Shoud 6, The art of Benching

Sponsored links

Donate Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε τις μεταφράσεις κάνοντας ένα paypal donation

5 -3 – 2022
( Βουτήξτε Βαθιά, Το Φως σας,Είστε Εδώ, Η ταυτότητα, Παγκόσμια Συμβάντα, Κυριαρχία, Αλήθεια, Εξουσία, Ενέργεια, Ενας στρόβιλος Εξουσίας, Πέρα από την ανθρώπινη ταυτότητα)

Είμαι Αυτό που Είμαι, με υπερηφάνεια, ο Αντάμους της Κυρίαρχης Περιοχής.
… Λοιπόν, έχουμε πολλά να καλύψουμε σήμερα, αλλά ας εισπνεύσουμε όλοι τις ενέργειες, όσων έχουμε να κάνουμε σήμερα. Να θυμάστε, υπάρχουν πράγματα που συμβαίνουν σε πάρα πολλά διαφορετικά επίπεδα. Πολλά διαφορετικά επίπεδα. Υποθέτω, θα λέγαμε, ότι είστε διπλού επιπέδου.

Δεν φέρνω καλεσμένους συχνά. Δεν παρουσιάζω συχνά εκείνους που με συνοδεύουν στην γαλαρία, στις άλλες σφαίρες, αλλά σήμερα είναι κάπως ιδιαίτερα. Σήμερα, έχουμε όλους εκείνους, που αποκαλούσαν τον εαυτό τους Σώμπρα κι έχουν περάσει στην άλλη πλευρά του ποταμού, ας πούμε. Τους έχουμε όλους να μας συντροφεύουν, καθισμένοι εδώ στην γαλαρία. Τους συναρπάζουν όσα συμβαίνουν στον κόσμο και μερικοί απ’ αυτούς νιώθουν λίγο θλιμμένοι που δεν είναι εδώ. Ειδικά ο Σαρτ, είναι επικεφαλής αυτής της συμμορίας λέγοντας, “Εερρ! Ξαφνικά ξυπνάω και είμαι πεθαμένος”, που είναι μια ενδιαφέρουσα χρήση των λέξεων. Πάντως είναι όλοι εδώ. Τους έχω προσκαλέσει όλους σήμερα για να απολαύσουν τις ενέργειές σας, να σας στηρίξουν σε όσα κάνετε για να μείνετε στον πλανήτη.

Και βλέπετε επίσης ότι κρατάνε μικρά πλακάτ, μικρές αφίσες που έφτιαξαν. Το  “Μείνετε” έχει προτιμηθεί. “Αυτή η πλευρά είναι ωραία, αλλά υπάρχουν πιο πολλά να κάνεις τώρα στη Γη.” “Ο θάνατος είναι φόβος.” Αυτά είναι μερικά από τα πλακάτ στο κοινό. Έτσι σας ενθαρρύνουν να μείνετε εδώ, αυτή την μνημειώδη περίοδο στον πλανήτη. Κι επίσης, σύμφωνα με τον Σαρτ, θα ήθελαν τώρα να σας δώσουν ένα μεγαλειώδες χειροκρότημα. Οπότε νιώστε το. Εισπράξτε το, το  χειροκρότημα, όσο παίρνω ένα κομματάκι από το κέικ που έφερε η αγαπητή Λίντα.

… Υπάρχει μια αφίσα ειδικά, που πραγματικά τράβηξε την προσοχή μου από αυτό το κοινό κι έχουμε περίπου 310 εδώ στο κοινό. Ήταν Σώμπρα όταν βρίσκονταν στη Γη. Όμως η αφίσα που πραγματικά τράβηξε την προσοχή μου λέει, “Βουτήξτε βαθιά.” Βουτήξτε βαθιά.

Βουτήξτε βαθιά

Αυτό που εννοεί η αφίσα είναι ότι ήρθε η ώρα να βουτήξετε πραγματικά βαθιά στην Πραγμάτωση σας, στην παραμονή εδώ στον πλανήτη, στο να περάσετε αυτά που περνάτε. Ναι, είναι ζόρικα μερικές φορές. Ναι, είναι. Όμως βουτήξτε βαθιά σ’ αυτό. Μερικές φορές έχετε μια τάση να θέλετε να βγείτε απ’ αυτό, να πείτε ότι πρόκειται να απομονωθείτε από τον κόσμο ή μερικές φορές δεν είστε πραγματικά σίγουροι αν θέλετε να μείνετε ή να φύγετε.
Αυτό ήταν ένα φαινόμενο που είχαμε, ιδιαίτερα, ω, πριν πέντε, δέκα χρόνια, “Θέλω πραγματικά να μείνω εδώ στον πλανήτη τώρα;” Κι αυτό που συμβαίνει είναι ότι δεν είστε πραγματικά πολύ σίγουροι, οπότε δεν είστε πραγματικά εδώ και δεν είστε εκεί. Είστε κάπου ανάμεσα. Έχετε κάπως κλείσει και πρόκειται για μια ουδέτερη ζώνη. Κι αυτό που λέει η αφίσα απ’ αυτόν τον Σώμπρα είναι “Βουτήξτε βαθιά.” Βουτήξτε βαθιά στην εμπειρία αυτού που συμβαίνει τώρα στον πλανήτη, μέσα στην Πραγμάτωσή σας ή στην επικείμενη Πραγμάτωσή σας.

Βουτήξτε βαθιά στο benching. Αυτό έχει σοβαρό αντίκτυπο στον πλανήτη. Βουτήξτε βαθιά στην ζωή σας. Όχι τόσο στις ζωές των άλλων, αλλά στη ζωή σας. Είναι κάτι το εκπληκτικό.
Κι όπως έλεγα εδώ και πάρα πολύ καιρό, αυτή την εμπειρία του ερχομού στην Πραγμάτωση την περνάτε μόνο μια φορά. Αυτό είναι. Την βιώνετε μόνο μια φορά, οπότε κάντε το με όλο το κέφι. Κάντε το με βάθος και κάντε το με διαύγεια. Βουτήξτε βαθιά μέσα στον εαυτό σας, σε όλα όσα περνάτε τώρα. Αυτή δεν είναι η ώρα για να θέλετε να μένετε αμέτοχοι. Δεν μπορεί να κάθεστε σαν παρατηρητές πάνω στον φράχτη και θα χαρώ να σας ρίξω από τον φράχτη σε περίπτωση που το κάνετε.

Βουτήξτε βαθιά σε κάθε εμπειρία που έχετε τώρα. Κι ο Κώλντρε μου ζητάει  επαλήθευση εδώ, αλλά, ναι, βουτήξτε βαθιά στα πρωτοσέλιδα που επηρεάζουν τον πλανήτη. Αυτό δεν σημαίνει να εθιστείτε στις ειδήσεις. Σημαίνει να μην προσπαθείτε να τις αποφύγετε. Μην προσπαθείτε να τις αγνοήσετε. Είναι άσχημες μερικές φορές, αλλά βουτήξτε βαθιά σ’ αυτές, γιατί γίνονται τόσα περισσότερα απ’ όσα είναι στην επιφάνεια. Υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία τώρα στον πλανήτη που αλλάζουν τη φύση του πλανήτη και μερικές φορές αυτό είναι πολύ έντονο, πολύ έντονο, γιατί, όπως έχω πει τόσο συχνά, γίνεστε πιο ευαίσθητοι. Νιώθετε όλο και πιο πολύ αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν στον πλανήτη. Αλλά αντί να τρέξετε για να τα αποφύγετε, αντί να φορέσετε μια προστατευτική πανοπλία, βουτήξτε βαθιά μέσα σ’ αυτά.

Βουτήξτε βαθιά σε κάθε κομμάτι του εαυτού σας. Βουτήξτε βαθιά -ναι, ο Κώλντρε έχει μια μικρή διαφωνία μαζί μου εδώ . Λέει, “Εννοείς, βουτήξτε βαθιά μέσα στον πόνο;” Οπωσδήποτε, και ξέρω ότι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους Σώμπρα τώρα είναι οι πόνοι και οι ενοχλήσεις. Αντί να τρέχετε για να τους ξεφύγετε, αντί να κάνετε υπερβολική χρήση φαρμάκων, αντί απλά να καταριέστε τη μέρα επειδή είναι επώδυνο, βουτήξτε βαθιά μέσα σ’ αυτό. Κι όταν το κάνετε, είναι σαν ναυτίλος ή σαν έλικα – ξέρετε, είναι η κυκλική σπείρα – και καθώς μπαίνετε μέσα στο όλο και πιο στενό μοτίβο της, φτάνετε στο κέντρο της, την περνάτε. Περνάτε ακριβώς μέσα από αυτό. Το έχω ήδη δείξει σε διάγραμμα ή είχα πει στην Λίντα να το σχεδιάσει στον πίνακα. Μπαίνετε μέσα του.

Όταν προσπαθείτε να μείνετε στην άλλη πλευρά του πόνου και πάτε να τον αποφύγετε ή να κρυφτείτε απ’ αυτόν ή να κάνετε πως δεν υπάρχει, χάνετε την εμπειρία. Αλλά επίσης χάνετε κι αυτό που θα ονόμαζα τον διαχωρισμό ή τον μετασχηματισμό των ενεργειών που συμβαίνουν. Μένετε απλά σ’ αυτή την πλευρά και το σώμα σας συνεχίζει να πονάει και το μυαλό σας συνεχίζει να γεμίζει σκ@@ και έχετε άγχος κι όλα τα υπόλοιπα. Όμως βουτήξτε βαθιά μέσα σ’ αυτόν.

Πηγαίνετε κατευθείαν στον πυρήνα του. Ναι, και για τον πόνο, και αν έχετε κάποιο είδος σωματικής πάθησης ή νιώθετε να ξεμακραίνετε διανοητικά. Βουτήξτε βαθιά μέσα σ’ αυτό, γιατί πρόκειται να ανακαλύψετε, ότι από την οπτική γωνία που το κοιτούσατε, από την σκοπιά της ταυτότητας απ’ όπου το κοιτούσατε, δεν είναι αυτό πραγματικά. Όταν βουτήξετε βαθιά μέσα σ’ αυτό, θα συνειδητοποιήσετε ότι υπάρχει τεράστια σοφία. Όταν βουτήξετε βαθιά μέσα σ’ αυτό, θα συνειδητοποιήσετε ότι πραγματικά δεν υπήρχε πόνος.
Δηλαδή, ξέρω ότι τον νιώθετε τώρα, αλλά όταν βουτήξετε βαθιά μέσα σ’ αυτόν, απλά σας λέει – θα συνειδητοποιήσετε ότι ήταν απλά σήματα που έρχονταν σε σας ώστε να αλλάξετε μερικά πράγματα στη ζωή σας. Ο πόνος στο σώμα σας, ακόμα και ο πόνος στο μυαλό σας πραγματικά είναι απλά προειδοποιήσεις ή σήματα. Αυτό είναι μόνο, ακόμα και η αρρώστια. Βουτήξτε βαθιά μέσα σ’ αυτά τα πράγματα και τότε θα πάρετε την πληρότητα της εμπειρίας. Θα πάρετε όλη την σοφία και θα πάρετε τη λύση.

Λοιπόν, φανταστείτε, είστε εδώ στη ζωή σας και ξέρω τόσους πολλούς Σώμπρα,  προσπαθείτε να αποφύγετε πράγματα. Προσπαθείτε να ξεφύγετε από πράγματα. Προσπαθείτε να κάνετε ότι δεν υπάρχουν. Προσπαθείτε να τα απομακρύνετε με κρυστάλλους – ναι, μερικοί από σας το κάνουν ακόμα, είτε το πιστεύετε είτε όχι – λευκό φως και τα λοιπά. Όχι, βουτήξτε βαθιά μέσα σ’ αυτά. Όλα είναι η ενέργεια σας και μοιάζει να παρουσιάζεται σαν κάτι άλλο και παρουσιάζεται σαν κάτι που ίσως να μην είναι άνετο ή ευχάριστο. Αλλά όταν πάτε βαθιά μέσα σ’ αυτό, θα συνειδητοποιήσετε τί είναι πραγματικά.

