Shoud 6, Φώτιση

Sponsored links

Donate Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε τις μεταφράσεις κάνοντας ένα paypal donation

2 – 3- 2024
( Ανακαλύπτοντας και βιώνοντας την Αγάπη, Η Εξέλιξη της Αγάπης, Ο Δάσκαλος της Αγάπης, Μεράμπ για την Αγάπη 2.0 , Απελευθέρωση )

Είμαι Αυτό που Είμαι, ο Αντάμους του Σαιν-Ζερμαίν.

Λοιπόν, το νιώσατε, αγαπητοί Σώμπρα; Το νιώσατε; Χμ. Καθώς ετοιμάζαμε όλες τις ενέργειές μας γι’ αυτό το Shoud, νιώσατε κάτι να σας σαρώνει; Νιώσατε κάτι να σαρώνει τον κόσμο ενώ όλοι οι Σώμπρα συντονίζονταν τώρα; Φαντάζομαι ότι το νιώσατε. Φαντάζομαι ότι νιώσατε κάτι και ίσως ένα οικείο αίσθημα. Ίσως κάτι που δεν έχετε νιώσει για αρκετό καιρό.

Σήμερα είμαστε εδώ σ’ αυτό το Shoud, της Σειράς Φώτιση, αριθμός έξι, για να μιλήσουμε για την αγάπη. Ξέρετε ότι πρόσφατα βγάλαμε το Αγάπη 2.0. Θα έρθει ένα χρονικό σημείο που θα αναπολείτε τη ζωή σας, την ιστορία των Σώμπρα και του πλανήτη. Θα κοιτάτε πίσω και θα λέτε, ότι υπήρχαν ορισμένα πράγματα που συνέβησαν στην πορεία, τα οποία ήταν ξεκάθαρα σημεία καμπής, ή όπως τα έλεγε ο Τοβίας, Σημεία Διαχωρισμού.
Υπήρξε ο Ουράνιος Σταυρός και, ω, ξέρω ότι μερικοί από σας περίμεναν κάτι διαφορετικό. Πάντως ήταν σημείο καμπής, όπως το Κβαντικό Άλμα παλιά το 2007. Στο Κβαντικό Άλμα δεν συνέβη τίποτα το ιδιαίτερο εκείνη την περίοδο, αλλά τα πάντα άλλαξαν μετά, γιατί το Κβαντικό Άλμα ήταν το σημείο, από το οποίο δεν υπήρχε επιστροφή. Υπήρχε αρκετό φως στον πλανήτη, υπήρχε αρκετή συνειδητότητα και αρκετή αγάπη ώστε ο πλανήτης να μην πάει προς τα πίσω. Δεν επρόκειτο να βουλιάξει στην άβυσσο. Δεν επρόκειτο να γίνει κάτι σαν αυτό της Ατλαντίδας όπου τα πάντα καταστράφηκαν. Το Κβαντικό Άλμα ήταν ένα τεράστιο γεγονός, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πισωγύρισμα. Είμαστε μέσα σ’ αυτό τώρα.

Ο Ουράνιος Σταυρός που συνέβη σχεδόν πριν έναν χρόνο. Ο Ουράνιος Σταυρός αφορούσε το άνοιγμα ανάμεσα στις σφαίρες. Υπήρχε πάντα εκείνο το πέπλο, εκείνος ο διαχωρισμός. Τελικά, με την έντονη εργασία, που τόσοι πολλοί από σας κάνατε σαν Εργάτες των Σφαιρών, άνοιξε – εκείνη η πύλη, η πύλη πρόσβασης ανάμεσα στις σφαίρες – κι έχει επιτρέψει να μπει όλο και περισσότερο από το φως σας, από την θεϊκότητά σας. Δεν αλλάζει τα πράγματα την ίδια μέρα, και μπορεί να μην το παρατηρήσετε για βδομάδες, μήνες ή έναν χρόνο ή παραπάνω, γιατί συμβαίνει στο πολύ βαθύ επίπεδο της φυσικής. Συμβαίνει στα επίπεδα των ενεργειών και του φωτός και τελικά προχωράει προς την πραγματικότητά σας, αλλά μόνο όταν είστε πραγματικά έτοιμοι. Μόνο όταν υπάρχει εκείνη η ωριμότητα ώστε να μπορείτε να διαχειριστείτε αυτό το επίπεδο φωτός και ειδικά του Νέου Φωτός.

Οπότε, όχι, δεν έχετε χάσει τίποτα. Όχι, ο Ουράνιος Σταυρός ή το Κβαντικό Άλμα δεν ήταν απλά ημερομηνίες σε χρόνο όπου προσπαθήσαμε να κάνουμε μια εκδήλωση. Ήταν ξεκάθαρα σημεία καμπής για τον πλανήτη.

Τώρα είμαστε σε ένα ακόμα, μια αλλαγή στην ίδια την δυναμική της αγάπης στον πλανήτη. Μπορείτε να σημειώσετε αυτή τη μέρα, αυτό το Shoud σαν το σύμβολο πραγματικά αυτού του σημείου καμπής.

Ανακαλύπτοντας και Βιώνοντας την Αγάπη

Η αγάπη είναι τόσο ενδιαφέρον πράγμα. Μιλάω γι’ αυτήν εκτεταμένα στο Αγάπη 2.0, και σας λέω τώρα, ότι δεν χρειάζεται να το παρακολουθήσετε. Μερικοί από σας μπορεί να έχουν κάποια θέματα αφθονίας ή οτιδήποτε. Δεν είναι ότι σας πιέζουμε να το ακούσετε. Πρόκειται να μιλήσουμε γι’ αυτό σήμερα. Είναι στον αέρα. Συμβαίνει. Πάντως είναι η Αγάπη 2.0, το επόμενο επίπεδο της αγάπης στον πλανήτη και είναι σημαντικό. Όχι απλά ένα μικρό σταδιακό βήμα. Αλλάζει την ίδια την δυναμική της αγάπης.

Η αγάπη. Η αγάπη είναι ενδιαφέρον πράγμα. Βιώθηκε πραγματικά για πρώτη φορά εδώ σ’ αυτό τον πλανήτη. Το Πνεύμα – το Πνεύμα, ο Θεός, όπως κι αν θέλετε να το λέτε, παρεμπιπτόντως, εγώ το ονομάζω συνειδητότητα – η συνειδητότητά σας δεν γνώριζε ποτέ την αγάπη, μέχρι που εσείς, σαν ανθρώπινη πλευρά της, ήρθατε σ’ αυτό τον πλανήτη. Δεν γνώριζε ποτέ την αγάπη. Δεν μπορούσε να γνωρίζει την αγάπη. Δεν ήξερε ποτέ, πώς ήταν ένα όμορφο ηλιοβασίλεμα. Δεν ήξερε ποτέ, πώς ήταν να πίνεις καφέ ή να τρως ένα κρουασάν. Αυτά είναι πράγματα που εσείς σαν άνθρωποι βιώνετε.

Να θυμάστε ότι μιλάμε για τον άνθρωπο σαν εμπειρικό κομμάτι της ψυχής. Είστε εδώ για την εμπειρία. Είστε η ψυχή, είστε ο Μάστερ, αλλά τώρα παίζετε τον ρόλο του ανθρώπου σε εμπειρία. Και σαν τέτοιος άνθρωπος, απολαμβάνετε την εμπειρία. Γι’ αυτό τόσοι πολλοί από εσάς θέλετε να μείνετε στον πλανήτη, για να συνεχίσετε στον ανθρώπινο ρόλο σας αυτού που βιώνει. Αγαπάτε τις εμπειρίες στο πιο βαθύ επίπεδο, ακόμα κι αν είναι δύσκολες ή προκλητικές εμπειρίες. Αλλά αυτό είναι στο DNA της ψυχής σας – να βιώνετε. Και ξέρω ότι πολλές φορές παραπονιέστε για τις εμπειρίες. Μουρμουρίζετε και γκρινιάζετε. Δεν είστε ευχαριστημένοι μ’ αυτές. Αλλά γι’ αυτό υπάρχει ο άνθρωπος, για να βιώνει. Και μ’ αυτό επίσης, σημειώστε, ότι μπορείτε να αλλάζετε τον τρόπο που θέλετε να βιώνετε τα πράγματα.

