλάβετε και θα συνειδητοποιήσετε ότι πραγματικά δεν υπήρχε ποτέ σκοτάδι. Υπήρχε μόνο το άγνωστο και οι κρίσεις.

Και τώρα το πολύ σημαντικό εδώ. Εδώ ακριβώς. “Δέχομαι την αξία μου σαν άνθρωπος.”

“Δέχομαι την αξία μου σαν άνθρωπος. Συνεπώς, μπορώ να δεχτώ την χαρά και την αφθονία.”

Αυτό δεν σημαίνει ότι κάθε μέρα πρόκειται να είναι τέλεια. Όχι. Είστε ακόμα εδώ στον πλανήτη. Ακόμα σας περιβάλει η μαζική συνείδηση. Αλλά τουλάχιστον στην δική σας πραγματικότητα του εαυτού σας, μπορείτε να δεχτείτε την χαρά.

Είναι όλα εδώ. Πραγματικά εκνευρίζομαι λίγο, που σε μερικούς από σας παίρνει τόσο χρόνο να το δεχτείτε, ότι έχετε αντίσταση σ’ αυτό. Ξεπεράστε το τώρα.

“Δέχομαι – δέχομαι την αξία μου.”

Εσείς είστε οι μόνοι που μπορείτε να το κάνετε. Εμείς μπορούμε να στεκόμαστε στο πλευρό σας όλη μέρα, αλλά – κι αυτό είναι κατηγορηματικό. Δεν είναι ένας συμβιβασμός ή διαπραγμάτευση ή δεν είναι σταδιακή αποδοχή.  Είναι αποδοχή της αξίας σας.

Σώμπρα, διανύσατε πολύ δρόμο για να επιτρέψετε την αφθονία, χωρίς να νιώθετε εκείνη, εκείνη την παλιά αέναη ενοχή και τα βάσανα. Αλλά διστάζετε ακόμα. Τώρα ήρθε ο καιρός, “Δέχομαι ότι αξίζω.” Αυτό είναι.

Κι έπειτα αυτό που συμβαίνει με το χάμσα είναι ότι μπαίνετε σ’ αυτή την ροή. Δύσκολο να οριστεί, δύσκολο να εξηγηθεί σε άλλους, αλλά ξαφνικά είστε στη ροή σας. Και πάλι, τελικά η σημασία του χάμσα είναι “Δεν χρειάζεται να πάρω όλες αυτές τις παλιές ανθρώπινες αποφάσεις. Δεν χρειάζεται να συνομωτώ και να σχεδιάζω τα πάντα στη ζωή μου. Δεν χρειάζεται να φοράω την πανοπλία μου κάθε πρωί και να βγαίνω έξω στον κόσμο. Δεν χρειάζεται να ανησυχώ για την προέλευση των πραγμάτων, για το πώς φτάνουν σε μένα. Δεν χρειάζεται να βγαίνω κάθε μέρα στο κυνήγι της ενέργειας. Δεν χρειάζεται να ανησυχώ για το υλικό σώμα μου. Ξέρω ότι θα πεθάνω μια μέρα, αλλά όχι με τον παλιό τρόπο της ασθένειας.”

Είναι το χάμσα. Η γνήσια χάρη. Η γνήσια χάρη.

Τώρα είστε στη ροή.

Ναι, θα γίνουν πράγματα. Οπωσδήποτε. Άσχημες μέρες, αλλά δεν είναι οι άσχημες μέρες σας πια. Απλά είστε στο μέσον της άσχημης μέρας όλων των άλλων. Είτε είναι η κίνηση ή οτιδήποτε τύχει ή άσχημες ειδήσεις ή απλά η βαρύτητα της μαζικής συνείδησης, πάντως εσείς είστε ακόμα στη ροή σας.

Έχετε την συμπόνια, ώστε να αναγνωρίζετε τί συμβαίνει γύρω σας στους άλλους ανθρώπους. Έχετε την επίγνωση να καταλαβαίνετε, ότι βρίσκονται εκεί που επιλέγουν να είναι, κι ότι δεν εξαρτάται από σας να επέμβετε, εκτός κι αν σας ζητήσουν βοήθεια.

