Το νοιώθετε ?

Sponsored links

Donate Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε τις μεταφράσεις κάνοντας ένα paypal donation

Aπό την JeanTinder

Κάτι σημαντικό συμβαίνει. Όλη τη φετινή χρονιά, σε πολλές, πολλές χώρες σε ολόκληρη την υφήλιο και τώρα και στις ΗΠΑ, ο κόσμος λέει «Αρκετά!». Μια κραυγή υψώνεται από τις καρδιές των ανθρώπων: «Είμαστε κυρίαρχα όντα, δεν θα μας ελέγχει και δεν θα μας κακοποιεί κανένας πια.»

Κάθε φορά που ρίχνω μια ματιά στις ειδήσεις στο Διαδίκτυο, διαισθάνομαι την ενέργεια των ανθρώπων στα μαγαζιά ή απλώς νιώθω ότι είμαι «εκεί έξω» στον κόσμο, αισθάνομαι έναν ενθουσιασμό που αυξάνεται συνεχώς. Εντάξει, υπάρχει ο φόβος και το δράμα και όλα τα άλλα θέματα τα οποία αντιμετωπίζουν όλοι, αλλά υπάρχει και κάτι περισσότερο. Κάτι νέο και φρέσκο, κάτι το οποίο αρχίζει και «ξυπνάει», σαν σπόρος που έχει μείνει αδρανής για πάρα πολύ καιρό.
Είναι μια βροντή που μοιάζει με πατριωτισμό, αλλά δεν έχει καμία σχέση με οποιαδήποτε συγκεκριμένη χώρα· μοιάζει με ελπίδα, αλλά χωρίς κανένα ίχνος αμφιβολίας ή πιθανότητα αποτυχίας· μοιάζει με ενθουσιασμό αλλά μέσα του υπάρχει η ειρήνη. Είναι σα να έχουμε φτάσει επιτέλους στον προορισμό μας, να έχουμε φανερώσει το όνειρο που θέλουμε να ζήσουμε στη Γη, και τώρα το μόνο που μένει είναι να το παρακολουθήσουμε να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας.
Ίσως απ’ όλα αυτά να προέκυψε το μήνυμα που ακολουθεί:

« Κυρίες και κύριοι, εκ μέρους του πιλότου θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που πετάξατε μαζί μας σήμερα και να είμαστε οι πρώτοι που θα σας καλωσορίσουμε στο Νέο Κόσμο. Ξέρουμε ότι ήταν μια μεγάλη και κουραστική πτήση στα μήκη και τα πλάτη του σύμπαντος, με πολλές αναταράξεις κατά τη διάρκεια της διαδρομής. Όπως μπορούσατε να δείτε από τα παράθυρα, περάσαμε μέσα από αρκετές έντονες καταιγίδες, και όντως, μας χτύπησαν κεραυνοί περισσότερες από μία φορές. Όμως, το αεροσκάφος αυτό κατασκευάστηκε με εξαιρετική φροντίδα και σχεδιάστηκε να αντέχει τα πάντα· έτσι, παρά τις αναπάντεχες αναταράξεις, το δράμα και τις καταιγίδες, όλα είναι καλά.

Θέλουμε, επίσης, να σας ζητήσουμε συγνώμη για την απότομη προσγείωση. Όπως αναμφίβολα θα παρατηρήσατε, κατά την προσέγγισή μας στον διάδρομο προσγείωσης τα τελευταία χρόνια, έπρεπε να κάνουμε μερικούς προσεκτικούς ελιγμούς μέσα από την καταρρακτώδη βροχή, το χαλάζι και την ομίχλη της μαζικής συνείδησης, δηλαδή με σχεδόν μηδενική ορατότητα. Παρόλα αυτά, επειδή όλοι μας έχουν γίνει εξπέρ στις πτήσεις χωρίς ορατότητα μέσω της διαίσθησης, δεν διατρέξαμε ποτέ κάποιον πραγματικό κίνδυνο. Τα πολλά τραντάγματα κατά τη διάρκεια της προσγείωσης οφείλονταν στους ισχυρούς πλευρικούς ανέμους που έπνεαν στο έδαφος, αλλά η αναπνοή και η εμπιστοσύνη σας δημιούργησε ένα ανθεκτικό στρώμα αέρα, με αποτέλεσμα η προσεδάφιση να γίνει χωρίς προβλήματα.

Ξέρουμε ότι είστε κατενθουσιασμένοι που φτάσατε στο τέλος του μεγάλου ταξιδιού σας και ανυπομονείτε να βγείτε και να εξερευνήσετε το Νέο Κόσμο. Θα μπορέσετε να το κάνετε πολύ σύντομα, αλλά προς το παρόν θα σας ζητήσουμε να παραμείνετε στις θέσεις σας με τις ζώνες ασφαλείας δεμένες και να παίρνετε αναπνοές καθώς το αεροσκάφος θα τροχοδρομεί προς τον τερματικό σταθμό. Το αεροσκάφος εξακολουθεί να πλήττεται από ισχυρούς ανέμους και δεν θέλουμε να υποστείτε μικροτραυματισμούς της τελευταίας στιγμής.