Πραγματικά δεν υπάρχει πεπρωμένο. Υπάρχουν οδηγίες, του ανθρώπου, του Μάστερ και της ψυχής, αλλά δεν υπάρχει ένα καθορισμένο πεπρωμένο. Εσείς, σαν άνθρωποι, έχετε το δικαίωμα που σας έχει δοθεί από την ψυχή, να αλλάζετε τον τρόπο που θέλετε να βιώνετε. Έχετε αυτό το δικαίωμα.

Ήταν ο άνθρωπος που ήρθε εδώ στον πλανήτη κι άρχισε να βιώνει την αγάπη σε κάποιο χρονικό σημείο, αλλά όχι αμέσως. Δεν ήταν ότι ήρθατε εδώ κάτω, σ’ αυτό τον πλανήτη Γη και ξαφνικά ερωτευτήκατε. Ω, όχι, όχι, όχι. Δεν υπήρχε καν κάτι που να λεγόταν αγάπη στην Λεμουρία. Υπήρχαν πράγματα που σας έλκυαν και πράγματα που δεν σας έλκυαν. Υπήρχαν πράγματα που προκαλούσαν χαρά και πράγματα που προκαλούσαν θλίψη. Αλλά αγάπη; Όχι. Όχι αμέσως. Πραγματικά δεν υπήρχε μέχρι περίπου, χονδρικά, πριν 5.000 χρόνια που βιώθηκε η αγάπη από τους ανθρώπους για πρώτη φορά.

Λοιπόν, πολλοί άνθρωποι θα δυσκολευτούν να το αποδεχτούν αυτό. Θέλουν να πιστεύουν ότι το Πνεύμα, ο Θεός, ο Παντοδύναμος, σας έφτιαξε με αγάπη και σας έβαλε εδώ στη Γη για να περνάτε οτιδήποτε περνάτε. Απλά δεν είναι αλήθεια. Όταν εξετάζετε την μεταφυσική του Πνεύματος, της ίδιας της συνειδητότητας, όχι, δεν τα γνώριζε αυτά. Και η πιο όμορφη ανακάλυψη απ’ όλες από την ανθρώπινη πλευρά, η πιο όμορφη ανακάλυψη για το Εγώ Είμαι, ήταν η αγάπη – ήταν η αγάπη – και δεν πάει και πάρα πολύς καιρός που την βιώσατε για πρώτη φορά. Κι από τότε η αγάπη έχει γίνει – αα! – πραγματικά το καλύτερο κομμάτι της ανθρώπινης ζωής και μερικές φορές το χειρότερο.

Η αγάπη είναι αυτό που σας κάνει να ξυπνάτε το πρωί και να χαμογελάτε, να σκέφτεστε εκείνον που αγαπάτε, να σκέφτεστε αυτή την βαθιά και ουσιαστική σχέση, κάτι που σας βοήθησε να υπερβείτε απλά την συνηθισμένη ανθρώπινη ζωή. Φανταστείτε πώς θα ήταν αν δεν υπήρχε αυτή η αγάπη στη ζωή σας. Θα ήταν πολύ μπανάλ, πολύ βαρετή, θα της έλλειπε το βάθος. Αλλά η αγάπη, πάνω απ’ όλα, σας βοήθησε να πάτε σε ένα νέο επίπεδο κατανόησης της συνειδητότητάς σας και τελικά της ενέργειάς σας.

Όμως ταυτόχρονα η αγάπη έχει φέρει κακουχίες και δυσκολίες, τον νούμερο ένα λόγο για το κάρμα στις σχέσεις, για την επιστροφή εδώ, μαζί με άλλους. Ω, τόσοι πολλοί από σας έχουν νιώσει τους πόνους της αγάπης ή τις προσδοκίες της αγάπης, όταν δεν συναντήσατε αυτό που είχατε ελπίσει. Κάποιον τον οποίο ερωτευτήκατε και φανταστήκατε μια ευτυχισμένη ζωή για την υπόλοιπη ζωή σας – ίσως με παιδιά, ίσως ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο, γνωρίζοντας άλλους που ήταν ερωτευμένοι, έχοντας έναν σύντροφο για να πηγαίνετε μαζί στο σινεμά, να βγαίνετε για φαγητό – και φαντάζεστε αυτή την μακάρια αγάπη και για αρκετά χρόνια, ω, ήταν.
Ήταν αυτό που σας έδινε περισσότερο αίσθημα, περισσότερο αισθησιασμό από οτιδήποτε άλλο. Όμως μετά κάτι συνέβη. Είτε η αγάπη απλά άρχισε να σβήνει, αυτό το αίσθημα αληθινής βαθιάς αγάπης ή προδοθήκατε από την αγάπη, από τον αγαπημένο σας. Ή ξαφνικά, ξυπνήσατε ένα πρωί, κοιτάξατε δίπλα και συνειδητοποιήσατε, ότι δεν αγαπούσατε πια αυτό το άτομο.

Έτσι, η αγάπη με όλα της τα σκαμπανεβάσματα, η αγάπη βιώθηκε για πρώτη φορά εδώ σ’ αυτό τον πλανήτη και θα είναι πάντα γνωστός τώρα σαν πλανήτης της αγάπης.

Αυτό το αίσθημα της Αγάπης, το οποίο τώρα είναι μια αγγελική αίσθηση, έχει κυριολεκτικά μεταφερθεί σε άλλες σφαίρες, στις Νέες Γαίες, σε άλλα μέρη μέσα στην δημιουργία, όπου υπάρχουν έμψυχες υπάρξεις. Αυτό το αίσθημα κι αυτή η αίσθηση της Αγάπης, τώρα βιώνεται σε ολόκληρη τη δημιουργία, αλλά σε κανένα μέρος δεν είναι τόσο έντονη, τόσο αισθησιακή, τόσο βαθιά και τόσο οδυνηρή όσο είναι εδώ στη Γη.

Η αγάπη εξελίχθηκε με το χρόνο. Η αγάπη ωρίμασε με το χρόνο, αλλά και πάλι, μπήκε το ανθρώπινο στοιχείο, αυτό το ανθρώπινο στοιχείο της ενεργειακής θρέψης. Τί φοβερός τρόπος να τραφείς ενεργειακά, να λες σε κάποιον ότι τον αγαπάς ή ότι δεν θα μπορούσες να ζήσεις χωρίς αυτόν, για να τον χειραγωγήσεις κρατώντας το λάβαρο της αγάπης.

Έτσι, αγάπη έχει ωριμάσει κι επίσης έχει διαστρεβλωθεί. Η αγάπη παραμένει ακόμα η νούμερο ένα πιο αισθησιακή, πιο ουσιαστική, πιο μεταμορφωτική απ’ όλες τις αισθήσεις που υπάρχουν. Αλλά τώρα σ’ αυτό τον πλανήτη, τώρα με τον Ουράνιο Σταυρό, τώρα με περισσότερο φως στον πλανήτη από ποτέ, τώρα ήρθε η ώρα η ίδια η αγάπη να εξελιχθεί.

Η αγάπη είναι κάπως κολλημένη. Είναι μια κολλημένη ενέργεια. Λοιπόν, όντως επισημαίνω, ειδικά σε ένα πρόσφατο Keahak, ότι η ενέργεια κυριολεκτικά δεν μπορεί να κολλήσει, αλλά μπορεί να δίνει την ψευδαίσθηση ότι έχει κολλήσει. Η αγάπη κόλλησε. Οι άνθρωποι σταμάτησαν να αναζητούν καινούρια επίπεδα, ανώτερα επίπεδα συνειδητότητας στην αγάπη. Βολεύτηκαν με μια κάπως κοινότυπη αγάπη. Βολεύτηκαν με μια αγάπη όπως είχαν πριν και ήταν εντάξει μ’ αυτήν. Τουλάχιστον ήταν αγάπη.

Και φυσικά, μετά όλες οι διαστρεβλώσεις της αγάπης – με το κάρμα, με αδικίες που γίνονται στο όνομά της – όλα αυτά έχουν μολύνει μια από τις πιο όμορφες αγγελικές αισθήσεις και την πιο όμορφη ανθρώπινη εμπειρία που υπάρχει. Δεν μπορεί να μείνει πια σ’ αυτή την κατάσταση.

