Το Ταξίδι ( Αμερικής )

Sponsored links

Donate Βοηθήστε μας να συνεχίσουμε τις μεταφράσεις κάνοντας ένα paypal donation

Φίλοι μου, τώρα που το ταξίδι ( στην Αμερική) τελείωσε , θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποια πράγματα. Τι αποκόμισα από αυτό το ταξίδι και τι συνειδητοποιήσεις έκανα.
Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι με τα πάνω του και τα κάτω του.
Κατ’αρχάς το μισό ταξίδι ήταν στη Νέα Υόρκη και στο σπίτι των φίλων μου Ζακ  και Roula Moros, που με φιλοξένησαν με χαρά και πολλή αγάπη.
Ένοιωσα σαν πριγκίπισσα, και κυρίως σαν μέλος της οικογένειάς τους.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’αυτούς τους δύο αγαπημένους φίλους, που η φιλία μας κρατάει από τα χρόνια του γυμνασίου !

Το άλλο μισό του ταξιδιού ήταν στη Χαβάη , για το σεμινάριο «Επιτρέποντας την αλλαγή», του Α. Σαιν Ζερμαίν.
Εκεί γνώρισα υπέροχους ανθρώπινους αγγέλους από όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Από Εκουαντόρ και Καναδά , μέχρι Αυστραλία  και Ν. Ζηλανδία και φυσικά Ευρώπη και Αμερική.

Ανταλλάξαμε πολλά δώρα μεταξύ μας, δώρα κατανόησης, αγάπης , ενότητας, χαράς και παιχνιδιού.
Είδαμε ο ένας στα μάτια του άλλου, πόσο ίδιοι είμαστε και πόση σύνδεση έχουμε, ανεξάρτητα τόπου, γλώσσας και κουλτούρας.
Ανακαλύψαμε ότι μας απασχολούν κοινά θέματα αλλά το μεγαλύτερο από όλα είναι το θέμα της ελευθερίας και της επιλογής.
Συνειδητοποίησα , από τις κουβέντες που κάναμε, ότι εδώ στην Ελλάδα είμαστε πολύ πιο ελεύθεροι από πολλούς άλλους λαούς και σε προσωπικό επίπεδο και σε συλλογικό.  Ναι, βιώνουμε ελευθερία !
Όλα αυτά που οι δάσκαλοι μας προτείνουν τόσα χρόνια για τον εαυτό μας και την εξέλιξή μας, εμείς ήδη τα βιώνουμε.
Αφιερώνουμε χρόνο στον εαυτό μας, βγαίνουμε έξω με φίλους, απολαμβάνουμε το υπέροχο φαγητό μας, συναντιόμαστε για να διαλογιστούμε ή να χορέψουμε, ή απλά για κουβεντούλα και για τη χαρά της ενότητας.
Αισθάνθηκα ότι στην Ελλάδα και να θέλεις δεν μπορείς να είσαι διαχωρισμένος από τον άλλον, εκτός αν προσπαθήσεις πολύ !
Μας ενώνουν τόσα πολλά !
Εκτός από τον ήλιο, τη θάλασσα και την κοινή γλώσσα, μας ενώνει η μοναδική μουσική μας, (που δεν είναι μόνο θόρυβος και beat,αλλά έχει ουσία και βάθος και λόγια και μελωδία που πάει κατευθείαν στην καρδιά), η αγάπη μας για το γλέντι, το φαγητό και τη διασκέδαση ( θέατρο σινεμά, χορός ), μα πάνω απ’ όλα μας ενώνει η ενέργεια. Η ενέργεια της αγάπης και της χαράς της ζωής !
Δεν ψάχνουμε πια για το νόημα της ζωής, ζούμε τη ζωή και την απολαμβάνουμε. Δεν μας απασχολεί μόνο το πόσα λεφτά βγάζουμε το χρόνο, αλλά το πόσο καλά περνάμε τον χρόνο μας !
Αισθάνθηκα ότι όλα αυτά έλειπαν από πολλά άτομα που συνάντησα από άλλες χώρες, ίσως λόγω μεγάλων αποστάσεων που τους χώριζαν, άσχημου καιρού ( χιόνια , βροχιές κ.λ.π.), ίσως λόγω κουλτούρας και τρόπου ζωής.