Επίσης, σας παρακαλούμε να ανοίξετε με εξαιρετική προσοχή τους αποθηκευτικούς χώρους που βρίσκονται στο κεφάλι σας. Να είστε σίγουροι ότι πολλά αντικείμενα έχουν μετατοπιστεί εκεί πάνω, μέσα στο κεφάλι σας, κατά τη διάρκεια της πτήσης και σας συνιστούμε να αποφύγετε να τραυματίσετε τον εαυτό σας ή τους άλλους γύρω σας, στην προσπάθειά σας να βγάλετε τις χειραποσκευές σας. Για την ακρίβεια, ενδέχεται να είναι πιο εύκολο για σας να αφήσετε απλώς τις κουρελιασμένες αποσκευές και τα συστήματα πεποιθήσεων σας σε εμάς και να απολαύσετε μερικά από τα θαυμάσια τοπικά καταστήματα, από τα οποία μπορείτε εύκολα να προμηθευτείτε πολλά ολοκαίνουργια είδη της επιλογής σας.

Σας ευχαριστούμε για την υπομονή και τη συνεργασία σας κατά τη διάρκεια της πτήσης μας που έσπασε όλα τα ρεκόρ. Ξέρουμε ότι πολλοί από εσάς δεν είχατε υπολογίσει ότι θα συμμετείχατε στην παροχή των υπηρεσιών κατά την πτήση ή στον περιστασιακό επανυπολογισμό της τροχιάς της πτήσης (αφού είναι η πρώτη στο είδος της). Όμως, χάρη στις κοινές προσπάθειές μας, φτάσαμε τελικά στον προορισμό μας με ασφάλεια και λίγο νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Σας ευχόμαστε μια ευχάριστη διαμονή στο Νέο Κόσμο, καθώς και οπουδήποτε αλλού σας οδηγήσουν τα ταξίδια σας. Το πλήρωμα της πτήσης σας, το οποίο αναχώρησε μαζί σας, θα αποβιβαστεί κι αυτό με εσάς· ανυπονομούμε να σας συναντήσουμε ξανά στην πόλη και να απολαύσουμε μαζί σας εικόνες, ήχους και εμπειρίες.

Καθώς προσεγγίζουμε τον τερματικό σταθμό, σας παρακαλούμε να μην παρεμποδίζετε τη διέλευση από τον κεντρικό διάδρομο του θαλάμου επιβατών, έτσι ώστε να μπορέσουμε να περάσουμε για μία τελευταία φορά και να μαζέψουμε τυχόν αντικείμενα που δεν χρειάζεστε πλέον. Ήταν χαρά μας που σας εξυπηρετήσαμε στη ShaumbraAir, και σας ευχαριστούμε για τη σύμπραξη, τη συνεργασία και την υποστήριξή σας.

Για την ώρα, σας προτείνουμε να ξεχάσετε τη μεγάλη πτήση, να ξεμουδιάσετε τα πόδια σας, να προσέξετε μην χτυπήσετε το κεφάλι σας την ώρα που θα σηκωθείτε όρθιοι, και να εξέλθετε από το αεροσκάφος πολιτισμένα. Σας επισημαίνουμε ότι όλοι οι επιβάτες αυτής της πτήσης έχουν λάβει την απαραίτητη άδεια εισόδου εκ των προτέρων και ως εκ τούτου, δεν θα χρειαστεί να περάσουν απ’ το τελωνείο. Απλώς ακολουθήστε τις πινακίδες για την αίθουσα αφίξεων, όπου μπορείτε να βρείτε επίγεια μέσα μεταφοράς και άλλες άμεσα διαθέσιμες υπηρεσίες των Διδασκάλων. Είστε ελεύθεροι να παίξετε, να ψωνίσετε, να δημιουργήσετε, να συναντήσετε και να χαιρετήσετε τους συνταξιδιώτες σας, καθώς και να φύγετε και να διασκεδάσετε με την ψυχή σας.

Μια τελευταία ενημέρωση: Μόλις μας ειδοποίησαν ότι οι ιμάντες παραλαβής των αποσκευών δεν λειτουργούν πια. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει, ότι τυχόν αποσκευές που παραδώσατε για έλεγχο ή βάλατε κρυφά στο αεροσκάφος θα αποτεφρωθούν. Ούτως ή άλλως, δεν τις χρειάζεστε πραγματικά.

Καλώς ήρθατε στο Νέο Κόσμο. Η τοπική ώρα είναι Τώρα και όλα είναι καλά.Oh-Be-Ahn.»

Μετάφραση: Γιώργος Στάμου,    gestamou@otenet.gr