Έτσι, μου αρέσει πολύ αυτή η αφίσα από έναν από τους αποθανόντες Σώμπρα, “Βουτήξτε βαθιά μέσα σ’ αυτό.” Αυτός είναι ο λόγος που είστε εδώ. Και ξαναλέω, δεν πρόκειται ποτέ να το περάσετε αυτό ξανά. Ο πλανήτης δεν πρόκειται ποτέ μα ποτέ να περάσει ξανά αυτό που περνάει τώρα. Αυτά όλα είναι μόνο για μια φορά. Δεν θέλετε να το χάσετε. Γι’ αυτό και προσκάλεσα όλους αυτούς τους Σώμπρα σήμερα για να συμμετάσχουν σ’ αυτό και να σας επευφημήσουν γι’ αυτό που κάνετε και να σας πουν “Βουτήξτε βαθιά.” Για να σας πουν “Προχωρήστε τώρα.”

Πιστεύω ότι έχετε ανακαλύψει ότι, λοιπόν, πραγματικά δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Αν προσπαθήσετε να ξεφύγετε, να αποφύγετε αυτά τα πράγματα, αν  προσπαθήσετε να κάνετε ότι δεν είναι δικά σας, αυτά απλά εξακολουθούν να υφίστανται. Κολλάνε και τότε είναι το ίδιο, μέρα τη μέρα, όταν προσπαθείτε να κάνετε ότι δεν υπάρχουν. Όταν βουτήξετε βαθιά, ναι, θα είναι λίγο χαοτικό κι όχι ευχάριστο αρχικά. Αλλά όταν βουτήξετε βαθιά μέσα σ’ αυτά, τότε θα έχετε την πληρότητα και τον πλούτο της εμπειρίας, μαζί με όλες τις απαντήσεις, και τότε θα συνειδητοποιήσετε ότι η ενέργεια πάντα, πάντα σας υπηρετούσε.

Ας πάρουμε μια καλή βαθιά αναπνοή με αυτά – τη βαθιά βουτιά – και ξέρω ότι μερικοί από σας με βλαστημάτε ή μερικοί από σας μου κάνετε ακόμα κι αυτή την χειρονομία με το δάχτυλο, αλλά … (ο Αντάμους γελάει)

Ας πάρουμε μια βαθιά αναπνοή κι ας βουτήξουμε βαθιά μέσα στη ζωή. Η ζωή, ω, η ζωή είναι ενδιαφέρουσα. Έχει τις καλές μέρες και τις κακές μέρες, αλλά τις ξεπερνάτε. Ξεπερνάτε τις καλές μέρες και τις κακές μέρες και ξαφνικά πρόκειται απλά για τη ζωή στην πλουσιότερη, πληρέστερη μορφή της. Δεν υπάρχει καλό ή κακό. Δεν υπάρχει φως ή σκοτάδι. Δεν υπάρχει ο καλός εσείς και ο κακός εσείς και λοιπά. Όλα αυτά εξαφανίζονται. Φεύγουν. Τότε θα συνειδητοποιήσετε ότι είστε αληθινά Μάστερς, που μένουν εδώ στον πλανήτη τώρα, κάνοντας αυτό που ήρθατε να κάνετε εδώ, να είστε στο πάθος σας. Κι ενώ μπορεί να σκέφτεστε, “Λοιπόν, δεν είναι πολύ παθιασμένο να κάθεσαι σε ένα παγκάκι κι απλά να ρίχνεις το φως σου”, σαφώς και είναι. Όταν αρχίσετε να βλέπετε το αποτέλεσμα που έχει, την επίδραση που έχει σε όλα.

Το Φως Σας

Ίσως το πιο σημαντικό πράγμα -και ποτέ δεν μιλούσα γι’ αυτό ανοιχτά – το πιο σημαντικό πράγμα καθώς ρίχνετε το φως σας είναι, ότι το ρίχνετε πάνω στον εαυτό σας. Το ρίχνετε πάνω σας. Δεν ήθελα να αρχίσω με αυτό. Δεν ήθελα να καθοδηγήσω με αυτό όταν μιλούσαμε για το benching και για το φως που θα ρίξετε και θα ακτινοβολήσετε και λοιπά, γιατί δεν ήθελα να είναι αυτό το κίνητρο.

Επίσης, υπάρχει κάτι ενδιαφέρον στη δομή τόσων πολλών Σώμπρα. Είναι πιο εύκολο αν πιστεύετε ότι το κάνετε για κάποιον άλλο ή κάτι άλλο παρά για τον εαυτό σας. Έτσι, αρχίσαμε λέγοντας ρίξτε το φως σας σ’ αυτό τον πλανήτη, ακτινοβολήστε το, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς πρόγραμμα. Όμως αυτό που πιθανόν ανακαλύπτετε είναι ότι φωτίζετε τον εαυτό σας πρώτα.  

Ξέρετε, όταν κάποιος έχει μια επιθανάτια εμπειρία – ξέρεις τι είναι η επιθανάτια εμπειρία; Σου έχει συμβεί;
ΛΙΝΤΑ: Ναι.
ΑΝΤΑΜΟΥΣ: Ναι; Πώς ήταν; Ποιον είδες;
ΛΙΝΤΑ: Ήμουν εντελώς αναίσθητη.
ΑΝΤΑΜΟΥΣ: Εντελώς αναίσθητη. Οκέι. Κάποιοι άνθρωποι έχουν επιθανάτια εμπειρία ενώ ζουν ένα τραυματικό δυστύχημα ή κάτι τέτοιο και συχνά το πρώτο πράγμα που βλέπουν είναι ένα μεγάλο φως, πολύ μεγάλο φως. Και μετά βλέπουν, λοιπόν, αν έχουν Χριστιανικό υπόβαθρο, όχι ότι πρέπει να εφαρμόζουν τον Χριστιανισμό, αλλά με Χριστιανικό υπόβαθρο, ποιον βλέπουν;
ΛΙΝΤΑ: Τον Ιησού.
ΑΝΤΑΜΟΥΣ: Τον Ιησού, επειδή ο Ιησούς είναι ένα πρότυπο, ένα σύμβολο. Στην πραγματικότητα δεν βλέπουν τον Ιησού. Είναι απλά αυτό που περιμένουν να δουν. Είναι όπως σε ένα όνειρο, τόσο συχνά το μυαλό επινοεί ερμηνείες ή σύμβολα, γιατί αυτό κάνει. Προσπαθεί να βάλει αυτό τον παράγοντα συσχετισμού. Έτσι, οι άνθρωποι βλέπουν τον Ιησού, ακόμα κι αν δεν πηγαίνουν στην εκκλησία. Αλλά είναι το υπόβαθρο τους και είναι το μυαλό που πετάει τον Ιησού εκεί μέσα.
————————–

Λοιπόν, ο λόγος που αναφέρω τις επιθανάτιες εμπειρίες τώρα είναι επειδή όταν έχετε μια επιθανάτια εμπειρία και μπείτε σ’ αυτό το φως, όλα φαίνονται να είναι μια ολότητα. Τα πάντα φαίνονται να είναι μαζί. Μπαίνετε σ’ αυτό το φως, αυτό είναι εσείς. Ακόμα κι αν βλέπετε τον Ιησού ή τον Βούδα ή τον Μωάμεθ που δεν επιτρέπεται να δείτε το πρόσωπο του, αυτό που βλέπετε είναι εσείς. Το μυαλό σας το ερμηνεύει όπως θα ερμήνευε ένα όνειρο, αλλά αυτό που βλέπετε είναι το δικό σας φως.

Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα όταν ακτινοβολούμε στον κόσμο και ένας θεός ξέρει ότι ο κόσμος σίγουρα το χρειάζεται τώρα. Όμως ακτινοβολείτε το φως σας και το πρώτο πράγμα που έρχεται σ’ αυτό, είναι εσείς. Φωτίζετε πάνω στον εαυτό σας. Λέτε, επιτέλους είστε έτοιμοι να ξεπεράσετε τη διττότητα, και επιτέλους έχετε την σοφία που δεν είχατε πριν. Επιτέλους έχετε επίγνωση και βασικά τα αντανακλάτε αυτά στον εαυτό σας. Φωτίζετε με αυτά τον εαυτό σας. Λέτε ότι έχετε κάνει πολύ δρόμο. Δεν είστε πια αναζητητές. Δεν περιπλανιέστε πια ατελείωτα ψάχνοντας για απαντήσεις, γιατί είναι όλες εδώ ακριβώς (δείχνει τον θώρακα). Ρίχνετε το φως σας στον εαυτό σας. Και κάνοντας το, αυτό αλλάζει τα ενεργειακά δυναμικά σε όλα. Εσείς ρίχνετε το φως σας πάνω σας και μετά δέχεστε πίσω αυτό το φως από τον εαυτό σας.

Και τότε θα σταματήσετε να ανησυχείτε για τα μικροπράγματα. Θα σταματήσετε να ανησυχείτε, ας πούμε, για την αφθονία. Ω, αυτό ήταν τόσο μεγάλο θέμα για τους Σώμπρα κι ακόμα είναι, αλλά όχι τόσο μεγάλο. Το ζήτημα της αφθονίας είναι όλο εκεί και θα αρχίσετε να συνειδητοποιείτε ότι είναι μέσα στο φως σας. Και δεν κάνετε το benching, δεν ρίχνετε το φως για να προσπαθήσετε να έχετε αφθονία, γιατί αυτό είναι πρόγραμμα. Αυτό είναι πρόγραμμα. Όμως είναι ένα φυσικό υποπροϊόν αυτού, βλέπετε. Αν καθίσετε στο παγκάκι προσπαθώντας να αποκτήσετε αφθονία, δεν πρόκειται να λειτουργήσει. Στην πραγματικότητα, αυτό θα την απομακρύνει περισσότερο, γιατί προσπαθείτε αντί απλά να επιτρέπετε και να αποδέχεστε.

Όταν φωτίζετε ανοιχτά, αυτό είναι η σοφία σας. Είναι η συνειδητότητά σας. Είναι η ύπαρξη σας. Είναι η ταυτότητα σας. Όταν φωτίζετε ανοιχτά, αυτό το νιώθει επίσης και κάθε κύτταρο στο σώμα σας. Λοιπόν, δεν μπορείτε να καθίσετε και να κάνετε το benching σας λέγοντας, “Ω, ελπίζω αυτός ο πόνος να φύγει, και πρόκειται να ρίξω φως επάνω του.” Λοιπόν, ρίξτε φως στον πόνο και αυτός πρόκειται να γίνει πιο επώδυνος, βλέπετε. Αυτό είναι πολύ κυριολεκτικό.
Αλλά ανφωτίζετε, το δικό σας φως, κι αυτό πέφτει πρώτα πάνω σε σας, το φυσικό επακόλουθο αυτού είναι ότι,  αυτό φέρνει το φωτεινό σας σώμα. Αυτό τότε απομακρύνει την ενέργεια από τον πόνο και το πρότυπο της αρρώστιας, μέσα στο οποίο μπορεί να ήταν, και τώρα φέρνει το φωτεινό σώμα, το οποίο τότε επικοινωνεί με το υλικό σας σώμα κι ο πόνος απλά φεύγει. Αλλά και πάλι, δεν θα έπρεπε να έχετε πρόγραμμα να κάνετε το benching, απλά για να επιλύσετε τον πόνο σας.

Ή, το έχω δει – σκοπεύω να τεκμηριώσω μερικά από αυτά τα πράγματα, να δημιουργήσω ένα φιλμ με γκάφες, μια μπομπίνα με γκάφες των Σώμπρα – πρόσφατα έχω δει ανθρώπους και ξέρετε ποιοι είστε – δεν θα δείξω προς εσάς, ξέρετε ποιοι είστε – κάνετε benching για να βρείτε σύντροφο. Κάνετε benching για να έχετε μια καινούρια σχέση στη ζωή σας (η Λίντα γελάει). Όχι, Λίντα, σοβαρά.

Λοιπόν, απλά εκπέμπετε το φως σας, και στο πρώτο πράγμα που πηγαίνει είναι σε εσάς, σε κομμάτια δικά σας, που ούτε καν ξέρετε ακόμα. Το εκπέμπετε και λέτε: «Όλα είναι καλά. Περνώντας μέσα από τον παράδεισο ή την κόλαση, όλα είναι καλά». Αυτό λέτε και μετά θαυματουργά , οι ενέργειες, οι δικές σας ενέργειες αλλάζουν για να σας υπηρετήσουν .Είναι αρκετά απλό.