Αλλά τώρα που είστε σ’ αυτό, λοιπόν, είναι μαγεία. Είναι μια ροή. Είναι φυσική. Η φυσική της ενέργειας τώρα (η παλάμη κοιτάζει προς τα έξω με τα τρία μεσαία δάχτυλα ενωμένα), έτσι (η παλάμη κοιτάζει προς τα μέσα), υπηρετώντας εσάς (η παλάμη κοιτάζει προς τα πάνω). Πραγματικά είναι γνήσια φυσική.

Είναι φως, το φως σας, που έρχεται σε σας τώρα, χωρίς όλα τα φίλτρα και χωρίς όλους τους περιορισμούς. Είναι το αγνό φως σας που έρχεται σε σας κι έπειτα το αφήνετε να περάσει από μέσα προς τα έξω, πίσω σε σας και πίσω σε όλη τη δημιουργία.

Δυο πράγματα τώρα όσο είστε στον πλανήτη: να φωτίσετε και να απολαύσετε τη ζωή σας. Πολύ απλό. Πολύ απλό. Είναι ένα βασικό ενεργειακό σχέδιο.

Ας πάρουμε μια βαθιά αναπνοή μαζί, καθώς αρχίζουμε τη Σειρά Φώτιση.

Συμβαίνουν πολλά στον πλανήτη και δεν είναι δικά σας. Αλλά θα μου άρεσε πολύ να ρίχνατε το φως σας σ’ αυτά.

(παύση)

Αυτό που συμβαίνει εδώ επίσης είναι, ότι καθώς αρχίζετε πραγματικά να το πιάνετε, καθώς αφήνετε αυτό το φως να φωτίζει, δημιουργείται ένα πάθος. Πολλοί από σας είναι συνηθισμένοι το πάθος να συσχετίζεται με μια ενέργεια/ πράξη ή με την επίτευξη κάποιου πράγματος, είτε είναι χόμπι ή μια κατασκευή ή οτιδήποτε.

Αυτό είναι διαφορετικό είδος πάθους. Πάθος να είστε απλά εδώ, να είστε σε ένα τόσο ασφαλή χώρο, να είστε σ’ αυτή την πολύ πυκνή βαρύτητα της ζωής και να αφήνετε αυτό το φως της ψυχής σας να είναι εδώ κι έπειτα να φωτίζει έξω. Αυτό είναι ίσως το σπουδαιότερο αίσθημα απ’ όλα. Είναι η ελευθερία.

“Μπορώ να φωτίσω με το φως μου. Είμαι φως και μπορώ να φωτίσω.” Αυτή είναι απίστευτη ελευθερία.

Ας πάρουμε μια βαθιά αναπνοή για όλα όσα συμβαίνουν στον πλανήτη τώρα. Σίγουρα τα πράγματα παρουσιάζουν διαταραχές και σείονται, ταράζονται. Τα πάντα κινούνται.

Κι όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή, ήταν αναμενόμενο εδώ και καιρό. Και, ναι, ξέρω ότι σας προκαλούν να πείτε, “Τί τρέχει με την ανθρωπότητα;” και “Γιατί γίνονται μάχες;” και “Γιατί αυτά;” και ίσως να λυπάστε την μια ή την άλλη πλευρά. Είναι μια παλιά μάχη.

Αν ήμουν στη Γη τώρα σαν άνθρωπος, ω, πόσο θα μου άρεσε απλά να φωτίζω με το φως μου. Θα άνοιγα διάπλατα κι απλά θα εκτόξευα το φως. Εννοώ, χωρίς  πρόγραμμα, χωρίς να προσπαθώ να κάνω το οτιδήποτε, αλλά θα έλεγα ότι αυτή είναι μια τόσο απίστευτη περίοδος και είναι ευκαιρία τώρα να πάμε πέρα από αυτό το αρχαίο, αρχαίο ζήτημα των Χαπίρου.