Η Εξέλιξη της Αγάπης

Η αγάπη πρέπει να εξελιχθεί και τελικά η αγάπη είναι αυτό ακριβώς που θα κάνει αυτό τον πλανήτη να αναληφθεί. Θα κάνει τον πλανήτη να πάει πέρα από τόσες πολλές από τις δύσκολες και προκλητικές ενέργειες, που είναι τώρα εδώ. Η αγάπη είναι, που πραγματικά θα βοηθήσει να κρατηθεί η τεχνητή νοημοσύνη, με όλες της τις ικανότητες, σε ισορροπία. Δεν είναι μόνο η θέληση σας. Δεν είναι μόνο να ελπίζετε ότι τα πράγματα πρόκειται να γυρίσουν στον πλανήτη. Είναι η αγάπη, μέσω του φωτός σας, που θα αλλάξει αυτά τα πράγματα. Και γι’ αυτό η Αγάπη 2.0 είναι τόσο σημαντική.

Την μετάβασή μας, δεν θα μπορούσαμε να την κάναμε πριν απ’ αυτό. Απαιτούσε ένα επίπεδο ωριμότητας εκ μέρους σας, εκ μέρους των Σώμπρα, για να την φέρετε εδώ. Αν είχε έρθει πάρα πολύ πιο σύντομα και δεν υπήρχε η ωριμότητα, δεν υπήρχε η σοφία να την ακολουθεί, απλά θα ήταν λόγια σχετικά με ένα καινούριο επίπεδο αγάπης, αλλά όχι τα αισθήματα, όχι οι σημασίες, όχι ο αισθησιασμός που την συνοδεύει. Θα ήταν μια θεωρία, παρά μια πραγματική νέα εμπειρία.

Έτσι τώρα είμαστε εδώ, φτάνοντας σ’ αυτό το σημείο της Αγάπης 2.0. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι βαθιά μέσα σας, η ψυχή σας έχει φέρει όλες σας τις εμπειρίες της αγάπης στην σοφία, πράγμα που σας κάνει έτοιμους για την Αγάπη 2.0.

Αυτή η καινούρια αγάπη δεν έχει επιβαρυνθεί όπως η παλιά. Στην παλιά αγάπη τόσο συχνά εσείς δίνατε στους άλλους, τους δίνατε την αγάπη σας, αλλά δεν την παίρνατε πίσω ή δεν λαμβάνατε την σωστή ισορροπία αγάπης. Όλοι το έχετε κάνει αυτό. Έχετε δώσει ξανά και ξανά γιατί ερωτευτήκατε. Αλλά έχετε δώσει σε άλλους, ξεχνώντας τις περισσότερες φορές τον εαυτό σας, πάντως δίνοντας σε άλλους.
Αυτή η περίοδος έχει τελειώσει τώρα. Ήρθε η ώρα να πάρετε. Η Αγάπη 2.0 είναι το να λάβετε, κι όχι απαραίτητα από άλλους ανθρώπους, αλλά να λάβετε από το Εγώ Είμαι, το οποίο τώρα γνωρίζει την αγάπη χάρις σε σας. Είναι το να λάβετε από την ψυχή. Η ψυχή δεν είχε την αγάπη στην σύσταση της όταν πρωτοήρθατε σ’ αυτό τον πλανήτη. Και τώρα κάθε κομμάτι, κάθε πλευρά της ψυχής σας έχει ένα επίπεδο αγάπης μέσα του. Υπάρχει αγάπη στην ενέργειά σας, αγάπη στην σοφία σας, αγάπη στις δυνατότητές σας τώρα.

Ο Μάστερ, που είναι ο συνδυασμός ή η συλλογικότητα όλων των περασμένων ή ακόμα και των μελλοντικών σας ζωών, ο Μάστερ είναι γεμάτος αγάπη. Ο Μάστερ είναι αγάπη, η αγάπη σας. Πολλές φορές οι άνθρωποι λένε, «Λοιπόν, τι είναι ο Μάστερ, δεν είναι συλλογικότητα,  συγκέντρωση όλων των ζωών σας;» Ο Μάστερ τώρα είναι αγάπη, αλλά όχι το παλιό είδος. Ο Μάστερ είναι αυτή η νέα επανάληψη, αυτή η νέα εποχή της αγάπης – για εσάς. Για εσάς. Δεν είναι για να τη δίνετε σε όλους τους άλλους, για εσάς. Και τώρα στην Αγάπη 2.0, είναι το να λάβετε αγάπη από τον Μάστερ, από την ψυχή, κι από το Εγώ Είμαι.

Τελικά, ναι, θα μπορούσε να περιλαμβάνει άλλους ανθρώπους, όμως αυτό είναι δευτερεύον σε σχέση με το να πάρετε τώρα πίσω το δώρο, που δώσατε στον Μάστερ, στην ψυχή σας, και στο Εγώ Είμαι. Τους δώσατε αυτή την εμπειρία. Δεν είχαν καν μια εικόνα ή ιδέα της αγάπης, δεν είχαν καμιά ιδέα, καμιά σκέψη, κανένα απολύτως αίσθημα αγάπης, μέχρι που την βιώσατε και την δωρίσατε στην ύπαρξή σας, στο Εγώ Είμαι σας. Και τώρα αυτό αλλάζει στην Αγάπη 2.0, αυτή η αγάπη γυρίζει πίσω σε σας. Αυτό που ανακαλύψατε, αυτό που δημιουργήσατε, αυτό που βιώσατε τόσες πολλές φορές σε όλες σας τις ζωές τώρα επιστρέφει σε σας σαν ενσωματωμένος αγαπημένος δάσκαλος. Και είναι για εσάς.

Αγάπη δεν είναι απαραίτητα να δίνεις σε κάθε είδους άλλους ανθρώπους. Έχει συσχετιστεί με τις σχέσεις, την αγάπη για κάποιον άλλο και τώρα είναι δική σας. Τώρα είναι δική σας. Να λάβετε την αγάπη. Και λέτε, «Μα δεν είναι κατάλληλο μετά να την δώσω σε άλλους;» Όχι απαραίτητα. Όχι την Αγάπη 2.0. Αυτή είναι να αφήνετε να λάμπει το φως σας. Και σ’ αυτό το φως, η αγάπη είναι εγγενής. Είναι να αφήνετε να λάμπει το φως σας.

Αυτή η συνεδρία, αυτό το Shoud, είναι τώρα το σημείο σήμανσης για τους Σώμπρα που πηγαίνουν στην Αγάπη 2.0. Πρόκειται να κάνουμε την σχετικά μεγάλη μεράμπ μας σήμερα, οπότε σας ζητάω να βολευτείτε. Επίσης σας ζητάω να μην την ακούτε ενώ οδηγείτε αυτοκίνητο, χειρίζεστε βαρύ εξοπλισμό ή προσπαθείτε να χορέψετε, σας παρακαλώ.

Ας πάρουμε μια βαθιά αναπνοή μαζί, καθώς μπαίνουμε στην Αγάπη 2.0. Μια καλή, βαθιά αναπνοή.

Μεράμπ για την Αγάπη 2.0

Καθώς ξεκινάμε, πρόκειται να προσκαλέσω μερικούς καλεσμένους και συνήθως δεν φέρνω καλεσμένους στα Shoud μας. Όχι τόσο συχνά.

(αρχίζει η μουσική)

Όμως αυτός ο συγκεκριμένος καλεσμένος είναι τόσο ζωτικής σημασίας  σε όλη τη δουλειά που έχετε κάνει, σαν άνθρωποι που βιώνετε σ’ αυτό τον πλανήτη, σαν άνθρωποι που βρίσκετε την αγάπη. Που βρίσκετε την αγάπη.

Αυτός ο καλεσμένος είναι γνωστός σε όλους σας, και τόσοι πολλοί από σας δουλέψατε μαζί του, δουλέψατε με τον Γέσουα, ( Ιησού), τον Δάσκαλο της αγάπης.