Όταν κάθεστε στο παγκάκι, είναι εντελώς χωρίς πρόγραμμα. Είναι εντελώς χωρίς να προσπαθείτε να πιέσετε για ένα αποτέλεσμα. Δεν το κάνετε για να εκμηδενίσετε το σκοτάδι ή το κακό ή για να θεραπεύσετε τον εαυτό σας. Για κανένα από τα παραπάνω. Εδώ είναι που μπαίνει η αληθινή σοφία και τώρα έχετε την σοφία. Η αληθινή σοφία έρχεται όταν απλά ακτινοβολείτε το φως σας. Είναι τόσο απλό.

Δεν προσπαθείτε να βρείτε σύντροφο. Δεν προσπαθείτε να ξεπεράσετε μια ασθένεια. Και, ναι, στην αρχή είναι δύσκολο, γιατί κάθεστε εκεί και ξαφνικά λέτε, “Πρέπει να ρίξω το φως μου πάνω σ’ αυτό το πρόβλημα στη ζωή μου” ή στην προσπάθεια να αλλάξει η έκβαση μιας παγκόσμιας κατάστασης. Δεν το κάνετε.  Είναι τόσο απλό, κι όμως, η ανθρώπινη ταυτότητα πετάγεται μέσα και θέλει να αρχίσει να παίζει με αυτό, να τα κάνει μούσκεμα. Δεν είναι εργαλείο δύναμης. Το να ρίχνετε το φως σας δεν είναι εργαλείο δύναμης.

Απλά νιώστε το για μια στιγμή. Αφορά , απλά να ρίχνετε το φως σας, την ουσία σας, την συνειδητότητά σας, την σοφία σας. Αυτό είναι. Απολύτως κανένα πρόγραμμα. Κι όταν το κάνετε, αυτό πηγαίνει πρώτα σε σας και μετά πηγαίνει έξω στον κόσμο.

Τα αποτελέσματα είναι τεράστια, αλλά δεν το κάνετε για τα αποτελέσματα. Κι αυτό είναι το παράδοξο στην κατάσταση, γιατί τόσοι πολλοί θα προσπαθήσουν να το κάνουν για αποτελέσματα. Ακόμα και κάνοντας benching, φωτίζοντας τον κόσμο τώρα, προσπαθούν να έχουν αποτελέσματα – και θα μιλήσουμε γι’ αυτό σε ένα λεπτό – αλλά με την παγκόσμια κατάσταση, έχω δει πάρα πολλούς Σώμπρα ακόμα να κάθονται στο παγκάκι με πρόγραμμα. Το πρόγραμμα θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όπως το “Ελπίζω ο πόλεμος να τελειώσει αμέσως” ή “Ελπίζω να κερδίσει αυτή η πλευρά.” Πραγματικά έχω δει μερικούς ανθρώπους να κάνουν benching για το αποτέλεσμα ενός αγώνα ποδοσφαίρου, αλήθεια. Έχει βγει εκτός θέματος.

… Ναι. Ρίχνουν φως σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα, όχι, όχι. Δεν το κάνεις αυτό.

Λοιπόν, από την άλλη, είναι απόλυτα εντάξει, σαν άνθρωποι να λέτε ότι πρόκειται να πάρετε το μέρος μιας συγκεκριμένης ομάδας και να μπείτε μέσα στη διττότητα στιγμιαία και στις φωνές και στις κραυγές και να πετάτε την τηλεόραση από τη θέση της ή παρόμοια πράγματα…….

Οκέι, λοιπόν, ξέρετε τί συμβαίνει τώρα; Οι πάντες σε ολόκληρο τον πλανήτη, όλοι οι Σώμπρα σκέφτονται, “Ω, ναι, αυτό έκανα.” Οι πάντες τώρα έχουν πέσει σε βαθιά σκέψη κι εκείνοι στην άλλη πλευρά γελάνε -η γαλαρία μου σήμερα, γελάνε ασταμάτητα – επειδή ξέρουν τί έκαναν. Ναι.

Έτσι, ας επανέλθουμε στο θέμα. Ρίχνοντας το φως σας, αυτό πηγαίνει πρώτα σε εσάς, αλλά δεν το κάνετε γι’ αυτό. Τώρα το κάνουμε απλά για να ρίξουμε το φως σε όλη τη δημιουργία. Κι αυτή επίσης είναι εσείς. Όλη η δημιουργία, κι όπως ξέρετε, είναι μια σπουδαία περίοδος γι’ αυτό. Είναι ο λόγος που ήρθατε εδώ σ’ αυτό τον πλανήτη. Είναι ο λόγος που καθόμαστε εδώ και μιλάμε έτσι. Έχουμε πάει πέρα από τον μακρύ κουραστικό δρόμο προς την Πραγμάτωση –χασμουρητό – και τώρα είμαστε σ’ αυτό που ήρθαμε να κάνουμε εδώ.

Είστε Εδώ

Έτσι, ας πάρουμε μια καλή βαθιά αναπνοή με αυτά. Έχετε φτάσει. Είμαστε εδώ. Κι αν νομίζετε ότι δεν έχετε φτάσει, ότι χάσατε το τρένο, σταματήστε! Σκάστε. Απλά να είστε εδώ! Απλά ξεπεράστε το. Σταματήστε να θρηνείτε. Σταματήστε να ανησυχείτε, “Το έκανα σωστά; Είμαι … ;” Είστε εδώ, οκέι. Ας αφιερώσουμε ένα λεπτό απλά που είστε εδώ.
ΛΙΝΤΑ: Ουου!
ΑΝΤΑΜΟΥΣ: Πάρτε μια καλή βαθιά αναπνοή! Δεν υπάρχει πια τίποτα για να δουλέψετε. Αν δεν κάνω λάθος, νομίζω στην τελευταία συνεδρία μας είπα, “Όχι άλλη επεξεργασία, συμβουλευτική, θεραπεία, οποιεσδήποτε μέθοδοι.” Είστε εδώ. Είστε εδώ. Αυτοί είναι εκεί. Έφυγαν νωρίς και υπάρχουν λίγες τύψεις, αλλά εσείς είστε εδώ.

Ας πάρουμε μια βαθιά αναπνοή με αυτά.

Δεν έχει σημασία αν πηδήξατε μερικά βήματα στη διάρκεια της διαδρομής, γιατί πραγματικά δεν το κάνατε. Δεν έχει σημασία αν ακόμα πιστεύετε ότι έχετε μερικά ακόμα που πρέπει να μάθετε, γιατί δεν έχετε. Δεν έχετε.
Είστε εδώ σ’ αυτή τη την εντυπωσιακή περίοδο στον πλανήτη.

Είστε εδώ σαν άνθρωποι και Μάστερ. Και μπορούμε πια απλά να προχωρήσουμε έτσι. Είστε εδώ

Πάρτε μια βαθιά αναπνοή. Νιώστε το κι αν είναι κατάλληλο, πείτε το στον εαυτό σας, “Εγώ Είμαι Εδώ.”
(παύση)
Και είστε εδώ με χιλιάδες άλλους Σώμπρα, για να απολαύσετε το υπόλοιπο της ζωής σας και να ακτινοβολήσετε την συνειδητότητά σας.

Λοιπόν, καθώς το κάνετε – πρέπει να τους ενημερώσουμε όλους. Υπάρχουν μερικοί αργοπορημένοι σε όλο αυτό τον ερχομό στην Πραγμάτωση. Αυτοί απλά δεν πίστευαν ότι ήταν έτοιμοι ή έγιναν πολύ διανοητικοί με αυτήν, με το να την σκέφτονται πάρα πολύ. Μερικοί πραγματικά αργοπορημένοι, κι απλά θέλω να τους φέρω όλους στο ίδιο επίπεδο συνειδητότητας τώρα. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πείτε “Εγώ Είμαι Εδώ.” Αυτό είναι, και μετά είστε. Και μετά μην το σκέφτεστε. Μην σκέφτεστε, “Λοιπόν, μπορώ πραγματικά να το πω αυτό;” ή “Έπρεπε να το είχα κάνει αυτό;” ή “Ίσως έπρεπε να το κάνω διαφορετικά” ή “Ίσως δεν μιλάει σε μένα.” Σσς! Σταματήστε το αυτό! “Εγώ Είμαι Εδώ.” Αυτό είναι, “Εγώ Είμαι Εδώ.” Ουου! Τότε αλλάζουν οι ενέργειες κι αλλάζουν οι ενέργειες σας και τότε προχωράτε και κάνουμε αυτό που πραγματικά ήρθαμε να κάνουμε εδώ. Κι ας διασκεδάσουμε κάνοντας το κι ας το κάνουμε με χιούμορ κι ας το κάνουμε με αφθονία. Αυτά όλα είναι τα δικαιώματα σας.

Η Ταυτότητα

Λοιπόν, ένα από τα κύρια πράγματα τώρα που πρόκειται να συμβαίνουν σε σας, σε άλλους Σώμπρα. Μερικοί από σας το έχετε νιώσει ήδη και ίσως να έχετε αναστατωθεί λίγο με αυτό, αλλά συμβαίνει και θα συνεχίσει να συμβαίνει για λίγο ακόμα. Βασικά δημιουργείτε μια νέα ταυτότητα. Μια εντελώς νέα ταυτότητα. Και αμφισβητώ το να  την λέω ταυτότητα, αλλά δεν υπάρχει άλλη πραγματικά κατάλληλη λέξη που να ταιριάζει.

Είχατε την ταυτότητα για πολύ καιρό τώρα σαν άνθρωποι, φυσικά, και η ταυτότητά σας μπορούσε να είναι αρσενική, θηλυκή. Μπορούσατε να προσδιορίζεστε σαν νεότεροι ή μεγαλύτεροι. Πολύ συνηθισμένα πράγματα. Μπορείτε να προσδιοριστείτε σαν πλούσιοι ή κάπου στη μέση ή άφραγκοι. Έτσι, έχετε ταυτιστεί με όλα αυτά τα διαφορετικά πράγματα και είναι μια ανθρώπινη ταυτότητα. Και ντύνετε την ταυτότητά σας με συγκεκριμένο τρόπο, γιατί το έχετε συνηθίσει κι έχετε μια συγκεκριμένη εμφάνιση – τα ρούχα σας. Ξέρετε, αν κοιτάξετε την γκαρνταρόμπα σας, όλα είναι κάπως όμοια. Πραγματικά είναι. Δηλαδή, δεν είναι ότι έχετε ένα κοστούμι στη μια πλευρά και μια στολή κλόουν στην άλλη. Είναι σε μεγάλο βαθμό όλα τα ίδια, γιατί ντύνετε την ταυτότητά σας.

Η ταυτότητα σας περικλείεται μέσα στη φωνή σας. Πραγματικά τόσο μεγάλο μέρος της ταυτότητάς σας είναι στη φωνή σας κι έχετε σχεδιάσει τη φωνή σας, ώστε να ταιριάζει στην ταυτότητά σας. Και δεν είναι ότι πρόκειται για καλή φωνή ή κακή φωνή, αλλά η φωνή σας έχει προσαρμοστεί, διαμορφωθεί για την ταυτότητά σας. Στην πραγματικότητα είναι ένα σημαντικό μέρος της.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ποτέ δεν υπολογίζουν τη φωνή τους και πώς αυτή είναι μέρος της ταυτότητάς τους. Και, φυσικά, θα μπορούσαμε να πούμε, από μια πιο επιστημονική σκοπιά, κάθε φωνητικό πρότυπο είναι μοναδικό. Ξέρετε, είναι σαν τις νιφάδες του χιονιού. Αν και μια φορά όντως βρήκα δυο νιφάδες που ήταν ακριβώς ίδιες. Άρα αυτό αχρηστεύει αυτή τη θεωρία. Όμως κάθε φωνή είναι μοναδική και διαφορετική και είναι μέρος της ταυτότητας σας. Ακούστε τον εαυτό σας κάποια φορά. Όχι αν μιλάτε δυνατά ή χαμηλόφωνα, αλλά υπάρχουν πρότυπα στη φωνή σας κι όλα είναι συνυφασμένα με την ταυτότητα σας.

Η ταυτότητα σας έχει σχέση με τις τροφές που τρώτε. Διαμορφώνετε τις τροφές σας για την ταυτότητα σας. Συνδέεστε με ανθρώπους με βάση την ταυτότητα σας. Κάνετε συγκεκριμένα πράγματα, παρακολουθείτε συγκεκριμένα προγράμματα, διαβάζετε συγκεκριμένα βιβλία, κι όλα διαμορφώνουν την ταυτότητα σας. Μερικές φορές όχι επειδή απαραίτητα σας αρέσουν αυτά τα πράγματα, αλλά πιστεύετε ότι πρέπει να το κάνετε για να υποστηρίξετε αυτή την ταυτότητα.