Ειλικρινά, τους βαρέθηκα. Πραγματικά. Ευτυχώς, οι πνευματικές οικογένειες έχουν διαλυθεί, αλλά φαίνεται να έχουν ακόμα λίγη κόλλα. Πραγματικά έχω κουραστεί και ξέρω ότι με το Νέο Φως, αυτό απλά δεν θα επιτραπεί. Όχι αυτά τα παιχνίδια, όχι αυτή η εξουσία, όχι αυτός ο έλεγχος κι έχω κουραστεί με τις μάχες για τον Θεό στον πλανήτη. Πραγματικά με έχουν κουράσει. Και οι πόλεμοι, οι μάχες για τον Θεό που συμβαίνουν, που βλέπετε τώρα, είναι ακριβώς στο επίκεντρο του θρησκευτικού ελέγχου.

Ας φωτίσουμε με το φως μας σήμερα, τώρα. Ας φωτίσουμε με το φως. Και πάλι, χωρίς να παίρνουμε θέση. Ας αφήσουμε να εξελιχθούν τα πράγματα.
(παύση)

Λοιπόν, πώς διευθετείτε, ακόμα και τα δικά σας θέματα, που φαίνονται να σας βασανίζουν εδώ και πολύ καιρό, πράγματα που πολεμούσατε; Πώς φέρνετε αυτή την λύση;

Πρώτον, το θέμα είναι να έχετε επίγνωση του τί συμβαίνει πραγματικά. Σ’ αυτή την περίπτωση, τις αρχαίες οικογένειες των Χαπίρου, την ιστορία τους, τί συμβαίνει. Δεν είναι μόνο για τα περασμένα 50 χρόνια. Πάει πολύ, πάρα πολύ πίσω στο χρόνο. Το θέμα είναι να έχετε επίγνωση αυτού.

Έπειτα είναι η απελευθέρωση της διττότητας – ο ένας Θεός εναντίον του άλλου, μια  ανθρώπινη κουλτούρα, θρησκεία εναντίον της άλλης. Το θέμα είναι να απελευθερωθεί αυτό, η διττότητα, γιατί η διττότητα είναι που δημιουργεί την βαρύτητα. Η βαρύτητα είναι αυτό που συγκρατεί τα πράγματα. Όταν έχουμε ένα αρχαίο ζήτημα, που πάει τόσο πίσω στο χρόνο, η βαρύτητα είναι έντονη.

Η βαρύτητα μέσα στα δικά σας θέματα και στη δική σας ζωή, ο αλλεπάλληλος πόλεμος, οι πτυχές, οι περασμένες ζωές, η αμφισβήτηση και η αμφιβολία, το ανθρώπινο έναντι του θεϊκού, ο άνθρωπος έναντι του ανθρώπου. Όλα συγκρατούνται από την βαρύτητα.

Το φως υπερνικά την βαρύτητα. Δεν υπάρχει καν ζήτημα. Δεν είναι καν μια πρόκληση. Το φως απλά υπερνικά την βαρύτητα.

Ανοίγει τα πράγματα. Ελευθερώνει τα πράγματα, είτε πρόκειται για τις μάχες εντός σας, τις αρχαίες μάχες, τις καινούριες μάχες. Αυτά συγκρατούνται στη θέση τους από την βαρύτητα. Όσο πιο πολύ την πολεμάτε, τόσο εντείνεται η βαρύτητα κι αν φέρετε λίγο φως αυτή η βαρύτητα θα φύγει.

Η βαρύτητα είναι απλά κάτι που, θα μπορούσαμε να πούμε, παγιώνει μια ιστορία. Δηλαδή, δίνει στην ιστορία μια βάση, πάνω στην οποία να υπάρχει η ιστορία.

Σ’ αυτή την περίπτωση, έχουμε μια τεράστια ιστορία, που πάει πολύ πίσω στο χρόνο, και μέσα σας και μέσα στους Χαπίρου. Οπότε, αφήνουμε να λάμψει το φως. Η βαρύτητα θα αντισταθεί, αλλά θα φύγει.

Θα μπορούσατε να φανταστείτε την ψυχική, θρησκευτική, διανοητική και υλική βαρύτητα της Ιερουσαλήμ ξαφνικά να εξανεμίζεται; Δεν θα έχουν τίποτα να είναι προσκολλημένοι πια. Δεν θα μπορούν να κρατηθούν. Δεν θα υπάρχει τίποτα για να πολεμάνε. Θα φύγει.