~ Ο Δάσκαλος της Αγάπης

Ο τρόπος με τον οποίο απεικονίζεται στην Βίβλο και τώρα στις εκκλησίες δεν είναι αυτό που ήταν αληθινά.

Πρώτον, όπως τόσοι πολλοί από σας ξέρουν, ο Γέσουα ήταν μια συλλογική ύπαρξη, που αποτελούνταν από ενέργειες τόσων πολλών, που ήταν Εσσαίοι εκείνη την περίοδο, και τώρα λέγονται Σώμπρα. Συνδυάσατε την συνειδητότητά σας με τρόπο, ώστε να δημιουργηθεί αυτή η όμορφη ύπαρξη που είναι γνωστή σαν Γέσουα. Μερικοί από σας ήταν εκεί με τον Γέσουα σ’ εκείνη τη ζωή, τον γνώρισαν, περπάτησαν μαζί του, πέρασαν βράδια συζητώντας. Και υπάρχει κάτι περίεργο που συμβαίνει όταν μιλάμε για τον Γέσουα, εξαιτίας των επικαλύψεων των εκκλησιών και των θρησκειών, ότι πρέπει να είμαστε υπερβολικά ευσεβείς, υπερβολικά ευλαβείς, σχεδόν να φοβόμαστε τον Γέσουα. Μερικοί από σας το έμαθαν αυτό στην παιδική ηλικία. Γέσουα, ο σωτήρας. Αξίζετε το φως του; Αλλά ξέρετε, το ενδιαφέρον με τον Γέσουα είναι ότι ήταν πολύ ταπεινός, επειδή καθρέφτιζε εσάς. Πάρα πολύ ταπεινός.

Ο Γέσουα ήταν ένας άνθρωπος, αλλά όχι έμψυχη ύπαρξη. Η ψυχή προήλθε από την συνεισφορά όλων σας.

Ο Γέσουα είχε καλή αίσθηση του χιούμορ επειδή κι εσείς έχετε. Κι ο Γέσουα ήταν από μόνος του πολύ πειρατής επειδή είστε κι εσείς. Πάντα ήσασταν, όσο καιρό σας γνωρίζω, πειρατές. Έτσι, ο Γέσουα ενεργούσε  διαφορετικά.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον και ποτέ δεν γράφτηκε για τον Γέσουα, επειδή υποτίθεται ότι υπάρχει αυτή η υπερβολική ευσέβεια, η ευλάβεια προς τον Γέσουα – όχι, δεχόταν το αστείο. Δεχόταν το πείραγμα. Σε μερικούς από σας άρεσε πολύ να το κάνουν αυτό, αλλά το ανταπέδιδε επίσης.

Ο Γέσουα δεν ήταν αυτό που νομίζετε. Σκόνταφτε πολύ. Σκόνταφτε. Το έκανε επειδή, πρώτον, ήθελε οι άνθρωποι να τον βλέπουν σαν άνθρωπο, όχι σαν Θεό. Ήθελε να βλέπουν την ανθρώπινη κατάστασή του, ώστε να μπορεί να τους πει, «Αυτό που κάνω εγώ, μπορείτε να το κάνετε κι εσείς επίσης. Το φως που μεταφέρω, μπορείτε να το μεταφέρετε κι εσείς επίσης.» Έτσι, δεν ήταν ασυνήθιστο γι’ αυτόν να σκοντάφτει σε πέτρες και να χτυπάει σε πόρτες. Επίσης εν μέρει ο λόγος γι’ αυτό ήταν ότι δεν ήταν τρομερά γειωμένος. Ένα μεγάλο του κομμάτι ήταν μακριά κάπου αλλού στις άλλες σφαίρες, όπως εσείς.

Ήταν καλός ομιλητής. Ήταν πολύ καλός ομιλητής. Αγαπούσε την  επικοινωνία. Μπορούσε να μιλάει με τις ώρες, πράγμα που έκανε πότε πότε, καθισμένος γύρω από μια φωτιά με τους ακολούθους του κι απλά έλεγε ιστορίες.

Ο Γέσουα έμαθε τόσα πολλά μετά τον θάνατο της γυναίκας του. Ναι, είχε παντρευτεί νωρίς, πολύ νωρίς, όπως ήταν η παράδοση των Εβραίων και των Εσσαίων. Και η σύζυγός του πέθανε μάλλον απροσδόκητα, και ξέρετε, πριν απ’ αυτό, ποτέ δεν θα σκεφτόσασταν ότι αυτός επρόκειτο να είναι ο τύπος που έφτασε να τον αναφέρει η Βίβλος, ο άντρας που, λοιπόν, έβαλαν στον σταυρό και κρεμάνε στις εκκλησίες. Δεν θα σκεφτόσασταν ότι αυτός ήταν ο σωτήρας της ανθρωπότητας. Ήταν σχετικά συνηθισμένος. Παντρεύτηκε σε νεαρή ηλικία. Αγαπούσε την σύζυγό του. Αγαπούσε την σύζυγό του και αγαπήθηκε από την σύζυγό του, αλλά αυτή πέθανε νωρίς. Αυτό ήταν ολέθριο για τον Γέσουα.

Κοιτάζοντας πίσω τώρα, υπήρχε ένας σκοπός σ’ αυτό, γιατί, βλέπετε, δεν δημιουργήθηκε απλά για να εργαστεί σαν ξυλουργός. Δεν  δημιουργήθηκε απλά για να γίνει ένας συνηθισμένος οικογενειάρχης. Είχε δουλειά να κάνει, μια αποστολή στη ζωή. Έτσι, η απώλειά της, τελικά δεν ήταν κάτι το τραγικό. Ήταν κάτι το κατάλληλο. Όμως, καθώς ξέρετε πώς είναι αυτό, τον έστειλε σε ένα πολύ σκοτεινό μέρος.

Αναρωτιόταν γιατί δεν μπορούσε να την θεραπεύσει, γιατί οι προσευχές του δεν εισακούστηκαν. Αναρωτιόταν τί είναι η ζωή. Βλέπετε, ήταν μια εκδήλωση όλων σας και για τα πράγματα που αναρωτιόσασταν, αναρωτιόταν κι αυτός επίσης.

Και μετά ξεκίνησε για ένα μακρύ ταξίδι, φεύγοντας από την πατρίδα του, ταξιδεύοντας σε όλη την Ευρώπη, σε τμήματα της Αφρικής, στην Ινδία, στην Κίνα, προσπαθώντας να ανακαλύψει τις απαντήσεις.

Αναζητούσε εκείνες τις ομάδες που ασχολούνταν με τα μυστήρια. Αναζητούσε εκείνες που ήταν υπερβατικές, που ήταν πάνω από την κανονική καθημερινή ανθρώπινη ζωή.

Μελετούσε. Έκανε διαλογισμό. Προσευχόταν. Αρνιόταν την τροφή στο σώμα του μερικές φορές γιατί αυτό δίδασκαν τότε, άρνηση της ανθρώπινης κατάστασης.

Και τελικά, γύρισε πίσω στα εδάφη του Ισραήλ. Και ξέρετε την υπόλοιπη ιστορία, φυσικά, που γράφτηκε στην Βίβλο. Αλλά όχι την πραγματική ακριβή ιστορία.

Τελικά αυτός ήταν ο Γέσουα κι εκείνοι από σας που ήρθαν εκείνη την περίοδο, ακόμα και πριν ή αμέσως μετά, τελικά το θέμα ήταν να φυτευτούν οι σπόροι της Χριστικής συνειδητότητας, η οποία βασικά είναι η αγάπη. Που είναι η αγάπη. Σας ζητάω να νιώσετε αυτό για μια στιγμή.

Η Χριστική συνειδητότητα είναι απλά η αγάπη.

Όχι όμως το είδος αγάπης που έχετε βιώσει σε τόσες από τις σχέσεις σας στον πλανήτη. Αυτό το είδος αγάπης έχει διαστρεβλωθεί και μολυνθεί, σχεδόν ώστε η χαρά να έχει αφαιρεθεί απ’ αυτό.

Ήταν ενδιαφέρον να παρακολουθώ την αγάπη στον πλανήτη, να παρατηρώ από το σημείο που βρίσκομαι τι έχει συμβεί σ’ αυτήν στη διάρκεια των αιώνων.