Κοιμάστε με συγκεκριμένο τρόπο κι αυτό υποστηρίζει την ταυτότητά σας. Τα πρότυπα ύπνου, ο τρόπος που κοιμάστε, πόσο βαθιά κοιμάστε και τί ονειρεύεστε είναι όλα πράγματα που κάνετε τα οποία ενισχύουν την ταυτότητα.

Η εμφάνιση σας, ο τρόπος που περιποιείστε τον εαυτό σας, υποστηρίζει αυτή την ταυτότητα. Άρα αυτό που λέω εδώ είναι ότι έχετε κάνει πολλά, όλοι οι άνθρωποι κάνουν πολλά για να δημιουργήσουν την ταυτότητά τους. Μετά βολεύονται με αυτήν, ίσως χωρίς να τους αρέσουν κάποια μέρη, αλλά αυτή είναι η ταυτότητα τους. Κι έπειτα μένουν με αυτήν. Μένουν με αυτήν.

Είναι πολύ γραμμική, και ενός επιπέδου. Δεν υπάρχει πολύ βάθος στην ανθρώπινη ταυτότητα κι αυτή η ταυτότητα είναι έτσι διαμορφωμένη, επίσης βασισμένη στην οικογενειακή σας βιολογία και στο προγονικό σας υπόβαθρο, ώστε αυτή η ταυτότητα να μεταφερθεί σε μια άλλη ζωή. Μπορεί να έχετε λίγο διαφορετική εμφάνιση και μπορεί ακόμα και να ζείτε σε διαφορετικό μέρος – αλλά μάλλον όχι – όμως αυτό γίνεται η ταυτότητά σας, η  ανθρώπινη ταυτότητα. Και οι άνθρωποι πραγματικά δεν σταματούν να την  εξετάσουν. Την θεωρούν δεδομένη, “Αυτό είμαι. Αυτό με καθορίζει.” Η μόρφωση τους, η δουλειά τους, είναι όλα μέρη μιας ταυτότητας.

Και η ταυτότητα είναι ένα άνετο φέρετρο, κατά κάποιον τρόπο (η Λίντα αντιδρά).  Ένα άνετο φέρετρο. Λοιπόν, επειδή είναι άνετο. Ξέρετε, τα φέρετρα είναι πολύ άνετα.
ΛΙΝΤΑ: Θα προτιμούσα ένα βάζο για μπισκότα.
ΑΝΤΑΜΟΥΣ: Λοιπόν, μου αρέσουν τα φέρετρα γιατί μερικές φορές είναι ντυμένα με μετάξι, μερικές φορές με φτηνό πολυέστερ. Είναι άνετα και κρατούν το σώμα μέσα εκεί. Κι όμως είναι ένα φέρετρο, γιατί αργά ή γρήγορα θα σας βάλει κάτω από το έδαφος . Κι αυτό το κάνει μια ταυτότητα. Μετά σας περιορίζει. Κι όμως, αν κάποιος ερχόταν κι άρχιζε να αφαιρεί κομμάτια της ταυτότητάς σας, ω, θα εξοργιζόσασταν. Θα θυμώνατε γι’ αυτό, γιατί είναι αυτό με το οποίο ταυτίζεστε.

Έτσι, οι άνθρωποι το κάνουν αυτό. Είναι ένα σπουδαίο ανθρώπινο παιχνίδι όπου δημιουργείτε, φτιάχνετε και μετά κρατάτε όσο πιο γερά μπορείτε την ταυτότητά σας, ακόμα κι αν δεν σας αρέσουν πράγματα στον εαυτό σας, επειδή αυτοί είσαστε. Αν αρχίσετε να παίρνετε κομμάτια μιας ταυτότητας – μερικά κομμάτια από κάποιον, από την ταυτότητά του – θα χάσει την ισορροπία του. Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ίλιγγο. Θα μπορούσε να προκαλέσει παραφροσύνη σε κάποιο σημείο. Μπορεί να προκαλέσει ένα μεγάλο βαθμό αστάθειας σε κάποιο σημείο. Έτσι, οι άνθρωποι πραγματικά κρατούν την ταυτότητα τους.

Λοιπόν, για τους Σώμπρα τώρα, αυτή η ταυτότητα μεταμορφώνεται και φεύγει. Και ξαναλέω, δεν υπάρχει μια καλή Αγγλική λέξη για κάτι εκτός από ταυτότητα, που  σημαίνει αυτό αλλά δεν είναι αυτή. Έτσι δημιουργείτε μια εντελώς νέα ταυτότητα, αλλά αυτή η ταυτότητα είναι ρευστή. Είναι ευέλικτη. Αυτή η ταυτότητα μπορεί να αλλάξει από τη μια στιγμή στην άλλη. Όμως το πιο σπουδαίο είναι, ότι έχει πολλά στρώματα, είναι πολυεπίπεδη. Είναι το Και για το οποίο μιλήσαμε. Είναι εσείς, που είστε άνθρωπος και Μάστερ.

Και θέλω να είμαι πολύ σαφής λέγοντας ότι δεν πρόκειται για ανθρωπομάστερ, μια λέξη “ανθρωπομάστερ”. Αυτή ήταν η παλιά ιδέα, ότι πρόκειται να μεταμορφώσουμε αυτό τον άνθρωπο και να τον κάνουμε ένα υπεράνθρωπο σώμα και μια υπεράνθρωπη προσωπικότητα και υπεράνθρωπη ευφυΐα, απλά έναν υπεράνθρωπο άντρα, μια υπεράνθρωπη γυναίκα. Δεν είναι αυτό που συμβαίνει.

Ο άνθρωπος μένει σε μεγάλο βαθμό άνθρωπος. Μεταμορφώνεται στην πορεία ενόψει των πολλών άλλων πραγμάτων, που αλλάζουν στην ταυτότητα σας. Το σώμα αρχίζει να μεταμορφώνεται και βασικά να ανανεώνεται ή να θεραπεύεται. Το μυαλό γίνεται πιο καθαρό, γιατί πετάτε πολλά από τα σκουπίδια που υπήρχαν στο μυαλό σας, σχετικά με το ποιος πιστεύατε ότι ήσασταν ή έπρεπε να είστε. Όμως αυτό που συμβαίνει πραγματικά είναι, ότι τα άλλα στρώματα και επίπεδα τώρα αποκτούν υπόσταση καθώς ρίχνετε το φως σας. Καθώς ρίχνετε το φως σας χωρίς πρόγραμμα, αυτό που συμβαίνει είναι ότι, το φως πηγαίνει σε όλες τις άλλες δυνατότητες για την μεταανθρώπινη, για την πέρα-από-ανθρώπινη ταυτότητα σας. 

Αυτά τα πράγματα υπήρχαν πάντα. Αυτά τα κομμάτια σας ήταν πάντα παρόντα, αλλά ήταν στο σκοτάδι, ας πούμε. Ήταν κρυμμένα. Δεν ήταν φωτισμένα, γιατί ήσασταν τόσο απασχολημένοι φτιάχνοντας την ταυτότητα σας στην αρχή. Ήσασταν τόσο απασχολημένοι με την υπεράσπιση και την προστασία αυτής της ταυτότητας. Όμως τώρα σαν άνθρωποι και Μάστερ, κάντε μια παύση για ένα λεπτό κι απλά ρίξτε το φως σας, πηγαίνει πρώτα σε εσάς κι ανοίγει όλα αυτά τα άλλα στρώματα κι επίπεδα της καινούριας σας ταυτότητας.

Και υπάρχουν τόσα πολλά, που δεν θα μπορούσα καν να ξεκινήσω να τα περιγράφω, αλλά είναι το Όλον σας. Είναι το Εγώ Είμαι, όχι μόνο ο άνθρωπος. Είναι το “Εγώ Είμαι Αυτό που Είμαι, Όλα όσα Είμαι.” Και ναι, είναι ο Μάστερ, αλλά πρέπει να κάνω μια παύση σ’ αυτό για μια στιγμή, γιατί υπήρξε παρανόηση ακόμα και για τον όρο “Μάστερ” σε μερικούς από σας.

Θεωρούσατε τον εαυτό σας, όπως αυτή τη λέξη “ανθρωπομαστερ”, υπεράνθρωπο. Έχουν την ίδια προέλευση, αλλά είναι διαφορετικές. Δεν προσπαθούμε να κάνουμε τον άνθρωπο Μάστερ. Όχι, δεν το κάνουμε. Όχι, δεν το κάνουμε. Και μερικοί από σας με πολεμάτε πάνω σ’ αυτό. Όχι, δεν το κάνουμε! Δεν μπορείτε, καταρχήν. Η φυσική, η λογική και όλα τα άλλα λένε ότι δεν μπορείτε. Επιτρέπουμε στον άνθρωπο να είναι άνθρωπος, και ο σχεδιασμός του ανθρώπου, ο σκοπός του ανθρώπου είναι να είναι στην εμπειρία. Γι’ αυτό ξεκίνησα λέγοντας, “Βουτήξτε βαθιά”. Η δουλειά σας σαν άνθρωποι είναι να είστε μέσα σ’ αυτή την εμπειρία και δεν είναι ο άνθρωπος που επιθυμεί τη φώτιση ή την Πραγμάτωση. Καθόλου.

Ο άνθρωπος, σαν άνθρωπος, επιθυμεί να είναι σούπερ. Θέλετε να είστε καλύτεροι από άλλους. Θέλετε να είστε αθάνατοι, με πολλούς τρόπους, αλλά επιτρέψτε στον άνθρωπο να είναι ο άνθρωπος. Και τότε, καθώς ο άνθρωπος ρίχνει το φως -με άλλα λόγια, φωτίζετε σημαίνει ότι έχετε φτάσει στο σημείο σαν άνθρωποι ,όπου συνειδητοποιείτε ότι υπάρχουν τόσα πολλά ακόμα. Φτάνετε στο σημείο να  συνειδητοποιήσετε ότι τώρα έχετε σοφία. Αυτό όντως το έχετε. Φτάνετε στο σημείο να συνειδητοποιήσετε ότι το ταξίδι, η αναζήτηση για το Ιερό Δισκοπότηρο τώρα τελείωσε. Είστε εδώ. Είστε στην Πραγμάτωση.

Και τώρα σαν άνθρωποι απλά ρίξτε το φως σας, πράγμα που βασικά λέει, “Εγκαταλείπω την προσπάθεια να διατηρώ την παλιά μου ταυτότητα. Εγκαταλείπω την συγκέντρωση εξουσίας. Εγκαταλείπω την προσπάθεια να είμαι μια υπεράνθρωπη ύπαρξη. Απλά επιτρέπω τον εαυτό μου.” Και φωτίζετε με αυτό το φως κι αυτό φωτίζει πάνω στον αληθινό Μάστερ  -που δεν είναι ο άνθρωπος – στον αληθινό Μάστερ. Είναι εσείς, αλλά όχι μόνο η ανθρώπινη ταυτότητά σας. Πηγαίνει τόσο πιο πέρα.

Θα ήταν τρομερό αν όλο αυτό ήταν μόνο στο ανθρώπινο μαγείρεμα, αν ήταν της ανθρώπινης κατασκευής. Με άλλα λόγια, αν τα πάντα εστιάζονταν πάνω στον άνθρωπο. Προσπαθούμε να κάνουμε τον άνθρωπο σαν μάστερ, προσπαθούμε να φέρουμε τον άνθρωπο στην Πραγμάτωση, προσπαθούμε να φέρουμε τον άνθρωπο στο φωτεινό του σώμα. Δεν είναι.

Ο άνθρωπος, όπως είναι τώρα, θα προσπαθούσε να πάρει τον έλεγχο όλων αυτών των πραγμάτων, να κυριαρχήσει, να τα ελέγξει και τελικά να τα πάει στη διττότητα και πιθανόν να καταστρέψει τα μισά ή περισσότερα απ’ αυτά.

Οπότε δεν το κάνουμε αυτό για να μεγαλώσουμε τον άνθρωπο. Το κάνουμε ώστε ο άνθρωπος να ανοιχτεί σε όλα όσα είναι – σε όλα όσα είναι – και είναι τόσα πολλά ακόμα.