Θα διαλυθεί και πολλοί απ’ αυτούς θα απομείνουν να αναρωτιούνται, “Τί θα κάνουμε τώρα; Τι ακριβώς συνέβη εδώ; Με ποιον θα πολεμάω τώρα;” Αλλά, ξέρετε, είναι δύσκολο να πολεμάς όταν δεν υπάρχει βαρύτητα να συγκρατεί.

Το Νέο Φως φέρνει ένα νέο τύπο βαρύτητας, που δεν έχει την πυκνότητα. Πρόκειται να μιλήσουμε γι’ αυτήν στο Keahak, στα εργαστήρια μας και τελικά στα Shoud. Το Νέο Φως δεν παγιώνει την βαρύτητα. Δεν την πιέζει με δύναμη στη θέση της. Η βαρύτητα θα ρέει ελεύθερα.

Είναι δημιουργική βαρύτητα – δημιουργική βαρύτητα – κι όταν φωτίζετε με το φως σας, όταν θα φωτίζετε κι αυτό θα βγαίνει για να το δουν όλοι, θα πάει σ’ αυτό το μέρος στη Μέση Ανατολή τώρα που έχει τόση πολλή σύγκρουση, και θα διαλύσει  την παλιά βαρύτητα.

Και θα φέρει τη νέα δημιουργική βαρύτητα. Πολύ, πολύ διαφορετική. Η δημιουργική βαρύτητα δεν θα επιτρέψει αυτό το είδος πολέμου.

Η ιστορία αλλάζει μπροστά στα μάτια σας, αυτή την περίοδο που διανύουμε τώρα. Ιστορία που πάει πίσω πολύ, πολύ, πάρα πολύ πριν δημιουργηθεί η Γη, στις αγγελικές οικογένειες, στους Χαπίρου.

Ήταν η ώρα να τελειώσει αυτό.

Ας πάρουμε μια βαθιά αναπνοή, αγαπητοί Σώμπρα. Ας πάρουμε μια βαθιά αναπνοή με την αποδοχή του φωτός σας, την αποδοχή της σοφίας αυτού που θα ονομάζατε σκοτάδι. Κι αυτό ακριβώς το σκοτάδι είναι βαρύτητα που κινείται, μετατρέπεται σε δημιουργική βαρύτητα.

Η δημιουργική βαρύτητα δεν έχει καθόλου σκοτάδι. Δεν τυφλώνει τίποτα όπως έκανε η παλιά βαρύτητα.

Κι έπειτα λαμβάνοντας, η αξία σας να λάβετε. Μην κάνετε μόνο τα δυο πρώτα. Αξίζετε να λάβετε. Όσο πιο πολύ λαμβάνετε, τόσο περισσότερο φως ρίχνετε.

Με αυτά, αγαπητοί Σώμπρα, ας πάρουμε μια καλή βαθιά αναπνοή μαζί.

Θα ήθελα να αφήσετε τη μουσική να παίζει σ’ αυτό το Shoud. Θα βγω από εδώ σε ένα λεπτό. Θα ήθελα να περάσετε ένα λεπτάκι εδώ με τον εαυτό σας.

Δυο πράγματα: η φώτιση και η χαρά στη ζωή σας.

Με αυτά, εκ μέρους όλων των αγγέλων που αγαλλιάζουν – ω, δεν ξέρετε τί σημαίνει αυτό για εκείνους, αυτό το θέμα των Χαπίρου έχει κρατήσει πάρα πολύ, και βλέπουν να τελειώνει. Και αγαλλιάζουν για όλους εκείνους, που είναι έτοιμοι να φωτίσουν.

Με αυτά, Είμαι ο Αντάμους του Σαιν-Ζερμαίν. Σας ευχαριστώ.

 

 

Μετάφραση : Μαίρη Πολυχρόνη
Review και επιμέλεια : Μαρία Γρηγοράκη

Σπόνσορες : Ζωή Μπουζούκα, Φωτεινή Καμπά

Υπότιτλοι βίντεο : Κατερίνα Θαλασσά