Πρώτον, με τον ερχομό της αγάπης και την βίωσή της από τους ανθρώπους, ότι μπορούσαν να ερωτευτούν κάποιον, όταν οι γάμοι δεν ήταν πια με προξενιό, αλλά μπορούσες πραγματικά να αγαπήσεις κάποιον. Και πώς αγαπούν τα παιδιά τους οι άνθρωποι.

Πώς υπήρχε μια εποχή που η αγάπη ήταν ακόμα τόσο αγνή και αθώα.|
(παύση)

Και μετά στην πορεία, λοιπόν, με τον τρόπο που κάνουν τα πράγματα οι άνθρωποι, βούλιαξε. Έχασε την αγνότητά της και την αθωότητά της με πολλούς τρόπους. Τώρα ξέρω, ναι, υπάρχουν ακόμα πολλές φορές, που οι άνθρωποι βιώνουν ακόμα αυτή την αίσθηση της αγνής αγάπης, αλλά γενικά, η αγάπη βούλιαξε. Κακοποιήθηκε.
(παύση)

Έτσι, προσκαλώ τον Γέσουα κι ο καθένας από σας θα πρέπει να ξέρει την οικειότητα που έχετε μ’ αυτή την ύπαρξη. Είτε ήσασταν εκεί στην βιβλική εποχή, πριν 2.000 χρόνια είτε όχι, καθένας από σας έχει μια οικειότητα γιατί ο Γέσουα κι εκείνο το φως του Γέσουα ακόμα αντανακλάται παντού, οπουδήποτε είναι οι Σώμπρα. Είναι ακόμα κομμάτι δικό σας επειδή συνεισφέρατε σ’ αυτό.

Ο Γέσουα ήταν εδώ σαν κομιστής του Χριστικού σπόρου της συνειδητότητας της αγάπης, κι εσείς βοηθήσατε σ’ αυτό, γνωρίζοντας ότι θα ερχόταν μια εποχή στον πλανήτη – ίσως χωρίς να ξέρετε πότε ακριβώς, πάντως θα ερχόταν μια εποχή στον πλανήτη – που η ίδια η αγάπη θα εξελισσόταν στο επόμενο επίπεδο. Κι αυτή η εποχή είναι τώρα.

Υπάρχουν εκείνοι που έχουν μιλήσει και προφητεύσει την Δευτέρα Παρουσία του Χριστού. Αυτή η εποχή είναι τώρα και η δευτέρα παρουσία είναι απλά η Αγάπη 2.0.

Δεν θα εμφανιστεί ξανά μια ανθρώπινη μορφή όπως ο Γέσουα, αλλά θα προέλθει από καθέναν από σας. Και υπάρχουν εκείνοι που θα δυσκολευτούν πολύ να το αποδεχτούν. Όχι οι Σώμπρα, άλλοι. Υπάρχουν εκείνοι που πραγματικά έχουν παλέψει ενάντια στην αγάπη, που έχουν προσπαθήσει να εμποδίσουν άλλους ανθρώπους να έχουν αγάπη. Αλλά δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν σ’ αυτό που θα ακολουθήσει με την Αγάπη 2.0.

Έτσι σας παρακαλώ να καλωσορίσετε τον Γέσουα στην συνάθροισή μας σήμερα. Του έχω ήδη ζητήσει κυριολεκτικά να σας μιλήσει, να δώσει ανώτερη επικοινωνία για σας στην ερχόμενη συνάντηση του Μέρλιν τον Σεπτέμβριο. Αλλά όχι ο Γέσουα που προέρχεται από την Βίβλο, από τις εκκλησίες. Αυτός θα είναι ο αγνός Γέσουα – ο Γέσουα της αγάπης.

~ Οι Ξεχωριστοί Καλεσμένοι Σας

Επίσης σήμερα, σας ζητάω να προσκαλέσετε, σαν πολύ ξεχωριστούς καλεσμένους μας, κάθε μια από τις περασμένες και τις μελλοντικές σας ζωές – κάθε μια απ’ αυτές – γιατί αυτό που θα έρθει τώρα είναι σημαντικό γι’ αυτές. Κι αυτές επίσης, περνάνε την Πραγμάτωσή τους και την ανάληψή τους μέσα σας. Ναι, την ανάληψή τους μέσα σας.

Όπου όλες αυτές οι εκφράσεις της ψυχής σας, όταν έρθει η ώρα τους, όπως συμβαίνει τώρα, κι αυτές επίσης περνούν την Πραγμάτωση. Αλλά θα αναληφθούν μέσα σας.

(παύση)

Πολλές απ’ αυτές δεν βίωσαν ποτέ την αγάπη, εκείνες που προέρχονται από τον πολύ παλιό καιρό. Ακόμα και οι Ατλάντειοι ποτέ δεν βίωσαν την αγάπη. Ναι, τρυφερότητα και φιλία, αλλά όχι αγάπη.

Δεν υπήρχε λέξη για την αγάπη στην Ατλαντίδα. Δεν υπήρχε συνειδητότητα της αγάπης. Απαιτείται ένα ορισμένο επίπεδο συνειδητότητας, φωτός, για να συμβεί εξ αρχής, ώστε η εμπειρία να είναι εκεί. Και γι’ αυτό για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα στη Γη δεν υπήρχε η αγάπη. Υπήρχαν πολλά άλλα όμορφα χαρακτηριστικά του ανθρώπου, όμως μέχρι εκείνο το επίπεδο συνειδητότητας και φωτός να φτάσει σε ένα ορισμένο σημείο, δεν μπορούσε να υπάρχει αγάπη ευθύς εξαρχής.

Σας ζητάω να προσκαλέσετε όλες τις περασμένες ζωές σας σ’ αυτό το σημείο. Δεν χρειάζεται να ξέρετε τα ονόματά τους ή να δείτε τα πρόσωπά τους, αλλά να αφήσετε τον εαυτό σας να τις νιώσει.

Και υπήρξαν πολλές απ’ αυτές, που όντως είχαν την εμπειρία της αγάπης, να ερωτευτούν έναν άλλον άνθρωπο, πολλές φορές να παντρευτούν, να αγαπούν τα παιδιά τους, να αγαπούν άλλους ανθρώπους. Όμως τόσο συχνά σ’ εκείνες τις ζωές, όπως μπορείτε να νιώσετε πιθανόν, εκείνη η αγάπη συχνά ήταν επώδυνη και μερικές από τις ζωές ίσως να είχαν πει, «Δεν θα ερωτευτώ ποτέ ξανά.» Ήταν πολύ επώδυνο, πολύ δύσκολο.

Αα, και για μερικούς από σας ακόμα, εκείνη η άσχημη εμπειρία με την αγάπη, σάς έκανε να δώσετε τέλος στη ζωή σας, είτε με όπλο είτε με μαχαίρι είτε πηδώντας από ένα γκρεμό ή απλά έχοντας παραιτηθεί από  τη ζωή κι αφήνοντας τον εαυτό σας να πεθάνει πάρα πολύ νέος.

Σας ζητάω να προσκαλέσετε όλες αυτές τις ζωές που έχουν βιώσει, που έχουν γνωρίσει την αγάπη. Βρίσκονται ακόμα στην κλασική αγάπη 1.0, και τώρα είναι η ώρα να έρθουν μαζί σας, καθώς μπαίνουμε στην Αγάπη 2.0.

(παύση)

Αφήστε τον εαυτό σας να νιώσει αυτές τις ζωές και τις εμπειρίες τους, τις ιστορίες αγάπης τους. Ω, υπάρχουν μερικές καταπληκτικές ιστορίες.

Λοιπόν, υπάρχουν οι όμορφες ιστορίες, η αγάπη όπου αυτές – εσείς – γνωρίζουν κάποιον και μετά μοιράζονται την αγάπη μ’ αυτόν από την μια ζωή στην άλλη και στην επόμενη. Και μετά για κάποιο λόγο διαλέγετε να μην είστε μαζί του ξανά για μια ή δυο ζωές, εκείνο το αδιάκοπο αίσθημα της βαθιάς χαμένης αγάπης. Αλλά τόσο όμορφο πράγμα να ξέρετε ότι θα επιστρέψετε ξανά μαζί.