Δεν προσπαθούμε να δώσουμε στον άνθρωπο περισσότερη εξουσία ή να ζήσει για πάντα ή οτιδήποτε από αυτά τα άλλα πράγματα. Όμως με τον άνθρωπο στο παγκάκι, να ρίχνει το φως του λέγοντας, “Εγώ Είμαι Αυτό που Είμαι”, φωτίζονται όλα εκείνα τα άλλα κομμάτια αυτού που είστε πραγματικά, επιτρέποντας στον άνθρωπο να διατηρήσει την ακεραιότητα του σαν άνθρωπος, αλλά συνειδητοποιώντας ότι υπάρχουν τόσα περισσότερα σε σας. Έχετε προσδιοριστεί σαν άνθρωποι και τόσα πολλά απ’ αυτά που κάνατε, είναι για να τον κάνετε καλύτερο, πιο ευτυχισμένο, πιο πλούσιο, πιο υγιή άνθρωπο. Δεν είναι εκεί το θέμα. Αφήστε το αυτό.

Αυτό που συμβαίνει τώρα είναι ότι υπάρχει -σε ατομική βάση, αλλά επίσης στους Σώμπρα σε όλο τον κόσμο – μια συνειδητοποίηση ότι τώρα η ταυτότητα αλλάζει. Η  ταυτότητα του εαυτού σας, σαν άνθρωποι απλά που αγωνίζεστε μέσα στη ζωή και μπλα, μπλα, μπλα αλλάζει.

Σε αυτό, ναι, ο άνθρωπος θα αλλάξει την ταυτότητά του. Θα αλλάξει την ταυτότητά του πολύ και θα ανοιχτεί σε όλα τα άλλα κομμάτια, στο αληθινό σας μεγαλείο. Και δεν μειώνουμε καθόλου τον άνθρωπο. Ελευθερώνουμε τον άνθρωπο κάνοντας αυτό.

Καθώς η ταυτότητα σας αρχίζει να αλλάζει – είναι όλο μια φυσική διαδικασία.

Δεν χρειάζεται να δουλέψετε γι’ αυτό, δεν χρειάζεται να πάτε να αρχίσετε να καταστρέφετε κομμάτια της παλιάς σας ταυτότητας – καθώς συμβαίνει αυτό, μερικές φορές είναι δυσάρεστο, επειδή έχετε ταυτιστεί τόσο στενά με τον άνθρωπο. Ακόμα και η πνευματική σας αναζήτηση ήταν αυτό που πιστεύατε – ο άνθρωπος προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο σ’ αυτήν. Προσδιορίσατε τον εαυτό σας σαν πνευματική ύπαρξη ή στο πνευματικό μονοπάτι, που πραγματικά δεν ήσασταν ποτέ.

Έτσι, όλο αυτό αλλάζει την ταυτότητά σας και είναι αβέβαιο, παράξενο, σχεδόν σαν αίσθημα ιλίγγου, λες και όλα κλυδωνίζονται και δεν ξέρετε πού είναι η γείωσή σας. Θα σας ζητήσω να το αφήσετε να συμβεί και να βουτήξετε βαθιά σ’ αυτό κι εσείς θα πείτε, “Ωω! Γερνάω. Χάνω τα μυαλά μου. Δεν μπορώ να θυμηθώ τίποτα.” Όχι, αλλάζετε αυτή την ταυτότητα. Ή θα πείτε, “Δεν μπορώ ούτε αυτοκίνητο να οδηγήσω, είμαι τόσο αφηρημένος.” Οκέι, καλέστε ένα Uber, τουλάχιστον προς το παρόν, όσο περνάτε όλη αυτή την αλλαγή στον προσδιορισμό του εαυτού σας , μεγαλύτερα κομμάτια του εαυτού σας – και θα διορθώσω τον Κώλντρε – δεν είναι μεγαλύτερα, είναι απλά άλλα  κομμάτια του εαυτού σας. Πρόκειται να τα νιώσετε, θα μπορούσαμε να πούμε, να έρχονται μέσα. Τίποτα δεν πρόκειται να σας βλάψει. Αυτά δεν είναι εξωγήινα όντα που προσπαθούν να σας εξετάσουν. Δεν είναι πνεύματα που προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο του σώματός σας αυτή την χρονική στιγμή. Αυτά είναι φυσιολογικά κομμάτια του εαυτού σας, η θεϊκότητά σας, η ύπαρξη του Μάστερ, η ενέργειά σας, η σοφία σας, όλα αυτά τα πράγματα, πάρα πολλά για να τα απαριθμήσουμε σ’ αυτό το σημείο και μην προσπαθήσετε να τα απαριθμήσετε. Εσείς απλά επιτρέψτε τα.

Επίσης θα υπάρξει λίγη αντίσταση, γιατί πρόκειται να πείτε, “Λοιπόν, για περίμενε μια στιγμή. Ποιος είναι επικεφαλής; Εγώ είμαι ο άνθρωπος. Έχω δουλέψει πολύ καιρό για να διαμορφώσω την ταυτότητά μου. Κοίτα τον τρόπο που ντύνομαι και φέρομαι και τον ήχο της φωνής μου και το βλέμμα στα μάτια μου. Όλα αυτά είναι μέρος της  ταυτότητάς μου. Και τώρα αυτά τα άλλα πράγματα έρχονται και προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο;”

Όχι. Δεν προσπαθούν να πάρουν τον έλεγχο. Είναι φυσικά κομμάτια σας που έρχονται τώρα. Και στην αρχή θα το νιώσετε ίσως λίγο ξένο, ίσως λίγο διαφορετικό. Ξέρετε, είναι όπως όταν δείτε εκείνο το λευκό φως στη διάρκεια μιας επιθανάτιας εμπειρίας, “Ω, αυτός είναι ο Ιησούς.” Όχι, αυτό το φως ήταν εσείς. Έτσι πρόκειται να δίνει την αίσθηση σαν να είναι κάποιος ή κάτι άλλο για λίγο. Όμως μετά αν βουτήξετε βαθιά σ’ αυτό κι επιτρέψετε αυτό που συμβαίνει, πρόκειται να συνειδητοποιήσετε ότι αυτό είναι εσείς, αλλά όχι η διαμορφωμένη, σκαλισμένη και σμιλευμένη από τον άνθρωπο ταυτότητα που πιστεύατε ότι είχατε.

Αυτό που λέω είναι ότι η ταυτότητά σας διαλύεται. Η ταυτότητα σας ανοίγει (η Μπελλ αρχίζει να γαβγίζει πάλι). Ναι, η Μπελλ αντιδρά σ’ αυτό με ένα ζωηρό, “Ναι! Καιρός ήταν.” Βλέπετε, μπορώ να ακούσω τη γλώσσα των σκυλιών. Η Μπελλ λέει, “Καιρός ήταν.” Ξέρετε, “Αλήθεια; Τι σας πήρε τόσο καιρό να φτάσετε σ’ αυτό το σημείο;”

Έτσι, η ταυτότητα αλλάζει κι αυτό μερικές φορές θα έχει περίεργη αίσθηση στο  σώμα και θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα από τις τροφές που επιθυμείτε μέχρι πράγματα που πιστεύατε ότι σας άρεσαν, που ήταν απλά μέρος της δημιουργίας της ταυτότητας, μέχρι και τα πάντα. Και είναι όλα κατάλληλα.

Λοιπόν, εδώ παίρνω όλες τις ερωτήσεις. Σας ευχαριστώ που κάνετε πολλές, πολλές ερωτήσεις, αγαπητοί Σώμπρα που μας ακούτε. “Πόσο διαρκεί αυτό;” Έχει σημασία; Εννοώ, πραγματικά έχει σημασία; Πρόκειται να το σημειώσετε στο ημερολόγιο λέγοντας, “Η ταυτότητα μου πρόκειται να αρχίσει να αλλάζει στις …” ας πούμε 1η Απριλίου – αυτή είναι μια καλή ημερομηνία – και να τελειώσει, παράδειγμα, στις 12 Ιουνίου.
Ας μη του βάλουμε ημερομηνία. Είναι μια φυσική εξέλιξη. Και θα προσαρμοστείτε σ’ αυτήν. Θα την νιώσετε και πολύ σύντομα θα κυλάτε με αυτήν. Αλλά στην αρχή, ναι, δίνει μια αίσθηση, ως ένα βαθμό, θα μπορούσαμε να πούμε, λίγο παρεμβατική, λίγο ανησυχητική, σαν να μην έχετε την ισορροπία σας. Αναρωτιέστε μήπως τρελαίνεστε. Όχι. Αναρωτιέστε μήπως απλά τα επινοείτε όλα αυτά. Όχι. Αναρωτιέστε μήπως πεθαίνετε, γιατί όταν τραβιέται το χαλί της ταυτότητας κάτω από τα πόδια σας, σκέφτεστε, “Ω, όχι! Πεθαίνω. Χάνω κάθε σύνδεση με τον εαυτό μου.” Όχι, δεν πεθαίνετε. Γίνεστε ελεύθεροι ώστε να μπορέσετε να ζήσετε αληθινά.

Οπότε αυτό έρχεται. Μερικοί από σας αρχίσατε να το βιώνετε πρόσφατα. Δεν θέλω … κάποιος μόλις σήκωσε το χέρι του και είπε ότι αυτό το αρχίσατε πριν από 30 χρόνια. Όχι. Όχι, δεν το κάνατε. Όλο αυτό άρχισε πρόσφατα. Μην μου λέτε ότι το έχετε ήδη περάσει. Αυτό άρχισε πρόσφατα – … ο Κώλντρε με ρωτάει, δεν ξέρω, πρόσφατα. Ξέρετε τι είναι πρόσφατο. Δεν χρειάζεστε μια ημερομηνία γι’ αυτό.

Αυτό είναι ένα πολύ καινούριο φαινόμενο. Ναι, έχετε αλλάξει μέρη της προσωπικότητάς σας ήδη, έχετε αλλάξει ήδη την προσωπικότητα σας, αλλά αυτό είναι διαφορετικό. Δεν αλλάζετε απλά κάτι, τροποποιώντας το, κάνοντας το καλύτερο, διορθώνοντας λίγο. Αυτό είναι μια εντελώς καινούρια ταυτότητα. Είναι το Εγώ Είμαι. Είναι το Εγώ Είμαι.

Ας πάρουμε μια βαθιά αναπνοή με αυτά.

Είναι πολύ σημαντικό. Είναι πολύ κατάλληλο που συμβαίνει τώρα και είναι όλο μια φυσική κίνηση.
Έχετε δει τον εαυτό σας σε αυτό το είδος άνετου φέρετρου σαν άνθρωποι, την ταυτότητά σας και τώρα είναι ώρα να βγείτε από αυτό και να ανοιχτείτε σε όλα όσα είστε. Ο άνθρωπος ακόμα παίζει έναν εκπληκτικό ρόλο σε όλο αυτό, όπως θα δείτε τελικά.

Ένα από τα πράγματα που πιθανότατα θα συμβούν σ’ αυτή την μεταμόρφωση της ταυτότητας -ή καλύτερα, την επέκταση της ταυτότητας – θα βρεθείτε να κοιτάζετε ξαφνικά τον εαυτό σας, τον ανθρώπινο εαυτό σας μια μέρα, μέσα από τα μάτια του Μάστερ ή της ψυχής. Η ψυχή δεν έχει μάτια πραγματικά, αλλά ξέρετε τι εννοώ, από την σκοπιά τους. Είστε συνηθισμένοι να κοιτάτε από την ανθρώπινη σκοπιά σας και να προσπαθείτε να φανταστείτε τον Μάστερ και την ψυχή κι όλα εκείνα τα άλλα πράγματα. Όμως ξαφνικά αυτό αντιστρέφεται και ξαφνικά θα παρακολουθείτε τον άνθρωπο από την σκοπιά του Μάστερ.

Είναι όπως μερικοί από σας, που έχουν κάνει αστρική προβολή ή ακόμα επιθανάτια εμπειρία, όπου αιωρείστε πάνω από το σώμα σας παρακολουθώντας τον εαυτό σας. Έτσι θα είναι, αλλά δεν θα κάνετε προβολή και δεν θα πεθάνετε. Ξαφνικά θα δείτε  τον εαυτό σας από διαφορετική σκοπιά και είναι εκπληκτικό. Είναι όμορφο. Και τόσο πολύ απ’ αυτό έγινε τώρα, φωτίζοντας με το φως σας κι αυτό το φως πάει πρώτα σε σας. Φωτίζει κομμάτια σας που υπήρχαν πάντα, αλλά δεν είχατε ποτέ επίγνωσή τους.