Χαβάη, σε μοναστήρι ψηλά στο βουνό

Εμείς φίλοι μου τα έχουμε όλα ! Και σε αφθονία ! Ναι, ΟΛΑ !
Κι ας υπάρχει η κρίση και ο έλεγχος από τους ευρωπαίους «φίλους» μας και το ΔΝΤ. Αυτά είναι παιχνίδια της διττότητας κι εμείς έχουμε πάει πέρα από αυτά τώρα πια. Δεν συντονιζόμαστε μαζί τους .
Συντονιζόμαστε με τη χαρά, την ενότητα, το νέο, το απρόβλεπτο, την αλλαγή, την αγάπη και την ελευθερία.
Γι’ αυτά αξίζει να ζούμε από εδώ και πέρα.
Και αυτά τα συναισθήματα μου έβγαλε αυτό το ταξίδι.
Όσο για την εμπειρία του σεμιναρίου, ήταν όμορφη και βίωσα την ενοποίηση του εαυτού, και όπως είπε και η φίλη μου η Ρούλα, πήρα πίσω τη δύναμή μου, αλλά και τη φωνή μου !
Όσον αφορά το δεύτερο, τη φωνή μου, αποχαιρέτησα για πάντα τις ενοχές !
Άρχισα να μιλάω ανοιχτά, να εκφράζομαι ελεύθερα να λέω την αλήθεια μου, χωρίς να ανησυχώ αν ενοχληθεί κάποιος και κυρίως χωρίς ενοχές ότι θα πληγωθεί κάποιος ! Τώρα ξέρω, ότι κανείς δεν μπορεί να πληγώσει κανέναν.
Κάτι είχαν τα λόγια του Adamus, κάτι μαγικό , που με έσπρωχναν βαθειά μέσα μου, στον πυρήνα μου. Εκεί που δεν χωράει , παρά μόνο αγάπη και ενότητα και όλα τα άλλα ξεθωριάζουν !
Και όταν ανέβαινα στην επιφάνεια αισθανόμουν δύναμη, καθαρότητα, διαύγεια και άνοιγμα στην έκφραση !
Και συνειδητοποίησα ότι το ελεύθερο πνεύμα που υπάρχει μέσα μας, στον καθένα μας, θέλει μόνο την έκφραση και την επέκταση κι εμείς δεν το αναγνωρίζουμε ! Τελικά όλα είναι το πνεύμα ! ( Η φίλη μου η Καίτη το έχει κάνει σλόγκαν τόσα χρόνια ! Αποδοχή , όλα είναι το πνεύμα ! )

Τώρα, τα καλά νέα όμως είναι, ότι δεν υπάρχουν άλλα νέα. Μας τα έχουν πει σχεδόν όλα. Τα ξέρουμε ήδη όλα μέσα μας, απλά τώρα γίνεται η ενθύμηση.
Βέβαια πάντα υπάρχει νέα πληροφόρηση για το από εδώ και πέρα .

Ετσι, φίλοι μου, τώρα συνειδητοποιώ ότι, φθάνει πια το ψάξιμο, φθάνουν τα μαθήματα και το δράμα !
Τώρα είναι η ώρα να βιώσουμε τη ζωή με τα μάτια του παιδιού, με ενθουσιασμό και χαρά και απλότητα, να αισθανθούμε, να ζήσουμε, να απολαύσουμε τη ζωή και όλα αυτά τα υπέροχα που έχουμε και να κάνουμε την ανατροπή για μας πρώτα , και για τους αγγέλους που έρχονται μετά !
Να αναγνωρίσουμε ότι είμαστε άγγελοι σε ένα υπέροχο ταξίδι, ειδικά σ’ αυτό τον εκπληκτικό τόπο, και να μπούμε στο «Εγώ Είμαι» που τα περιέχει όλα !
Σας φιλώ.

Υ.Γ. ότι άλλο «θυμηθώ» θα σας το γράψω αργότερα και θα τα πούμε και στη Γιορτή της Νέας Ενέργειας στο τέλος του μήνα !

Μαρία Γρηγοράκη, Απρίλιος 2014