Προσκαλέστε όλες τις περασμένες ζωές σας, τις ανθρώπινες ζωές σας, στην συνάθροιση μας εδώ με τον Γέσουα.

(παύση)

Η αγάπη είναι ένα δώρο που δώσατε στην συνειδητότητά σας, στο Εγώ Είμαι σας, και τώρα, καθώς μπαίνουμε στην Αγάπη 2.0, αυτή σας το δίνει πίσω.

Όμως, θα μπορούσαμε να πούμε, από μια ανώτερη θέση, από ένα μέρος με περισσότερο φως και συνειδητότητα, ένα ανεμπόδιστο μέρος. Ένα ανεμπόδιστο μέρος.

Η αγάπη που επιστρέφει μέσω του «Εγώ Είμαι» σας είναι αγνή, είναι σοφή και είναι βαθιά.

Τώρα, καθώς συγκεντρωνόμαστε, καθώς συγκεντρώνεστε μαζί με όλες τις περασμένες ζωές σας κι όλες τις εμπειρίες τους στην την αγάπη, σας ζητάω να κάνετε κάτι.

~ Απελευθέρωση

Αν δεν είστε έτοιμοι γι’ αυτό, είναι εντάξει. Μπορείτε να γυρίσετε πίσω αργότερα ή και ποτέ. Αλλά για εκείνους που είναι έτοιμοι, ζητάω από σας και όλες τις περασμένες ζωές σας τώρα να απελευθερώσετε όλους εκείνους που έχετε αγαπήσει. Να απελευθερώσετε όλους εκείνους που έχετε αγαπήσει. Ω, όχι με αρνητικό τρόπο. Με όμορφο τρόπο, με απελευθερωτικό τρόπο.

Βλέπετε, όποιον έχετε αγαπήσει στο παρελθόν, εκείνη η σύνδεση και όλα της τα χαρακτηριστικά υπάρχουν ακόμα. Είτε ήταν μια ωραία αγάπη, είτε ήταν μια δύσκολη αγάπη, υπάρχει ακόμα. Και το ίδιο ισχύει για κάθε μια από τις περασμένες ζωές σας.

Αν είστε έτοιμοι, σας ζητάω να απελευθερώσετε όλους εκείνους που έχετε αγαπήσει.

Κατά κάποιον τρόπο αυτό είναι το πιο στοργικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε.

Δεν είναι ότι αρνείστε την αγάπη ή τις εμπειρίες που είχατε μ’ αυτούς. Δεν είναι ότι τους αποφεύγετε. Απλά λέμε ότι έχετε μοιραστεί μαζί τους, με εκείνους που έχετε αγαπήσει – τους συντρόφους σας, το ταίρι σας, τα παιδιά σας, τους φίλους σας – έχετε μοιραστεί μαζί τους κάτι που είναι απίστευτα προσωπικό και όμορφο, που ανακαλύφθηκε ή βιώθηκε για πρώτη φορά εδώ στη Γη.

Το μοιραστήκατε αυτό μαζί τους. Ήταν μέρος του ερχομού σας στην σοφία, μέρος της βαθιάς εμπειρίας σας στον πλανήτη, κι αυτοί ήταν μέρος του.

Η αγάπη είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που ποτέ δεν μπορούν να ξεχαστούν αληθινά. Υπάρχει πάντα.

Όταν την βιώσετε με κάποιον άλλο, αυτή η αγάπη παραμένει πάντα. Ακόμα κι αν χωρίσουν οι δρόμοι σας, ακόμα, ω, κι αν υπάρχει ένα πικρό διαζύγιο, εκείνη η αρχική αγάπη υπάρχει πάντα. Δεν έχει φύγει. Είναι ακόμα ενεργή στην ιστορία.

Αλλά τώρα σας ζητάω να πάρετε μια βαθιά αναπνοή κι αν είστε έτοιμοι – μόνο αν είστε έτοιμοι – να τους απελευθερώσετε.

(παύση)

Ξέρω ότι μερικοί από σας, λοιπόν, νιώθουν άγχος γι’ αυτό. Αναρωτιέστε γιατί, «Γιατί να τους απελευθερώσω;» Δεν θέλετε να τους περιβάλλετε με ακόμα περισσότερη αγάπη;

Για να μετακινηθείτε σ’ αυτό το επόμενο επίπεδο αγάπης, είναι σημαντικό να τους απελευθερώσετε κι αυτοί να απελευθερώσουν εσάς από την παλιά αγάπη. Κι αυτό που μπορεί να βρείτε είναι, ότι καθώς τους απελευθερώνετε, φέρνετε τη σχέση σας μαζί τους, με εκείνους που έχετε αγαπήσει, φέρνετε αυτή τη σχέση τώρα στην καινούρια αγάπη.

Καθώς τους απελευθερώνετε, αφήνετε να φύγει οποιαδήποτε οδύνη  και οι πόνοι ακόμα και το μίσος, η απέχθεια, τα άσχημα διαζύγια, οι ακριβοί δικηγόροι. Τα αφήνετε όλα αυτά για να επιτρέψετε σ΄ αυτή την εμπειρία που είχατε με την αγάπη γι’ αυτό το άτομο τώρα στην καινούρια αγάπη.

Δεν τους παραμερίζετε. Δεν αφαιρείτε την αγάπη που υπήρχε. Απλά την αφήνετε να κάνει τώρα την υπέρβαση στο επόμενο επίπεδο.

Πηγαίνετε κυριολεκτικά στο παρελθόν ή στο μέλλον κι αλλάζετε την ίδια τη φύση των ενεργειών, του φωτός και της αγάπης που υπήρχε σε σας και στον άλλο. Και καθώς το κάνετε, φτάνετε να συνειδητοποιήσετε ότι ανέκαθεν, σε όλη τη διάρκεια όλων των περασμένων ζωών και σε όλες τις αγάπες που είχατε, εσείς κι αυτές, εξαρχής το θέμα ήταν πάντα να βρείτε τελικά την αγάπη για τον εαυτό.

Ένα από τα χαρακτηριστικά της κλασικής αγάπης, με όλη την ομορφιά της κι όσο καταπληκτική αίσθηση κι αν είναι, βοήθησε να φτάσετε σε ένα αίσθημα, μια συνειδητότητα, μια κατάσταση ύπαρξης της αγάπης, αλλά σας έκανε επίσης να γίνετε εξαρτημένοι από άλλους για την αγάπη.

Η αγάπη ήταν πάντα για να την βιώνετε τελικά εντός σας. Αυτός ήταν πάντα – ήταν πάντα – ο λόγος για την αγάπη, τελικά να την βιώνετε μέσα σας. Και γι’ αυτό, καθώς τους αφήνετε να φύγουν, αφήνετε να φύγει εκείνη η αγάπη, τους απελευθερώνετε, απελευθερώνετε τον εαυτό σας, και τώρα μπορείτε να τον φέρετε στο επόμενο επίπεδο, πράγμα που δίνει μια εντελώς νέα προοπτική, όπου η αγάπη δεν αφορά τόσο πολύ μια σχέση με έναν άλλον, αλλά με τον εαυτό σας.

Δεν είναι εγωιστικό, δεν είναι εγωκεντρικό να αγαπάτε τον εαυτό σας. Είναι ο λόγος ακριβώς που είστε εδώ στον πλανήτη, για να βοηθήσετε να κατανοηθούν οι δυναμικές ανάμεσα στην συνειδητότητα και στην ενέργεια, και τελικά αυτό έχει σχέση με την αγάπη για τον Εαυτό.

Η Αγάπη 2.0 δεν χρειάζεται άλλους, όμως το φως που σας φέρνει μπορούν να το νιώσουν οι άλλοι.

Αυτό το νέο επίπεδο αγάπης, ω, δεν έχει να κάνει με το αν είστε παντρεμένοι ή όχι. Δεν έχει να κάνει με τα παιδιά. Δεν έχει να κάνει με το να ζήσετε μαζί τη μια ζωή μετά την άλλη και βέβαια ούτε και με την αιώνια αγάπη με έναν άλλον. Όχι, εκείνες ήταν παλιά βάρη.