Έτσι ας πάρουμε μια βαθιά αναπνοή με αυτά.

Δεν αλλάζουμε απλά την ανθρώπινη ταυτότητα˙ πηγαίνουμε πέρα από αυτή την ταυτότητα. Και κάνοντας το, ας δούμε τι άλλο αλλάζει σε εσάς. Ωραία.

Παγκόσμια Συμβάντα

Επόμενο, με τις σειρήνες στο βάθος, είναι ώρα να μιλήσουμε για τα παγκόσμια συμβάντα. Πολύ κατάλληλο. Ναι.
Ζείτε σε ενδιαφέρουσα εποχή (οι σειρήνες συνεχίζουν). Κι άλλες σειρήνες. Παρενέργειες στο παρασκήνιο.
ΛΙΝΤΑ: Θα πρέπει να σε άκουσαν να κάνεις ανώτερη επικοινωνία.
ΑΝΤΑΜΟΥΣ: Ναι.
Λοιπόν, συμβαίνουν πολλά τώρα στον πλανήτη. Είστε εδώ για κάθεστε στο παγκάκι, για να στέλνετε προς τα έξω αυτό το φως στον κόσμο χωρίς πρόγραμμα. Δύσκολο να το κάνετε, ιδιαίτερα όταν λέτε, “Ω, όλοι αυτοί οι καημένοι άνθρωποι που χάνουν τα σπίτια τους, που χάνουν τη ζωή τους, που πρέπει να εγκαταλείψουν την χώρα τους” και λοιπά. Αυτό είναι σαν  – δεν θέλω να πω ότι είναι μια δοκιμασία, αλλά είναι μια δοκιμασία της συμπόνιας σας. Μπορείτε να ρίξετε αυτό το φως; Γιατί την στιγμή που θα βάλετε ακόμα και λίγο πρόγραμμα εκεί – το πρόγραμμα θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο το να πείτε, “Αυτό θα πρέπει να τελειώσει σε μια εβδομάδα. Πρόκειται να φωτίσω για να τελειώσει σε μια εβδομάδα” ή “Ελπίζω να κερδίσει μια ορισμένη πλευρά” ή οτιδήποτε – ξαφνικά, σας έχουν τραβήξει μέσα σε  όλα τα σκουπίδια, σε όλη τη διττότητα, σε όλα τα άλλα που συμβαίνουν. Δεν ρίχνετε πια το φως σας. Συμβάλλετε στο χάος.

Λοιπόν, θέλω να διευκρινίσω, γιατί ξέρω ότι οι πιο πολλοί από σας έχουν επίσης τις προσωπικές τους απόψεις, κι αυτό είναι καλό. Μιλάω για όταν κάθεστε συνειδητά στο παγκάκι, συνειδητά – είτε είναι καρέκλα, είτε είστε κυριολεκτικά έξω σε ένα παγκάκι στο πάρκο ή κάνετε περίπατο – αλλά όταν είστε συνειδητοί ότι ρίχνετε το φως σας, αυτή δεν είναι η ώρα για πρόγραμμα. Και πολύ σύντομα το πρόγραμμα –αν έχετε ένα σαν άτομο, σαν ταυτότητα – ακόμα κι αυτό το πρόγραμμα θα αρχίσει να απομακρύνεται, γιατί θα συνειδητοποιήσετε ότι είναι τόσο επιφανειακό. Δεν είναι πραγματικά αληθινή σοφία και κατανόηση. Αλλά αν τώρα λέτε, σαν άνθρωποι με την γνώμη σας, ότι ελπίζετε για ορισμένα αποτελέσματα, είναι εντάξει. Δεν το ενθαρρύνω, αλλά είναι εντάξει. Όμως όταν κάθεστε στο παγκάκι, όταν κάθεστε εκεί για benching, λειτουργώντας σαν Μάστερ και φωτίζοντας, δεν θα έχετε  προγράμματα.

Τέσσερις Βασικές Ενεργειακές Δυναμικές

Λοιπόν, έχω μιλήσει γι’ αυτό, σε ένα βαθμό, στο Keahak καθώς επίσης και στο πρόσφατο Kasama Reunion, αλλά θα το αναφέρω εδώ. Υπάρχουν τέσσερις σημαντικές θεμελιώδεις ενεργειακές δυναμικές που συμβαίνουν τώρα στον πλανήτη. Τα πάντα μπορούν να αποδοθούν σε αυτά τα τέσσερα πράγματα που πρόκειται να δείτε στην οθόνη.

1 – Κυριαρχία

Πρώτο, η κυριαρχία.
Υπάρχει μια υπόγεια επιθυμία αρκετών ανθρώπων στον πλανήτη για ελευθερία και κυριαρχία, πράγμα που κινεί τα ρεύματα της ενέργειας, της αλλαγής τώρα που είναι πολύ δυναμικά.

Πριν από πολλά χρόνια, δήλωσα, έκανα μια ερώτηση στο κοινό, “Οι άνθρωποι θέλουν ελευθερία;” Είπα ότι γενικά δεν θέλουν. Γενικά ακόμα δεν θέλουν. Όμως υπάρχουν αρκετοί που θέλουν, που θέλουν αληθινή κυριαρχία, πράγμα που έχει προκαλέσει τεράστια αλλαγή στα ενεργειακά ρεύματα στον πλανήτη κι αρκετοί άνθρωποι τώρα επιθυμούν κι αναζητούν κυριαρχία ή ελευθερία σε συγκεκριμένα επίπεδα. Αυτό είναι σημαντικό.

2 – Αλήθεια

Το επόμενο είναι η αλήθεια.
Οι άνθρωποι τώρα ζητούν απεγνωσμένα την αλήθεια. Δεν πιστεύουν σχεδόν τίποτα. Σίγουρα δεν πιστεύουν τους πολιτικούς ή τους θρησκευτικούς ηγέτες. Δεν πιστεύουν τις διαφημίσεις. Στην πραγματικότητα, πιθανόν να υπάρχει πιο πολλή αλήθεια και πίστη σε μια τηλεοπτική διαφήμιση παρά στον Πάπα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία.

Οι άνθρωποι ψάχνουν την αλήθεια – αλήθεια είτε πρόκειται για το νόημα της ζωής, αλήθεια είτε πρόκειται για τη σχέση τους με την οικογένεια τους, αλήθεια είτε πρόκειται για την ιστορία. Η ιστορία δεν είναι αληθινή. Οι άνθρωποι για πολύ καιρό  θεωρούσαν ότι ήταν επειδή είναι σε ένα βιβλίο. Όμως τώρα μαθαίνουν ότι δεν είναι αληθινή πραγματικά. Ήταν μια άποψη, συνήθως γραμμένη από το νικητή. Έτσι μαθαίνουν ότι δεν είναι. Και με αυτό λένε, “Όμως ποια είναι η αλήθεια; Πού είναι;” Και φυσικά, όπως ξέρετε από τον εαυτό σας, ψάχνουν την αλήθεια εκεί έξω.

Ψάχνουν κάτι να πιστέψουν, είτε είναι ένα άτομο είτε μια οργάνωση, ακόμα κι ένα προϊόν. Δεν τους νοιάζει. Ψάχνουν κάτι στο οποίο να βρουν αλήθεια και τελικά, αυτή η αναζήτηση θα τους φέρει πίσω στους εαυτούς τους. Τελικά. Ξέρετε πώς είναι αυτό. Ξεκινάτε εκεί έξω και μετά τελικά το φέρνετε πίσω εδώ.

3 – Ενέργεια

Υπάρχει μια τεράστια δυναμική στον πλανήτη τώρα που αφορά την ενέργεια και λέω ‘ενέργεια’ κι αυτό είναι κάθε διαφορετικό επίπεδο. Η ενέργεια των καυσίμων για τα οχήματα σας και την θέρμανση των σπιτιών και όλα τα άλλα, επίσης όμως, τι είναι η ενέργεια, η προσωπική ενέργεια. Πάντα διασκεδάζω με όλα τα ενεργειακά ποτά που υπάρχουν εκεί έξω τώρα. Νομίζω θα έπρεπε να φτιάξουμε ένα ενεργειακό ποτό Αντάμους, “Μια Μεγάλη Κλωτσιά στον Πι@@@.” Θα σας έκανε να αντέχετε όλη μέρα. Πολλά ενεργειακά ποτά γιατί οι άνθρωποι αναζητούν ενέργεια και είναι κατανοητό, επειδή αυτός είναι ο μισός λόγος που ήρθατε εδώ σ’ αυτό τον πλανήτη ευθύς εξαρχής -για να κατανοήσετε την σχέση ανάμεσα στην συνειδητότητα και την ενέργεια.

Έτσι τώρα, υπάρχει αυτή η υπερβολική κίνηση να κατανοήσετε την ενέργεια. Και τώρα εστιάζεται κυρίως στην ενέργεια του πλανήτη. Και στο αέριο. Λέτε, “Ω, οι τιμές του αερίου ανεβαίνουν.” Ωραία! Γιατί αυτό πρόκειται να απομακρύνει τους ανθρώπους από την εξάρτηση, βασικά σ’ αυτό που ήταν η ενέργεια των ορυκτών καυσίμων και τώρα θα αναγκάσει [να γίνει]κάτι – α, μερικές φορές εύχομαι να μπορούσα απλά να σας δείξω την γενική εικόνα, αλλά, λοιπόν, νιώστε με και ίσως να το καταλάβετε.

Όλες αυτές οι δυναμικές, συνδυασμένες με την τεχνητή νοημοσύνη, δημιουργούν μια πολύ πραγματική και δυνητικά -λοιπόν, δυνητικά να έρθει στη ζωή σας – δωρεάν ενέργεια. Αν η ενέργεια των καυσίμων ήταν φτηνή ή διαθέσιμη με ευκολία, αν δεν ρύπαινε, κανείς δεν θα εξέταζε αυτά τα πράγματα. Αλλά τώρα, υπάρχει αυτή η πραγματική ώθηση να εξετάσουν, αυτό που ονομάζω, δωρεάν ενέργεια, μια βασικά βιώσιμη ενέργεια που δεν θα ρυπαίνει, που δεν θα προέρχεται από καύσιμα, που δεν θα προέρχεται από τον άνεμο ή τον ωκεανό, αλλά από μια εκπληκτική ανακάλυψη, που απέχει πιθανόν τρία χρόνια από το να πραγματοποιηθεί, τουλάχιστον στο εργαστήριο. Τόσο σύντομα. Και μετά θα χρειαστεί κάποιο χρονικό διάστημα για να βγει στην αγορά και να περάσει από όλα τα υπόλοιπα που θα το αφορούν. Πάντως υπάρχει τεράστια κίνηση για ενέργεια στον πλανήτη.

4 – Εξουσία

Και τελικά, η εξουσία, η τελευταία.
Η εξουσία έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της, αλλά ακόμα προσπαθεί να κρατηθεί. Εξουσία είναι όταν κάποιος πιστεύει ανυπόστατα, ότι η ενέργεια είναι έξω από αυτόν και πρέπει να πάρει όση μπορεί, πρώτα σε ενέργεια, αλλά τελικά ελέγχοντας άλλους  ανθρώπους , εξουσία της προσωπικότητας, εξουσία πάνω σε άλλους.

Η εξουσία είναι στα τελευταία της, που λέει ο λόγος, γιατί η ανθρωπότητα την απορρίπτει σε τόσο πολλά διαφορετικά επίπεδα. Την απέρριψαν σε εταιρικό επίπεδο πριν από καιρό κι αυτό είχε μεγάλο αντίκτυπο. Τώρα την απορρίπτουν σε κυβερνητικά επίπεδα και σε οικονομικά επίπεδα και σε εκκλησιαστικά επίπεδα. Πιστεύουν, για παράδειγμα, ότι καταφέρονται εναντίον της εκκλησίας, όμως τελικά, πραγματικά πρόκειται για την εξουσία της εκκλησίας. Δεν αφορά τί πιστεύει η εκκλησία, αλλά πώς διατηρήσαν την εξουσία πάνω σε τόσο πολλούς ανθρώπους.