Η Αγάπη 2.0 είναι απλά το να λαμβάνετε την αγάπη από το Εγώ Είμαι σας, την ψυχή σας, και τον Μάστερ σας. Αυτό που τους δώσατε, αυτό που τώρα έχει μετατραπεί σε σοφία, σε εμπειρίες και έχει μείνει σε μια κατάσταση ιερής αγνότητας και τώρα σας δίνεται πίσω, αν είστε έτοιμοι κι αν αξίζετε.

Φανταστείτε για μια στιγμή να ξυπνάτε το πρωί και να νιώθετε αυτή την αίσθηση της καινούριας αγάπης για τον εαυτό σας.

Αντί να ξυπνάτε και να αναρωτιέστε πώς θα βγάλετε τη μέρα ή ακόμα να σκέφτεστε εκείνους που αγαπάτε τώρα, να ξυπνάτε το πρωί και αμέσως να σας λούζει η αγάπη, που προέρχεται από το Εγώ Είμαι σας. Κι αυτό να καθορίζει την πορεία για την υπόλοιπη μέρα σας.

Και παρόλο που μένετε εδώ στον πλανήτη σαν ενσωματωμένοι Μάστερ και υπάρχουν προκλήσεις και δυσκολίες και αντιμετωπίζετε ανθρώπους που δεν έχουν νιώσει αγάπη, αντιμετωπίζετε ανθρώπους που έχουν χάσει κάθε ελπίδα, μπορείτε να προχωρήσετε μέσα στη μέρα σας και να μην φοβάστε, γιατί η αγάπη συνεχίζει να κυλάει, σαν σε έναν ιερό κύκλο με εσάς, την ψυχή, το Εγώ Είμαι, τον Μάστερ.

Κι όπως συζήτησα στο Σεμινάριο Cloud Αγάπη 2.0, δεν χρειάζεται ξαφνικά να προσπαθείτε να αλλάξετε τον κόσμο, ούτε να προσπαθείτε να βρείτε ένα μικρό κομματάκι ευτυχίας ή αγάπης.

Τα πάντα – τα πάντα – αντανακλώνται πίσω σε σας σαν αγάπη. Και όλα όσα εκπέμπονται από σας είναι αγάπη.

Αγάπη είναι η αποδοχή και η επίγνωση της μεγαλειώδους ύπαρξης που είστε.

Αγάπη είναι η ικανότητα να αφήνετε το φως σας να έρχεται και να κυλάει μέσα σας και από μέσα σας.

Αγάπη είναι το επόμενο βήμα της μεταφυσικής. Δεν είναι απλά μονόκεροι και ουράνια τόξα. Όχι.

Υπάρχουν εκείνοι που πασπαλίζουν την ‘αγαπόσκονη’ τους σε όλα, νομίζοντας ότι θα αλλάξει αυτούς ή τον κόσμο. Πραγματικά, είναι κατά κάποιον τρόπο, σ’ αυτό το ‘αγάπη και φως’, αλλά είναι σχετικά ανίδεοι  για το τί είναι αυτά πραγματικά.

Αγάπη είναι η αποδοχή του Εαυτού σας, της φύσης του Εγώ Είμαι σας. Είναι τώρα η επίγνωση, η ενθύμηση και η επίγνωση του ποιοι είστε αληθινά και γιατί είστε εδώ.
(παύση)

Στην Αγάπη 2.0 δεν υπάρχει αντίσταση στον Εαυτό σας.

Δεν αναρωτιέστε τί έχετε κάνει λάθος. Δεν υπάρχουν μάχες. Δεν υπάρχουν αγώνες. Δεν προσπαθείτε πια να κάνετε τον εαυτό σας υπεράνθρωπο.

Η Αγάπη 2.0 είναι η επίγνωση του μεγαλείου σας, του φωτός σας, και αυτή η αγάπη που εσείς, σαν άνθρωποι, βιώσατε για πρώτη φορά και μετά την αφήσατε να εξελιχθεί μέχρι τα επίπεδα του Μάστερ, της ψυχής, και του Εγώ Είμαι.

Ας πάρουμε μια βαθιά αναπνοή μαζί, κι αν νιώθετε ότι είστε έτοιμοι, πάρτε μια βαθιά αναπνοή κι ελευθερώστε όλους εκείνους που έχετε αγαπήσει στο παρελθόν. Κι αφήστε αυτή την αγάπη τώρα να εξελιχθεί σε Αγάπη 2.0.
(παύση)

Εκείνοι που έχουν παιδιά, για παράδειγμα, μπορεί να δυσκολευτούν πολύ να αφήσουν ή να απελευθερώσουν την αγάπη που έχουν, γιατί είναι ένα από τα πιο πολύτιμα πράγματα που έχουν βιώσει με την αγάπη, για τα παιδιά. Κι όταν λέω, «Ήρθε η ώρα να την απελευθερώσετε», υπάρχει ένας φυσιολογικός δισταγμός.

Να απελευθερώσετε τις μεγαλύτερες αγάπες που είχατε στη ζωή σας, ίσως κάποιον με τον οποίο μοιραστήκατε πάρα πολλά χρόνια κι αυτός πέθανε, πέρασε στην άλλη πλευρά. Κι όμως, ήταν η μεγαλύτερη αγάπη, το σπουδαιότερο αίσθημα, οι σπουδαιότερες αναμνήσεις που έχετε. Κι όταν λέω, «Αφεθείτε να την απελευθερώσετε», ω, υπάρχει ένα αίσθημα ανησυχίας, ένα αίσθημα ότι πάτε στο τίποτα.

Όμως αυτό είναι προσωρινό, γιατί αυτό που συμβαίνει καθώς απελευθερώνετε την κλασική αγάπη, αυτή εξελίσσεται τώρα σε Αγάπη 2.0. Μια αγάπη που είναι ελεύθερη, μια αγάπη που δεν τρέφεται, μια αγάπη που δεν απαιτεί.

Ας πάρουμε μια βαθιά αναπνοή, γιατί αυτή τη μέρα είμαστε εδώ για να σημειώσουμε την χρονική στιγμή – για να τιμήσουμε όλη την αγάπη που έχετε νιώσει και βιώσει μέχρι τώρα, πάντως για να σημειώσουμε την χρονική στιγμή – για να μετακινηθούμε στο επόμενο επίπεδο.

Ο περισσότερος από τον υπόλοιπο κόσμο θα μείνει στην κλασική αγάπη για ένα χρονικό διάστημα. Όμως τελικά, κι αυτοί επίσης θα επιτρέψουν στον εαυτό τους να πάει στο επόμενο επίπεδο.

Ας πάρουμε μια βαθιά αναπνοή μαζί αυτή την ιερή μέρα.
(παύση)

Και τώρα, στην Αγάπη 2.0, όλα όσα έχετε μάθει για την αγάπη, όλα τα αισθήματα, ο αισθησιασμός, η χαρά, η ευχαρίιστηση, το αγνό φως – μπορείτε να τα δεχτείτε τώρα;

Από την ύπαρξη σας στον εαυτό σας, τον άνθρωπο, μπορείτε να τα δεχτείτε τώρα;

Ναι, είναι αγάπη για τον εαυτό, να αγαπάτε κάθε κομμάτι του εαυτού σας. Δεχόμενοι κάθε κομμάτι. Υπερβαίνοντας τα συνηθισμένα ανθρώπινα αισθήματα και συναισθήματα και βιώνοντας αυτό μέσα σας.

Υπήρξε εκείνη η μια ζωή, που βίωσε για πρώτη φορά την αγάπη σ’ αυτό τον πλανήτη. Εκείνη, αα, η υπέροχη, πολύτιμη ζωή. Και μετά ακολούθησαν πολλές άλλες. Μα υπήρχε πάντα εκείνη η πρώτη φορά.

Πραγματικά κάνει τα πράγματα να ανοίγουν και να επεκτείνονται, να υπερβαίνουν, να πηγαίνουν πέρα από * και την ρουτίνα.