Αυτές είναι οι βασικές κινητήριες δυνάμεις της ενέργειας -τα βασικά πράγματα που κινούν τα ρεύματα της ενέργειας – στον πλανήτη που προκαλούν μετασχηματισμό. Μπορείτε να τις πάρετε και να κοιτάξετε κάθε κατάσταση στον πλανήτη και βασικά να την φιλτράρετε σε αυτά τα τέσσερα πράγματα. Θα ήταν ένα ή περισσότερα από αυτά τα τέσσερα στοιχεία.

Ένας Στρόβιλος Εξουσίας

Αυτό που βλέπετε τώρα στην Ανατολική Ευρώπη με την Ουκρανία και την Ρωσία δεν αφορά μόνο την Ουκρανία και την Ρωσία. Μην έχετε αυταπάτες. Αφορά τον κόσμο. Αφορά τώρα κάθε παγκόσμια δύναμη. Υπάρχει μια τεράστια δίνη εξουσίας που στροβιλίζεται τώρα πάνω από αυτό το μέρος του κόσμου στα σύνορα της Ουκρανίας και της Ρωσίας, αλλά δεν θα ικανοποιηθεί με αυτή μόνο την περιοχή. Θα μεγαλώσει όλο και περισσότερο, που σημαίνει ότι δεν πρόκειται απλά για μια μικρή σύγκρουση ανάμεσα σε δυο χώρες. Και ναι, ίσως ο Πρόεδρος Πούτιν να προσπαθήσει να διευρύνει την εξουσία του, φτάνοντας πέρα από την Ουκρανία. Αυτά όλα είναι πράγματα που θα συζητήσουμε σε ένα λεπτό, όμως ακόμα δεν έχουν καθοριστεί.

Είναι ένας τεράστιος στρόβιλος εξουσίας, γιατί η εξουσία προσπαθεί να κρατηθεί τώρα. Ψάχνει για περισσότερη εξουσία. Και η εξουσία, αν ήταν ένα άτομο ή ταυτότητα, ξέρει ότι είναι πιο δύσκολο να πάρεις εξουσία τώρα, από όσο ήταν παλιά. Πρώτα, παλιά, ήταν σχετικά εύκολο να αποκτήσεις περισσότερη εξουσία. Αποκτάς στρατό, έχεις εξουσία. Ξεκινούσες μια επιχείρηση, θα είχες εξουσία. Ξεκινούσες μια θρησκεία, θα μπορούσες να έχεις πολλή εξουσία. Όμως τώρα, η εξουσία δεν μπορεί να αποκτήσει εξουσία, όπως παλιά. Πρέπει να εργαστεί πραγματικά σκληρά γι’ αυτό κι αυτό την τσαντίζει και η τσαντισμένη εξουσία δεν είναι ωραία. Έτσι, είναι θυμωμένη και πρόκειται να προσπαθήσει να αποκτήσει περισσότερη και προσπαθεί να ρουφήξει οτιδήποτε και όλα όσα μπορεί.

Έπειτα την βάζετε στην κατάσταση που ανέφερα στο Keahak. Ο Πρόεδρος Πούτιν -δεν έχει σημασία, δεν λέω καλός ή κακός, δεν με νοιάζει αν είστε Ρώσοι ή Βραζιλιάνοι, δεν έχει σημασία – πάντως έχει μια περασμένη ζωή σαν Άγιος Βλαδίμηρος, πριν από πολλά χρόνια, το 880 περίπου. Κι έχει ενσαρκωθεί σ’ αυτή τη ζωή, έγινε Πρόεδρος της Ρωσίας, αλλά σαν Άγιος Βλαδίμηρος πάντα ένιωθε ότι το Κίεβο ήταν το κέντρο εξουσίας για όλη την Ευρώπη και δυνητικά για τον κόσμο, ότι θα έπρεπε να γίνει η νέα Ρώμη. Κι αυτή η δυναμική εξουσίας από τον Πούτιν έχει έρθει σ’ αυτή τη ζωή, έχει παίξει ακριβώς σε όλο αυτό το πράγμα με την εξουσία του πλανήτη που είναι σε απόγνωση και παίζουν μαζί αυτό το παιχνίδι.

Αυτό που θέλει ο Πρόεδρος Πούτιν είναι το Κίεβο. Είναι ο δικός του ιερός τόπος κι από εκεί να επεκταθεί. Μην εκνευρίζεστε με τον Πούτιν. Απλά συμβολίζει την εξουσία, μαζί με πάρα πολλούς άλλους ηγέτες του κόσμου. Μπορείτε να δείτε πώς παρατάσσονται τώρα όλες οι δυναμικές εξουσίας στον πλανήτη. Κι αυτό που είναι ενδιαφέρον με την εξουσία είναι ότι ,η εξουσία δεν είναι πολύ ευφυής. Η εξουσία είναι ισχυρή, αλλά δεν είναι πολύ ευφυής. Ανυψώνει τον εαυτό της. Δοξάζει τον εαυτό της, αυτή η εξουσία, αλλά δεν καταλαβαίνει, δεν έχει την εξυπνάδα, την σοφία να καταλάβει, ότι λίγο μόνο φως θα την παρασύρει, θα την κάνει να διαλυθεί. Είναι ο – πώς το λέτε – κρυπτονίτης για τον Σούπερμαν, αυτό είναι το φως για την εξουσία. Ο Κώλντρε μου δίνει μερικά παραδείγματα. Έτσι, το φως θα ήταν σαν τον κουβά με το νερό πάνω στην Κακιά Μάγισσα της Δύσης. Πσσς! Η εξουσία δεν είναι αρκετά ευφυής, ώστε να το καταλάβει αυτό κι αυτό είναι συναρπαστικό.

Οι άνθρωποι φοβούνται την εξουσία. Λένε, “Ω! Είναι τόσο ισχυρή.” Δεν είναι πραγματικά. Στην πραγματικότητα, το αδύνατο σημείο της είναι το φως. Το αδύνατο σημείο της. Άρα τι κάνουμε; Ρίχνουμε το φως μας χωρίς πρόγραμμα. Αν έχετε πρόγραμμα, δίνετε στην εξουσία αυτό που θέλει. Θέλει μεροληψία. Θέλει πρόγραμμα. Θέλει διττότητα. Θέλει οι άνθρωποι να παίρνουν θέση, φως και σκοτάδι. Η εξουσία το αγαπάει αυτό. Η εξουσία δεν νοιάζεται. Απλά αγαπάει αυτή τη διττότητα. Αλλά δεν καταλαβαίνει ότι αρκεί λίγο μόνο φως, και θα χάσει την ισορροπία της. Θα αρχίσει να ταλαντεύεται και να τραντάζεται και μετά θα διαλυθεί.

Αυτό κάνουμε τώρα εδώ στον πλανήτη, αυτή την εποχή, που η εξουσία φτάνει στο τέλος της. εννοώ, υπάρχει λίγη εξουσία, ασήμαντη εξουσία, αλλά οι άνθρωποι γενικά έχουν φτάσει τώρα τελευταία να δούν, ότι κουράστηκαν από την εξουσία. Διαδρομές της εξουσίας από τους γονείς τους, διαδρομές της εξουσίας από οργανώσεις και επιχειρήσεις. Κυρίως όμως κουράστηκαν με τις διαδρομές της εξουσίας από την κυβέρνηση. Δυνητικά η εξουσία θα μπορούσε να τελειώσει ή τουλάχιστον με τον τρόπο που την ξέρετε. Και γι’ αυτό, αυτό που κάνετε τώρα εδώ, ρίχνοντας το φως σας στον πλανήτη, έχει τόση επίδραση στην εξουσία. Δεν το κάνουμε σε μια προσπάθεια να ξεφορτωθούμε την εξουσία. Καθόλου. Δεν προσπαθούμε να εξαναγκάσουμε την εξουσία να φύγει. Λέμε, “Ει, εξουσία, να το φως μου. Πώς σου φαίνεται; Πώς σου φαίνεται;”

Τόσα πολλά πράγματα θα μπορούσαν να συμβούν τώρα σ’ αυτή την σύγκρουση που επικεντρώνεται στην Ουκρανία και στην Ρωσία. Τα στρατεύματα θα μπορούσαν να εισβάλουν, τα Ρωσικά στρατεύματα θα μπορούσαν να εισβάλουν ταχύτατα, να καταλάβουν την Ουκρανία πολύ γρήγορα και θα κατέρρεε σχεδόν αμέσως. Μα το περίεργο είναι ότι με τους Σώμπρα να κάνουν benching, πραγματικά αυτό δεν έχει συμβεί, σωστά; Θα μπορούσε να είναι ένας πολύ μακρύς, χρονοβόρος πόλεμος, ένας αιματηρός πόλεμος με αμέτρητες χαμένες ζωές, σαν μια επανάληψη του Αφγανιστάν για την Ρωσία, εκεί για πολύ καιρό και με πολλές αιματηρές μάχες και θα μπορούσε να διαρκέσει πολύ καιρό. Όμως τώρα, ο κόσμος δεν έχει την υπομονή γι’ αυτό.

Θα μπορούσε να συμβεί κάτι με την κατάσταση, να καθίσουν να διαπραγματευτούν και να επεξεργαστούν μια εκεχειρία, να καθίσουν στο τραπέζι και να συζητήσουν. Πολύ απίθανο. Πολύ απίθανο. Στην εξουσία δεν αρέσει να διαπραγματεύεται. Στην εξουσία αρέσει να σαρώνει. Η εξουσία τα θέλει όλα δικά της. Δεν πρόκειται να παρατήσει ένα μέρος της δύναμής της. Και ξαναλέω, μην κοιτάτε μόνο την επιφάνεια, όπως τον Πρόεδρο Πούτιν. Κοιτάξτε τα δυναμικά της εξουσίας και της ενέργειας στον πλανήτη.

Ή θα μπορούσε κάτι να συμβεί, αν αρκετό φως φώτιζε τον πλανήτη, ώστε η εξουσία να αρχίσει να γκρεμίζεται. Να αρχίσει να καταρρέει. Θα μπορούσε, με το φως να φωτίζει χωρίς πρόγραμμα, ο κόσμος πραγματικά να ενωθεί, κι αυτά τα περασμένα χρόνια υπήρξαν τόσο διχαστικά σε ολόκληρο τον πλανήτη. Διχαστικά με κάθε τρόπο σχεδόν, γιατί όλα έρχονται τώρα για επίλυση. Αλλά θα μπορούσατε να φανταστείτε τον κόσμο να ενώνεται τώρα και να πει, “Φτάνει πια. Δεν θα το ανεχτούμε”, είτε κόβοντας τα οικονομικά συστήματα, είτε απλά κάνοντας πράγματα, που θα σταματήσουν εντελώς αυτή την εισβολή, ώστε να μην προχωρήσει άλλο.

Όμως μπορείτε να φανταστείτε πώς μπορεί να ενωθεί τώρα ο κόσμος με λίγο φως; Το έχω δει να συμβαίνει. Είδα ότι έχετε μεγάλες εταιρίες σε ολόκληρο τον κόσμο, που τώρα παραιτούνται από μερικά κέρδη και έσοδα και λένε, “Όχι, θα διακόψουμε την αποστολή προϊόντων στην Ρωσία.” Πρόκειται να δείτε χώρες να σταματούν οικονομικές συμφωνίες. Πρόκειται να τις δείτε να δίνουν τέλος σε παλιές σχέσεις, ώστε να πουν ότι αυτή η εξουσία δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο.

Έτσι, ένα από τα πράγματα που βλέπω σαν αποτέλεσμα του λίγου φωτός που φώτισε όλο τον πλανήτη χωρίς πρόγραμμα, βλέπω ότι χώρες και άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ενώνονται για να πουν, “Φτάνει πια. Φτάνει πια.” Και είτε είναι η Ρωσία, είτε είναι η Κίνα, είτε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ή οποιαδήποτε άλλη χώρα που λέει, “Όχι άλλα παιχνίδια εξουσίας. Αυτό πρέπει να τελειώσει τώρα.” Όχι άλλοι πόλεμοι με όπλα όπου σκοτώνονται άνθρωποι. Οι άνθρωποι το έχουν σιχαθεί αρκετά αυτό, αλλά δεν το είχαν σιχαθεί αρκετά. Ήταν ικανοποιημένοι. Αλλά με λίγο φως, που θα φωτίσει τις πραγματικές δυνατότητες τώρα στον πλανήτη, ίσως, ίσως να υπάρξει μια πολύ ενδιαφέρουσα έκβαση σε όλο αυτό.