Και είστε εδώ τώρα, σ’ αυτή τη ζωή, τη ζωή, επιτέλους σε θέση να επιτρέψετε την αγάπη μέσα στην ύπαρξή σας για σας.

Μην ανησυχείτε για τους άλλους σ’ αυτό το σημείο. Δεν εξαρτάστε από κανέναν άλλον για την αγάπη. Δεν την αναζητάτε μέσω ενός άλλου ατόμου, αλλά επιτέλους την δέχεστε μέσα στον εαυτό σας.

Και φυσικά την αξίζετε, αφού έχετε περάσει, μετά απ’ όλα τα δύσκολα ταξίδια, τις προκλητικές εμπειρίες, τις φορές που απλά θέλατε να τα παρατήσετε. Και είστε εδώ τώρα.

Πάρτε μια βαθιά αναπνοή και, αν είστε έτοιμοι, αφήστε τον εαυτό σας να βιώσει και να γνωρίσει την αγάπη του Εαυτού σας. Δεν μπορείτε να το κάνετε με τη σκέψη, αλλά μπορείτε να το επιτρέψετε.

(μεγαλύτερη παύση)

Τελικά, αυτή η Αγάπη 2.0 είναι αυτό που θα ενώσει την συνειδητότητα και την ενέργεια σε κάποια χρονική στιγμή.

Η Αγάπη 2.0 είναι επίσης αυτό που σας ελευθερώνει από τόσες πολλές από τις παλιές ενέργειες του παρελθόντος και τελικά αυτό που θα επιτρέψει σ’ αυτό τον πλανήτη να αναληφθεί αληθινά.

Και ξέρω ότι μερικές φορές κοιτάζετε τον πλανήτη και την ανθρωπότητα κι αναρωτιέστε, «Πώς θα τα καταφέρουμε ποτέ; Πώς θα ξεπεράσουμε όλα τα ζητήματα και το μίσος και τους πολέμους και τα βάσανα; Πώς θα ξεπεράσουμε τις αδικίες, τις προκαταλήψεις; Θα τα καταφέρουμε με τον ερχομό της ΤΝ, της τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο; Πώς θα το διαχειριστούμε;»

Και μπορεί να έχετε όλους τους καλύτερους οργανωτές στον κόσμο, όλους εκείνους που βρίσκουν τις ιδέες και τα σχέδια και τα προγράμματα και τα χρονοδιαγράμματα, μπορεί να τους βάλετε μαζί κι ακόμα και τώρα δεν θα μπορούσαν να βρουν μια λύση σε όλο αυτό. Είναι πέρα από την ανθρώπινη διανοητική ικανότητα να βρεθεί μια λύση στα δεινά αυτού του πλανήτη.

Όμως για την Αγάπη 2.0 είναι εύκολο. Δεν είναι αγώνας. Δεν είναι πρόκληση. Υπάρχει τόσο πολύ φως που εκπέμπεται από εκείνους που έχουν επιτρέψει αυτό το επόμενο επίπεδο αγάπης, υπάρχει τόσο πολύ φως που προέρχεται από σας, που δημιουργεί θαύματα και μαγεία στον πλανήτη. Δημιουργεί εδώ μια νέα συνειδητότητα.

Γι’ αυτό είπα όχι πολύ καιρό πριν, παρόλο που ο δρόμος μπροστά δείχνει θυελλώδης μερικές φορές, ύπουλος ακόμα κι επικίνδυνος, όμως, αυτός ο πλανήτης θα – θα – φτάσει στο επόμενο επίπεδο αγάπης και στην ανάληψη του.

Κι εκείνοι που ακόμα διεκδικούν την εξουσία, επιμένουν στον περιορισμό, εκείνοι που κακοποιούν άλλους, άλλους ανθρώπους, δεν θα τα καταφέρουν εδώ. Θα πάνε κάπου αλλού, ώστε ο πλανήτης αυτός να μπορέσει να μεταμορφωθεί, ώστε ο πλανήτης αυτός να μην είναι μόνο ο πλανήτης της αγάπης, αλλά ο πλανήτης της Αγάπης 2.0.
(παύση)

Είναι ο Γέσουα που είπε στους αποστόλους του τις τελευταίες μέρες, «Να με θυμάστε ως εκείνον που σας υπενθύμισε την αγάπη. Να με θυμάστε ως εκείνον που σας ζήτησε να προχωρήσετε στην αποστολή σας, φέρνοντας στο μέλλον το μήνυμα της αγάπης σ’ αυτό τον πλανήτη και τα επόμενα επίπεδα της αγάπης.» Γι’ αυτό είστε εδώ.

Αλλά αυτό αρχίζει πρώτα μέσα σας. Δεν είναι το να πάτε να πασπαλίσετε ‘αγαπόσκονη’ σε όλο τον πλανήτη. Αυτό δεν λειτουργεί. Πρέπει – πρέπει, πρέπει – να αρχίσει πρώτα μέσα σας.

Δεν μπορεί να πάει πουθενά αν δεν αρχίσει μέσα σας. Και, ναι, είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα, που θα κάνει ποτέ ένας άνθρωπος, το να αγαπήσει τον εαυτό του. Υπάρχουν εκείνοι που το συζητούν, εκείνοι που το σκέφτονται, ελάχιστοι όμως που πραγματικά το κάνουν.

Η αρχή της Αγάπης 2.0 είναι αυτή η αποδοχή και το ότι επιτρέπετε την αγάπη από τον Εαυτό σας. Κι εσείς, αγαπητοί μου φίλοι, έχετε την ωριμότητα, την σοφία και την ισορροπία για να επιτρέψετε να συμβεί αυτό τώρα.
(παύση)

Πάρτε μια βαθιά αναπνοή κι απλά αφήστε την να είναι.

Λέω ότι δεν υπάρχει πεπρωμένο, με άλλα λόγια, τα πράγματα δεν είναι γραμμένα στην πέτρα. Όμως αυτός, αυτός ο ερχομός στην Αγάπη 2.0, ήταν κάτι που πάντα το φαντάζονταν και πάντα το ονειρεύονταν και τώρα είναι εδώ. Τώρα αφήστε την να κυλήσει μέσα και από μέσα σας.

Ας πάρουμε μια βαθιά αναπνοή μαζί, αυτή την ιερή μέρα, ένα Σημείο Διαχωρισμού, στην μεταφυσική της αγάπης.

Λέω ότι είναι μεταφυσική, επειδή επηρεάζει τον τρόπο που λειτουργούν η ενέργεια και το φως, το πώς αντιδρά η βαρύτητα, και πώς ανακαλύπτετε τον αληθινό σκοπό σας.

Ας πάρουμε μια βαθιά αναπνοή μαζί, επιτρέποντας την Αγάπη 2.0 στη ζωή σας.
(παύση)

Καθώς το κάνετε, κανείς ποτέ δεν θα μπορέσει να την πάρει από σας. Κανείς ποτέ δεν θα μπορέσει να την λερώσει, να την αλλοιώσει, να την κλέψει.
(παύση)

Ας πάρουμε μια καλή βαθιά αναπνοή.

Και καθώς φέρνουμε αυτό το Shoud στο τέλος του, ζητάω να παίξει τώρα εκείνο το τραγούδι που έπαιξε στην αρχή. Εκείνο με το οποίο αρχίσατε, ας κλείσουμε μ’ αυτό.

Ας πάρουμε μια βαθιά αναπνοή μαζί, εισπνέοντας την Αγάπη 2.0 από τον ίδιο τον Εαυτό σας σ’ αυτή την ανθρώπινη εμπειρία.

Δεν προέρχεται από κάπου αλλού. Είναι ένα δώρο από μέσα σας.

Με αυτά, αγαπητοί Σώμπρα, να θυμάστε αυτή τη μέρα και να θυμάστε ότι όλα είναι καλά σε όλη τη δημιουργία.

Με αυτά, Εγώ Είμαι ο Αντάμους του Σαιν-Ζερμαίν.

Μετάφραση : Μαίρη Πολυχρόνη
Review και επιμέλεια : Μαρία Γρηγοράκη

Σπόνσορες : Ζωή Μπουζούκα,  Φωτεινή Καμπά

Υπότιτλοι βίντεο : Κατερίνα Θαλασσά