Και ξαναλέω, πρέπει να το κάνουμε χωρίς πρόγραμμα. Αλλά λέω απλά, ότι υπάρχουν πολλά και διάφορα σενάρια τώρα και μπορείτε να φανταστείτε, όταν θα τα φωτίσει το φως, μπορείτε να φανταστείτε ποια μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια και να γίνουν πραγματικότητα.

Πέρα από την Ανθρώπινη Ταυτότητα – Μεράμπ

Λοιπόν, μίλησα εκτεταμένα σήμερα. Εξαντλείται η φωνή της ταυτότητας του καημένου του Κώλντρε και είναι ώρα για μια μικρή μεράμπ. Έτσι ας βάλουμε λίγη μουσική κι ας πάρουμε μια βαθιά αναπνοή καθώς μπαίνουμε στην μεράμπ. Μεράμπ είναι αυτή η αλλαγή της συνειδητότητας.
(αρχίζει η μουσική)
Είναι η ώρα που δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε και δεν χρειάζεται να μιλάω τόσο πολύ κι απλά θα επιτρέψουμε στην συνειδητότητα να αλλάξει.

Ας πάρουμε μια καλή βαθιά αναπνοή στην μεράμπ μας σήμερα.

Η μεράμπ αφορά την απελευθέρωση της ταυτότητας.

Την απελευθέρωση της ταυτότητας ή ας την πούμε καλωσόρισμα της καινούριας ταυτότητας, που είναι το Εγώ Είμαι. Έχετε κάνει αρκετή απελευθέρωση πραγμάτων. Ας καλωσορίσουμε τώρα την καινούρια ταυτότητα.

Και η ταυτότητα δεν είναι απλά ένας ραφιναρισμένος ανώτερος άνθρωπος. Όχι. Ο άνθρωπος παίρνει αποστάσεις και λέει, “Είμαι τόσα περισσότερα από άνθρωπος.”

Η ίδια η ανθρώπινη δύναμη, η δύναμη που ο άνθρωπος προσπάθησε να συγκεντρώσει, να είναι στην ταυτότητά του, ξαφνικά διαλύεται. Φεύγει. Ο άνθρωπος συνειδητοποιεί, ότι δεν χρειάζεται την δύναμή του πια, δεν χρειάζεται να είναι μέσα σ’ αυτό το άνετο φέρετρο του προσδιορισμού της ταυτότητας.

Ο άνθρωπος συνειδητοποιεί ότι υπάρχουν τόσα περισσότερα σ’ αυτόν.

Ας πάρουμε μια βαθιά αναπνοή κι απλά ας το επιτρέψουμε αυτό.
(παύση)
Είναι πολύ χαρακτηριστικό κάποιος που βρίσκεται στο πνευματικό μονοπάτι να εστιάζει στην ανθρωπινότητά του.

Προσπαθούν να φωτίσουν τον άνθρωπο, πράγμα που απλά δεν συμβαίνει.

Το θέμα είναι ο άνθρωπος να φτάσει στο σημείο, όπου θα μπορεί να επιτρέψει ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα σ’ αυτόν, από τον άνθρωπο μόνο.

Ο άνθρωπος είναι απλά μια πλευρά όλων όσων είστε.
(παύση)
Καθώς οι άνθρωποι ρίχνουν το φως τους, αυτό φωτίζει όλες αυτές τις άλλες πλευρές του ποιοι είναι.

Ας πάρουμε μια βαθιά αναπνοή κι ας επιτρέψουμε αυτή την αλλαγή ταυτότητας στον εαυτό σας, αυτό το άνοιγμα σε όλα όσα είστε αληθινά. Και πάλι, όχι προσπαθώντας να μεγαλοποιήσετε τον άνθρωπο, αλλά να ανοιχτείτε σε όλα τα δικά σας – στην ενέργειά σας, στην ψυχή σας, στην σοφία σας, στις δυνατότητες σας, στον πολυδιάστατο Εαυτό σας.

Σχεδόν δεν το έχω αναφέρει αυτό πριν. Υπάρχουν πολυδιάστατα κομμάτια σας που επίσης βιώνουν εμπειρίες σε άλλες σφαίρες.

Ήρθε η ώρα να ανοιχτείτε σε όλα αυτά τα πράγματα, να μην είστε πια μόνο αυτή η σφιχτή ανθρώπινη ταυτότητα, αυτή η ανθρώπινη ταυτότητα που πασχίζει για λίγη περισσότερη ευφυΐα, λίγη περισσότερη νεότητα, λίγο περισσότερα χρήματα. Όχι. Απελευθερώστε την αυτή.

Δεν προσπαθούμε να ανεβάσουμε τον άνθρωπο. Αφήνουμε τον άνθρωπο να ανοιχτεί σε όλα τα άλλα κομμάτια του εαυτού του.

Κι όπως πάντα, είναι φυσικό. Είναι ένα φυσιολογικό πράγμα. Όμως συμβαίνει με πολύ περισσότερη χάρη, όταν απλά πάρετε μια βαθιά αναπνοή κι επιτρέψετε.
(παύση)
Η ταυτότητα αλλάζει, όπως θα πρέπει να κάνει δικαιωματικά. Όχι πια συμπιεσμένη σφιχτά, συγκρατημένη ακόμα και μόνο από τον ανθρώπινο εαυτό.

Ο άνθρωπος τώρα ενώνεται με το θεϊκό, με τον Μάστερ. 

Ο άνθρωπος τώρα ενώνεται με τους πολυδιάστατους εαυτούς του.

Ο άνθρωπος συνειδητοποιεί, ότι είναι μια πλευρά από κάτι πολύ, πολύ πιο επεκτεταμένο. Είναι μια πλευρά από κάτι, που είναι αληθινά κυρίαρχο και ελεύθερο.

Δεν είναι απαραίτητα το να έχει ο άνθρωπος ελευθερία, αλλά να αναγνωρίζει ο άνθρωπος την ελευθερία και την κυριαρχία, που υπάρχει στο Εγώ Είμαι, στην ολότητα του εαυτού του.
(παύση)
Καθώς αυτή η ταυτότητα αλλάζει, ο άνθρωπος πρόκειται να επαναστατήσει λιγάκι, πρόκειται να νιώσει παράξενα και αμήχανα μερικές φορές. Όμως μετά ο άνθρωπος θα πάρει τη σωστή θέση του μέσα στην ολότητα του Εγώ Είμαι.

Ο άνθρωπος συνειδητοποιεί, ότι δεν χρειάζεται πια εξουσία και ότι πραγματικά ποτέ δεν την χρειαζόταν. Δεν χρειάζεται να προσπαθεί να προστατεύει την ταυτότητά του, γιατί είναι μέρος από κάτι πολύ, πολύ πιο επεκτεταμένο.

Ο άνθρωπος δεν προσπαθεί να γίνει θεϊκός. Ο άνθρωπος αναγνωρίζει την θεϊκότητα της ψυχής.

Ο άνθρωπος δεν προσπαθεί να γίνει σοφία, αλλά απλά αναγνωρίζει την σοφία που είναι έμφυτη σε όλο τον εαυτό του.

Ο άνθρωπος δεν προσπαθεί να είναι μυστικιστής, αλλά συνειδητοποιεί τα πολύ μυστικά κομμάτια του εαυτού του, την ψυχή του, το Εγώ Είμαι του.

Ο άνθρωπος δεν χρειάζεται να κάνει αυτά τα πράγματα.

Ο άνθρωπος μπορεί να πάρει μια βαθιά αναπνοή κι αληθινά να επιτρέψει την ταυτότητα που τόσο επίπονα, τόσο σχολαστικά και μερικές φορές τόσο σκληρά  δημιούργησε για τον εαυτό του και να απελευθερώσει αυτή την ταυτότητα.
(παύση)
Όταν ήμουν νεαρός ίσως 12, 13 ετών, όταν ήμουν στην Τρανσυλβανία κι εκπαιδευόμουν εκεί με μια μικρή ομάδα άλλων παιδιών, σ’ αυτή την ηλικία των 12 περίπου, μια από τις πιο δύσκολες αλλά όμορφες εμπειρίες, πράγματα που έπρεπε να μάθω, ήταν να απελευθερώσω την ταυτότητά μου, όλα όσα είχα φτιάξει μέσα σε 12 χρόνια ζωής, αλλά πραγματικά μέσα σε πολλές ζωές.

Ήταν δύσκολο, γιατί νιώθεις σαν να προδίδεις τον εαυτό σου ή σαν να χάνεις τον εαυτό σου. Τα πρωταρχικά πράγματα που είχες δουλέψει, τόσο προσεκτικά με δεξιοτεχνία στον εαυτό σου, σου ζητούν να τα αφήσεις. Όχι να τα αρνηθείς, αλλά απλά να τα αφήσεις. 

Όμως μόλις το έκανα αυτό, συνειδητοποίησα ότι η ανθρώπινη ταυτότητα, όπως θα  προσπαθούσε να την διαμορφώσει ο άνθρωπος, δεν είναι αλήθεια. Δεν είναι αλήθεια και δεν είναι κυριαρχία. Η ανθρώπινη ταυτότητα είναι, στην καλύτερη περίπτωση, μια πράξη της συνείδησης και στην χειρότερη, ένα έκτρωμα. Ένα έκτρωμα της αλήθειας και της ολότητας της ύπαρξης του εαυτού.

Όταν ελευθερώθηκα από την ταυτότητά μου, ήμουν ελεύθερος να γνωρίσω τον εαυτό μου, όλα τα κομμάτια του εαυτού μου.

Τότε ήμουν ελεύθερος να έχω δράσεις συνείδησης, χωρίς να δημιουργώ – αυτό που θα λέγατε – μια πολύ, υπερβολικά καθορισμένη ταυτότητα. Ήμουν σε θέση πραγματικά να μεταβάλω και να αλλάζω την πράξη μου, την ταυτότητά μου οποιαδήποτε στιγμή. Ήμουν αληθινά ελεύθερος από τα δεσμά μιας ταυτότητας.

Ας πάρουμε μια καλή βαθιά αναπνοή, καθώς τώρα μπαίνουμε σ’ αυτή την επόμενη όμορφη φάση, στην μεταμόρφωση και στην επέκταση της ταυτότητας και στον ερχομό της επίγνωσης όλων όσων είστε πραγματικά και κάνοντας το, συνεχίστε να φωτίζετε με το φως σας χωρίς πρόγραμμα στον πλανήτη.

Συνεχίστε να φωτίζετε με το φως σας, είτε το κάνετε μια φορά την ημέρα, είτε απλά το κάνετε πότε πότε, οτιδήποτε σας ευχαριστεί. Πάντως ρίξτε το φως σας. Να είστε συνειδητοί και να έχετε επίγνωση αυτού,  χωρίς πρόγραμμα, γιατί ο κόσμος το χρειάζεται αυτή τη στιγμή και το θέλει.

Ρίξτε το φως σας και μετά, αργότερα, κοιτάξτε να δείτε πώς έχει επηρεάσει τον πλανήτη, πώς επηρεάζει αυτή την σύγκρουση της εξουσίας, που συμβαίνει τώρα.

Δείτε πώς, λίγο μόνο φως έχει έναν τρόπο να μεταμορφώσει την εξουσία.

Με αυτά, αγαπητοί μου φίλοι, ιδιαίτερες ευχαριστίες σε όλους τους Σώμπρα στην άλλη πλευρά, που συγκεντρώθηκαν γι’ αυτή τη μέρα. Αα, λένε ότι τους λείπουν τα Shoud. Τους λείπει αυτός ο χρόνος που περνούσαν μαζί. Αλλά εξακολουθούν να συντονίζονται. Συντονίζονται στις άλλες σφαίρες. Και πάνω απ’ όλα, τους λείπετε.

Ας πάρουμε μια βαθιά αναπνοή μαζί, καθώς ολοκληρώνουμε αυτό το Shoud.

Είμαι όλα όσα Είμαι.  Είμαι ο Αντάμους.

Και μην ξεχνάτε, ανεξάρτητα από το τί συμβαίνει, ανεξάρτητα από το τί συμβαίνει, όλα είναι καλά σε όλη τη δημιουργία. Σας ευχαριστώ.

 

 

Μετάφραση: Μαίρη Πολυχρόνη
Review και επιμέλεια : Μαρία Γρηγοράκη
Σπόνσορες: Ζωή Μπουζούκα, Φωτεινή Καμπά

Υπότιτλοι βίντεο :
Κατερίνα Θαλασσά